Ilk kültür şokunuz

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti
Kahvaltı sanırım.
Özellikle bu kuzey avrupa ülkelerinde bütün geziler doğru düzgün kahvaltı yapabilecek yer aramakla geçiyor. Tamam anladık sağlıklısınız da bu kadar balık fazla. Ayrıca sürekli hamur işi ve tatlı tüketip nasıl bu kadar soğuk ve suratsız olabiliyorlar çözemedim.

2014 Yılında Samsun'un Atakum ilçesinden,başka bir ilçesi olan ve denize kenarı bulunmayan Kavak'a taşınmıştım.Yaz ayı olduğu için haliyle dışarıda şortla dolaşıyordum. İş arkadaşım,burada şort giyenleri hoş karşılamazlar zaten terliğin de değişik dedi.terlik dediği parmak arası;d neyse ben bunu hiç takmadım.iş dışında hep şortlayım.aradan birkaç gün geçti.yine bu arkadaş kahvehaneye gel çay içeriz dedi.kimseyi doğru düzgün tanımıyorum.tam oturdum 60'lı yaşlarda sigaradan bıyığı sararmış bir dayı selam verdi yanıma oturdu.bak yeğanim burada öyle kısa don giyilmez niye pontul giymeynn dedi oraya has şivesiyle.ahaa yandın Emre! Sen burada çok kavga edersin,kafayı yersin dedim kendi kendime.Kültür şokunun nirvanasını yaşadım.6 Yıl böyle saçmalıklara çok denk geldim.Şimdi yeniden Atakum'dayım : )

müslüman mahallesinde büyüdüm
çocukken mahallede küpe takanları döven abiler vardı
aradan zaman geçti o abiler de küpe takmaya başladı
ben mi kültür şokuna girdim kültür mü abilere
nasıl oldu bilmiyom

Universitenin mulakatina bizi broadway show’una goturduler. Baya tum mulakata soktuklari, 20 ogrenciyi. Ayni okulun ust donem ogrencileri ve 2-3 de basimizda organizator. Goturdukleri broadway’de de koltuklari super secmisler, 2 gruba ayirdilar. Bir grup en onde, diger grup da 5. Sirada. Bizim tabi ilk gorecegimiz show, nasil heyecanliyiz, cok hos da bir yemek yedik oncesinde.

Ama akilli organizatorler, show’un ne uzerine oldugunu arastirmamislar 2. sahnede sahnedeki adamlar yavas yavas nude hale gelmeye basladi, bir de seyircilerle yakinlasip dans etmeye basladilar o halde : )) Tam hatirlamiyorum ama oyunun 15-20 dk si nude sekilde devam etti : )) Ilk kultur soklarindan birini bu showda, sonra da aksamki ogrenci partisinde yasamisimdir herhalde.

Universitenin mulakatina bizi broadway show’una goturduler. Baya tum mulakata soktuklari, 20 ogrenciyi. Ayni okulun ust donem ogrencileri ve 2-3 de basimizda organizator. Goturdukleri broadway’de de koltuklari super secmisler, 2 gruba ayirdilar. Bir grup en onde, diger grup da 5. Sirada. Bizim tabi ilk gorecegimiz show, nasil heyecanliyiz, cok hos da bir yemek yedik oncesinde.

Ama akilli organizatorler, show’un ne uzerine oldugunu arastirmamislar 2. sahnede sahnedeki adamlar yavas yavas nude hale gelmeye basladi, bir de seyircilerle yakinlasip dans etmeye basladilar o halde : )) Tam hatirlamiyorum ama oyunun 15-20 dk si nude sekilde devam etti : )) Ilk kultur soklarindan birini bu showda, sonra da aksamki ogrenci partisinde yasamisimdir herhalde.
Cibil cibil hemi

O kadar hümanist o kadar kucaklayıcı hoşgörülü kapsayıcı biriyim ki hiç kültür şoklaması yaşamıyorum. Amazon kabilesine katılsam hiç yabancılık çekmeden 10 yıl yaşarım valla. Yabanda ceylan geyik mi avlıyorlar ok yay ile, bende avlarım kardeşim. Uyumlu biriyimdir.

Almanya`dan gelen iki deli bana "bulaşık makinası tam bitmeden durdurup yerleştiriyoruz yerlerine" demişti ?
Kültür mü üşengeçlik mi bilemem aldılar köpüklü daha durulanmamis şekilde yerlestirdiler. "Biz Almanyada böyle yapıyoruz ?

Sene 2013 falan ben daha gencim abi Suudi Arabistan'a gittim çalışmaya. Abi ben ne bileyim oranın nizamını kuralını. Ecnebisin orda baba namaz saatleri iş yerleri kapanır, namaz sonrası açılır falan o zamanlar dini polis varmış namaz saatleri gezermiş. Seferi mi ulan bu millet namaz kılarken kendi ne diye geziyor diyemiyorsun. Tuttuğına işlem yapardı. 3. defa yakalanınca ülkene yolluyorlar.

Mesela bir gün parfüm almaya gitmiştim ama para elimin kiri o zamanlar en iyisi alacam.:D Dükkana girerken yakınlarda veya eşzamanlı oranın yerli kızları girerken aynı dükkana yönelirken falan uzak durmak gerekiyormuş. Allahtan yanımda hemşehrim biri vardı da uyardı sertçe bile olsa ahaha. Onlar dükkana girip uzaklaşana kadar biz giremezmişiz başımız belaya girermiş.

O gün "ulan ne boktan bir ülkeye gelmişiz" demiştim.

12-15 yaşlarında kuzenlerim var memlekette dört tane hepsi de erkek aşırı yaramaz çocuklar,neyse bir gün yengeme bir şey için rica ettim 'lütfen'li bir cümle kurmuştum bu bücürler beni bi dalgaya almışlardı sürekli lütfenli cümleler kurmuşlardı dalgasına bir de benim taklidimi yapmaya çalışarak nazikçe konuşmaya çalışıyorlar jsdhjhdf allahın ahmet kayaları ne bilsinler istanbullu ağzını...

sırbistandan dönerken (ilk yurtdışı deneyimimdir) havaalanına gelip direkt kiosklara yönelince içeri illegal bir yerden girdim sanıp korkmuştum, meğerse adamlarda xrayden geçme uygulaması yokmuş........... türkiyede sürekli ellenince bir boşluğa düşüyor insan..........

Vala ilk kültür şokumu geçen hafta Ankara'da yaşadım diyebilirim adım başı bu teneke araçlarla karşılaştım bunları görmeyeli olmuştur bir 20 yıl haha nostalji
Screenshot_2026-04-03-13-27-18-362_com.miui.gallery-edit.jpg

Geri