İş ve İşyeri Dertlenme Yeri

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Antalya'da malumunuz Ruslar çok yoğunlukta ve çalıştığım firmada genellikle portföyümüzde yabancı müşteriler özellikle Ruslar...
hepsi çok donuk , çok soğuk kanlılar ama aralarından nadir güler yüzlü sohbeti seven insan çıkıyor... neyse yakınacağım konu şu bizler gidip yurt dışında yaşasak yaşadığımız yerin dilini öğreneceğiz ve düzgünce konuşacağız diye yırtınırız ama onlarda öyle bir şey yok İngilizce bile onlar için bir seçenek değil bilen biri bile konuşmaz. Ya Rusça bileceksin ya da Rusça... Az kaldı işi gücü bırakacağım ve bildiğim tüm yabancı dilleri unutup Rusça öğreneceğim... çok zorluyorlar... TÜRKÇE ÖĞRENİN TÜRKÇE!!!

Sistem gitti işlem yapamıyoruz diyorum ne zaman gelir diyor bilmiyorum deyincede ben bırakım gelince sisteme girersiniz diyor..

bazen ofistekileri boğasım geliyor.

Bir apartmanda eve 40 metre klima borusu döşedik, çiçek gibi iş yaptık. Sonrasında klimaları montaj yaptık, mobilya ustası duvarı delerken şak diye klima borusunu delmiş..
Adam arıyor mobilyacı klima borusunu deldi, tüm gaz kaçtı ne olacak..
Yapıp parasını alacağız abi ne olacak :) hayatımda gördüğüm en büyük pazarlıkçı, mecburen fiyatı yüksek söylüyorum.
Yarım metre duvarı kırınca kadının tansiyon düştü :) mecburen duvarı kırıp boru kaynak yapılacak..
Ustanın yediği küfür ve bedduaları hissediyorum..

Şimdi bir müşteriye geldik, adamlar çok koyu AKP'li, iş bitti oturduk siyaset konuşuyoruz..
Böyle bir savunma yok yahu, ölümüne savunuyor. Götünde giyecek donu yok, ağzında diş yok.. sola oy vermem diyor. Ülkede %15'lik bir kesim var, asla sola oy vermem diyor..
Neyse klima bakımı 2000 deyince şöyle böyle demeye başladı, ekonomi kötü diyor. Neyse aldık parayı gidiyoruz.

etik yok kimsede gerçekten yeto ben müşteri ile ilgili görüşüp fiyatlandırma aşamasına geldiğimde kalkıp çok alakasız bir firmadan arkadaşı olan adam siz buradan fiyat alın bir de ben fiyat alayım sizin için diyemez...
madem arkadaşındı bana getirip hiç fiyat almayacaktın... ticaret - iş bu değil yani... etiğine tüküreceğim affedersin...

pazar günü istirahatliyiz gemide hafif hafif sallanıyor ne zamandır da üç dört saat uyuyorum uykusuzlukta var duş alayım erkenden yatıp ölü uykusuna geçeyim dedim duştayken telefon çalıyor vardiyacı arkadaş çarkcı başının çağırdığını söyledi..

iki gün evvel ayaküstü deniz suyu küllerini tomarlarsın sistemdeki gazı vakumlayıp tekrar gaz çekmemi dile getirmişti ufak tefek de geyic vs leri yenilemi dile getirmişti..
bende aradan bir kaç saat sonra ikinci mühendis de geleli bir hafta olmuyor eleman da 27 28 yaşında ilk ikinci makinistliği elemanda bir ego şımarıklık var gölgesini bile küstah .. en sevmediğim iş arkadaşı modeli gündelik yaşantım olsa selamını almayacağım model ama iş yeri olunca amir olunca kapitalist düzen yapacak bir şey olmuyor.. ama geldi geleli makina atmosferinin havası değişti huzur dolu yer bir anda huzursuzluğa büründü..

neyse bende ikinci çarkcıya çarkcıbaşının dediklerini dile getirip durumu izah ettim..
bana gemi gemi değil at cifliği sanki senin işin değil sen işine bak diye ileri geri konuştu tepki koyunca bir derdin varsa dilekçe yaz diye artistlik yaptı hasbinAllah diyip ayrıldım.. neyse

