Işsizlik ve azalan nüfus problemini çözmek isteyenlere:

Konu sahibi son olarak 806 gün önce görüldü
Sn @kLara
ben değil dinler cinsiyetçi. Yazdıklarım benim değil dinin kuralı. Dindar erkek elbet çalışır dine göre.

Sn @Ela
"Kusursuz olan İslam. müslüman değil"
mottosu çok eski. Yine "gerçek İslam bu değil" lafı da çok klişe.

Dinî pratiklerin bir kısmını kafama göre esnetirim diyen adam, esnetmeyeni gerçek olmamakla suclayamaz.

İki dakikada çöktü bak argumanin.
Hocam Kuran'da hangi ayette geçiyor, kadın çalışamaz diye ? Merak ediyorum cidden.

Ey iman edenler

Kadının çalışmasını engelleyen herhangi bir yasak bilmiyoruz. Ancak kadının çalışırken uyması gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara uymazsa haram işlemiş olur.

TŞK

Sn @kLara
ben değil dinler cinsiyetçi. Yazdıklarım benim değil dinin kuralı. Dindar erkek elbet çalışır dine göre.

Sn @Ela
"Kusursuz olan İslam. müslüman değil"
mottosu çok eski. Yine "gerçek İslam bu değil" lafı da çok klişe.

Dinî pratiklerin bir kısmını kafama göre esnetirim diyen adam, esnetmeyeni gerçek olmamakla suclayamaz.

İki dakikada çöktü bak argumanin.
Klişe olup olmaması önemli değil ki, önemli olan doğru olup olmadığı. Kimin ne dediğinden ziyade kitabın ne dediği önemli değil mi?

• Beğen
Tepkiler: 0
Klişe olup olmaması önemli değil ki, önemli olan doğru olup olmadığı. Kimin ne dediğinden ziyade kitabın ne dediği önemli değil mi?
Doğru değil ki zaten. Ben anlamıyorum. Bir tane imam var mı kadın. Pratikte yok ama imam hatip okulları kız öğrenci alıyor.

Bu semavî dinlerin özelliği. Kadın papaz haham da olmaz. Ben demiyorum. Böyle bu.

Ay cok eglenceli.

Kuran'da sabah namazının kaç rekat olduğu nerede yazıyor?
Orucun kaç gün olduğu?

Bırak bu işleri bacım.
Demagoji yapmayalım hocam bir şey sordum ? Eleştirdiğinizi ispat ve delillerle desteklemeniz gerekir ki realist bir söylem olsun. Kuran'ın yorumlanma şekline girerseniz işin içinden çıkamazsınız.

Demagoji yapmayalım hocam bir şey sordum ? Eleştirdiğinizi ispat ve delillerle desteklemeniz gerekir ki realist bir söylem olsun. Kuran'ın yorumlanma şekline girerseniz işin içinden çıkamazsınız.
Acınacak hale gelme ki devam edeyim muhabbete. Kadın çalışmaz nerde yazıyor dedin. Ben de çok daha temel şeylerin bile yazmadığını söyledim. Yani kitap üzerinden gidilirse dini pratik kalmaz. Neye itiraz ediyorsun. Ama bak dört kadın. Mirasta kadın. Şahitlikte kadın.. bunlar yazar. Ve senin aleyhine yazar.

Doğru değil ki zaten. Ben anlamıyorum. Bir tane imam var mı kadın. Pratikte yok ama imam hatip okulları kız öğrenci alıyor.

Bu semavî dinlerin özelliği. Kadın papaz haham da olmaz. Ben demiyorum. Böyle bu.
Hz hatice'nin ne iş yaptığını biliyor musun? Hz hatice tüccardı. Peygamber efendimizin eşi..

Acınacak hale gelme ki devam edeyim muhabbete. Kadın çalışmaz nerde yazıyor dedin. Ben de çok daha temel şeylerin bile yazmadığını söyledim. Yani kitap üzerinden gidilirse dini pratik kalmaz. Neye itiraz ediyorsun. Ama bak dört kadın. Mirasta kadın. Şahitlikte kadın.. bunlar yazar. Ve senin aleyhine yazar.
Acınacak hale gelme ki mi ? :)

Sohbetin gidişatı belli oldu, teşekkürler kolay gelsin.

Cumartesi vaazina hgniz.

Ben uçan spagetti canavarına inanan adama bile saygı duyarım. Ama kendi içinde tutarlı olacak. Sor bu büşra'lara tarikatlar kapansın mi diye. Sana "Kur'an teoriktir. Pratiği için yol gösterici lazim ve bizim gibi sıradan insanların anlayamayacağı bilgiler içerir. İlim sahibi olanlar bize yol gösterir. Bu anlamda tarikatlar gereklidir" der.

Ama sen "kadın sosyal hayatta bile yok çalışma hayatında nasıl olsun" dersen "aç nerde yazıyo" der. E ablacım sor bakalım şeyhine çalışır mı calismaz mi diye o zaman.

Akıllı olun. Akıl size lazım.

Hz hatice'nin ne iş yaptığını biliyor musun? Hz hatice tüccardı. Peygamber efendimizin eşi..
Hahhah. Henüz İslam'la şereflenmeden öyleydi. Hz Muhammed (sav) vahiy almadan önce hangi dine mensuptu?

Geri