Imam Hatipler Kapatilsin mi?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

Imam Hatipler Kapatilsin mi?

• EVET NEDEN

Kullanılan: 16 42.1%
  • HAYIR NEDEN

Kullanılan: 18 47.4%
  • BIR MAHSURU YOK

Kullanılan: 4 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    38

Ooooo olayi turbana bagladik harika yerden bagladin .)
Nerden mi cikardim ? yazdiklarindaki kin dusmanlik, hosgorusuzluk kendini ele veriyor. Herkesin inanci kendine elbet bunu bilemem ben, fakat hem muslumanim deyip hem de islami ogrenmeye karsi cikmak garip bir sey degil mi sence ?
Siyasi emeller uğruna eğitimi tekelleştirmeye çalışan müslüman kitleyi savunan sizsiniz. Kimin daha ahlaklı ve erdemli olduğunu tartışmayalım bence.

Fotoğrafı bir kadının çekmediğini nereden biliyorsunuz ? Hanedan'ın düğün fotoğraflarına bakarsanız sultanların da başı açıktır fotoğrafı çeken kişi de kadındır çünkü kadının kadına mahremiyeti saçı ihtiva etmez.

Bu arada Abdülhamid'in torunu olan Nilhan Sultan'ı kişisel olarak bizzat tanırım. Başı açıktır Phoibos.

Çok haklısınız acaba neden korkuluyor bu beyin yıkama merkezlerinden. Ortada lise kalmadı bunlar hala insanlar nereye gitmek isterse oraya gitsin derdinde. Sorun da bu zaten ortada imam hatip dışında gidecek lise bırakmadılar.
'Kıpıtılmısı dimik dimikrisi ili tirs dişmik dimik.' Bu okullardan mezun olan adamlar hakim savcı olup seni beni yiyor bilmem farkında mısınız?

Bu senin düşündüğünü, onlar da mevcut okullar için düşünüyor.
Mesela "Neden bize zorla başımızı açmamız gerektiğini söylüyorlar." diyorlar(dı).
Mesela "Neden bizim giyindiğimiz kapalı kıyafetleri, kitaplarda ilkel olarak tanımlıyorlar." diyorlardı.

Ayrıca dincileri sevmeyen hakim savcılar da var. Karşısında dinci bir mahkum gördüğü an, onu da yiyebilirler mesela.

Örneğin; Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde doğmuş bir çocuk Türkiye'de eğitim alırken;
"Neden bana zorla Atatürk'ü ve İnkılap Tarihi'ni anlatıyorlar." diyorlar.

Vesaire vesaire.
Konu beyin yıkamaksa o her okulda zaten var.
Empati yapabilmek güzel şey.
Kısacası bunların hepsi seçmeli olursa, olay çözülür.

Bırakın insanlar istediğini seçsin, size ne?
Trabzon hakkında konuşacağım, açılan her yeni okul imam hatip. Olmayanlar da dönüştürülüyor.
Açılan her 3 yeni okuldan 5i imam hatip. (evet, komik.)
İlginç buluyorum.

Ülkede eşitlikten bahsediyorsak, arz-talep etkenini göz önünde bulundurmak gerekir.

İmam hatip liselerinin tamamı seçmeli. Yani kesin olarak bu okula gideceksiniz denmiyor.

Baktığınız zaman 2015-2016 eğitim öğretim yılları verilerine göre 99.217 öğrencinin sayısı 419 olan özel mesleki ve teknik liseleri tercih ettiği görünüyor.

Ama 555.870 öğrenci de imam hatip lisesini tercih hakları arasına koymuş.

Şimdi bu öğrencilerin istedikleri imam hatip lisesine gidebilmeleri için; normalde bir sınıfta 25 kişi oturacakken 75 kişi oturmaları mı gerekir? Yoksa yeni okulların açılması mı gerekir?

Bu arada Abdülhamid'in torunu olan Nilhan Sultan'ı kişisel olarak bizzat tanırım. Başı açıktır Phoibos.

Oo, siz zamanları karıştırıyorsunuz :)

Fotoğraf Osmanlı zamanında çekilmiş. Osmanlı'dan sonra Avrupa'ya giden hanedan üyelerinin dini hayatıyla alakalı bir yorumda bulunmadım. Haliyle biraz daha dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.

