İdam cezası geri getirilmeli mi? getirilmemeli mi?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü

Neden suclu olsun , ne desin kürtaj mi yap desin pardon ?

Neden kadın tecavüze uğradığı kişinin çocuğunu dogursun?
Bu dinimize bile tamamen İnsiyatife bırakılmış bir durumken bir başkasının bedeni üstünden ne diye ahkam kesebilir başkası?

idam değilde , sakat bırakmak daha makul çözüm olur kolunu bacağını kesebilirler ömürboyu taşıcağı derin yaralar bırakılması daha iyidir ,fiziksel ve ruhsal işkence güzel olur günahlarının kefaretini burda ödemeli öldükten sonra falan değil

Bunun akpsi chpsi mhpsi yok bu partilerin basindaki adamlar en fazla habere bakiyor ama kendi icindeki insana tecavuz edilse haberlerde izledigi seyi hissedip kendide yasicak o zaman ne cezalar cikar bakin gorun ama hala akpye maal edenleri anlamiyorum sanki tecavuzu onlar yapmis gibi..

Neden suclu olsun , ne desin kürtaj mi yap desin pardon ?

Tecavüzüne uğradığı mahlukla evlensin, çocuğunu doğursun, o çocuğa baktıkça bir pisliğin hayatını nasıl kararttığını hatırlasın o zaman?!

Bunun akpsi chpsi mhpsi yok bu partilerin basindaki adamlar en fazla habere bakiyor ama kendi icindeki insana tecavuz edilse haberlerde izledigi seyi hissedip kendide yasicak o zaman ne cezalar cikar bakin gorun ama hala akpye maal edenleri anlamiyorum sanki tecavuzu onlar yapmis gibi..

Yıllardan beri kanayan yaralarımızdan biri bu ve son zamanlarda artış da gösterdi üstelik .. Doğal olarak da 14 yıldır devletin başında kim varsa onu mesul tutuyoruz .. Geçtiğimiz yıllarda bir hadım yasası durumu söz konusu oldu ki takdir etmiştim o hamlede akepeyi ama sonra caydılar .. Bu konularda ciddi adımlar atmalılar ..

Yıllardan beri kanayan yaralarımızdan biri bu ve son zamanlarda artış da gösterdi üstelik .. Doğal olarak da 14 yıldır devletin başında kim varsa onu mesul tutuyoruz .. Geçtiğimiz yıllarda bir hadım yasası durumu söz konusu oldu ki takdir etmiştim o hamlede akepeyi ama sonra caydılar .. Bu konularda ciddi adımlar atmalılar ..
Bu konuyu meclise sunup oy birligiyle olmasi gerekmiyor mu abi kendi kafasina gore yapilmiyor diye biliyorum sen daha iyi bilirsin, hem bunu tek akpnin degil tum partilerin dusup meclise sunmasi gerekiyor.

Bu konuyu meclise sunup oy birligiyle olmasi gerekmiyor mu abi kendi kafasina gore yapilmiyor diye biliyorum sen daha iyi bilirsin, hem bunu tek akpnin degil tum partilerin dusup meclise sunmasi gerekiyor.

Aynen öyle ve çoğunluk zaten kendilerinde .. Öncülük ederlerse pekala geçirebilirler .. Yanlız bir nokta da şuna katılmıyorum ..
İster hadım edilsinler ister idam yine de tecavüzcüleri durduramayız .. Bütün bu yaptırımlar suçu bitirmeye yönelik değil azaltmaya yönelik adımlardır .. Dolayısıyla idam çözüm değil diyenlere eğitimin de çözüm olmadığını hatırlatmak isterim .. Her şekilde çözüm kişinin kendi nefsinde yatıyor .. Ne yapılacaksa yapılsın ama bir şekilde ağır bir yaptırım getirilsin artık ..

Aynen öyle ve çoğunluk zaten kendilerinde .. Öncülük ederlerse pekala geçirebilirler .. Yanlız bir nokta da şuna katılmıyorum ..
İster hadım edilsinler ister idam yine de tecavüzcüleri durduramayız .. Bütün bu yaptırımlar suçu bitirmeye yönelik değil azaltmaya yönelik adımlardır .. Dolayısıyla idam çözüm değil diyenlere eğitimin de çözüm olmadığını hatırlatmak isterim .. Her şekilde çözüm kişinin kendi nefsinde yatıyor .. Ne yapılacaksa yapılsın ama bir şekilde ağır bir yaptırım getirilsin artık ..

