Kadınlar mı daha çok aşk acısı çeker yoksa erkekler mi?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Acı macı işler mi bize bacı. İki cinste çekmez.

Erkekler daha fazla acı çeker ve aşk / aşk acısı şiirlerini genelde erkeklerin yazması da tesadüf değildir.

Yıllar önce sevdiği ancak koşullar nedeni ile kavuşamadığı aşkı için içki sofraları kuran erkekler var ve yeni gelen hiçbir kadın, geçmiştekini unutturamaz çünkü yarım kalmış aşk her zaman için erkek açısından sorun yaratır.

Rıhtımda

Bir beyaz gemiydi ayıran onları
Kadın güvertedeydi, adam rıhtımda!
Şimdi unuttum yüzünü kadının,
Adamın gözleri hâlâ aklımda...

Kana bulanmış bıçaklar gibi
Uzun kirpikleri ıslaktı.
Adam dertli adam darmadağın,
Dokunsalar ağlayacaktı.

Adam bitkindi, adam seviyordu
Kalan kederdi, giden gemiyse...
Taş olduğu içindir dedim.
Rıhtım taşları erimediyse...

Derken bir düdük öttü ansızın
Bembeyaz gemi gitgide ufaldı.
Korkunç yalnızlığıyla başbaşa
Rıhtımda bir adam kaldı...

Ümit Yaşar Oğuzcan

Son düzenleme:
Sanırım kadınlar. Ama daha güçlü olarak, yenilenerek ayağa kalkarlar.
Erkek oyalanır, avunur, bir noktadan sonra çöker.

Kadinnarin yazdigi ask acisi sarkilar ile
Erkeklerin yazdigi ask aciai sarkilari

Toplayin hangisi fazla (tabiki erkekler) odur.

Yani erkekler

Kadınlar, erkekler 1 aya unutuyor yada gurur yapıp acısını kalbine gömüyor.

Kim daha cok sevdiyse, o daha fazla cekiyor galiba acisini. Ama Turkiye gibi bir cografyada en fazla zarar gorebilen, yine kadin oluyor malesef. Ozellikle de soz/nisan/evlilik vs gecirildiyse.

Sakın erkeklerin daha az acı çektiğini söylemeyin bana Sjsjsj

Erkekler.

Bir tek aşk değil; duygularını bastıran,duygularını yaşamak konusunda tutuk olan her insan bir gün acı çekecektir.Erkeklere biçilen rol de malum . Kadinin alışverişi var,kuaförü var, gözlerinin içine her an bakan ve onu saatlerce dinlemeye hazır ve nazır bı grup dedikodu arkadaşı var.
En azından ben yıllarca kavusamadigi halde hala sevmeye devam eden,içi kan agladigi halde herşey yolundaymis gibi davranan bı kadın görmedim .
Subjektif de olmuş olabilir yorumum.

Ben hic ask acisi ceken erkek gormedim ya. Nerede bu ask acisi ceken bana bi gostersenize :d Benim etrafimdaki tanidigim erkekler, iliskisi bitince 3. Ayinda yenisini buluyorlar :D Ayrilan 3-4 kadin arkadasim da cok uzun sure bunun acisini yasadilar.

Ben hic ask acisi ceken erkek gormedim ya. Nerede bu ask acisi ceken bana bi gostersenize :d Benim etrafimdaki tanidigim erkekler, iliskisi bitince 3. Ayinda yenisini buluyorlar :D Ayrilan 3-4 kadin arkadasim da cok uzun sure bunun acisini yasadilar.
Bir de şairlerden örnek verenler yok mu allahım...
biz aşk acısı cekmeseydik şair olmazdık diyorlar.. dünya yok olsun o an da ya....
Atilla İlhan, Ahmed Arif, Nazım Hikmet cekmiş acıyı sen de nasipleniyorsun..
Sen iki gün sonra pavyonlarda geziniyorsun...
Turgut Uyar nere,, sen nere...

YAHU SEN KİMSİN..

Yahu ben olmayan aşkın acısını çekiyorum şarkı dinleyip şiir okuyuncs
Valla bunlar olmayınca hayat çok hoş

Valla ben bütün acılarımı bir yana godum.. Artık tüm acılarım kuru ve sulu üzerine (meli olsaydı ne demek istediğimi anlardı)

Keske 3. Ay bulsalar. Haftasına bile dayanamıyorlar.

eğer değer görmediysem o iletişim içerisinde, biraz üzülür ve kolayca yoluma bakarım. ama değer görmüşümdür, ne bileyim bazı şeyleri olduramamışızdır, halledememişizdir vs. o zaman eski neşeme dönmem bir süre alır. her halükarda sabah kalkıp işe gidiyoruz, evimizin faturalarını ödüyoruz, çünkü elektrik, su, doğalgaz şart afsgsg modern dünya aşk acısı çekmeye müsait değil :D

Yanlis anlamayin arkadaslar sozum meclisten disari, yorumlari da okumadim, insallah ask acisi ceken yoktur, zira ben ask acisi cekenleri gerizekali buluyorum.

Geri