Oo, siz zamanları karıştırıyorsunuz :)

Fotoğraf Osmanlı zamanında çekilmiş. Osmanlı'dan sonra Avrupa'ya giden hanedan üyelerinin dini hayatıyla alakalı bir yorumda bulunmadım. Haliyle biraz daha dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.

Yok yahu. Ben ne dediğinizi anladım ve ek bilgi vermedik istedim. Osmanlı döneminde de başı açıklara kötü gözle bakılmıyordu aslında. Şuan hayatta olan 5. nesil torun olan Nilhan Sultan'ın da başı açıktır mesela. Onlar bile önemsemez o manada söyledim.

Yok yahu. Ben ne dediğinizi anladım ve ek bilgi vermedik istedim. Osmanlı döneminde de başı açıklara kötü gözle bakılmıyordu aslında. Şuan hayatta olan 5. nesil torun olan Nilhan Sultan'ın da başı açıktır mesela. Onlar bile önemsemez o manada söyledim.

Burada yanlış bir bilgi var. Nilhan Sultan değil Abdülhamid'in kızı olan Ayşe Sultan bile olsa farketmez, Müslüman biri başı açık şekilde dolaşamaz Osmanlı'da. Osmanlı'nın son zamanlarından videolu görüntüler bile var elimizde.

Saraydaki kişilerin başı açık vs. olmasının sebebi zaten yanlarında anneleri, kardeşleri ve babaları olan padişah mevcuttur. Dolayısıyla zaten onların yanında başlarını niye kapatsınlar ?

Şu anki hanedan üyelerinin soy hariç Osmanlı zamanıyla bir bağları maalesef yoktur. Avrupai tarza eğitim görüp ona göre yetişmişlerdir.

Burada yanlış bir bilgi var. Nilhan Sultan değil Abdülhamid'in kızı olan Ayşe Sultan bile olsa farketmez, Müslüman biri başı açık şekilde dolaşamaz Osmanlı'da. Osmanlı'nın son zamanlarından videolu görüntüler bile var elimizde.

Saraydaki kişilerin başı açık vs. olmasının sebebi zaten yanlarında anneleri, kardeşleri ve babaları olan padişah mevcuttur. Dolayısıyla zaten onların yanında başlarını niye kapatsınlar ?

Şu anki hanedan üyelerinin soy hariç Osmanlı zamanıyla bir bağları maalesef yoktur. Avrupai tarza eğitim görüp ona göre yetişmişlerdir.

Nilhan Sultan'ın konuyla ilgili söyledikleri bu:
“Bana sürekli gelen bir soru bu, aslına bakarsanız. “Niye başörtüsü takmıyorsun, niye örtünmüyorsun?” gibi. Bu, benim şahsî düşüncemdir. Nasiptir; ‘olacak’ diyemem, bir nefis işidir her şeyden önce; ama İslâmiyet(e göre) tabiî ki farzdır, şarttır; ama ben, önce edebin, örtünün, gönülde, gözde, dilde, ağızda başladığına inanan bir insanım. İleride inşallah, Allah kısmet ederse, nefsimi yenebilirsem, bunu inşallah yapacağım; ama çevremde o kadar bunu kullanan insan gördüm ki ve o şekilde büyüdüm ki, başörtüsü takmış ama içerisinde, yani gönlünde örtü yok. Anlatabiliyor muyum? O yüzden, sadece başını örtmekle olmuyor.”

Ayrıca Abdülhamid diğer tüm hanedanlara nazaran İslam'ın yanında batılılaşmaya da sıcak bakan birisiydi. Öyle ki bütün çocuklarına piyano öğrettiğini biliyoruz. Nİlhan Sultan konuyla ilgili; "Son zamanlarda baş örtüsü bir din vecibesi olarak değil, daha çok alışkanlık olduğu için takılıyordu." der.

Çok ta önemsemeyin bence bu konuyu.

Ben inanıyorum ki hem padişah hemde baba olma sıfatı ile saygı ve edepten başlarını kapattıkları bile çoğunluktur. Osmanlı çok farklıydı gerçekten.