Haklısın hangi tecavüzcüyü durduracaksın ki birini durdursen diğeri diğerini durdursan diğeri yani çok zor, bu iş kaldırım veya park bahçe yapmaya benzemez..

Sebebi ne olursa olsun can almak basit bir olgu değil, bunu en basit olarak Askerliğini terör bölgesinde yapmış olanlar anlar.

Hadım etmek, XasthuR 'un dediği gibi başka çeşitli yollarla acı yaşatmak daha mantıklı.Neden acısı bir anda sona ersin ki? Ölene kadar utanç duyacağı ve psikolojik olarak baskı yiyeceği cezalar olmalı, öteki dünya da göreceği azaptan önce burada görmeli o azabı.

Tecavüzüne uğradığı mahlukla evlensin, çocuğunu doğursun, o çocuğa baktıkça bir pisliğin hayatını nasıl kararttığını hatırlasın o zaman?!

Okadar sıg düsünuyorsunuz ki , dogurup dogurmama konusu sahsin kendi verecegi karardir , ama dogurursan bakarim denilmesi neden zorunuza gidiyor ?
Evlenmeyi de nerden cikardin migdem bulandi bu sözünden.
Unutmayacak hic birzaman zaten iste bende o yüzden idam olsun diyorum yarin birgün bir sokakta karsilastiginda yine hayati kararmasin diye.

Siz, hem anayasadan laikliği kaldırıp eğitim kurumlarında biat kültürüyle gençlerimizi yetiştireceğim diyeceksiniz, hemde biat ettirilerek savunmasız bırakılan gencecik evlatlarımızın tecavüze uğratımasında AKP nin ne günahı var diyeceksiniz...

Yine migde bulandirici bir sekilde siyasete geldi konu.
Oturup obejktif düsünemezken birilerini suçlamak hep kolaydir zaten.
Hadım diyorsunuz , bende diyorum ki sapkin bir insanin yapabilecegi sadece tevavüzle sınırlı degildir. Her zaman tehlike teşkil eder.
Apo diyorlar terörist diyorlar , ben izledigim bir haber üzerine tecavüzden gittim.
Katledilen herkes katledilsin ruhsal yada bedensel.

Hem insan öldürmek kolay degil diyorsunuz , hemde iskence türünü seciyorsunuz bende bunu çok anlayamadim.
Tecavüzcüsünden hamile kalan sahisin kendi tercihidir dogurmak yada dogurmamak sayet dogurursan destek görecegi söylenmesi dahi size artniyet geliyor neden ? Cünkü suclanacak birileri lazim buda Akp tabiki.
Bu konuda dahi öfkenizi siyasi kurulus ve kisiler tarafindan ilerletiyorsunuzl
Çünkü bütün tecavüzcüler Akpli degil mi.
Sizin objektif bakis aciniza baslayayim.

Ben idamın caydırıcı bir ceza olacağına inanmıyorum. Bunun yanında on dk için bir cana Gözünü kırpmadan kıyan , ömür boyu hayatını mahveden zihniyetin eğitimle düzeleceğine de tam olarak katılamıyorum. Bence toplumdan dışlanmalılar,Cezaları nasıl hafifletilebilir değil de nasıl daha ağırı verilmeli yolunda düşünülmeli , avukat bile verilmemeli ,kesinlikle hadım edilip acı çekecekleri ömür boyu taşıyacakları ve dışlanacakları cezalar verilmeli.

Ölüm onlar için bir ödül olabileceği içindir belki de. Çünkü mapusta cezaları olması gerektiği gibi veriliyor. Bu arada tartışma bölümüne taşınsa daha uygun olur bu konu. Emre bey ilgilenir artık.

Yine migde bulandirici bir sekilde siyasete geldi konu.
Oturup obejktif düsünemezken birilerini suçlamak hep kolaydir zaten.
Hadım diyorsunuz , bende diyorum ki sapkin bir insanin yapabilecegi sadece tevavüzle sınırlı degildir. Her zaman tehlike teşkil eder.
Apo diyorlar terörist diyorlar , ben izledigim bir haber üzerine tecavüzden gittim.
Katledilen herkes katledilsin ruhsal yada bedensel.

Hem insan öldürmek kolay degil diyorsunuz , hemde iskence türünü seciyorsunuz bende bunu çok anlayamadim.
Tecavüzcüsünden hamile kalan sahisin kendi tercihidir dogurmak yada dogurmamak sayet dogurursan destek görecegi söylenmesi dahi size artniyet geliyor neden ? Cünkü suclanacak birileri lazim buda Akp tabiki.
Bu konuda dahi öfkenizi siyasi kurulus ve kisiler tarafindan ilerletiyorsunuzl
Çünkü bütün tecavüzcüler Akpli degil mi.
Sizin objektif bakis aciniza baslayayim.

