İdam cezası geri getirilmeli mi? getirilmemeli mi?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü

Benim icin onemli olan halkin demesi Akp nin benim konumla ne alakasi var .
Sadece o kisinin demesi ile birsey olmaz halk eger kafasina koyarsa ancak birseyler olur.

Halkın büyük çoğunluğu idamı geri istiyor ama halkın yarısının desteğini alan akepe hükümeti bu konuda bir adım atmıyor .. Buyursunlar referandumla idamı sorsunlar o zaman halka ..

Edenin mi edilenin mi ?

İdam sadece tecavüz ile sınırlandırılması garip.
Daha vahim cinayet suçları da işleniyor. Önemli olan idam cezası verilmesi değil ki. Suçlunun sucu işleme nedenleri araştırılmalıdır.
Psikolojik sorunları olup suç işleyen kişilerin idam edilmesi garip Olmaz mi?
Tecavüz suclarında idam değil Hadim en mantıklı olan.ayrıca abd bunu için en güzel örnek suç işleme oranlarında her hangi bir degisiklik yok.suçluyu toplumdan soyutlamak mi yoksa topluma kazandırmak mi hukukun amacı ne?

Halkın büyük çoğunluğu idamı geri istiyor ama halkın yarısının desteğini alan akepe hükümeti bu konuda bir adım atmıyor .. Buyursunlar referandumla idamı sorsunlar o zaman halka ..

Dinde insanin canini almak Allah a mahsustur zihniyetiyle ilerliyor olabilirler ve bunu bende dogru bulsamda artik son noktaya geldi diye düsüñüyorum yürürlüge girmesi cok faydali olacak .

İdam sadece tecavüz ile sınırlandırılması garip.
Daha vahim cinayet suçları da işleniyor. Önemli olan idam cezası verilmesi değil ki. Suçlunun sucu işleme nedenleri araştırılmalıdır.
Psikolojik sorunları olup suç işleyen kişilerin idam edilmesi garip Olmaz mi?
Tecavüz suclarında idam değil Hadim en mantıklı olan.ayrıca abd bunu için en güzel örnek suç işleme oranlarında her hangi bir degisiklik yok.suçluyu toplumdan soyutlamak mi yoksa topluma kazandırmak mi hukukun amacı ne?

Kesin tecavüz etmis onayi aldiktan sonra idama sevkedilmesi görüsündeyim.
Elbette diger suçlar icinde uygulanmasi gerekir tabiki. Pardon bir bedenin hayallerini gelecek ümitlerini yikmis birisini neden topluma kazandirayim bir daha yapmayacaginin garantisi varmi ?
Peki tecavuz edileni nasil topluma kazandiracagiz hangisi hakediyor bunu ?
Bahsettigin bir hirsiz yada madde bagimlisi degil ki tutup elinden topluma kazandiralim sapkin bir zihniyet toplumdan eksik olmali bence.

Kesin tecavüz etmis onayi aldiktan sonra idama sevkedilmesi görüsündeyim.
Elbette diger suçlar icinde uygulanmasi gerekir tabiki. Pardon bir bedenin hayallerini gelecek ümitlerini yikmis birisini neden topluma kazandirayim bir daha yapmayacaginin garantisi varmi ?
Peki tecavuz edileni nasil topluma kazandiracagiz hangisi hakediyor bunu ?
Bahsettigin bir hirsiz yada madde bagimlisi degil ki tutup elinden topluma kazandiralim sapkin bir zihniyet toplumdan eksik olmali bence.

Zaten mağdurun toplumdan soyutlanmasi ayiplanmasi tamamen bizimle ilgili bir durum sie cim. Toplumumuzun ataerkil dusunce yapısı kadını 2. Sınıf gören zihniyetinden kaynaklı.
Cansız mankene tecavüz eden biri mesela sence sağlıklı olabilir mi? Peki mankeni tecavüze uğradı diye onu çöpe atip o artik kirlendi diyen kişi normal mi?

