izmir gevreği vs istanbul simidi vs ankara simidi

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
kapıştırdığımız şeye bak, hayaller bile fakir. insan gibi kahvaltı yapın simit nedir.
gerekirse simit yiyeceğiz........

20211220-hulya-avsar-simit-twittr.jpg

Buradaki Türk marketinde yapılan ve utanmadan satılan simit diyorum zira, saydıklarınızın hepsinden bi’ parça mevcut…..

Simide gevrek diyen m.ö 1000 hiç bilemedin 2000 yılları arasında yasamiş köylüdür.

Doğu illerinde simit yemiş olanlar bilir ki Diyarbakır'da yapilan simit-the gayed hoş ve sıralamada ilk 3'e girebilecek bir lezzet te dir.
Diyarbakır simidi = İzmir gevreği

Ayni tat ayni yöntem. Güven bana.

Ocean bey neler yapıyorsunuz daha kahvaltı yapmamıştım öğk… neyse sanırım doydum iyi günler…

saat 12 olmuş ne kahvaltsı, millet sabah kalktı işine gitti öğlen yemeğine çıkıyor şimdi. iyi ki kardeşim falan değilsin, her sabah aşağıdaki müzik eşliğinde uyandırırdım seni.

Manisa'nın nohut mayalı taban simidi bunların hepsine diz çöktürür.

Aşırı üst düzey gurmeler bilir sadece.

İstanbul'da simidi bozdular. Allah aşkına buna bir düzenleme gelsin ya ekmeğin susamlısı gibi... Taaa Üsküdar'a mı geçmem lazım simit için. Ben böyle zalimlik görmedim

Bana kalsa simit ama burada gevrek deniyor ve saygı duyup başka da yerde yenmemeli diyorum. Tam da burada Zeynel Ergin' de, bana boyozu sevdiren abiler ki yine bana kalsa bildiğimiz talaş böreği ama bunların yaptığı başka ve boyozsa bu olmalı. Neyse yolunuz düşer ise başka yerden yemen guzum.

Ha tabi bir de benim Adana' dan başka yerde yiyemediğim, göremediğim taş fırında nohut mayalı Adana simidi. tabanı düz oluyor taş fırından çıktığı için elinizde unu falan kalıyor müthiş hele ki şalgam ile...

Adana-Simidi.jpg

Manisa'nın nohut mayalı taban simidi bunların hepsine diz çöktürür.

Aşırı üst düzey gurmeler bilir sadece.
Ahaha tam bundan bahsetmiştim Manisa' nın mıymış ?

ama herkes bir şey uydurursa ilerleyemeyiz ki arkadaşlar… yuvarlak, kahverengi, susamlı, ortası boş, plesk’in x-raye takıldığı şeyden bahsediyoruz ne ara heykellere geldik…
oginin simit benzemiyor mu… susamsız, kaplamalı gibi parıl parıl parıldıyor… hoş kendisi de öyle parlak bi çocuk, ogi vs giresun simit olarak güncellenebilir….

oginin simit benzemiyor mu… susamsız, kaplamalı gibi parıl parıl parıldıyor… hoş kendisi de öyle parlak bi çocuk, ogi vs giresun simit olarak güncellenebilir….
oggy’le simit arasında tek fark var; simidi akrabaları da istiyor ama oggy akrabalarını her yerde zorbaladığından istenmiyor olabilir… hoş ona her türlü kurban olsunlar da <3

saat 12 olmuş ne kahvaltsı, millet sabah kalktı işine gitti öğlen yemeğine çıkıyor şimdi. iyi ki kardeşim falan değilsin, her sabah aşağıdaki müzik eşliğinde uyandırırdım seni.

Sakin champ sen benim uyuduğumu mu sanıyorsun? ndndkd neyse iyi ki kardeşin değilmişim o kadar sabrım yok maalesef ndndndmd

Eklediğiniz görsellerdeki simit çeşitlerini birçok yerde bulabilirsiniz ancak Tarsus kazan simidini bulamıyorsunuz maalesef.

yok adana simidi, yok diyarbakır simidi, yok giresun simidi, yok tarsus kazan simidi.. listeye bak. daha da uzuyor. yemedim ama onların hiçbirinin simit olduğunu düşünmüyorum. gereksiz.

yok adana simidi, yok diyarbakır simidi, yok giresun simidi, yok tarsus kazan simidi.. listeye bak. daha da uzuyor. yemedim ama onların hiçbirinin simit olduğunu düşünmüyorum. gereksiz.
Fanatik bir Galatasaraylı olarak senin damak zevkine hitap etmez zaten ve sen sade maden suyu içmeye devam et!!!

akşam yemeği menüsüne geçebilir miyiz arkadaşlar… pirinç pilavı mı bulgur pilavı mı? bunda da şimdi bulgur pilavına biber doğrayanlar falan gelir sinirim bozulur. vazgeçtim.

Geri