Imam Hatipler Kapatilsin mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Imam Hatipler Kapatilsin mi?

• EVET NEDEN

Kullanılan: 16 42.1%
  • HAYIR NEDEN

Kullanılan: 18 47.4%
  • BIR MAHSURU YOK

Kullanılan: 4 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    38
Teşekkür ederim. Bahsi geçen müstesna kişiler tüm zinet yerleri görmeye muktedir mi? Bu ayetten böyle bir anlam çıkarılabilir mi?

Akisle ilgili mevzuyu daha sonra bilakis araştıracağım. Kaynağı sorgulamak adına.

Ayetteki zinet yerlerinden bahsediyorsanız eğer (yüz-el hariç), evet sayılan kişiler haram olan yerler hariç muktedirdir. Mesela bir kadının kölesi onun saçını görebilir.

Dostum konu dagilio bunu kahvaltida bulustumuzda konusalim olurmu =d

Tek benim etrafimda olmadi , dunyada bi benim semtimde olay olmuo imam hatipliselerinde yanlis ogretim sonucu tureyen asabi bireyler cikicaksa kapansin dedik , turkiyede hersey ole drone esliginde denetlenmio sende bilion , bulusunca daha detayli konusalim konuyu dostum :D anlastik

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence kahvaltıyı iptal edelim forumca tartışma için buluşalım herkes konusunu belirleyip hazırlığını yapsın hacılar :asd:

Bence kahvaltıyı iptal edelim forumca tartışma için buluşalım herkes konusunu belirleyip hazırlığını yapsın hacılar :asd:

Valla ben saygı sevgi çerçevesinde tartışırım. XasthuR arkadaş ta en azından karşındaki adama bir şey anlatıyor. Ahkam kesmiyor. Severim <3

Valla ben saygı sevgi çerçevesinde tartışırım. XasthuR arkadaş ta en azından karşındaki adama bir şey anlatıyor. Ahkam kesmiyor. Severim <3

Hep öyle deniyor kahvaltıda 30 kişi arasında bunlar tartışılmaz merak etmeyin. Kimse gel cafeye oturalım hani bir şeyler tartışacaktıkta demez :D

Haram yerlerin hariç olduğu nerede ifade ediliyor?

Bir Müslüman'ın diğer bütün Müslümanlara haram olan yerleri göbek deliği-diz kapağı söylediğim yerler. İlave olarak başka yer değil. Kişiler sayılıp sayılmasa bile bakılamayacak yerler kısaca.

Ayetin başı bunu söylüyor zaten.

Bir Müslüman'ın diğer bütün Müslümanlara haram olan yerleri göbek deliği-diz kapağı söylediğim yerler. İlave olarak başka yer değil. Kişiler sayılıp sayılmasa bile bakılamayacak yerler kısaca.

Ayetin başı bunu söylüyor zaten.

Aktarabilir misin o kısmı?

Aktarabilir misin o kısmı?

Bir evvelki ayet, erkeklere olan emir, Nur 30:

"Mü'minlere söyle ki: Gözlerini sakınsınlar, mahrem yerlerini de korusunlar. Böylesi onlar için daha temizdir. Şüphe yok ki Allah yaptıkları İşlerden çok iyi haberdar olandır."

Kadınlara olan emir, Nur 31:

"...(Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler..."

ilk amacı din görevlisi yetiştirmek ve toplumda dini kullanarak sapkın fikirlerin yayılmasını önlemek olan bu okullarin Ensar vakfı gıbı sapkın tecavuzcu zıhıneyetlerı yetıstırmemelerı ıcın kapatılmalıdır.

hırsızların ve katıllerın turememesı ıcın kapatılmalı .

siyası rant ıcın kullananlar ıcın kapatılmalı

kısaca savunmasız bir şekilde yatılı olarak kaldığı tüm oluşumlar kapatılsın

Bir evvelki ayet, erkeklere olan emir, Nur 30:

"Mü'minlere söyle ki: Gözlerini sakınsınlar, mahrem yerlerini de korusunlar. Böylesi onlar için daha temizdir. Şüphe yok ki Allah yaptıkları İşlerden çok iyi haberdar olandır."

Kadınlara olan emir, Nur 31:

"...(Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler..."

