ceren'in bir videosunda bir konuya tepki olarak "wtf abi?? var mi boyle bir sey?" diyisine hala guluyom. konu regl sancisi ceken kizlarin, regl sancisi cekme sebebinin disi enerjisini reddetmesiymis (oz sebebi olarak ruhsal sebepler, travmalar etc). boyle boyle ve buna benzer soylentiler varmis sosyal medyanin "disil enerji" tayfasindan. bakin, ben mistik olan her seyi severim (thalassa: 57% mistik ve nicesi/43% bilim), belki bazi insanlarin inanmadigi veya onemsemedigi seylere inanirim, hatta saygi duyarim (sadece asiri cok konusmam ve bahsetmem bunlardan.), ama bu farkli tipler nasil ve nerede, NIYE turedi anlamis degilim :d sanki asil olayi yanlis anlayip, o yanlisla devam edip, kult haline gelmisler. hani "fala inanmam, falsiz da kalmam"cilarin daha fena, komik ve tehlikeli versiyonlari. hani ben bile artik guluyorsam bunlara, bana gulenlerin bu tayfaya inanip bir cok sey uygulamasi da bana ehgmgh geliyor :d neden herkes ve her sey cok dengesiz anlamiyorum yav. kafalar acik degil, sadece tarafci. duz yol, tek yol' kafasi. oysa her seyin birbiriyle baglantisi var. bir noktada cogu seyin ozu ayni, yorumlamasi farkli sadece. bunu anlayamayan her insan bu tarz hatalara ve inanclara duser iste. veya aksine, goremedigi her seyi reddeder ve bu da iyi degil.