Böyle konular yani, tecavüz ve şehit konuları her zaman siyasete bağlanır buna şaşırmamalısın bu kadar zaman buradasın aklına ne geliyosa her zaman siyasete bağlanır her zamanda o siyaset konularında banlanan oluyor olmadığı zamanlar istisnadır.

Böyle konular yani, tecavüz ve şehit konuları her zaman siyasete bağlanır buna şaşırmamalısın bu kadar zaman buradasın aklına ne geliyosa her zaman siyasete bağlanır her zamanda o siyaset konularında banlanan oluyor olmadığı zamanlar istisnadır.

Belki bir istisna olur da objektif bakarlar dedim ama olamiyor ne yazik ki.
Neyse yapacak birsey yok.

Ölüm onlar icin ödül degil , edilen icin bir iyilik olur.
Tecavüzcüsünün yasadigini bilmek ve bir sekilde birgün gorecegini
bilmek onu dahada yaralar herzaman.
Hadim hicbirzaman cözüm degil bence.
Ne egitiminden bahsediyorsunuz Allah askina aslinda tecavüz edilen biri ile röportaj yapip buraya aksettirmek isterdim .
Belki ozaman ne kadar agir birsey oldugunu idrak edebilir konuyu siyasete tasimadan ilerleyebilirdiniz.

Polemikler içinde zirveye oynayan 3 ceza görüyorum: İdam - Hadım - Sakat Bırakmak

İdamda ölür gider artık insanların başka yapabileceği bir şey yoktur. Tecavüz idam gerektirecek kadar ağır bir suç mudur tartışılır orası ayrı mevzu.

Hadım yaptın hayatı kaydı. Tıpkı mapusa girdiğinde kaydığı gibi. Yaşamasa daha iyi. Ne oldu şimdi? İdam tatlı geldi. Yani bu durumda olanların çoğu hiç değilse asar kendini. Erkeklik gururu vs. (Nasıl erkeklikse artık)

Sakat bırakmak cazip geliyor ama insan bedeni üstünde buna cevaz var mı bilmiyorum. Gerçi şeriatta hırsızlık yapanların ilgili uzuvları kesiliyor.

Velhasıl kelam alternatif sundukça iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Ben yine en iyisi mapus cezası diyorum. (Müebbet)

Tecavüzcüleri bir araya toplayıp zorla bu filmleri izlettirip sonrada "birazdan sizdede denicez" diğip uygulamaları lazım ,OTOMATİK PORTAKAL filmindeki bu sahne gibi izleticekler ama , çünkü kendiside bir tecavüzcü res,mdeki karakterin
MV5BMTUyNzM3NTU0MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDE0MTk4Mw%2540%2540._V1._SX500_SY304_.jpg

filmleri izleyin bana hakverirsiniz , filmde tecavüze uğrayan kadınların tecavüzcülerine yaptığı işkenceler yer alıyor, snuff tarzı ama izleyebilirseniz bi deneyin özellikle 1 i tavsiye ederim , ve inanın kadınlara hak vericeksiniz
+18
[YOUTUBE]em8gTjvLh1g[/YOUTUBE]

+18
[YOUTUBE]j3g1oqIjd18[/YOUTUBE]

+18
[YOUTUBE]sSC8AOULzPg[/YOUTUBE]

Ben idamın caydırıcı bir ceza olacağına inanmıyorum. Bunun yanında on dk için bir cana Gözünü kırpmadan kıyan , ömür boyu hayatını mahveden zihniyetin eğitimle düzeleceğine de tam olarak katılamıyorum. Bence toplumdan dışlanmalılar,Cezaları nasıl hafifletilebilir değil de nasıl daha ağırı verilmeli yolunda düşünülmeli , avukat bile verilmemeli ,kesinlikle hadım edilip acı çekecekleri ömür boyu taşıyacakları ve dışlanacakları cezalar verilmeli.

Hadım etmek bir ortaçağ zihniyetidir. Osmanlı da Harem ağalarını hadım ederdi.
Bizler medeni ve Laik bir cumhuriyette yaşamak istiyoruz. idam etmek, hadım etmek gibi cezalar, biat ettirilerek insanların iğfal edilmesine çare olamaz, bilakis bu iğrenç hadiselerin daha gizli nbir şekilde sürdürülmesini körükler.
Denetimin olmadığı bir eğitimin insanları getireceği yer Karaman'da ki Ensar Vakfında yaşananlar gibi olur.

Geri