Zinet yerleri gösterebilecekleri kişiler yazıyor. Kadınlar için hariç olma durumunun anlatıldığı kısmı soruyorum.

Mahrem ile zinet yer arasındaki ayrım nedir?

ilk amacı din görevlisi yetiştirmek ve toplumda dini kullanarak sapkın fikirlerin yayılmasını önlemek olan bu okullarin Ensar vakfı gıbı sapkın tecavuzcu zıhıneyetlerı yetıstırmemelerı ıcın kapatılmalıdır.

hırsızların ve katıllerın turememesı ıcın kapatılmalı .

siyası rant ıcın kullananlar ıcın kapatılmalı

kısaca savunmasız bir şekilde yatılı olarak kaldığı tüm oluşumlar kapatılsın

Öyle bir söylüyorsun ki, tek tecavüzcüler imam hatiplerden çıkıyor.
O zaman yaşayan tüm tecevüzcüleri, hırsızları ve katilleri bulup, hangi okulda okuduğunu öğrenelim ve o okulları kapatalım. Neden mi? Çünkü bu adamlar tecavüzcü, hırsız ve katil. Bu adamların okuduğu okuldan çıkan adamların tamamı tecavüzcü, hırsız ve katil olur. :D

Her şeyden önce insanların imam hatip tercihi özgürlüğünü elinden almış olursunuz. Bu okullar zorunlu değil. Kimseyi bu okula zorla kayıt ettirmiyorlar. İnsanların dini ve milli yönünü geliştirecek eğitimlerinin seçmeli olması gerekir. Buna Atatürkçülük de dahil. Örneğin hiç bir birey Atatürkçülük öğrenmek zorunda değildir. Bu noktada imam hatiplerin kapatılmasını isteyenlerin problemini anlamak çok güç oluyor.

Ensar vakfını demek ısdedım ben . Gercı Bir seferden birsey olmaz dıye dusunuyorsanız sızede saygım var.

Son postum. mademki darbeci yetiştiren askerî liseler kapatılıyor, o halde darbenin sivil uzantılarını yetiştiren, köhne ziynetin örümcek ağlarını barındıran, laiklik, atatürk ve demokrasi düşmanı imam hatipler de kapatılsın.

Öyle bir söylüyorsun ki, tek tecavüzcüler imam hatiplerden çıkıyor.
O zaman yaşayan tüm tecevüzcüleri, hırsızları ve katilleri bulup, hangi okulda okuduğunu öğrenelim ve o okulları kapatalım. Neden mi? Çünkü bu adamlar tecavüzcü, hırsız ve katil. Bu adamların okuduğu okuldan çıkan adamların tamamı tecavüzcü, hırsız ve katil olur. :D

Her şeyden önce insanların imam hatip tercihi özgürlüğünü elinden almış olursunuz. Bu okullar zorunlu değil. Kimseyi bu okula zorla kayıt ettirmiyorlar. Bu noktada imam hatiplerin kapatılmasını isteyenlerin problemini anlamak çok güç oluyor.

Zinet yerleri gösterebilecekleri kişiler yazıyor. Kadınlar için hariç olma durumunun anlatıldığı kısmı soruyorum.

Mahrem ile zinet yer arasındaki ayrım nedir?

O kısım zaten sayılan kişilerin geçtiği kısım oluyor. O kişiler göbek deliği-diz kapağı hariç misal verdiğim gibi saçları görebiliyorlar.

Zinet iki kısım; kadının yaratılışıyla gelen yüzü ve sonradan kazanılan kesbi zinet. Kesbi zinet elbise, kına, takı gibi sonradan olanlar.

Mahrem ise haramlığı ifade ediyor.

Ensar vakfını demek ısdedım ben . Gercı Bir seferden birsey olmaz dıye dusunuyorsanız sızede saygım var.

Son postum. mademki darbeci yetiştiren askerî liseler kapatılıyor, o halde darbenin sivil uzantılarını yetiştiren, köhne ziynetin örümcek ağlarını barındıran, laiklik, atatürk ve demokrasi düşmanı imam hatipler de kapatılsın.