İdam cezası kaldırıldığı için olabilir mi acaba sie?

idam değil hadım edilmeli.
Şeriat'i özlediniz gençleer .p

Zaten mağdurun toplumdan soyutlanmasi ayiplanmasi tamamen bizimle ilgili bir durum sie cim. Toplumumuzun ataerkil dusunce yapısı kadını 2. Sınıf gören zihniyetinden kaynaklı.
Cansız mankene tecavüz eden biri mesela sence sağlıklı olabilir mi? Peki mankeni tecavüze uğradı diye onu çöpe atip o artik kirlendi diyen kişi normal mi?

Bunlar idamin hakliligini yok sayamaz.
Kimse cocugum tecavüzcü olsun diye buyütmez. Benim bahsettigim artik insani vasiflarini bitirmis ve sadece bedensel zevk icin umut söndüren hayal yikan sapkinlardir.
Ataerkil konunun cok baska bir boyutu. Hiç bir zihniyet tecavüzü hakli cikaramaz.
Cinnet ani cinayetlere sebep olur genelde peki tecavüzü ne tetikliyor.

Hadım edilmeli de sapkin sapkindir her türlü zarar verir.
Peki tecavüz edilen ne yapmali birde onu mu dusünsek ?

Bunlar idamin hakliligini yok sayamaz.
Kimse cocugum tecavüzcü olsun diye buyütmez. Benim bahsettigim artik insani vasiflarini bitirmis ve sadece bedensel zevk icin umut söndüren hayal yikan sapkinlardir.
Ataerkil konunun cok baska bir boyutu. Hiç bir zihniyet tecavüzü hakli cikaramaz.
Cinnet ani cinayetlere sebep olur genelde peki tecavüzü ne tetikliyor.

Evet kimse tecavüzcü olsun diye büyütmez daha bir kaç ay evvel çocuğu ile 20 yıldır görüşmeyen adamın oğlu kadıköy de Bağdat caddesinde 19 yaşında ki bir kıza tecavüz etmişti.

Burada kim suçlu ? Şartlar belirler suçu. İdamin haklılıgi diye bir gerekçe olduğunu ilk kez senden duyuyorum 3 yıl hukuk dersi aldım böyle bir şey hiç okumadım. İnsan hakları evrensel bildirgesini oku bence. Hukuk evrenseldir. Kişiselere göre şekillenmez. Bakma bizim memlekette adalet mekanizması bozuk.

Tecavüzu meşru sayan toplumsal algılar ile oyun oynayan kişiler malum .
Hakimi savcısı adamları normal karşılıyor.

peki çok merak ediyorum tecavüzcülerin bu denli çok olduğu bu dönemde ne yaparak bunun önüne geçmeyi planlıyorsunuz 30 40 yaşındaki tecavüzcüye eğitim mi vericeksin yaptıktan sonra araştırılmalı elbet ama araştırmanın neticesine göre hareket etmek yıllar alır ee o süreçteki tecavüz olaylarını nasıl önleyeceksiniz çok merak ediyorum neymiş AKP miş bi kereden bir şey olmazmış mış e idama da karşısınız e bu bok nasıl temizlenecek arkadaş onu yapalım yok bunu yapalım oda olmaz ee ne yapalım arkadaşlar çok merak ediyorum fikriniz nedir ya Avrupa medeniyetlerinde kişisel isteğe bile ölmek isteyince bu hakkı veriyor biz burada küçücük çocuğa bile tecavüz eden adamın yaşam hakkını savunacaz hadi her şeyi hükümete Devlete yükleyin ulan daha biz fikir birliği sağlayamıyoruz

caydırıcılık yok adam gibi hapis cesası yok idam yok eee bu adamı bu suçtan nasıl caydıracaksınız bir iki ay yatıyor yada yatmıyor ya bu suçlu böyle psikolojik sorunu olan bir adam bir iki y yatıyor çıkıyor eee sonra eskiden ceza emsal olurdu caydırırdı şimdi serbest bırakılmak emsal oluyor ve suça devam

Tecavüz edilen çocuğunu doğursun biz bakarız diyenler suçlu değil mi?

