Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Fargo
![]()
Jerry Lundegaard borçları olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen edinmeli ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Lakin hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir.
bu filmin hikayesinin gerçek olduğunu da eklemeden geçmeyeyim.
bunun dizisini de yaptılar. ve başında sürekli "gerçek bir hikayedir" yazıyor. buna açıklama geldi; gerçek değilmiş. zamanında kitle çekmek için öyle yapmışlar ve dizide de her bölümde yeniden yazıyorlar )
dizisinin ilk sezonunu izledim, beni pek sarmadı.
The Man From Earth
![]()
Üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan John Oldman, ortada hiçbir neden yokken on yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. Şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler. Arkadaşları John'un bu sessizliğine anlam verememektedirler. Önceleri suskun kalan John da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek anlatmaya başlar.
Filmde ortamdaki kişiler profesör ve uzmanlardan oluşan bir ekip olduğundan, John'un hayat hikayesini anlatmasıyla birlikte tartışma merak uyandırmaya ve içinden çıkılmaz bir hal almaya başlıyor.
![]()
three billboards outside ebbing, missouri
bu yılın oscar adayı filmlerinden biriymiş, beğendim aslında ama sonu beklentimi karşılamadı. şimdi spoiler vermek istemediğim bir karakter baya havada kaldı. sonunda tüm düğümler çözülmeyince film güzel olsa bile aklımda eksileri ile yer ediyo. sam rockwell var filmde kendisi benim aşkımdır, 7 vercektim ama onun hatrı için 7.5 veriyorum. xd