Ensar Vakfı ile imam hatiplerin resmi bir bağlantısı yok. Konumuz imam hatipleri, sizin yaptığınız ise Ensar Vakfı'nda çıkan olaylar nedeniyle konuyu baltalamak. "Bir seferden bir şey olmaz." sözünü her konu başlığının altına yazarak, bu cümlenin popülaritesini arttırmak sizlerin görevi. Benim değil. Bu bağlamda bu sözü ima eden hanımefendiden de çok bir farkınız kalmıyor be.

Ayrıca askeri liselerin kapatılmasına karşıyım ama liseler içindeki FETÖ bağlantısının olduğu kişileri temizleme amacıyla kapatıldıysa ve tekrar açılacaksa problem yok. Ama "Askeri liseler kapatıldı, o zaman imam hatipler de kapatılsın, yoksa ben oynamıyorum." diye çocukca cümleler kurmuyorum.

Ve en önemli nokta: İmam hatiplerde Tarih, İnkılap Tarihi, Atatürkçülük ve Felsefe gibi dersler de veriliyor.

İsterseniz önceki yapılan hata gibi dinin devlet yönetiminde öğretilmesi konusunu kapatalım. Böylece gizli evlerde, tünellerde veya dış güçlerle ortaklaşa bir şekilde cemaatler türetmiş oluruz.

O kısım zaten sayılan kişilerin geçtiği kısım oluyor. O kişiler göbek deliği-diz kapağı hariç misal verdiğim gibi saçları görebiliyorlar.

Zinet iki kısım; kadının yaratılışıyla gelen yüzü ve sonradan kazanılan kesbi zinet. Kesbi zinet elbise, kına, takı gibi sonradan olanlar.

Mahrem ise haramlığı ifade ediyor.

Ebû İshak ve Ebû Ahves'e göre : Küpe, halhal, gerdanlık gibi ancak kocasının görebileceği süsleri ve süs yerleridir.

İbn Mesûd'a göre : Sokak kıyafeti (çarşaf, manto, pelerin) ve entari dışında kalan giysileridir.

Sizin bahsettiğiniz gibi göbek deliği ve diz arası dışındaki bedenin görülmesi değil sanki mevzu.

Ebû İshak ve Ebû Ahves'e göre : Küpe, halhal, gerdanlık gibi ancak kocasının görebileceği süsleri ve süs yerleridir.

İbn Mesûd'a göre : Sokak kıyafeti (çarşaf, manto, pelerin) ve entari dışında kalan giysileridir.

Sizin bahsettiğiniz gibi göbek deliği ve diz arası dışındaki bedenin görülmesi değil sanki mevzu.

Bunlar zinetler. Bir kişinin diğer kişiye haram olan bölgeleri değil ki. Mahremlik başka zinet başka.

Bunlar zinetler. Bir kişinin diğer kişiye haram olan bölgeleri değil ki. Mahremlik başka zinet başka.

Tamam. Sizin ifade ettiğinize göre bir kadın, diğer bir kadının haram bölgeleri hariç görebiliyor. Ayette zinetlerin görülmesinden bahsediliyor.

Zinet ile ne anlaşılması gerektiğine dair görüşleri paylaştım. O halde zinet, haram olan kısımlar dışındaki vücudun görülebilirliği anlamına gelmiyor.

Tamam. Sizin ifade ettiğinize göre bir kadın, diğer bir kadının haram bölgeleri hariç görebiliyor. Ayette zinetlerin görülmesinden bahsediliyor.

Zinet ile ne anlaşılması gerektiğine dair görüşleri paylaştım. O halde zinet, haram olan kısımlar dışındaki vücudun görülebilirliği anlamına gelmiyor.

Şöyle,

İslama göre kadının bütün vücudu, yüzü vs. dahil zinettir. Bu zinet yerlerinin gösterilmesi haramlık mevzusuna giriyor.

Kapatılmasın özgür bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediği okulda okumalı.

Şöyle,

İslama göre kadının bütün vücudu, yüzü vs. dahil zinettir. Bu zinet yerlerinin gösterilmesi haramlık mevzusuna giriyor.

O vakit bu insanlar İslam'dan bihaber.

Yansımayla ilgili paylaştığınız bilgi de bu muhteremler gibi bir muhtereme ait. Ben de onun İslamla ilişiğinden şüphe etmeye başladığım.

Geri