Pardon da bir katil için idam istemeyip tecavüzcü için idam istenmesi bana samimi gelmez.
Tecavüze uğrayan'a ne olcak diyorsunuz.
Adaletimiz onlarca insanımızın canını alan, analarının göz yaşını döktüren "apo'ya" ne yaptı ?
o canlarını veren ve hala veren şehitler, aileleri ne yapcak ?
Biz hala asılan şeyhler'e , şapka kanuna uymadığı için meydanda dar ağacında sallananmalara inkilap diyelim.
apo'yu assaydılar bari gurur duyulcak birşey olsaydı.
Velhasıl kelam binlerce insanı öldürenler hapis cezası alırken tecavüz edenlerin hadım edilmesi kafiidir.

Evet kimse tecavüzcü olsun diye büyütmez daha bir kaç ay evvel çocuğu ile 20 yıldır görüşmeyen adamın oğlu kadıköy de Bağdat caddesinde 19 yaşında ki bir kıza tecavüz etmişti.

Burada kim suçlu ? Şartlar belirler suçu. İdamin haklılıgi diye bir gerekçe olduğunu ilk kez senden duyuyorum 3 yıl hukuk dersi aldım böyle bir şey hiç okumadım. İnsan hakları evrensel bildirgesini oku bence. Hukuk evrenseldir. Kişiselere göre şekillenmez. Bakma bizim memlekette adalet mekanizması bozuk.

Tecavüzu meşru sayan toplumsal algılar ile oyun oynayan kişiler malum .
Hakimi savcısı adamları normal karşılıyor.

Ne yani babasi görüsmedigi icin mi tecavüz etti diyorsun ?
Hiç bir sart tecavüzü hakli çikarmaz. Kusura bakma ben bu tür olaylarda objektif bakamayacagim.
Bazen söyle düsünüyorum bir annenin kizina tecavüz edildigini ögrendiginde ki aci ile düsündügü tek sey onu öldürmektir. Acaba bir anne yada böyle bir olayi yasamayan birey olarak cok mu rahat konusuyoruz.
Hic bir hukuk kitabi okumayacagim Maria görüslerimi bildirmek icin illa okumam gerekmiyor.
Birde okadar kin ve nefret dolusunuz ki direk siyasete bagliyorsunuz mevzuyu oysa benim bahsettigim cok baska birsey.
Sürekli bir iktidar karalamasi icerisindesiniz ama ben herseyin iktidar ile alakasi oldugunu düsünmüyorum.
Tecavuz zihniyetini suçlamak yerine , yine hedefinizde olan kisiler cok belli.
Buda sizi objektif yapmaktan alikoyuyor herzaman.

Ne yani babasi görüsmedigi icin mi tecavüz etti diyorsun ?
Hiç bir sart tecavüzü hakli çikarmaz. Kusura bakma ben bu tür olaylarda objektif bakamayacagim.
Bazen söyle düsünüyorum bir annenin kizina tecavüz edildigini ögrendiginde ki aci ile düsündügü tek sey onu öldürmektir. Acaba bir anne yada böyle bir olayi yasamayan birey olarak cok mu rahat konusuyoruz.
Hic bir hukuk kitabi okumayacagim Maria görüslerimi bildirmek icin illa okumam gerekmiyor.
Birde okadar kin ve nefret dolusunuz ki direk siyasete bagliyorsunuz mevzuyu oysa benim bahsettigim cok baska birsey.
Sürekli bir iktidar karalamasi icerisindesiniz ama ben herseyin iktidar ile alakasi oldugunu düsünmüyorum.
Tecavuz zihniyetini suçlamak yerine , yine hedefinizde olan kisiler cok belli.
Buda sizi objektif yapmaktan alikoyuyor herzaman.

Benim tecavüzü haklı gördüğümu nereden çıkardın ?
Toplumda sadece tecavüz suçu yok.
Kafası kesilerek öldürulen kizcagiz vardı bu ülkede.
İdam çözüm değil diyorum .
Sosyolojik durumlar suçları tetikler diyorum.

Geri