İstanbul'da yaşayan insan profili

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bilmem kaç yıllık Ankaralı olarak Ankara beni bile bayıyor artık. İstanbul'u ve oradaki arkadaş ortamımı özlüyorum Ankara'ya her geldiğimde. Benim İçin İstanbul dışı tüm şehirler taşradır.

Maddi koşullarım her şehirde yaşamaya uygun ama benim bütün tutkum doğup büyüdüğüm, tüm eğitim hayatımı geçirdiğim İzmir’edir, muhtemelen birkaç sene içinde de dönmüş olacağız diye umuyorum. Her gittiğimde yenilenerek döndüğüm şehir de İzmir’dir.

o kadar yorum var bir tane insan profili anlatan yorum yok, bu da forumun istanbulluluğudur işte. istanbul insanı profili böyledir, hep kendi bildiğini okur...
bir sürü profili vardır istanbul'un; atasıyla danasıyla istanbul'un tarla olduğu zamandan beri istanbul'da yaşayan gerçek istanbullular, dedesi zamanında iki toprak aldı diye köyünden gelmiş, özünü unutmuş gibi davranan, istanbullu olduğunu iddia etse de köy peyniri kokan istanbullular, çok sonradan istanbul'a göç edip kendini istanbullu hissetmese de şartlara uyum sağlayan istanbullular, fırsatlarının çokluğunun farkında olup boğazına bakarak bir kere bile oturmamış ama deniz öven istanbullular, istanbul'da yaşanmaz kardeşim diye söylenen ama istanbul'dan da vazgeçemeyen kendini en istanbullu sanan istanbullular, istanbul'un yarısından fazlasını ele geçirmiş karadenizli istanbullular ve karadenizlilere meydan okuyarak siz hayırdır diyen sivaslı istanbullular.

Ben melo tespitinden benimkinin hangi kategoride olduğunu buldum… kalan istanbullulara başarılar diliyorum:d (ipucu karadenizli:d)
bi de bu nankör istanbullular karadenizlilere laf ederler ama tepeden tırnağa her alanda en üstte her zaman karadenizliler olur, sevelim ya da sevmeyelim-siz kimsiniz de sevmeyeceksiniz ayrıca bizi : (-. karadeniz insanı hükmeder, kontrol eder, tertip eder, planlar... yönetim ve idare etme kabiliyeti güçlüdür. sinirini kontrol edebilirse her zaman istediğini alır. sıcakkanlıdır ama mesafesini koymak istediği zaman kralını da tanımaz. istanbul'un yöneticilerine de bakarsak çoğunluğu karadenizli, neden?... çünkü bildiğini okuyan bir kitleye inadından bildiğini daha çok okuyan yöneticiler lazım... üye sözlüğüm sandım, pardon. karadenizli insan profili konusunu bekleyeyim ben köşemde... :emoji_nail_care:

küçük bir sahil kasabasında yaşama hayali kuran, hafta sonları-yılda birkaç kez istanbul kaçamağı yapmak isteyen mecburi istanbullular kategorisine koyalım kendimizi.

bi de bu nankör istanbullular karadenizlilere laf ederler ama tepeden tırnağa her alanda en üstte her zaman karadenizliler olur, sevelim ya da sevmeyelim-siz kimsiniz de sevmeyeceksiniz ayrıca bizi : (-. karadeniz insanı hükmeder, kontrol eder, tertip eder, planlar... yönetim ve idare etme kabiliyeti güçlüdür. sinirini kontrol edebilirse her zaman istediğini alır. sıcakkanlıdır ama mesafesini koymak istediği zaman kralını da tanımaz. istanbul'un yöneticilerine de bakarsak çoğunluğu karadenizli, neden?... çünkü bildiğini okuyan bir kitleye inadından bildiğini daha çok okuyan yöneticiler lazım... üye sözlüğüm sandım, pardon. karadenizli insan profili konusunu bekleyeyim ben köşemde... :emoji_nail_care:

Karadeniz insanını genel olarak çok severim, açılırsa mutlaka övecek bir şey bulurum kdjd

Serçe'nin ilk postu o kadar dogru ki Anadolu da İstanbulda yasiyorum deyince bile insanların size bakis acisi farklı oluyor.

Bütün hayalim İstanbul'du en büyük sahidi de @Lareina , benim kadar İstanbul diye yanan biri var midir acaba kanka sjxxjd
Basardim di mi , bana hala rüya gibi geliyo bazen

Serçe'nin ilk postu o kadar dogru ki Anadolu da İstanbulda yasiyorum deyince bile insanların size bakis acisi farklı oluyor.

Bütün hayalim İstanbul'du en büyük sahidi de @Lareina , benim kadar İstanbul diye yanan biri var midir acaba kanka sjxxjd
Basardim di mi , bana hala rüya gibi geliyo bazen
Başardın dostum

Oldu mu böyle çekip giderken?
Canın acımadı mı bi' kere de?
Bu şehrin sensiz tadı tuzu yok
Canımı al ama bana bakma öyle

Kaçamadım senden, ölümüm senken
Bu hayat ne verdiyse geri aldı
Nası' böyle erken, tam "Unuttum" derken
Seninle göz göze gelmek de varmış

Çen şail mi oydun?

Nazım Nesirsevmez Çorumlu
67 Yaşında Afyonda yaşıyor.
64 yıldır şiir yazıyor.
Bu şiirini yemeği tuzsuz yapan rahmetli eşi Nazike Nesirsevmez Hanıma ithaf etmiş.

Amatör Şairler - Posta Gazetesi

söylenebilecek her şeyi rasko söylemiş zaten. aynı fikirdeyim tamamen.
istanbul’da doğup büyüyen, çeşitli sebeplerden ötürü balıkesir’e taşınmak zorunda kalan bi arkadaşımız var. orada çok daha rahat geçinebildiğini, daha soft bi yaşam sürebildiği için çok mutlu olduğunu iddia etmesine rağmen; bunun kendisini kandırmak için geliştirdiği bi savunma mekanizması olduğunu bu sene tatil dönüşü yanına uğradığımızda çok net gördük, bitmiş adam :d arabaya atıp geri getiresim geldi.
her şeye rağmen istanbul kadim bir şehir ve bizim gibiler için rakibi ve muadili yok.

istanbul dışına çıkıyosun hayat 18de bitiyo
sokak lambalarını bile kapatıyolar
istanbulda hiçbir şey yapmayan insan bile gece 12de arkadaşlarıyla oturup çekirdek çitliyo sohbet ediyo

Adına düzinelerce şarkı yazılmış şehir..
Aşık olunasıca şehir…
Sende bıraktım yitirdiğim umutlarımı..
Kim bilir belki vuslata ereriz bir gün..:)

Geri