Kadınlar mı daha çok aşk acısı çeker yoksa erkekler mi?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Kadınların kimyası aşırı hassas ve naif olduğu için ayrılıklar en çok kadını vurur. Erkeklerse bi konuda biraz daha umursamaz oluyor ve gidene bay bay gelene hay hay diyor. Peki ya sizce?

Kadınlar.
Daha kırılgan oldukları için dayanıksız oluyorlar, erkeklerin daha güçlü olduğunu düşünüyorum.

Kadınlar daima bu konuda fazlasıyla duygusallardır ve acıyı daha çok yaşayan taraftır.

aşık olan ve beklemediği anda ilişkisi sona eren ya da aşkına karşılık bulamayan aşk acısı çeker bana göre. cinsiyet değil aşkın gücü belirler acıyı.

günümüzde çekilen acıların çoğunun ise kökeninde aşk değil başka meseleler yatmakta. haksızlığa uğrama hissinin doğurduğu intikam isteği, egonun zedelenmesi, yalnızlık korkusu ve sevilme ihtiyacının sekteye uğraması gibi.

sadece gözlem üzerinden de şunu söyleyebilirim; terk edilen bir erkek yeni bir ilişkiye başlayarak incinmiş egosunu tamir ederken, kadınlarda o kişiyi tekrar elde etme olarak gelişen bir güdü hakim.

Ilk anda bayanlar derim, ama son zamanlarda dertlerini dinledigim arkadaslari gorunce
Inan yurekli sevmesini bilen kimse ceker.
Tabi genel acidan erkeklerde cok cikmiyor boyleleri; genelde ilk sevgiden sonra yedikleri darbeden sonra inanclarini duygularini yitirdikleri icin ilerleyen iliskilerinde daha umursamaz tavir aliyorlar.
Oysa bayanlar her defasinda " tamam iste bu o , o bekledigim hayalini kurdugum adam" diye dusunup yine ayni hataya dusuyor ve sonunda tarifi olmayan acilar cekiyor.
Bayanlar basi ceker...

Ikisi de ne kadar sevdigine bagli birini
erkeklerinde ask acisi cekebilecegini gosteren bir kitap "An abundance of Kathrines" turkcesini bilmiyorum, John green adnda guzel bir yazarin kitabi, okudukca haa boyle aci ceken sadece kadinlar degil dedirtiyor.

Kadınlar daha ağır şekilde çeker ama acımasızlıkta ve intikamda üstlerine yoktur ve belki de bu yüzden daha ağır yaşarlar acıyı...

Kim daha çok emek verip taviz veriyorsa o çekiyor acıyı. Cinsiyet fark etmiyor.

Kadınlar diyenleri anlamıyorum. :) hoş diyenlerin bir çoğuda kadın zaten.Kadınlar daha duygusal olabilir ama psikolojik anlamda daha güçlüdür.Kendisini ciddi anlamda toparlayacak birsürü şey üretebilir.Yenir tarz,yeni bir kuaför,alışveriş merkezleri vs.vs. 'Erkekler' denmemesinin altında bu zamana kadar fazla aşık erkeğe rastlanılmadığını görüyorum.Erkek çıktığı her kadına aşık değildir bunu unutmamak lazım.Malumunuz üzre aşkından dağları delen,çöllere düşüp deliren yada ufaktan sıyırıp ''Gazel'' isimli bir edebi tür oluşturarak kadınlara sayfa sayfa şiir yazanlarda erkeklerdi.Kadınlar kimi kültürde savaş sebebi dahi olmuştur.Kısacası erkeğin karşı cinse olan duyguları,kadının karşı cinse olan duygularından daha yoğundur bana göre.Dolayısı ile bir ayrılıkta vs. erkek tarafı daha ağır yara alacaktır.

Kadin Belli Eder Ama Erkek Belli Etmez Acı cektigini. O yùzden Hep Kadinlat Zayif Duruma dūser. Bence fifti fifti

Kişinin aşk'a verdiği değerle alakalıdır bu bazı kadınlar hiç iplemez,bazı kadınlar ömür boyu unutamazlar acıyı.
Bazı erkekler elinin kiri olarak görür bazı erkekler hayatları boyunca onun gülüşünü hatırlayıp içindeki koca boşluğu doldurmaya çalışır..

Aşkın meyvesi bebek .. Bebeği kim doğurur ? Kadın ..
Doğum sancısını kim çeker ? Kadın ..
Demek ki erkekler daha çok aşk acısı çeker ..!

Bence erkekler..kadinlar paylasir o yuzden cok gorunur.erkekler bu konuda cok ketum

Gerçekten kim sevdiyse acısını en ağır o yaşar, cinsiyeti yok bu işin.Erkekler dışına vurmaz sadece, kadınlar heryerde ağladıkları için onlar çok acı çekiyor zannedilir hepsi bu.

herkesin acısı yarasının derinliği kadardır
bunun erkegi kadını olmaz

Geri