Işsizlik ve azalan nüfus problemini çözmek isteyenlere:

Konu sahibi son olarak 806 gün önce görüldü
Benim kimseyi knockout etme gibi bir amacim yok ya hu.
Fikir alisverisi yapiyoruz.
Ama cli alkisi sever,tezarruhati,ilgiyi.
Alkislayalim.
Alpha irkah.
Oldu mu böyle sayin m.d.?

Konu ümmet veya millet üst kimlik tabanına çekilmeye çalışılabilir. O minderi severim. Ama asla "ben kürdüm sorun nedir?" ajitasyonuna gelmem. Bunlar ucuz numaralar.

Bence sen kadınlardan yana yüzü gülemeyen, zor zamanlardan dolayı yaratıcıyı suçlayan, kendi iç savaşını başkalarına yükleyip "ezildiysem ben de ezerim bundan sonra" diye hareket etmeye çalışan bir amipsin.
Ben seninle tartışmam çünkü senin savaşın kendinle, hayat senin için yeterince zor zaten.

Bir Müslüman paniserin benim hakkımdaki analizini elini vicdanına koyarak değerlendirsin ne olur. Buradaki yazılanlardan okunan dualardan getirilen salatuselamlardan nasıl amip olduğum sonucu çıkar.

Yahu dediğim Sünni gelenekte kadın çalışmaz. 10 sayfa sonra gelinen sonuç: "sen kadınlardan yana yüzü gülmemiş bir zavallısın"

Biraz izan ya. Az insaf.

abi öfken gözünü köreltmesin, muhakemeni etkilemesin.

islam uleması, kadını kamusal alandan uzak tutmayı gaye ediniyor fakat bu sadece bir gaye. dinin gereği, ön şartı ya da ön kabulü değil. her ahval kendi gerekliliğini ve kendi doğrusunu peyda ediyor, keza 3oo'e 5oo köy kavgası edasındaki savaşlarda kadınlar da cephede yerini alıyor. işlevsel bulunduğunda ulemaca sıkıntı yok. tarlada, bağda, bahçede çalışması reva görülen ya da evla bulunan kadın, bordrolu olmak istediğinde büşra olmuyor. ghkfs

semavi yahut ibrahimi dinler kadın çalışmasın, çalışamaz demiyor. ilk sürüm olarak kabul gören musevilikte; kadınlar, din eğitimi gören kocalarını okutuyor, cebine harçlık koyuyor, evi geçindiriyor ve bunu bordrolu çalışarak yapıyor.

büşraların çalışması inançlarına ters değil ve sen de çok iyi bilirsin ki, ölüm ve açlık korkusu hiç bir korkuya benzemez. aç kalmak istemeyen de çalışır.

Hala öfke diyorsun. Sen de objektif değilsin @Sux
Yahu öfke varsa bana karşı var.
Bana tarlada çalışan cephede savaşan kadından bahsetme. Onlar zaten Arabın kadını değil. Benim sorunum Arap adetini bana din diye dayatman.

Sinir oldum yine bugun forumda.niye? Adamin biri kadinlarimiza hele hele muhafazakar kadinlarimiza kafayi hasta bi sekilde takti diye

Sen gidip biraz victoria laura ne bilim kris bacaklarina baksana..bi rahatla kendine gellll.

Hala öfke diyorsun. Sen de objektif değilsin @Sux
Yahu öfke varsa bana karşı var.
Bana tarlada çalışan cephede savaşan kadından bahsetme. Onlar zaten Arabın kadını değil. Benim sorunum Arap sapkinligini bana din diye dayatman.
abi aşk olsun daha neremle objektif olayım.
tarlada çalışan, cephede savaşan kadın yine islamın çıkış zamanına denk gelenler, çukurovadaki tarım işçisi kadınları kastetmiyorum.
evet, sana yönelik ithamları gördüm ve üzüldüğümü de yine sana yansıttım.
bir de şu konuya açıklık getirelim, geçen gün turan'ı dayatmadığım gibi arabın hiç bir şeyini sana din diye dayatmıyorum.
cümlende gizli özne kullan, beni özneleştirme.

Islammi arap adeti oluyor?? Seni busralar yakalar insallah
Değil tabi.
Ama dinler içinde gelenekler var.
Mesela Türkler açısından bakarsan 7 si 40 ı meselesi, mevlid, nazar gibi unsurlar pagan inancı devamı.

Geri