Imam Hatipler Kapatilsin mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Imam Hatipler Kapatilsin mi?

• EVET NEDEN

Kullanılan: 16 42.1%
  • HAYIR NEDEN

Kullanılan: 18 47.4%
  • BIR MAHSURU YOK

Kullanılan: 4 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    38
ne kapatılması tüm düz liseler imam hatip olmadı mı zaten
olmayan eğitim sistemini yerle bir etmediler mi
bu yönetimden sonra gelecek yönetim bunları yine değiştirmeyecek mi
aynı yerde saymaktan başka bir şey değil

Çağdaş ülkelerin eğitim sistemi getirmek doğrusu ama ülkemde çağdaş insan arasan zor bulursun...
Ülkemin insanı bağnaz dindardır. Çağdaş eğitimle napacağını bilmez ki...

İmam hatip okulları onun yuvasıdır... Bağnazlığın içinde kendini rahat hiseder...
Laik Atatürk okulları da bağnazdır... imam hatiplerden farkı yoktur...

Bunca yıl Laik Atatürk okullarda okuyan imamlar araplardan islam dini daha iyi bildiklerini idda ederler... Bugünlerde, imam hatip okulları genişletilince dini duygular tavan yapacağı şimdiden besbelli...
Gerçek islamı biz biliriz demeye başlayacaklar...

Oydaki devlet denen zımpırtı tüm dinlere eşit mesafedee olmalıdır... İmam hatip okulları dini okullardır ve bunlar diyanet okulları olmalıydı... Ve diyanet benim gibi kafirin verdisinden değil, islami halkı tarafından finans edilmeli... Doğrusu bu...

Toplumun geniş kesmi yobazlığa sürükleyeceğine az bir kısım sürüklenmesine göz yumarsın...

Burada imam hatipler Atatürk düşmanı deyip, sunduğum ergümanlara açıklamaya getiremeyen arkadaşlar başka konularda ahkam kesiyor görüyorum. Kaçamak oynamayın Allah aşkına.

genellikle imam hatipde yetişenler devrimci oluyor 14 asırlık islami birikime savaş açıyorlar mezhep yok kabir azabı yok şefaat yok yok yok yakında Allah yok deyip kurtulacaklar

imam hatiplerden din öğrenilmez onun yerine medrese usulu okullar açılsın fıkh tefsir hadis kelam tasavvuf ilimleri öğretilsin bu okullardan mezun olanlar dinini bilmeyen bilmediği halde bildiğini zanneden ukela yobaz insanlar çıkıyor biraz arapça bilen kendisini imamı azam hazretlerinden üstün görüyor

Bu yorumları yapanların kaçı imam-hatip mezunu?
İmam-hatip normal derslerin yanında din bilgisi derslerinin ağırlıkta olduğu normal bir lise.
Kimseyi zorla okutmuyorlar.
Neden kapatılsın ?
İnandığı gibi yaşayan kimseler de var. Benim okuduğum dönemde kat sayı problemi vardı yine de okudum.
Üniversitemi de okudum yetmedi ikincisini de okuyorum.

Bu yorumları yapanların kaçı imam-hatip mezunu?
İmam-hatip normal derslerin yanında din bilgisi derslerinin ağırlıkta olduğu normal bir lise.
Kimseyi zorla okutmuyorlar.
Neden kapatılsın ?
İnandığı gibi yaşayan kimseler de var. Benim okuduğum dönemde kat sayı problemi vardı yine de okudum.
Üniversitemi de okudum yetmedi ikincisini de okuyorum.

Zorla okutmuyorlar, bu doğru...

Benim çocuğum bir atatürk ismi geçen okulunda okuyor...
Okul ve tuvaletler temizliği okul yöneticiler velilerden toplanan velilerden yapıyor.
Okul servisi yine veliler kendisi ödüyor...

İmam Hatip Okullarda temizliği devlet karşılıyor... servisleride velilerden bir kuruş çıkmıyor...

Bu peki nedir ?

Okul ve tuvaletler temizliği okul yöneticiler velilerden toplanan velilerden yapıyor.

İmam Hatip Okullarda temizliği devlet karşılıyor... servisleride velilerden bir kuruş çıkmıyor...

Bu peki nedir ?
Servis parası da verdim , eğitime katkı payı da verdim
Vakıfı da vardı okulumuzun bahsettiğiniz yer neresi bilmiyorum ama Samsun'da zannettikleriniz yok.

Bu peki nedir ?

Bu devlet ideolojisidir. Devlet ve devleti yönetenler nasıl insan yetiştirmek istediğiyle ilgili strateji geliştirir. Kurumlar öz değerlendirme raporları hazırlar.

Düzenlenen gecelerde içki içmeyenin mesleki kariyerinin tehlikeye girdiği yapılar vardır mesela. Çocukluğumdan hatırlarım, asker yakınlarım korkardı. Kimse kıldığı namazın bilinmesini istemezdi. Basına da yansıdı. İçki partileri verildi karakollarda. O dönem sesi çıkmayanlar askerlerin namaz kıldığı fotoğrafa köpürüyor.