Elektronik aletlerin olduğu problemin olduğu odaya geldim yarım saat oluyor , 4 makinist 3.makinist 2.makinist çarkcı başı elektrik zabiti onun stajyeri bizim iki stajyer kardeşim gece vardiyası arkadaş var selamünaleyküm aleykümselam çarkcı başı direkt soruyu yönelti bende burda dile getirdiğim gibi iki kelam ile olan biteni yerine getirdim .. hani affedersiniz sokak dilinde itin deliğine sokup çıkarma diye tabir varya çarkcıbaşı aynen ikinciye o muameleyi yaptı o kadar kişi içinde yerin dibine soktu .. yürü git diye yol verdi en sonunda ağzını açamadı lavuk içimin suları eridi.. iş olsun problem olsun bir şekilde hal olur önemli olan insanlık..

en sevmediğim muhabbetlerden biri amircicilik yapılması bir cacık olmayıp da egoist olmak kimisi geliyor zehir gibi diyorum ki hee çocuk zehir gibi egosunu kısmen hoş görüyorum ama işten anlamayıp artistlik yapanlara tahammül edemiyorum.. evrensel kardeşim üst alt dan bilgili olacak tartışmaya kapalı..

çarkcıbaşı ile geçmişim 9 yıldan fazla oluyor ilk çalışmaya başladığım da o üçüncü idi ikinciliğinde de çalıştım bu tarz muhabbetler den sebep üç dört sevdiğim insan var amir kesiminden onlarla hangisi müsaitse hangisi o ara temas kurduysa onlarla çalışıyorum uzun zamandır böyle öteki türlü olsa böyle lavuklar hep çıkıyor ekmeğimizin peşindeyiz başıma bela alırım..

1000024871.jpg

herkes ikinci mühendise sövüyor günah deniliyor böyleleri için günah falan değil ya..
durum bu vaziyette yirmi dakka oldu..
çocuklar kahve yapıyor elektrik mühendisi iki elektronik cihaz eror verdi onlara girişti bizde kahveden sonra yardırmaca..

kahrolsun kapitalist düzen..
var olsun insanlık yaşasın emekçiler..

Bu konuyu kullanacağım, bir yerlere çemkirmem gerekiyor.

Gönlüm el vermiyor "ne halleri varsa görsünler" demeye, günün sonunda yine g*tlerini topluyorum. Önce kızsam da sonradan kıyamayıp yapıyorum, bu da benim mallığım sanırım.

Müdürün en az 5 yıllık iş deneyimleri olan 3 tane mühendise emanet ettiği stok toplantısında bir halt yemeden nasıl çıkıyorsunuz? Günün sonunda, ben sistemin içinde kalmak istiyorum, benim hedefim burada diyen ben, neden JNI hazırlıyorum?

Bu mu? Bu sadece bir örnek. Ben emekli olmak istiyorum. İyi akşamlar.

fotoğraf düzenlerken başımda beklenmesine gıcık oluyorum. en sonunda kabin yaptırıcam kendime.........

hepinizden-nefret-ediyorum-neden-varsiniz_2113484_m.jpg

Evde iş yeri sayılıyor mu ? Biraz dertlenecem de .

1 haftalık işi biriktirdiler yarın muhtemelen hepsini isteyecekler karşılarına geçip gülerek tabi tabi derim artık :D

arkadaş!!!
daha dün kemerdeydim ben bir hafta önceden işlerinizi-müşterilerinizi toparlayın diye de geleceğimi bildirdim... şimdi kalkıp sabahın köründe irem kemere gelebilir misin acil demek? plansız işin çıkmıştır anlarım ama bu işini bir aydır takip ediyoruz... dün bari deseydin gelmişken kısa da olsa uğrasaydık...şimdi ben kalkıp gelemiyorum desem patron arar beni geçiver iş aksamadın der... yol çektiğime mi üzüleyim , iş bilmezliğinize mi plansızlığınıza mı...

Geri