İstanbul'da yaşayan insan profili

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Nasıl desem bilemiyorum ama fazla herşeyi bilen ve iddiali gibi geliyorlar bana hani ortamda İstanbul derken de bir farklılık söz konusu yani bunu hissettiriyorlar ve Ankara'yı asla beğenmiyorlar !

izmir’de yaşayan insan profili olarak da ankara’yı beğenmiyorum :( sadece oraya takıldım evet…

Ankara da sizi beğenmiyor çünkü neminiz var nefes alamıyorlar insanlar............

Belki de beğeniyor bilemeyiz :emoji_unamused:

Ankara ‘nın beğenilecek bir tarafı yok çünkü kjkj

Buca hariç hiçbir yeri beğenmem. Bucayı güzelleştiren bir piremses var çünkü.

PS : Büyük şehir olarak.

ankaranın nesini beğensinler be serçe. bi haftadır istanbuldayım ve hiiç dönmek istemiyorum…. 7 senem heba oldu…..
canım istanbul<33

Ankaranın başkent olması dışında bir numarasu yok. Bir kere denizi yok… Denizi olmayan şehirler hep boğuk gelir insana…
İstanbul insanı da çeşit çeşit, ne vereyim abime misali…

Nemden öleceksiniz hala İstanbul diyorsunuz pesssss

başka bir şehirde doğup büyümüş olan insan için seçenekler başkadır fakat istanbul'da doğup büyümüş ve cebinde az buçuk parası olan insan için başka şehirde hayat yoktur arkadaşlar, burası metropoldür, buradan gerisi ununu eleyip eleğini astığında gitmeyi düşünebileceğin yerlerdir. sabah akşam ve yaz kış demeden yaşar burası, konseri, etkinliği, eğlencesi, alışverişi, gezilecek görülecek yeri, keşfedilecek mekanı, denenecek lokantası, lüks restoranı, fine dining'i, international arkadaşlığı bitmez buranın. her zaman yapamasan da hep elinin altındadır ve yapabileceğini bilirsin.

gider taksim'de kadıköy'de dil gruplarına katılır expat hollandalıyla fransızla cezayirliyle ahbap olursun, ister arkadaş edinirsin ister flört takılırsın. gider irish pub'da ingilizlerle iki bira içip arsenal maçı izlersin. efes - real madrid euroleague maçını izlemek için gittiğin mekanda barcelonalı ispanyollara denk gelip sarmaş dolaş maç izlersin. swiss restorana gittiğinde gelen yemeği nasıl yemen gerektiğini gösteren isviçrelilerle şarap kadehi tokuştururken bulursun kendini. kısacası yaşamayı bilene dünya vatandaşlığı sunar istanbul ve bunu türkiye'de yapabilecek tek şehir istanbul'dur. e bunu yapabilen insan da "ben istanbulluyum" der tabii.

ama dediğim gibi biraz parası ve biraz vizyonu olanlar yapabiliyor bunları. onun dışında başka yerde de yaşasa bir eksiklik hissetmeyecek milyonlar da vardır. ve tabii istanbul'un eksi olarak sayılacak bir sürü şeyi de. başka şehirde yaşayan insanlar da nedense hep bu eksilere takılır.

Son düzenleme:
sabah akşam ve yaz kış demeden yaşar burası, konseri, etkinliği, eğlencesi, alışverişi, gezilecek görülecek yeri, keşfedilecek mekanı, denenecek lokantası, lüks restoranı, fine dining'i, international arkadaşlığı bitmez buranın. her zaman yapamasan da hep elinin altındadır ve yapabileceğini bilirsin.

Kıskandık

İstanbul da Ankara da İzmir de bana hitap etmiyor çünkü kalabalık şehirlerde uzun süre kalmayı sevmiyorum. Sakin ve deniz kenarı olan yerler her zaman daha cazip gelmiştir.

Turistik yerleri severim ancak yazın sıcak ve kalabalık olması yine hoşuma gitmiyor.

İstanbul, iş imkanları açısından da gezme, eğlenme açısından da güzel şehir ancak yaşamak için çok kalabalık ve yorucu geliyor.

İnsanı da çok farklı kültürlere mensup olduğu için net bir analiz yapmak zor.

Geri