Imam Hatipler Kapatilsin mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Imam Hatipler Kapatilsin mi?

• EVET NEDEN

Kullanılan: 16 42.1%
  • HAYIR NEDEN

Kullanılan: 18 47.4%
  • BIR MAHSURU YOK

Kullanılan: 4 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    38
Şöyle,

İslama göre kadının bütün vücudu, yüzü vs. dahil zinettir. Bu zinet yerlerinin gösterilmesi haramlık mevzusuna giriyor.

Yüzün görünmesi haram değil,yüz görülebiliyor çeneye kadar.
Kadının avret yeri dışında kalan el, yüz ve ayaklara şehvetsiz olarak bakmakla haram işlenmiş olmaz. Ancak şehvetle bakıldığı takdirde bakan kişi mesul olur. Kadın mesul olmaz.

imam hatip de okumak isteyen okur istemeyen diğer seçenekleri değerlendirebilir.

dini devlet öğretsin

fetoşlarla uğraşmak zorunda kalmayız

O vakit bu insanlar İslam'dan bihaber.

Ebû İshak ve Ebû Ahves'e göre : Küpe, halhal, gerdanlık gibi ancak kocasının görebileceği süsleri ve süs yerleridir.

İbn Mesûd'a göre : Sokak kıyafeti (çarşaf, manto, pelerin) ve entari dışında kalan giysileridir.

Yansımayla ilgili paylaştığınız bilgi de bu muhteremler gibi bir muhtereme ait. Ben de onun İslamla ilişiğinden şüphe etmeye başladığım.

Zinetin iki kısım olduğundan bahsettim. Sizin aktardığınız alıntıda ikinci kısım olan kesbi zinetten bahsediyorlar alimler. Aynı zamanda "süs yerleri" ifadesi de zaten yüzü ve eli kapsıyor. Benim söylediğimin bunlardan farkı ne ?

Yüzün görünmesi haram değil,yüz görülebiliyor çeneye kadar.
Kadının avret yeri dışında kalan el, yüz ve ayaklara şehvetsiz olarak bakmakla haram işlenmiş olmaz. Ancak şehvetle bakıldığı takdirde bakan kişi mesul olur. Kadın mesul olmaz.

Merhaba, yüzün haram olduğunu nerede söyledim ?

Beyler artık anlaşın be. Hep kavga çıkıyor zannedip konuya giriyorum. En sonunda kilitleteceksiniz konuyu. :D

Zinetin iki kısım olduğundan bahsettim. Sizin aktardığınız alıntıda ikinci kısım olan kesbi zinetten bahsediyorlar alimler. Aynı zamanda "süs yerleri" ifadesi de zaten yüzü ve eli kapsıyor. Benim söylediğimin bunlardan farkı ne ?

Siz tüm vücut yazdınız. Şimdi yüzü ve eli kapsıyor yazıyorsunuz.

İslama göre kadının bütün vücudu, yüzü vs. dahil zinettir.

Aktardığım kaynakta ikiye ayrılmıyor, doğrudan ayette geçen anlamından bahsediliyor.

Jose Chilavert

Anlaşıyoruz. Bu kadar tedirgin olma.

Siz tüm vücut yazdınız. Şimdi yüzü ve eli kapsıyor yazıyorsunuz.

Aktardığım kaynakta ikiye ayrılmıyor, doğrudan ayette geçen anlamından bahsediliyor.

Jose Chilavert

Anlaşıyoruz. Bu kadar tedirgin olma.

Ayrı ayrı ifadelerimi bir cümle gibi almayın bence. Sizin alıntınızdaki "süs yerleri" ifadesinin eli ve yüzü kapsadığını söyledim.

Zineti anlamada alimlerin izahları ilk alıntıda yüzü de kapsarken ikincide sadece elbise olarak alıyor. Zinetin ikili olduğunun delili olarak bu yeter diye düşünüyorum.

