izmir gevreği vs istanbul simidi vs ankara simidi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
yiyene (diş sağlığınız el veriyorsa) yaşattığı gerçekçi boğulma hissiyle giresun simidi........... öyle hanım evladı simitlere benzemez, zor bi simittir...........

Ekli dosyayı görüntüle 96620
Siz sadece fındık üretin. Bir de pasta gibi poğaça tarzı bir şeyiniz var. Şeker koması garantili… fjkrkdk
Ogii seni simitsiz seviyoruz biz.
bu arada bence Ankara simidi…

Tarsus'ta yiyeceksin @yoSun cuğum ya da Tarsus çevresi de olabilir ancak başka yerlerde Adana kebap misali yenmez çünkü tarifini değiştiriyorlar.
gidersem yerim Lefty'm :*
(bazen seni de yiyesim geliyor ama :p)

tarsus’un kötü anıları var, gidemem. tömük’te beklerim, oraya getirirseniz sevinirim… flamingoların aşağısındaki sıkmacıda.

tarsus’un kötü anıları var, gidemem. tömük’te beklerim, oraya getirirseniz sevinirim… flamingoların aşağısındaki sıkmacıda.
Fırını ayağına getirelim desem olmayacak ancak simit de oraya kadar buz gibi olur.:)

Yakın çevrede yapan bir yerler araştırmak gerekli bu durumda.:(

sjsjsjk nur…
yulaf simidi yazıp herkesi kaçırma fikri :emoji_sweat:

kabak simidi diye mi geçiyordu bu? bolu’dayken babamın en büyük hobisiydi… allahtan artık dişleri yok da heves etmiyor sjsj.

bu seçimlerden de hiçbirinin birbiriyle benzer bir yanı yok aslında. hepsi simit gibi duruyor ama ankara simidi gerçeğiyle yarışamaz hiçbiri. hepsi yerine göre bir lezzet diyebiliriz. simit ankara’da olandır, istanbul’daki simide en yakın olandır, izmir’deki ikisinden de bağımsız tek başına bir hamur işidir…
hiç duymadım onu melo...... ama çok mantıklıymış, susamsızlığından kabak gibi...... ashakala gerçekten de çok hastası var bu simitin...... biz giresundan dönerken komşular, annemden hususi olarak bu simiti isterdi....... bayatlayınca boğuculuğu katlanır....... :emoji_grimacing:

bilmediğimiz yeni simitler için görsel yükler misiniz lütfen...... lefty yüzünden tarsus kazan simidi için googlea girmek zorunda kaldım......................

Benim için bu versusun kazananı İstanbul Simidi'dir. İstanbul simit şehridir. Simit bu şehrin bence en önemli dokularından birisi. Ben lezzetten ziyade tamamen duygusal sebeplerden ötürü İstanbul Simidi diyorum. Küçükken annemle Fatih Çarşamba pazarına giderdik sık sık. Benim için o gezmenin en güzel anlarından birisi de o pazarın çıtır simitleriydi. Sonra da vapura binmeden alınan ve büyük kısmı martılara ziyafet olan simitler...

Bu arada pazarda satılan simitlerin büyülü bir lezzeti var. Geçenlerde Göztepe Pazarı'ndan aldığım simitler İstanbul'da son dönemde yediğim en lezzetli simitlerdi ama hakkını yemeyeyim son yıllarda yediğim en lezzetli simitleri Kandıra'da yedim.

ama herkes bir şey uydurursa ilerleyemeyiz ki arkadaşlar… yuvarlak, kahverengi, susamlı, ortası boş, plesk’in x-raye takıldığı şeyden bahsediyoruz ne ara heykellere geldik…

kapıştırdığımız şeye bak, hayaller bile fakir. insan gibi kahvaltı yapın simit nedir.

Geri