Ilk kültür şokunuz

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Do you wanna bibibar? Do you wanna weed? @Hatem snjsjsısııd

Japonya'da kaybolmak yasal. Yani herseyi geride birakip bir anda kaybolmak serbest. Ustelik devlet bunu yasal kilmis. Buharlasan insanlar deniyor bu insanlara. Devlet yardim etmedigi icin "ozel dedektiflik" hizmeti veren kuruluslar var. He soka girmedim ama garip gelmisti.

Ben trde cok yasiyorum kultur soku. Mesela marketlerdeki yumurtaya surulen ekstra boklarin biolojik adi altinda satildigini gordu bu gozler... bunu hayretler icinde anlatinca kimse tuhaf karsilamiyor.

Bir tatlıcıya gidince, tatlıyı nasıl sipariş verip yersin?

Benim normalim şu:
1- Bir masaya oturursun, görevliye istediğin tatlıyı söylersin gelir.
2- Ya da tatlıların sıralandığı alandan seçer, söylersin. Masana oturursun gelir.
3- Yersin, hesabı öder ve gidersin.

Adana'ya gittiğimde meşhur diye, tatlıcıya taş kadayıf almaya gittim.
Tatlıların sıralandığı o dolaplar, dükkanların dışına bakıyor.
Dışarıdan hangi tatlıyı istiyorsan elinle gösteriyorsun adam sana veriyor. Orada ayak üstü yiyip parasını veriyorsun.
İstanbul'daki midye yeme süreci gibi.

Belki de gördüğüm tatlıcıda öyleydi bilemedim....

Ben trde cok yasiyorum kultur soku. Mesela marketlerdeki yumurtaya surulen ekstra boklarin biolojik adi altinda satildigini gordu bu gozler... bunu hayretler icinde anlatinca kimse tuhaf karsilamiyor.

Yumurtaya b*k sürmek kültür değil ki, o üçkağıtçıların kültürü. :D

3 ıq ile en fazla o kadar yaratıcı dolandırıcılık yapabiliyorlar terliksi hayvanlar.

• Kahkaha
Tepkiler: W
Bence komik ama Sizi bilmem;

Ortaokulda biyoloji mi fen mi tam olarak hatırlamadığım bir derste öğretmenimiz haftaya kültür mantarlarını işeyeceğiz dediğinde iyi bir kahkaha atmıştım. Sınıf çok sessizdi bir anda herkes bana döndü. Sandım ki Hoca bir espri yaptı onlar da görülecek ama kimse gülmüyordu.

Tabii Hoca Bana sinirli sinirli baktı Ne yapıyorsun lan diye bağırdı, Ben kem küm şey şu derken Allah'tan zil çaldı da yırttık🙂

Tenefüste öğrendim ki kitabımızda kültür mantarları ile ilgili bir bölüm varmış :)

Sonuçta kültür ile ilgili bir şok🤣🤣🤣
Okul numarası olmasa da, bizimle aynı sıraya oturmasa da mantarlar da kültürlüymüş..

Hepinizin ilk kültür şokunun taharet musluğu olduğuna eminim..
Yıllar önce ilk kez yurt dışına çıkan bir arkadaşımın klozette taharet musluğu olmadığını görünce canhıraş bir şekilde beni arayıp odasını değiştirmek istemesi geldi aklıma. Tabii hiçbir odada taharet musluğu olmadığını da düşünemiyor.
Tuhaf bulduğum diğer şey ise kültür şoku olmasa da Ingilizler'in şakalarının biraz pasif agresif olması. Bazen şaka mı yapıyor, ciddi mi söylüyor anlamak zor olur. Çünkü mimiklerinden de bir şey belli olmaz. Şakayla karışık laf mı soktu n'aptı dersin içinden.

Geri