Merhaba Baba.
13 yıldır içimde ukte kalan o gün yine geldi çattı işte. Kaç küsür saattir uyumamanın vermiş olduğu yorgunluk ve bitkinlikle, titreyen ellerimle yazıyorum sana ey gidi ihtiyar.
Biliyorum yine ordan bu yazdıklarımı okuyacaksın ve kendi kendine şöyle diyeceksin. Yinemi yazıyorsun, yinemi edebiyat yapmaya başladın oğlum diyeceksin. Evet yine yazıyorum ve yazıcam da...
Sen gittiğinden beri karanlıkta yolunu kaybeden serseri bir kurşun oldu gözlerim. Öyleya idolüm dediğim adam yok yanımda. Özledim seni ihtiyar. Valla bak acayip özledim hemde. bugün koluma senin saatini taktım. Bütün gün çıkarmayacağım kolumdan onu. Senden geriye kalan tek yadigar o çünkü.
Hatırlıyorum da 8 yaşındaydım. Evi aramıştın. Anneme Ardayı hazırla aşağı indir gelip alıcam demiştin. Geldin elinde Sakaryaspor atkısı vardı. Sardın boynuma Doğruuuuuuuu Kocaeli' ye maça götürmüştün beni. Hiç unutmam 2 - 0 yenmiştik Kocaeli' yi. İşte o gün Sakaryasporlu oldum ben.
11 yaşındaydım. Evde ikimizdik. Dedin ki ; Bak oğlum bu dünyada herşeyini kaybedebilirsin. Ama Şerefini, gururunu, haysiyetini asla kaybetme. Ne olursa olsun gururun için yaşa dedinya. İşte o günden beri Gururum için yaşıyorum ben.
Bütün söylediklerin, nasihatların, öğütlerin, hepsi aklımda ihtiyar. Oğlun senin dediğin gibi, senin istediğin gibi, adam gibi yaşıyor bu hayatı babam.
Ne vardı yanımda olsaydın. Sevdiğim kızı bile anlatamıyorum sana. Allah kahretsin ki niye yoksun yanımda ihtiyar. Anlamıyorsun beni, Yahu çok zormuş bu şekilde ayakta kalabilmek. Herşeyle tek başına mücadele edemiyorum, yoruldum baba çok yoruldum ben. Bana bir yol göster Allah aşkına. Ben senin kadar güçlü değilmişim.
Özledim ihtiyar. Ellerinden öpmek isterim ama öpmem. Ben senin ayaklarına yüzümü sürerim. Ayaklarından öperim senin. Keşke yanımda olsaydın da tırnaklarının arasında ki tortu olsaydım ben. Keşke olsaydın da sabah akşam dayak atsaydın bana. Ne diyim ki bilemiyorum ne diyim...
En çok da ne koydu bana biliyormusun ?
Çanakkalaye giderken seni son görüşümmüş meğerse bilmiyordum bunu. Bu bana çok koydu be baba. Son kez göremeden helaleşemeden, elini öpemeden ayrıldık seninle.
Benim sende hakkım yok. Ama senin hakkın asla ödenmez. Hakkını helal et oralardan bana baba. Sen helal et ben hissederim...
Özlendin İhtiyar...