Imam Hatipler Kapatilsin mi?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti

Imam Hatipler Kapatilsin mi?

• EVET NEDEN

Kullanılan: 16 42.1%
  • HAYIR NEDEN

Kullanılan: 18 47.4%
  • BIR MAHSURU YOK

Kullanılan: 4 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    38

Arkadaşlar geçen gün de birisi çıkmış imam hatipte atatürkçülük, inkılapçılık öğretilmiyor demişti. Öğretiliyor demiştik. Sonra "Ama inkılapçılık dersi haftada sadece 1 sat öğretiliyor." demeye başladı. "Normal liselerde de öyle." dedik. "Ama imam hatipte sadece 11. sınıflara öğretiliyor, neden daha fazla öğretilmiyor. Bunlar Atatürk'e düşman." dedi. "Normal liselerde de öyle." dedik.

Bazıyorumlarınız kendi görüşünüz olabilir. Ama bilgi gerektiren konularda biraz araştırın.

Seni şu söylediğin olanaklar, yıllardır tüm taşımalı ve pansiyonlu okullara yapılan ayrıcalıklar. Ama sen sanki sadece imam hatiplilere yapılıyormuş gibi söylüyorsun. Bu yıllardır yapılan bir uygulama.

Bilgisizce, araştırmadan daha ne kadar yazacaksınız?

Taşımalı olmayan imam hatipli okulların yardımını da imam hatiplilerin kurduğu Ensar Vakfı yapıyor. Devlet değil.

Ensar vakkfı kendi cebinde veriyor değil mi ?

Cahilce konuşmuyorum, söylediğimin arkasındayım... Çünkü yaşıyoruz bunu...
Komşularımız var, her iki okula giden çevremiz var...

Sen ise kendine yakışanı yapıyorsun... inkar ederek sanıyorsun bilinmeyecek bunlar...
Millet konuşuyor sosyal medya diye bir şey var bilader.

Ensar vakkfı kendi cebinde veriyor değil mi ?

Cahilce konuşmuyorum, söylediğimin arkasındayım... Çünkü yaşıyoruz bunu...
Komşularımız var, her iki okula giden çevremiz var...

Sen ise kendine yakışanı yapıyorsun... inkar ederek sanıyorsun bilinmeyecek bunlar...
Millet konuşuyor sosyal medya diye bir şey var bilader.

Sosyal medyada biraz detaylı bak öyleyse. Bir çok vakıf tercih ettiği okullara destek veriyor. Örneğin ben TEGV'de daha önce çalışan biri olarak söyleyeyim. TEGV hangi şubede yeri varsa o bölgenin okullarına büyük ölçüde destek veriyor. Diğer bir çok vakıf gibi.

Ama bizim insanımız böyle işte. Gider taraflı haberleri okur okur, sosyal medyadan da iyice gaza gelir. Gelir burada "üniversitede de kızlar teklif ediyormuş." der. :p

Destek verilen okullar demeceksin. Henüz destek verilemeyen okullar diyeceksin. Destek verilemeyen okullar o kadar da fazla değil. Herhangi bir vakıf bu okullara henüz yardım eli uzatamamış, diye yardım eli uzatılan okullara dil uzatmayacaksın.

Bilinen biliniyor zaten. İnkar edilecek bir şey yok
Hiç inandırıcı gelmiyorsa, sana Ensar Vakfı dışında, başka vakıfların yardım ettiği okulların telefon numarasını yollayayım. Ara, sor. Hiç üşenmem, yollarım. En azından bilip bilmedem konuşan insanların bilinçlenmesini sağlamış olurum.

Bol keseden atmak kolay oluyor yoksa.

617440_o8007.jpg

imam-hatipler-kapatilsin_1155475.png

788883_oe919.jpg

imam-hatipler-kapatilsin_1179784.jpg

Cahil insan her şeyin kapatılmasını ister. Çünkü cehalete okul gerekmez. Onların zaten bir mektebi var.

Bunun kararını verecek kişi ben değilim lakin imam hatip mezunu olan insanların %85 i dini bilgileri yanlış biliyor.

İnanç böyle birşeydir doğru olduğu için değil inandığın için savunursun

Kaliteli din eğitimine geçilip sayıları azaltabilinir gereğinden fazla var

Askeri okullar birilerinin keyfine bağlı olarak kapatılıyor ise, imam hatipler de benim keyfime göre kapatılsın :torpu:

Geri