Işsizlik ve azalan nüfus problemini çözmek isteyenlere:

Konu sahibi son olarak 806 gün önce görüldü
Sinir oldum yine bugun forumda.niye? Adamin biri kadinlarimiza hele hele muhafazakar kadinlarimiza kafayi hasta bi sekilde takti diye
Bunu yapma.
Sıkışınca inanca saldırdı. Muhafazakar kadinlarimiza kafa taktı bik bik

Yok öyle bişey.

Somut gidelim.

Soru
A- tarikatlar dinen gereklidir. Olmalıdır.
B- tarikatlar din dışıdır. Şirktir.

Seç.

Bunu yapma.
Sıkışınca inanca saldırdı. Muhafazakar kadinlarimiza kafa taktı bik bik

Yok öyle bişey.

Somut gidelim.

Soru
A- tarikatlar dinen gereklidir. Olmalıdır.
B- tarikatlar din dışıdır. Şirktir.

Seç.
O yuzdenmi aylardir : busralar assagi busralar yukari: yirtinip duruyorsun??? Bu soruyu kendine sor ve sence cevap nedir???

Kaçak güreşme. Cevap veremezsin. Çünkü hangisini seçersen seç kendinle celisecek ikinci soru gelecek

Değil tabi.
Ama dinler içinde gelenekler var.
Mesela Türkler açısından bakarsan 7 si 40 ı meselesi, mevlid, nazar gibi unsurlar pagan inancı devamı.
7sini bende sacma buluyorum. 40ina gelince dinimizde bu yok ama bi adet buyuklerimizden gordugumuz birsey.. mevlide gelecek olursak ölmuslerin ardindan dua okutup yemek vermek/ dogmus cocuklar icin dua okutup ikramda bulunmakda bir sakinca gormuyorum.

Turkler pagan inanci Christmas/Halloween Yeni yili 4x4luk kutluyor

Bu konudako fikrin nedir?

Oyunu kuralına göre oynamıyorsun

7sini bende sacma buluyorum. 40ina gelince dinimizde bu yok ama bi adet buyuklerimizden gordugumuz birsey.. mevlide gelecek olursak ölmuslerin ardindan dua okutup yemek vermek/ dogmus cocuklar icin dua okutup ikramda bulunmakda bir sakinca gormuyorum.

Turkler pagan inanci Christmas/Halloween Yeni yili 4x4luk kutluyor

Bu konudako fikrin nedir?
Cevabin.

Seninle basit cümleler kullanarak bile anlaşmak zor. Bu beni şaşırtmadı.
Ben mevlid veya 40 meselesini yadirgamadim. Tam tersi islam içinde olmayan pagan geleneklerin nasıl dini motifler halinde yasadigina örnek verdim. Bunu neden verdim? Sizler Arap adetlerini dinden ayırmakta zorluk çektiğiniz için.

Ne demek Türkler krismis kutluyor. Türkler krismis kutlamıyor. 31 Aralık krismis değil. Kaldı ki öyle bile olsa bunu dini bir ritüel içinde görerek yapmıyor.

Sapla samanı karistirma.

konu başlıkları o kadar komplike bir mesele ki ne diyeceğimi şaşırdım. zaten içerikte dinlere ayetlere kadar gidilmiş.

işsizlik meselesi için; her hangi bir uygulama üzerinden ''işsizlik yok, iş beğenmeme sorunu var ülkede' yaygarası kopartın. uzun bir vadeye kadar sorunun üzerini örtmüş olursunuz.

azalan nüfus sorunu için; kondomsuz sevişin...

rica ederim..

Seninle basit cümleler kullanarak bile anlaşmak zor. Bu beni şaşırtmadı.
Ben mevlid veya 40 meselesini yadirgamadim. Tam tersi islam içinde olmayan pagan geleneklerin nasıl dini motifler halinde yasadigina örnek verdim. Bunu neden verdim? Sizler Arap adetlerini dinden ayırmakta zorluk çektiğiniz için.

Ne demek Türkler krismis kutluyor. Türkler krismis kutlamıyor. 31 Aralık krismis değil. Kaldı ki öyle bile olsa bunu dini bir ritüel içinde görerek yapmıyor.

Sapla samanı karistirma.
Yabancilarin Christmasi siz turklerin yeni yili malesef. Isine gelmedi ya. Neyse

Dini rituel oldugu icin zaten yapmiyorlar; ozenti olduklari icin yapiyorlar
Yapma.

Konu özenti ile yapilan gelenekler değil. Bunlar emperyalist olaylar.

Sen mevludu özenti olarak mı okuyorsun. Yoo. Demek ki aynı şey değil.

Sabaha kadar konuş sabaha kadar rezil olursun

Yapma.

Konu özenti ile yapilan gelenekler değil. Bunlar emperyalist olaylar.

Sen mevludu özenti olarak mı okuyorsun. Yoo. Demek ki aynı şey değil.

Sabaha kadar konuş sabaha kadar rezil olursun
Niye rezil oluyorum? Senin gibi deliye son 5 sayfadir laf anlatmaya calisiyorum. Biz mevludu hristiyan yada katholiclerden gormedikki. Ama siz/kutliyanlar gorup uyguluyorsunuz

Rezil olan sensin.

İkili tartışmadan kaçınalım lütfen
Konu amacı dışına çıkmaz ise teletubbiler gibi yatağıma giderim tşk

Geri