Nilhan Sultan'ın konuyla ilgili söyledikleri bu:

Ayrıca Abdülhamid diğer tüm hanedanlara nazaran İslam'ın yanında batılılaşmaya da sıcak bakan birisiydi. Öyle ki bütün çocuklarına piyano öğrettiğini biliyoruz. Nİlhan Sultan konuyla ilgili; "Son zamanlarda baş örtüsü bir din vecibesi olarak değil, daha çok alışkanlık olduğu için takılıyordu." der.

Çok ta önemsemeyin bence bu konuyu.

Bakın hala şu an hayatta olan birinden misal verip duruyorsunuz. Ben onun başını örtüp örtmemesinde değilim. Konumuz Nilhan Sultan değildir. Konumuz Abdülhamid'in ne kadar batıcı olduğu da değil. Aynı zamanda alışkanlık olup olmaması da değil. Kadınlar Osmanlı zamanında başları açık dışarı çıkamazlar. Bunu çok isteyerek yapıyorlar veya yapmıyorlar bunlar tartışılır konuşulur fakat tarihi meseleleri aslından ayrı söylemeye gerek yok.

Kaldı ki doğru düzgün Türkçe bile konuşamayan hanedan üyeleri dahi mevcutken söylediklerine fazla itibar edilmemesi kanaatindeyim.

Bence de kapatilmasin cocuklar din yonunden de egitilmeli bazi seyleri ogrenmeli

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bakın hala şu an hayatta olan birinden misal verip duruyorsunuz. Ben onun başını örtüp örtmemesinde değilim. Konumuz Nilhan Sultan değildir. Konumuz Abdülhamid'in ne kadar batıcı olduğu da değil. Aynı zamanda alışkanlık olup olmaması da değil. Kadınlar Osmanlı zamanında başları açık dışarı çıkamazlar. Bunu çok isteyerek yapıyorlar veya yapmıyorlar bunlar tartışılır konuşulur fakat tarihi meseleleri aslından ayrı söylemeye gerek yok.

Kaldı ki doğru düzgün Türkçe bile konuşamayan hanedan üyeleri dahi mevcutken söylediklerine fazla itibar edilmemesi kanaatindeyim.

İyi de Fatma Zehra Hanım'ın fotoğrafının bir kadın tarafından çekildiğini nereden biliyorsunuz?
Sonuçta çekilmiş ve bu kadın poz vermiş. Kendi aralarında oturursun, sohbet edersin, konuşursun ve bunu başı açık yapabilirsin. Poz vermeyi başı açık olarak yapmak mantıksızlık içermiyor mu şimdi?

Hangi ihtimale daha yakın sence? Bir kadına poz verdiği için açık olma ihtimali mi, yoksa gerçekten açık olma ihtimali mi?

İyi de Fatma Zehra Hanım'ın fotoğrafının bir kadın tarafından çekildiğini nereden biliyorsunuz?
Sonuçta çekilmiş ve bu kadın poz vermiş. Kendi aralarında oturursun, sohbet edersin, konuşursun ve bunu başı açık yapabilirsin. Poz vermeyi başı açık olarak yapmak mantıksızlık içermiyor mu şimdi?

Hangi ihtimale daha yakın sence? Bir kadına poz verdiği için açık olma ihtimali mi, yoksa gerçekten açık olma ihtimali mi?

Siz bir erkek tarafından çekildiğini nereden biliyorsunuz ?

Bilmediğiniz şey o fotoğrafların (hanedanın çektikleri de dahil) özel fotoğraflar olması. Yani şu an hanedanın düğün fotoğraflarını görebiliyoruz fakat onlar bu fotoğrafları kendi aileleri için çektirmişlerdir.

Siz kendi aileniz içinde özel fotoğraf çektirirken bunu yayınlarız diye düşünür müsünüz ?

Siz bir erkek tarafından çekildiğini nereden biliyorsunuz ?

Bilmediğiniz şey o fotoğrafların (hanedanın çektikleri de dahil) özel fotoğraflar olması. Yani şu an hanedanın düğün fotoğraflarını görebiliyoruz fakat onlar bu fotoğrafları kendi aileleri için çektirmişlerdir.