Kopyala yapıştır yapmak istemiyorum fakat şu kısımlar benim neye dayandığımı ve alimlerden farklı bir şey söylemediğimi izah edebilir.

"Bununla birlikte bir kısım âlimler, burada zinetten maksadın, zinetin takıldığı, kullanıldığı yer olduğu fikrini kabul etmişlerdir ki, yüz, sürme ve allık yeri; baş, taç yeri; saç, örgü ve büklüm yeri; kulaklar, küpe yeri; boyun ve göğüs, gerdanlık yeri; el, yüzük ve kına yeri; bilekler, bilezik yeri; pazular, pazubent yeri; baldırlar; halhal yeri; ayaklar da, eller gibi kına yeridir. Bunlardan başka vücudun kısımları da aslında açılmaz.

Bu âlimlerden bazıları muzaafın hazfi veya zikr-i hâl, irade-i mahal ile "ziynet yeri" takdirinde bir mecaz gözetmiştir. Buna delil olarak da, kadının vücudundan ayrı olduğu zaman o zinetlere normal olarak bakmak ve alıp satmak ittifakla caiz ve mübah olduğunu ifade ve kabul etmişlerdir.
Bazıları da yine bu delil ile, kadının asıl zineti, vücudunun güzel yaratılışı, zinet yapmaktan gaye de vücudun süslenmesi olduğunu kabul ederek bu zinetten maksadın, yalnız vücut olduğunu kabul etmişler ve kadınların birçoğu yapmacık zinetten uzak bulunmakla zaten zinetli oldukları halde yaratılış zinetinin zaten hepsinde bulunması ve her kadın bedeninin özünde bir zinet olması, hükmün genelliği hakkını yerine getirme noktasından bu tahsisin bir destekleyicisi olduğunu söylemişler ve buna göre şu mânâyı vermişlerdir: Kadınlar yaratılıştan zinetleri demek olan vücudlarının hiçbir tarafını açmasınlar."

Ayrı ayrı ifadelerimi bir cümle gibi almayın bence. Sizin alıntınızdaki "süs yerleri" ifadesinin eli ve yüzü kapsadığını söyledim.

Zineti anlamada alimlerin izahları ilk alıntıda yüzü de kapsarken ikincide sadece elbise olarak alıyor. Zinetin ikili olduğunun delili olarak bu yeter diye düşünüyorum.

Kopyala yapıştır yapmak istemiyorum fakat şu kısımlar benim neye dayandığımı ve alimlerden farklı bir şey söylemediğimi izah edebilir.

"Bununla birlikte bir kısım âlimler, burada zinetten maksadın, zinetin takıldığı, kullanıldığı yer olduğu fikrini kabul etmişlerdir ki, yüz, sürme ve allık yeri; baş, taç yeri; saç, örgü ve büklüm yeri; kulaklar, küpe yeri; boyun ve göğüs, gerdanlık yeri; el, yüzük ve kına yeri; bilekler, bilezik yeri; pazular, pazubent yeri; baldırlar; halhal yeri; ayaklar da, eller gibi kına yeridir. Bunlardan başka vücudun kısımları da aslında açılmaz.

Bu âlimlerden bazıları muzaafın hazfi veya zikr-i hâl, irade-i mahal ile "ziynet yeri" takdirinde bir mecaz gözetmiştir. Buna delil olarak da, kadının vücudundan ayrı olduğu zaman o zinetlere normal olarak bakmak ve alıp satmak ittifakla caiz ve mübah olduğunu ifade ve kabul etmişlerdir.
Bazıları da yine bu delil ile, kadının asıl zineti, vücudunun güzel yaratılışı, zinet yapmaktan gaye de vücudun süslenmesi olduğunu kabul ederek bu zinetten maksadın, yalnız vücut olduğunu kabul etmişler ve kadınların birçoğu yapmacık zinetten uzak bulunmakla zaten zinetli oldukları halde yaratılış zinetinin zaten hepsinde bulunması ve her kadın bedeninin özünde bir zinet olması, hükmün genelliği hakkını yerine getirme noktasından bu tahsisin bir destekleyicisi olduğunu söylemişler ve buna göre şu mânâyı vermişlerdir: Kadınlar yaratılıştan zinetleri demek olan vücudlarının hiçbir tarafını açmasınlar."

