Ilk kültür şokunuz

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Twitter gündemini foruma taşıyalım dedim eğlenceli ve değişik şeyler çıkar muhtemelen bizim üyelerden....

Benim ilk kültür şokum deyince aklıma şu geldi, amcamin ikinci evliliği yabancı bir kadınla ve çocukları var ondan. her yaz bize gelirlerdi ben küçükken. Amcamin kızı gaz çıkarıp duruyordu ve hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu ben de rahatsız oluyorum tabi... Ve yaşı da rahat 15 16 vardı sanırım küçük de değil. Türkçe de bilmiyor doğru düzgün ee bende de Fransızca yok sorayim edeyim, ablama gidip şikayet etmiştim, bu ne kızın yanında iki dk durmaya gelmiyor fis yapip duruyor diye ahahaha o da normal oralarda yaa salip duruyorlar garipsemiyor kimse demişti bence saçma ki normal olduğunu da düşünmüyorum yurtdisinda ama ilk kültür şoku deyince aklıma bu geldi... ablam sallamış olabilir...

Yani Aze anlata anlata gurbetçi osurugu mu anlattın bize..
Gurbetçilerin osuruk zaten değişik kokuyor..
Teşekkürler bilgilendirme için.
ay ilk aklıma bu geldi ne bileyim nasıl etkisinde kalmışsam artık konuya giriş olsun dedim herkes yazsın diye....

ay ilk aklıma bu geldi ne bileyim nasıl etkisinde kalmışsam artık konuya giriş olsun dedim herkes yazsın diye....
Gurbetçi osurugunu iyi bilirim, bizim Hollandalı apaçiler geldiğinde hep biz de kalırlardı. Onlar da şakır şukur salardı. Sonra bir gün orijinal Hollandalı ile geldiler, yanlarında gelmiş o ibine de osurup duruyordu..
Neyse bir ses geldi ah diye.. ayağını kapı çıkıntısına vurmuş :) onlarda öyle bir şey yokmuş..
Kültürlendik yine osuruk falan fıstık derken..

Benim ilk kültür şokum şimdi anlatacağım şey miydi bilmiyorum ama aklıma ilk şey geldi nfjf Şimdi halamla paris’e gittik, ben de 12 yaşında filanım. Kız kıza gittik, turla gittik ama tura dahil olmayan bazı yerlere metroyla kendimiz geçiyoruz. Neyse metroya bindik, ben de çocuğum ay bizim ülkemizin sokaklarında o dönem yakınlaşan çiftler yoktu… ay bir bakarım ki metroda öpüşüyorlar… ama ne öpüşmek kfjf netflix mi vardı o dönem… fransız öpücüğü gerçekleşiyor gözlerimin önünde hdhd halam beni meşgul etmeye çalışıyor ama benim bakasım var nasıl yapıyorlar diye… neyse mecbur halamı dinledim istemeye istemeye… yaş 12, kültür şoku: french kiss

Twitter gündemini foruma taşıyalım dedim eğlenceli ve değişik şeyler çıkar muhtemelen bizim üyelerden....

Benim ilk kültür şokum deyince aklıma şu geldi, amcamin ikinci evliliği yabancı bir kadınla ve çocukları var ondan. her yaz bize gelirlerdi ben küçükken. Amcamin kızı gaz çıkarıp duruyordu ve hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu ben de rahatsız oluyorum tabi... Ve yaşı da rahat 15 16 vardı sanırım küçük de değil. Türkçe de bilmiyor doğru düzgün ee bende de Fransızca yok sorayim edeyim, ablama gidip şikayet etmiştim, bu ne kızın yanında iki dk durmaya gelmiyor fis yapip duruyor diye ahahaha o da normal oralarda yaa salip duruyorlar garipsemiyor kimse demişti bence saçma ki normal olduğunu da düşünmüyorum yurtdisinda ama ilk kültür şoku deyince aklıma bu geldi... ablam sallamış olabilir...
onlarda geğirmek ayıp, osurmak değil :D

Ben zaten en az haftada bir Azərbaycan-Türkiye arası yeni bir kültür farkı öğreniyorum, en çok şaşırdığım el öpmek olmuştu ilk duyduğum zaman.

Başlık parası olmuştu doğulu kürt bir arkadaşım vardı amcasının karısı ile evlenebilmesi için para verip almışlardı vay anasını olmuştum

Aze ilk taşı attın, @Run artık vırrik anılarını anlatır durur. Fkdkdsmkd
kjdsjHSADJHASDJ ben orada örnek vermişim konuyu anlama bakımından insanlara yardımcı olmak için o gidip üst üste içerikte yazdığım örneğe yorum yapıyor... üçüncü mesajında anlatır sanmıştım biraz utandı glb.....

kjdsjHSADJHASDJ ben orada örnek vermişim konuyu anlama bakımından insanlara yardımcı olmak için o gidip üst üste içerikte yazdığım örneğe yorum yapıyor... üçüncü mesajında anlatır sanmıştım biraz utandı glb.....
Zjdndnjdj özel ilgi alanına girdin çıkamazsın. Cafer ve vırrik anıları:

1000283676.gif

Viyana'da saunaya girme gafletinde bulunmustum o zamanlar Almancam da yok.Aslında duymuştum sağdan soldan belli başlı kültürlerini de spontan gelişmişti o gün, aklima gelmedi. Günlük- haftalık spor salonu üyeligi veren bi birimi vardi bayagi büyük bi komplex.
İki günlüğüne gelmistim, hem gezerim hem de bi farklılık olur sosyallesirim demistim.
Neyse detaylara girmiyim :s

Eğeğeğeğepepe bende Anlatcam yurt dışı anılarımı bananeee
Yıllardan bir gün rusyadayız hava soğuk gerçi soğuk az olur buz buz
Annemlerin arkadaşlarının köy evi gibi bir yere gittik neyse adettenmiş nasıl bizde Türk hamamı varsa onlarda da Rus hamamı varmış (banya) deneyelim dedik soba düşünün böyle damla attılar sobaya her yer buhar… neyse büyük bir kapta da yaprakları dal var onu suda beklettiler sonra vurmaya başladılar jdmdkddkddkd ciddili vuruyorlar ama hskdkdk bu bi ritüelmiş arkadaşlar kasları gevşetiyormuş, vücudu arındırıyormuş falan filan
Sonrasında da sıcak bir şey içip ardından da votka partisi yapılıyordu

Karadenizliler -geneli- yemekte salça kullanmıyor. Su gibi oluyor yemeğin suyu. İlk buna şaşırmıştım benn
Boşuna mı atalarımız yemeğin salçalısı kadının kalçalısı dedi…

Geri