İstanbul'da yaşayan insan profili

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Şurada yorum yapmiim diye şarkı sözü paylaştım yine anlamadınız. İstanbul'da yaşayan insan profili diye bişey olmaz. İstanbul tüm Türkiye'ye ve Halep ortalamasidir.

Şurada yorum yapmiim diye şarkı sözü paylaştım yine anlamadınız. İstanbul'da yaşayan insan profili diye bişey olmaz. İstanbul tüm Türkiye'ye ve Halep ortalamasidir.
Bana göre İstanbul tüm Türkiye ye mal olmuş bir şehir 81 ilin 81’inden göç almış taşı toprağı altın olmasa da cefakardı İstanbul… <3

Gözlemlediğim kadarı ile İstanbul trafiğinde uzun yıllar araç sürünce diğer şehirlerde de hızlı gitme alışkanlıkları var ve çoğu zaman da kurallara uymayabiliyorlar.

gökhan abimiz tanımını yapmış, ılık bir tını eşliğinde...
istanbullusun ayrımcılığını en son askerde gördüm. onun dışında hepimiz insanız, coğrafya da kader
hayırlı forumlar.

Peki neden aklima gòktùrkdeki 10milyon degerindeki dairem aklima geldi benim simdi?

2008 den sonra nefret ettigim sehir. Ama ne vazgecebiliyorum ne sevebiliyorum. Boyle sehrin anunagoim derken , baska bir sehre gittigim vakit yine hemen istanbula donmek istiyorum.

Nedense Istanbulda yasayan insanlarin gozu acik, girisken hatta agzi laf yapanlarin her turlu 3 kagidi yapabilecek kapasitede oldugunu dusunuyorum. Istanbulda yasayan insan dunyanin hicbir yerinde yabancilik cekmez, ve her turlu kendini kurtarabilir gerek is anlaminda gerekse sosyal iliskiler acisindan, cunki en olumsuzu, en uclari yasamistir antremanlidir trafikten, gerilimden kalabaliktan,hizli yasam tarzindan, hava kirliliginden. Hizlica guvenmez insanlara, binbir farkli irk ile tanismisligi vardir.

Belli bir profili pek yok, her metropolde olduğu gibi.
Fatih,Ümraniye,Taksim,Etiler,Kadıköy... İlçeden ilçeye bile ciddi kültürel farklılıklar var. Hepsinin ortak noktası megakent gerginliğine adapte olmuş olmaları. Başka bir yerden bir kac günlüğüne gezmeye gelenler zorlanır yer yer. Eski, göçmen olmayan İstanbullular seleksiyona uğramış gibi elimine oldular. Moda,Fenarbahçe,Kalamış ,Fıstıkağacı,Kuzguncuk (Kadıköy, Üsküdar'ın belli yerleri) tipolojik olarak Eski İstanbul dokusunu belli ölçüde taşıyan yerler.

Geri