Siz kendi aileniz içinde özel fotoğraf çektirirken bunu yayınlarız diye düşünür müsünüz ?

Ben bir erkek tarafından çekildiğini düşünmüyorum.
Ama fotoğraflar özel olarak saklanmak için mi çekiliyor, yoksa anı olsun diye mi?

Biz kendi ailemizde fotoğraf çektirirken, bir çoğunu yayınıyoruz, yayınlamadıklarımızı da bir çok kişiye gösteriyoruz. Ama aile arasında kalacaksa, fotoğraf çektirmeye gerek duymuyoruz. Ailenle devamlı birliktesin, fotoğrafa neden ihtiyaç duyasın ki?

İhtimali çokluğundan bahsediyorum ben.
Fatma Zehra Hanım'ın devamlı şekilde başı açık olma ihtimali, sadece ailesine özel başını açma ihtimalinden çok daha fazla.

Ben bir erkek tarafından çekildiğini düşünmüyorum.
Ama fotoğraflar özel olarak saklanmak için mi çekiliyor, yoksa anı olsun diye mi?

Biz kendi ailemizde fotoğraf çektirirken, bir çoğunu yayınıyoruz, yayınlamadıklarımızı da bir çok kişiye gösteriyoruz. Ama aile arasında kalacaksa, fotoğraf çektirmeye gerek duymuyoruz. Ailenle devamlı birliktesin, fotoğrafa neden ihtiyaç duyasın ki?

İhtimali çokluğundan bahsediyorum ben.
Fatma Zehra Hanım'ın devamlı şekilde başı açık olma ihtimali, sadece ailesine özel başını açma ihtimalinden çok daha fazla.

Ailenle devamlı birliktesin fakat üstte söylediğiniz gibi hatıra olsun diye çekiliyor. Zaman olduğu yerde durmuyor haliyle hatıra için fotoğraf çektirmek çok mu garip ? Birçok kişiye göstermeniz sizi ilgilendirir. Bu diğer insanların da sizin gibi fotoğraflarını göstereceği manasına gelmez.

İslamda mahrem-namahrem konusunu biraz araştırın bence. İslam'ın neresinde ailenin yanında kadın kapalı olmalı yazıyor ? Fotoğraf çekerken yine öyle olmasında ne sakınca var ?

Başta da söylediğim gibi siz göstermek için çekiyor olabilirsiniz fakat bu fotoğraflar öyle değil.

Çünkü böyle liseler dünyada yok...

Bilmediğiniz en mühim konuysa sözünü ettiğin mahrem-namahrem mevzusu.

Bir kadının fotoğrafı yansımadır. Yani tıpkı aynadan yansıma gibi. Mesela televizyonda başı açık bir kadın görmeniz günah değildir şehvetle bakmıyorsanız. Bu fotoğraflar da o sınıfa girer.

Bilmediğiniz en mühim konuysa sözünü ettiğin mahrem-namahrem mevzusu.

Bir kadının fotoğrafı yansımadır. Yani tıpkı aynadan yansıma gibi. Mesela televizyonda başı açık bir kadın görmeniz günah değildir şehvetle bakmıyorsanız. Bu fotoğraflar da o sınıfa girer.

Tamam mahrem-namahremi herkes en az senin kadar biliyordur da, bu fotoğrafın başkalarına gösterilmek amacıyla çekilmediğini nereden biliyorsunuz diye sordum.

Tamam mahrem-namahremi herkes en az senin kadar biliyordur da, bu fotoğrafın başkalarına gösterilmek amacıyla çekilmediğini nereden biliyorsunuz diye sordum.

En az benim kadar bilinseydi, Şeyhülislam hanımının açık fotoğrafı denilip İslam'a aykırıymış gibi yorum yapılmaz, yoruma da ek bilgi verilmezdi.

Çünkü Osmanlı zamanında çekilmiştir. Fotoğrafçıyı bile kadın düşünenlerin bunu göstereceğini düşünmeniz garip değil mi ? Eğer daha sonra çekilenler varsa benim sözüm onlara değildir.

Birde ordan cikan ne olacak diye küçümsemiyorlar mi :)

45c149e79dd62d205df0a76f3670cebd.jpg

Sadece bi örnek:)

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri