Imam Hatipler Kapatilsin mi?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

Imam Hatipler Kapatilsin mi?

• EVET NEDEN

Kullanılan: 16 42.1%
  • HAYIR NEDEN

Kullanılan: 18 47.4%
  • BIR MAHSURU YOK

Kullanılan: 4 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    38
UrophLed size göre maymundan gelmekten kötü diyorsun bak benim en baştaki yorumuma seçme hakkını almaktan bahsediyorum bizim inancımızda maymundan gelmek yok ve Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkede genilinde maymundan gelmiş gibi modası geçmiş bir evrim teorisi ki teori hala bununla eğitim öğretim yapmak senin içni olmayanilir ama bizim için sorun ve her şeyin senin fikriyatına göre olmasını bekleyemezsin üstadım imam hatipleri seçen de olur seçmeyende senin görüşünü seçende olur seçmeyende yani bu bir seçimdir ve kendi fikriyatına uyumlu olamyacağı için bir şeyin kapatılamsını bekleyemezsin !

bana göre de bu Ülkede hala Evrim teorileri okutulmamalı kesinlikle bu konunun açılması yasaklanmalıdır desem etik olur mu bu durum veya gerçekten bunu yapmış olsalar eleştiri yapmaz mıydın?

Ayrıca evrimde insanlar maymundan gelmez sadece genetik olarak büyük benzerlikler var denir.

bunu da demişsin mesela 10 yaşlarında bir çocuk bu yorumunu kavrar mı sence mesele kendi yeğenim öyle bir ders görüp bana demişti ki dayı biz maymundan geliyor muşuz bu benim içinde inanışı olan bir toplumun içinde beyin yıkama gibidir ama siz kendi fikriyatınızda olmayana malesef beyin yıkama diyorsunuz biz benzer bir şey söylediğimizde aha cahil olarak adlandırılıyoruz yada dar görüşlü

insanalrın seçme hakkını alarak özgürlükten bahsedemezsin üstadım mesela bir emdyaya hesap sorulmasına biel katlanamıyorken insanalrın imam hatip okulu konusunda kesin ve net kapatılmalı kalkmalı yok edilmeli gözüyle bakarak toplumun bir yapısının seçem hakkını da yok etmiş oluyorsun bu bpek adaletli değil

Ezbere yorum yapmamanı rica ediyorum.

Evrimi bilmediğin aşikar ancak bizim inancımızda yoktur deyip eğitimden de kaldırılmasını istemek komik bile değil. Ayrıca evrim teorisi temelde öğretilecek bir konu değildir. 10 yaşındaki çocuk ise okumayı henüz sökmüştür. Yeni okumaya geçmiş bir çocuğa bırakın evrimi "adrenokortikotropin" bile dedirtemezsiniz.

Batı çocuklarına motorları bilgisayarları bilim ve sanatı aşılarken siz çocuklara ademin çocuklarının kardeş kardeşe çiftleşip ürediklerini anlatıyorsunuz. Bu senaryo devam ettiği sürece onlar sizi sömürmeye devam edecek.

Ezbere yorum yapmamanı rica ediyorum.

Evrimi bilmediğin aşikar ancak bizim inancımızda yoktur deyip eğitimden de kaldırılmasını istemek komik bile değil. Ayrıca evrim teorisi temelde öğretilecek bir konu değildir. 10 yaşındaki çocuk ise okumayı henüz sökmüştür. Yeni okumaya geçmiş bir çocuğa bırakın evrimi "adrenokortikotropin" bile dedirtemezsiniz.

Batı çocuklarına motorları bilgisayarları bilim ve sanatı aşılarken siz çocuklara ademin çocuklarının kardeş kardeşe çiftleşip ürediklerini anlatıyorsunuz. Bu senaryo devam ettiği sürece onlar sizi sömürmeye devam edecek.

inanmadığınız bir şeyi kötülerken evrimi bilmememi eleştirmek gerçekten kötü ben burada kimsenin inancını sorgulayıp kötülemedim sizde saygılı olmayı deneyin biraz olsun bir inanışa senaryo diye dillendirirken bilim adamlarının senaryolarını ve süslü kelimeleri kullanınca daha mı inandırıcı oluyor Evrim teorisinin size verdiği şey kesin ve ent midir ki bir dini inanışın kesin ve net olduğuna dair kanıt sorguluyorsunuz siz şuan insanların inancına laf atıyorsunuz

Batıda çocukların din derleri kiliselerde bile okutuluyor ki zorunluk getiren ülkelerde var bu ülkede de sanatı aşılayın bilimi aşılayın tek engel nasıl bir din anlayışı olur ki sizin din anlayışında yetişiyor dediğiniz bazı geçmişteki alimler bazı ünlü bilimcilerden önce bazı şeyleri ortaya koymuştur sizin din üzerine bazı zatalr astronomi tıp matematik gibi konularda öncülükler yapmıştır ama şuan sizde iyi biliyorsunuz ki batının bazı örgütleri din üzerine çok güzel oyunlar oynuyorlar ve buna kanan zavallı insanlar yüzünden dini topa tutuyorsunuz bunlar bana mantıklı gelmiyor

inanmadığınız bir şeyi kötülerken evrimi bilmememi eleştirmek gerçekten kötü ben burada kimsenin inancını sorgulayıp kötülemedim sizde saygılı olmayı deneyin biraz olsun bir inanışa senaryo diye dillendirirken bilim adamlarının senaryolarını ve süslü kelimeleri kullanınca daha mı inandırıcı oluyor Evrim teorisinin size verdiği şey kesin ve ent midir ki bir dini inanışın kesin ve net olduğuna dair kanıt sorguluyorsunuz siz şuan insanların inancına laf atıyorsunuz

Batıda çocukların din derleri kiliselerde bile okutuluyor ki zorunluk getiren ülkelerde var bu ülkede de sanatı aşılayın bilimi aşılayın tek engel nasıl bir din anlayışı olur ki sizin din anlayışında yetişiyor dediğiniz bazı geçmişteki alimler bazı ünlü bilimcilerden önce bazı şeyleri ortaya koymuştur sizin din üzerine bazı zatalr astronomi tıp matematik gibi konularda öncülükler yapmıştır ama şuan sizde iyi biliyorsunuz ki batının bazı örgütleri din üzerine çok güzel oyunlar oynuyorlar ve buna kanan zavallı insanlar yüzünden dini topa tutuyorsunuz bunlar bana mantıklı gelmiyor

Ben kimsenin dinini kötülemem tekrar söylüyorum dindarın dinini yaşamasına sonuna kadar saygı gösteririm. Ama yanlışa yanlış demekte benim vazifemdir.
Evrim teorisinin bana sunduğu şey gerçekliktir ve nettir. Evrim bana dünya üzerinde bir egom olmadığını ve olmaması gerektiğini en önemlisi var olmuş her şeye saygı göstermem gerektiğini söyler.

Batı da kiliseler kapatılıp otel ya da lokanta olarak hizmet vermeye başlıyor.
Daha bu yıl norveçte yapılan araştırmada dinsizlerin sayısı dindarları geçti. Bil diye söylüyorum Norveç' te kişi başına yıllık gelir 60.000 $ üzerinde yani refah düzeyi ülkemizin kat be kat üzerinde kalıyor.

Konuyu Farabi ve İbn-i sinaya getireceksen hiç tavsiye etmem.
Farabi Aristo gibi bir tanrı varsa dünya ve insanların varlığından haberinin olmadığını iddia eder. Bu düşünceyide islamiyete monte etmeye çalışmıştır. İbn-i sina ise peygamberlerin çılgın hayalperestler olduğunu iddia etmiştir. Yani ikisinin de müslümanlıkla tek alakaları müslümanım demeleridir. Ama dediğim gibi dindarlara karşı saygım var dünyaya katkı yapmış her bilim adamına budist ya da müslüman saygım vardır.

He kapatılsınlar, bilime sanata engel bence kapatılınca inanıyorum ki Jüpiter'in yapısını bulabilen bilim adamları, Rönesans dönemi yaşatacak sanatçı nesiller çıkacak ülkemizden tek sorun ihl ler asdjkşş. La sadece imam hatiplerin değil ülkede ki eğitim sistemi komple kötü ve kalitesiz. "İmam hatiplerin kapatılsın" mottosunu ağzına sakız edenlerin rahatsızlığı sadece dini eğitim verilmesi midir merak ediyorum. İmam hatipler yapılan inkılaplarla gayet ihtiyaçlar doğrultusunda açılmış kurumlardır çünki.Devlet, çoğunluğu müslüman olan milletinde isteyene dini eğitim vermek de zorundadır. Kesinlikle kapatılmamalı bunun yerine her adımbaşı karşımıza çıkan okullar imam hatipleştirilmemeli, yeni açılan okullar sadece imam hatip olmamalı ve amacı doğrultusunda kalitesi arttırılarak ve azaltılarak eğitim vermeli.

Hala bu konuyu tartışıyor olmamız, ülke olarak neden geride kaldığımızı gösteriyor. Eğer bir seçim yapmak gerekirse, insanların büyük çoğunluğunun eğitim haklarını aldığımızda kimlerin bu boşluğu doldurduğuna bakarak karar verebiliriz. Fetö gibi yapılanmaların oluşumu bir dönem yapılan yasaklamalar ile olduğunu rahatlıkla görebiliriz.

He kapatılsınlar, bilime sanata engel bence kapatılınca inanıyorum ki Jüpiter'in yapısını bulabilen bilim adamları, Rönesans dönemi yaşatacak sanatçı nesiller çıkacak ülkemizden tek sorun ihl ler asdjkşş. La sadece imam hatiplerin değil ülkede ki eğitim sistemi komple kötü ve kalitesiz. "İmam hatiplerin kapatılsın" mottosunu ağzına sakız edenlerin rahatsızlığı sadece dini eğitim verilmesi midir merak ediyorum. İmam hatipler yapılan inkılaplarla gayet ihtiyaçlar doğrultusunda açılmış kurumlardır çünki.Devlet, çoğunluğu müslüman olan milletinde isteyene dini eğitim vermek de zorundadır. Kesinlikle kapatılmamalı bunun yerine her adımbaşı karşımıza çıkan okullar imam hatipleştirilmemeli, yeni açılan okullar sadece imam hatip olmamalı ve amacı doğrultusunda kalitesi arttırılarak ve azaltılarak eğitim vermeli.

konuya iyi niyetle yaklasmissin ama unuttugun birsey var meslegi yapmak icin yillarca okumus emek vermis biri diplomasi oldugu halde ise atanmiyor imam hatipten yarim yamalak egitim gormus sahislara oncelik taniniyor hemde cogu alanda bilgi ve birikimi tercubesi olmayan sahislar devletin her kademesine yerlestiriliyor kasten insanlar dinini ogrensin amenna lakin bunu firsatciliga yandasliga cevirmesin.

konuya iyi niyetle yaklasmissin ama unuttugun birsey var meslegi yapmak icin yillarca okumus emek vermis biri diplomasi oldugu halde ise atanmiyor imam hatipten yarim yamalak egitim gormus sahislara oncelik taniniyor hemde cogu alanda bilgi ve birikimi tercubesi olmayan sahislar devletin her kademesine yerlestiriliyor kasten insanlar dinini ogrensin amenna lakin bunu firsatciliga yandasliga cevirmesin.

Fakat zaten son cümlemde gizliydi bu dediğin şeyler bana bunu söylemeni anlayamadım, iyi niyetle yaklaştığımı düşünmüyorum olağan duruma olan fikirlerimle yazdım çıktım.

Fakat zaten son cümlemde gizliydi bu dediğin şeyler bana bunu söylemeni anlayamadım, iyi niyetle yaklaştığımı düşünmüyorum olağan duruma olan fikirlerimle yazdım çıktım.

farkettim sorry. p duze okumak buymus:hi:

Kapatılmamalı..
Askeri okullar, meslek okulları nasıl kendi branşlarında eitim görüp o meslek dalında çalışıyorlarsa imam hatiplerden çıkanlarda kendi kurumlarına yerleştirilmeli. Bu yapılırsa sorun biter.
Oysa AKP iktidarı bunu yapmıyor ülkenin tüm ilk ve orta öğretim kurumlarını imam hatip okuluna dönüştürüp kendisine biat edecek elemanlar yaratmanın peşinde. Bu da tıpkı FETÖ gibi ileride ülkemizi ele geçirmenin farklı bir cemaat yapılanması şeklinde karşımıza çıkacaktır.

Yazık! Olan yine ülkemiz ve insanlarına olacak ülkemiz kan gölüne çevrilecek.
Bizm köyümüzde bir tane okul bir tane sağlık ocağı var 3 tane cami, gidense üç beş tane müdaim. Bu artık tam bir tiyatroya dönüştü.. İnsanların çoğu köyde ya cumada haftada bir, ya da ayda birkaç kişi öldüğünde cenaze töreni için camiye gider olmuş..

Kapatılması çok büyük bir saygısızlık olur, her fırsatta adaletin olmayışından bahsedip aynı şekilde insanların haklarının kısıtlanmasını onaylayan insanlar ne tuhaf. büyük çelişkideyiz milletçe.

İmam-hatip okulları kapatılır, hatip-imam okulları açılır.

Mukadderatın rücu edişi yoktur.

Adscgdhxhjdb
aXnMZQ.jpg

Bu okullardan neden bu kadar korkulur anlamıyorum ve şaşırıyorum. Bence ne eğitim ne de görüntü olarak diğer okullardan pek farkı yok. Kapatılmasın tabiki, bırakın insanlar nereye yollamak isterse oraya yollasın. Zaten kapatılması demek demokrasi ile de ters düşmek demektir.

Kime batıyorsa direkt onun insanlığını kapatsalar ya da banlasınlar yahu daha net çözüm olur.

kapatılsın veya kapatılmasın ilgilenmiyorum bu konuyla ama, çocuklarını zorla bu okullara gönderen insanlar var. fazladan 1 saat din kültürü dersi ve arapça dersi için çocukların istikbalini katletmek vicdansızlıktır. okulların seviyesi belli buradan mezun olanlar ne yapacak? ledli ekmek dolabı mı?

Geri