izmir gevreği vs istanbul simidi vs ankara simidi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
ankarayı sevmem ama hakkını da yemem.. ankara simidi…. özellikle tereyağlı simit yapılan bi yer var, efso.

ben istanbul simitini biliyorum bir tek .p

çocukluğumuzun simitlerini özlüyorum. o ankara simidi olarak satılan sokak simitlerini. şimdikiler tatsız, tuzsuz iğrenç bir şey.

yiyene (diş sağlığınız el veriyorsa) yaşattığı gerçekçi boğulma hissiyle giresun simidi........... öyle hanım evladı simitlere benzemez, zor bi simittir...........

Ekli dosyayı görüntüle 96620
kabak simidi diye mi geçiyordu bu? bolu’dayken babamın en büyük hobisiydi… allahtan artık dişleri yok da heves etmiyor sjsj.

bu seçimlerden de hiçbirinin birbiriyle benzer bir yanı yok aslında. hepsi simit gibi duruyor ama ankara simidi gerçeğiyle yarışamaz hiçbiri. hepsi yerine göre bir lezzet diyebiliriz. simit ankara’da olandır, istanbul’daki simide en yakın olandır, izmir’deki ikisinden de bağımsız tek başına bir hamur işidir…

Ankara simidi ile İstanbul simidi arasında kalmış gibi görünsem de tercihimi Tarsus kazan simidi olarak kullanıyorum.:)

Simide gevrek diyen m.ö 1000 hiç bilemedin 2000 yılları arasında yasamiş köylüdür.

Doğu illerinde simit yemiş olanlar bilir ki Diyarbakır'da yapilan simit-the gayed hoş ve sıralamada ilk 3'e girebilecek bir lezzet te dir.

Ankara simidi iyidir ama İzmir gevreğinin de hakkını yemeyelim :d

Geri