izmir gevreği vs istanbul simidi vs ankara simidi

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
akşam yemeği menüsüne geçebilir miyiz arkadaşlar… pirinç pilavı mı bulgur pilavı mı? bunda da şimdi bulgur pilavına biber doğrayanlar falan gelir sinirim bozulur. vazgeçtim.
börek görünümünde baklava yapanlar bir zahmet konuşmasın. bulgur pilavı yenilebiliyorsa içine giren biber gibi malzemeler sayesinde yenilebiliyor. sade yiyenin kendisine saygısı yoktur.

börek görünümünde baklava yapanlar bir zahmet konuşmasın. bulgur pilavı yenilebiliyorsa içine giren biber gibi malzemeler sayesinde yenilebiliyor. sade yiyenin kendisine saygısı yoktur.
kardeşim baklava gibi görünen baklavayı herkes yapar, önemli olan yaptığın şeye kendi dokunuşunu katmaktır. biberin bulgur pilavına zerre katkısı yoktur. asıl damak tadı olanlar bulguru soğanlı ve salçasız sek bile yer… pişmiş biber kadar saçma bir malzeme yok. biber dediğin ya közlenir ya kızartılır, BİTTİ.

Bana kalsa simit ama burada gevrek deniyor ve saygı duyup başka da yerde yenmemeli diyorum. Tam da burada Zeynel Ergin' de, bana boyozu sevdiren abiler ki yine bana kalsa bildiğimiz talaş böreği ama bunların yaptığı başka ve boyozsa bu olmalı. Neyse yolunuz düşer ise başka yerden yemen guzum.

Ha tabi bir de benim Adana' dan başka yerde yiyemediğim, göremediğim taş fırında nohut mayalı Adana simidi. tabanı düz oluyor taş fırından çıktığı için elinizde unu falan kalıyor müthiş hele ki şalgam ile...

Ekli dosyayı görüntüle 96660

Ahaha tam bundan bahsetmiştim Manisa' nın mıymış ?

Evet. Bu, Manisa'ya özgüdür muhtelif illerde taklitleri yapılır.

Buradaki forumdaşlarım bir bok bilmeyip sadece kendi çevresince tadım yaptığı için, bunu bilmezler.
Sen bana güven. Bunlara odun versen güzel derler. Ağız tatları yok çünkü.

@Mastor,

Adana Kardeşler fırının simitleri de güzel oluyor ancak her usta aynı tarifi mi kullanıyor bilmiyorum.

Adana'nın güzel ve kendine has simidi yoktur. Kardeşler, aynı kardeşler değil zaten. Pastane simidi hepsi.

Kazan gevreği denilen simit, Ankara-Osmaniye-Adana simididir.

Simitten bihaber İstanbullu arkadaşlarıma kavrulmuş Ankara simidi överken büründüğüm tip:

ekran-goruntusu-2024-03-23-181742-q86n.png

Tarsus kazan simidi yapan yer bulmak çok zor maalesef ve internette var olan görseller ile alakası bulunmuyor.

Geri