Yarın devleti sen yönetirsen, belli ki bu böyle olmayacak.

Servis parası da verdim , eğitime katkı payı da verdim
Vakıfı da vardı okulumuzun bahsettiğiniz yer neresi bilmiyorum ama Samsun'da zannettikleriniz yok.

sizin zamanında öyleydi... şimdi devir döndü...

Bu devlet ideolojisidir. Devlet ve devleti yönetenler nasıl insan yetiştirmek istediğiyle ilgili strateji geliştirir. Kurumlar öz değerlendirme raporları hazırlar.

Düzenlenen gecelerde içki içmeyenin mesleki kariyerinin tehlikeye girdiği yapılar vardır mesela. Çocukluğumdan hatırlarım, asker yakınlarım korkardı. Kimse kıldığı namazın bilinmesini istemezdi. Basına da yansıdı. İçki partileri verildi karakollarda. O dönem sesi çıkmayanlar askerlerin namaz kıldığı fotoğrafa köpürüyor.

Yarın devleti sen yönetirsen, belli ki bu böyle olmayacak.

Neden hep yanlışı yaparız ki ? ve neden hep biriler çıkar yanlışı savunur ki ?
Geçmişte yapılmışsa yanlıştı, şimdiki uygulamalar da yanlıştır...

Neden hep birbirimizile uğraşırız ki ? neden birbirimizden intikam almak almakistiyoruz ki

O beğenmediğiniz amerikada bu böylemidir ?
Belirli okullara- kurumlara hoyratça para akıtmak mı zorundayız...
Neden eşit vatandaş olamıyoruz ki ?
Devletimiz neden eşit davranmıyor bize?

Ne şimdi ?90 yıl devlet dindarları ezdi... şimdide devlet laikleri mi ezsin . Bu mu mantığınız ?

Fark etmiyormusunuz... birbirimizle uğraşırken enerjimizi bununla tüketiyoruz...
90 yıl laik kesim ne kadar ilerlediki... dindarlar ilerlesin...

Gereksiz işler bunlar...

imam hatiplerden din öğrenilmez onun yerine medrese usulu okullar açılsın fıkh tefsir hadis kelam tasavvuf ilimleri öğretilsin bu okullardan mezun olanlar dinini bilmeyen bilmediği halde bildiğini zanneden ukela yobaz insanlar çıkıyor biraz arapça bilen kendisini imamı azam hazretlerinden üstün görüyor

Fikih, siyer, tefsir,hadis dersleri var zaten IHL'de :)

sen medresede mi eğitim gördün peki?
ya da senin demene göre şimdiki imamlar vaizler hepsi cahil cüheyla ukela yobaz vs :asd: çünkü doğrudürüst eğitim almamışlar :sleep:

ya da senin demene göre şimdiki imamlar vaizler hepsi cahil cüheyla ukela yobaz vs :asd: çünkü doğrudürüst eğitim almamışlar :sleep:
Bizim zamanımızda imam hatibin kitapları çok zayıfdı biraz komik gelecek ama kitaplarımızda namaz nasıl kılınır oruç nasıl tutulur diye bölüm yoktu sonradan ilave yapıldı eğer biraz merak edip araştırmasaydık dini bilgimiz sıfır olacakdı Ailemiz din namına bir şey anlatmadı imam hatibe geldik evden fark yok namaz nasıl kılınır oruç nasıl tutulur nasıl iyi bir müslüman olunur anlatan yok din eğitimi değil din kültürü veriyorlar okulda fahişe bile vardı diğer okullardan farkı yok kız erkek ilişkileri aynen diğer okullar gibi hafızların sevgilileri var bu ortamda din adamı yetişmez zanpara yetişir

Bizim zamanımızda imam hatibin kitapları çok zayıfdı biraz komik gelecek ama kitaplarımızda namaz nasıl kılınır oruç nasıl tutulur diye bölüm yoktu sonradan ilave yapıldı eğer biraz merak edip araştırmasaydık dini bilgimiz sıfır olacakdı Ailemiz din namına bir şey anlatmadı imam hatibe geldik evden fark yok namaz nasıl kılınır oruç nasıl tutulur nasıl iyi bir müslüman olunur anlatan yok din eğitimi değil din kültürü veriyorlar okulda fahişe bile vardı diğer okullardan farkı yok kız erkek ilişkileri aynen diğer okullar gibi hafızların sevgilileri var bu ortamda din adamı yetişmez zanpara yetişir

peki senin "araştırdım" dediğin kaynaklar neler? nasıl iyi müslüman olunur diye bir el kitabı mı var? içeriğini paylaşın da herkes faydalansın madem.

Ama şimdi düzelmeye başladı bölgemizde karışık imam hatip okulu vardı fetoşçulardan kaptıkları okullardan bayanları oraya gönderdiler
yinede dini eğitim az mısırda ezher üniversitesinde hatta kürtlerin açtığı medreselerde daha çok dini eğitim veriliyor imam hatiplerde yüzeysel derinliğine öğretmiyorlar

Her şeyin fazlası zarar. Feto yolunda ilerlemeye devam.

Geri