Benim aktardığım alimler alim değil mi?

bak olayı baska yonlere cekmenın bır anlamı yok sana dedım ben Son postum demısdım .

ben hangı lafı nerede kullanacağimı biliyorum . O konuda süphen olmasın :) burada senınle hem fıkır olduğum tek konu var Oda budur
Ayrıca askeri liselerin kapatılmasına karşıyım ama liseler içindeki FETÖ bağlantısının olduğu kişileri temizleme amacıyla kapatıldıysa ve tekrar açılacaksa problem yok
Ancak sunuda unutmayalım ısdersen fethullah gülen, ordu içine sızmış. polis içine sızmış. hsyk içine sızmış ama sen git sadece askeri liseleri kapat. sanki tüm cemaat kuleli mezunu. askeri liseleri kapanacaksa, imam hatipler de kapatılsın. zaten suan ımam hatıplerden askerı okullara gecıs yapanlar 15 Temmuz darbesını yapanlardır.

Ve ayrıca İmam hatıplerde yetısen ve suan devletın ust kademesını olusturan ve Feto`nun sıyası ayayını temsıl eden kısı ve kısılerınde bir an önce tespit edilmesı taraftarıyım. Ama yıne altını cızerek soyluyorum imam hatipler kapatılsın Hıc yoksa Tayyip erdoğan`ın kız cocukları turban yuzunden okuyamadıkları okulllarını Erkek cocukları ıle beraber amerıka`da okuyabilir.

Yıne sızın bır oncekı postunuzdan bır sozunuz var
Bu okullar zorunlu değil. Kimseyi bu okula zorla kayıt ettirmiyorlar
zorla dostum zorla hemde bal gıbı zorla :)

ve son olarak sunu belirtmek ısterım sana

Ve en önemli nokta: İmam hatiplerde Tarih, İnkılap Tarihi, Atatürkçülük ve Felsefe gibi dersler de veriliyor.
demıssın

evet haftada ıkı saat oda 11. sınıflar ıcın :) pekı Normal lıselerde ilkokulda baslayıp Lise ve devamında Verilen Dın kulturu dersının saatımı fazla yoksa ımam hatıpde verılen haftada ıkı saatlik dersmı fazla .İstersen bunuda dusun

ama ben suankı hukumete kızmıyorum .cunku demıslerdı hersey ozellesecek dıye . suan eğitimde ozellesdi

size kolay qelsın keyıflı forumlar :)

Ensar Vakfı ile imam hatiplerin resmi bir bağlantısı yok. Konumuz imam hatipleri, sizin yaptığınız ise Ensar Vakfı'nda çıkan olaylar nedeniyle konuyu baltalamak. "Bir seferden bir şey olmaz." sözünü her konu başlığının altına yazarak, bu cümlenin popülaritesini arttırmak sizlerin görevi. Benim değil. Bu bağlamda bu sözü ima eden hanımefendiden de çok bir farkınız kalmıyor be.

Ayrıca askeri liselerin kapatılmasına karşıyım ama liseler içindeki FETÖ bağlantısının olduğu kişileri temizleme amacıyla kapatıldıysa ve tekrar açılacaksa problem yok. Ama "Askeri liseler kapatıldı, o zaman imam hatipler de kapatılsın, yoksa ben oynamıyorum." diye çocukca cümleler kurmuyorum.

Ve en önemli nokta: İmam hatiplerde Tarih, İnkılap Tarihi, Atatürkçülük ve Felsefe gibi dersler de veriliyor.

