İdam cezası geri getirilmeli mi? getirilmemeli mi?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü

Okadar sıg düsünuyorsunuz ki , dogurup dogurmama konusu sahsin kendi verecegi karardir , ama dogurursan bakarim denilmesi neden zorunuza gidiyor ?
Evlenmeyi de nerden cikardin migdem bulandi bu sözünden.
Unutmayacak hic birzaman zaten iste bende o yüzden idam olsun diyorum yarin birgün bir sokakta karsilastiginda yine hayati kararmasin diye.

İlk önce karşılıklı hitap şeklimize dikkat edersek çok mutlu olurum. Bana "sen" deme kıvamında değil henüz ilişkimiz.
Çok güzel diyorsunuz da sizin de bu tutumunuz mide bulandırıcı. Kürtajın yasak olduğunu biliyor musunuz? Madem kişinin kendi kararı bu neden yasak?

Hadım etmek bir ortaçağ zihniyetidir. Osmanlı da Harem ağalarını hadım ederdi.
Bizler medeni ve Laik bir cumhuriyette yaşamak istiyoruz. idam etmek, hadım etmek gibi cezalar, biat ettirilerek insanların iğfal edilmesine çare olamaz, bilakis bu iğrenç hadiselerin daha gizli nbir şekilde sürdürülmesini körükler.
Denetimin olmadığı bir eğitimin insanları getireceği yer Karaman'da ki Ensar Vakfında yaşananlar gibi olur.

yani bütün bu olayları da dine akpye chpye bağlıyorsunuz ya şaşıp kalıyorum. Hadım etmek Osmanlı'ya aitse kalsın tabi nihayetinde ortaçağ zihniyetli dinci emperyalist bir devlet. Bence akp giderse tecavüz olayı da yaşanmaz bizim toplumumuzda. ABD Avrupa da niye yaşanıyor bu tarz olaylar hem de bizden asağı kalır yanı olmadan bu AKP zihniyeti her kıtaya sıçramış olmalı.

tecavüzcüden önce kadına değer vermeyi denemeli devlet , tecavüze uğrayan küçük çocuğun "neden bağırıp yardım istemedin" gibi trajikomik bir adalet sistemi olmaması gerek , tabi bazen suçlunun suçsuz ilan edilip suçsuzun suçlu olduğu bir sistem bu

Hapiste yillarca yatip yillar sonra masum oldugu kanitlananlar var adam idam edildikten sonra nasil kanitlansin ki

bide idam çıkarsa vay memleketin haline.o kadaa suistimal edilirki hertürlü oyun kumpasla birileri suçlanıp asılır.
nası bu hükümet her gık diyeni önce ergenekon şimdide paralele bağladıysa ilgisi yokken bile tecavüzcü diye darağacına gidersin.bu hükümetten öncede öyleydi.

İlk önce karşılıklı hitap şeklimize dikkat edersek çok mutlu olurum. Bana "sen" deme kıvamında değil henüz ilişkimiz.
Çok güzel diyorsunuz da sizin de bu tutumunuz mide bulandırıcı. Kürtajın yasak olduğunu biliyor musunuz? Madem kişinin kendi kararı bu neden yasak?

Sen demek saygisizlik degildir benim lugatimda sen beni yanlis anlamissin bebegim kuzum guzelim tatlim
Kürtaj mi yaptirsin dedim iyi oku sonra gel birtanem hayatim.

Kimi suclayacagiz ben anlamıyorum adalet mekanizmasını sağlayamayan hakimler ve savcılar adalet Bakanlığına bağlanmaya calisilmadi mi?:/
Hukuk sistemine müdahale edilmedi mi?
Hukukun kararına saygı duymuyorum denilmedi mi?
Bu söylemi bağlı bulunduğumuz hükümetin adamı demedi mi?

İnsanların algılarını etkilemek için durumu normal gibi göstermeye çalışan kim? Biri açıklasinda bende objektif bakayım biraz.

Kendini birsey sanmakta budalaliga dahildir =)

Sen demek saygisizlik degildir benim lugatimda sen beni yanlis anlamissin bebegim kuzum guzelim tatlim
Kürtaj mi yaptirsin dedim iyi oku sonra gel birtanem hayatim.

Psikoloji her şey.
Bunu birkez daha anlamamıza sebep olduğunuz için teşekkürler (:

Istiklal mahkemesi kuralım ?

Kendi capinizda eğlenin durun olmazsa.
Kolay gele.

Ohaa eğlenmek olarak algıladı .s
oysa ben idam'a karşı çıkıp istiklal mahkemesinde asılanlara inkilapp hüloooğğ diye çığlık atanlara şey yapmıştım :/

Caydırıcı ceza nedir onun kararı verilsin o yapılsın. Elektirikli sandalye olur. İğne olur.

Genel olarak idam cezası uygulanmıyor maalesef..Terör ve tecavüz suçu işlemiş kişilere istisnasız idam cezası gelmeli. Tabi ki bu cezalar uygulanırken hepimizin söylediği gibi 'iftira atılanlar' olabilir, kesin hüküm kazanmış ve suçu sabit olanlara uygulanmalı. Yapılmak istense zaten bu küçük bir detay olarak kalır ve önü alınır. Ülkemiz maalesef böyle işlemiyor artık.

Geri