İmkanınız olsa yurt dışına gider miydiniz?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

İmkanınız olsa yurt dışında yaşar mıydınız?

• Kullanılan toplam oy
    10
Mümkün değil. Yurt dışından buralara gelen sözde yurttaşları gördükçe hele. Tiksinç. Ne oraya faydaları olur ne buraya.

Ne anladık şimdi bundan?
Basit. Ben buradan Fransa'ya ya da Almanya'ya gitsem, orada yaşayan Türkler şöyle medeniyetsiz, böyle işgüzâr gibisinden tepeden bakma konuşmam sokaklarda dolaşırken. Oradan Türkiye'ye gelenler öyle yapıyorlar. Bir ülkeden başka bir ülkeye orada yaşayan insanları aşağılamak için gitmezsin.

Eskiden 50 senedir Avrupa’da yaşayıp hiç mi hiç ayak uydurmamış filan diye sitem ederdim.sonra baktım ki orada doğup,büyümüş bir sürü kişi akp’ye oy veriyor..her ne kadar çocuk çağdaş eğitimle büyüsede yinede ebeveynlerin ona aşıladığı Anadolu kültürünü fikrinden atamıyor..

Basit. Ben buradan Fransa'ya ya da Almanya'ya gitsem, orada yaşayan Türkler şöyle medeniyetsiz, böyle işgüzâr gibisinden tepeden bakma konuşmam sokaklarda dolaşırken. Oradan Türkiye'ye gelenler öyle yapıyorlar. Bir ülkeden başka bir ülkeye orada yaşayan insanları aşağılamak için gitmezsin.
Öyle zaten ha Avrupa’da ha Türkiye’de

Öyle zaten ha Avrupa’da ha Türkiye’de
Dediğimi anladığını zannetmiyorum. Benim bahsettiğim kitle sonradan görme bir kitle. Senin iyisiyle ve kötüsüyle sevdiğin Anadolu Kültürü denen şeyi, senden çok çok daha iyi bildiği iddiasıyla saçmalıyorlar.

Bunlarda türkçe yarım yamalak, ama %1500 yerli ve milliler. Neyse.

Dediğimi anladığını zannetmiyorum. Benim bahsettiğim kitle sonradan görme bir kitle. Senin iyisiyle ve kötüsüyle sevdiğin Anadolu Kültürü denen şeyi, senden çok çok daha iyi bildiği iddiasıyla saçmalıyorlar.

Bunlarda türkçe yarım yamalak, ama %1500 yerli ve milliler. Neyse.
Tmm anlamadım..kafanı fazla yorma bu millete düz git gel oralı olma.

hiç boklamayın yurtdışını, bırakın bu işleri : )

zaten %95 e yakın vize reddi var.

benim imkanların şuan için yetmiyor. yettiği an gittiğim an.

ailemi de götürebileceğim her senaryoda arkama bile bakmam.

Mümkün değil. Yurt dışından buralara gelen sözde yurttaşları gördükçe hele. Tiksinç. Ne oraya faydaları olur ne buraya.

Ben tam aksine tiksinç değil cesaretli buluyorum. Faydası olsun ya da olmasın kabul edilmişse mesele yok. Ve sonuçta param varsa vatandaşlık da alabilirim.

Fikrim değişiyor bu konuda, imkanım var gitmiyorum, istediğim zaman tatile gidebiliyorum, sevdiğim insanlar da burada, alışkanlıklardan vazgeçilmiyor ama tabi bilemeyiz. Yine de istanbul’a mecbur kalmak istemezdim. Hırs işte xd

Vizeli ülkeler tercihim olurdu ne işim var karadağ'da ya heyecanlı gençlerin tercih ettiği metruk şehir.

Geri