İsterseniz önceki yapılan hata gibi dinin devlet yönetiminde öğretilmesi konusunu kapatalım. Böylece gizli evlerde, tünellerde veya dış güçlerle ortaklaşa bir şekilde cemaatler türetmiş oluruz.

fethullah gülen, ordu içine sızmış. polis içine sızmış. hsyk içine sızmış ama sen git sadece askeri liseleri kapat. sanki tüm cemaat kuleli mezunu. askeri liseleri kapanacaksa, imam hatipler de kapatılsın.
Ne yapacaklardı? Orduyu mu kaldıracaktı yoksa karakolları mı kapatacaktı?
"Askeri liseler kapanıyorsa, imam hatipler de kapatılsın." sözü çocukluktur.
Ne yani? Askeri liseler kapanmasaydı, imam hatiplerin kapatılmasını istemeyecek miydin yani?

zaten suan ımam hatıplerden askerı okullara gecıs yapanlar 15 Temmuz darbesını yapanlardır.
Bunu neye dayanarak söylediğini de öğreneyim?

(bu okullara kayıtlar )zorla dostum zorla hemde bal gıbı zorla :)
Bunu da neye dayanarak söylediğini öğrenelim.

evet haftada ıkı saat oda 11. sınıflar ıcın :) pekı Normal lıselerde ilkokulda baslayıp Lise ve devamında Verilen Dın kulturu dersının saatımı fazla yoksa ımam hatıpde verılen haftada ıkı saatlik dersmı fazla .İstersen bunuda dusun
Önceki postunda imam hatipler için Atatürk ve inkılap düşmanı diyordun ama şimdi bakıyorum derslerin saatlerinden şikayetçi olma durumuna kadar düşürmüşsün imam hatip şikayetlerini. Yakında sempatizanı olacaksın herhalde.

Peki, normal liselerdeki haftada 1 saatlik Din dersini ne yapacağız? Neden 1 saat? İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi de 2 saat zaten normal liselerde. O da sadece 11. sınıfta. Aynı. İmam hatipte 5 saat mi olmalıydı? Kardeşim bilmiyorsan, bir bak ta öyle yaz bari.

"İsterseniz önceki yapılan hata gibi dinin devlet yönetiminde öğretilmesi konusunu kapatalım. Böylece gizli evlerde, tünellerde veya dış güçlerle ortaklaşa bir şekilde cemaatler türetmiş oluruz." demiştim.

Ona cevap verememişsiniz ama olsun.

Bir de kendi teorilerini değil de, gerçekten evrensel olayları dile getirin.
Yukarıdaki yazılarda senin "İmam hatiplere zorla kayıt ettiriliyor." ve "Şuan imam hatipten askeri liselere geçenler darbecidir." ifadelerin var. Ama bunun hiç bir dayanağı yok.

Dayanaksız konuşacak; birisi senin de FETÖ'cü olduğunu düşünür. "Hayır değilim." diyemezsin.

Alimler ne anlatıldığı noktasında anlaşamıyor. Doğru mu?

Kusura bakmayın çıkmam icap etti şu an cevap verebiliyorum. Anlaşamamak değil bu. İki farklı fikir var ve ikisi de doğru. Zinetin iki kısma ayrıldığını söyledim zaten alimler iki kısmı da ifade etmiş oluyorlar. Zinetin farklı anlaşılması mahremiyetin aslıyla aynı şey değil zaten.

Kapatilmasin , bilgiler sadece kuran ışığında verilsin.

Kapatılmasın Din konusunda alimlere de ihtiyaç doğdu bu ülkede.Dini siyasete karıştırmayan Atatürk İlke ve İnkilaplarına bağlı, imam hatipte eğitim görmek isteyen insanlar ilmin işığında aydınlansın
Abartıp her yer imam hatipte olmasın.
Yoksa elimizi uzattığımız her yerde bir imama çarpıp izdivacı da imamdan seçmeyelim :) :) :)

Geri