Hüzün Kovan Kuşu

• Kullanıcı Arda1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Konu sahibi son olarak 978 gün önce görüldü
Mevzu dışarıdan bakıldığında çok sığ gibi duruyor. Aşk ulan ! Birini çok seviyorsundur,hani onu görünce hafif bir aptallık hafif bir narkoz etkisi ... O da seni seviyordur ???? Belki sever belki sevmez moda bir laf var ya,elmayı seviyorsun diye o da seni sevmek zorunda mı ? Yokkk ne haddime elma beni sevmez ! Hiç bir zaman sevmedi. Hep armutlar çıktı karşımıza işte cinsiyetinin bi önemi yok .. O elmanın yaptığı naz var ya hep armutların kucağın attı bizi ...

Yanlış İnsan Doğru Zamanda Doğru İnsan yanlış zamanda geldi karşımıza ... Birinde hiç bir şey yapmamak gerekirken şeytan icraat içine attı diğerinde romayı bi daha yakmak varken kibriti eline aldırmadı ... Birinde gereksiz hareketin doğurduğu yanlışlık hayatımıza bir kırmızı kart çıkartırken,diğerinde topu boş kaleye atamamak vardı ... Neticede farklı açılarda kalemize giden golü seyrettik ...

Sonrası spotane çelişkiler ... Alkol,dinlenen parçalar hayatımıza girenler girmeye çalışanlar sokmayıı düşünüp sokmadıklarımız ... Çelişkiler çoğalırken yalnızlık kat sayısı arttı ... Bazen gönlümüz doğru kişiye onay verdi ... Ama bakış açısı tersti onun da ... Öyle ya olmazdı işte ... Doğru kişiler hep spotane çelişkiler içindedir ... Onları kabuğundan çıkarmak biraz zordur ... Çıkarttığında da ise gerisi güzel olur ... Ama hep olmaz. Elma bizi sevmek zorunda değildir .. Armutlar sapıyla beraber hayatımızdadır !

Öyle ya bu ne spontane bir çelişki !

Seninle uzun mesafeli düşlere yelken açmakla başlamıştı herşey .. Keşkelere yer vermemek adına bilerek hatalar yapabilecek kadar cesaretliydim .. Bile bile yitik savaşçı olabiliyormuş bazen insan .. Ödün verilmeyen doğruların huzuru ağır basıyordu .. Mutlu olabilirmiydim? Çok basit bir şekilde '' Evet'' diyordum .. İstemedim,bilerek istemedim .. En çok mutlu olmayı isteyen ben,gene bile bile mutlu olmayı istemedim .. Tezatlık ? en alası .. Bunu bile bile yapmak ciddi bir akıl karmaşından başka bir şey deil .. Delilik veya sizin dışınızdaki herkes için aptallık .. Bilerek yazılan mutluluk senaryolarında figuran olabilmeyi seçsen mutlu olursun .. Niye mi ? sayısız filmde rol alırsın .. Kalbine girecek çok rol verirler sana .. Aşk hayatının CV'sinde tecrübeli olursun .. Ya da tek başına herkesin seni gördüğünde sayısız nasihatler verdiği yanlışların efendisi olur çıkarsın .. Bir tercih meselesidir ..

Kim olduğunun ne olduğunun çok bir önemi yoktur .. Sevmek başlı başına karmaşıklık paradigmasıdır. Basit bir eylemin karekökünü defalarca alabilmek gibidir .. İşin içinde çıkılmaz hale geldiğinde .. Kaderin galip olur sen ise pes edersin .. Her seferinde ufak bir umut bırakırsın içinde,kimseye göstermemek için en sert,en soğuk yüzünü seçersin .. Sen ondan kaçarsın belkide o seni bulur .. Sen onu bulmak istersin,bulabilene aşk olsun .. Böylece sürüp giden bi serüven .. Maceraperestlerin yaşadıkları şeyler gibidir aşk .. Tarifi mümkün olmayan serüvenlerden geriye kalan,anılarındaki o yaşanması kişiye özel '' kareler'' her seferinde dönülen yer gene mat rengindedir ..

Zannedersem karmaşıklık boyutundan öte bir hal bu yaşanılan .. Bi yerinde hata yaptığımıza şüphe yokta .. Hep demezlermiydi inandığın şeyin peşinden git .. Bu muydu yanlış olan ? Eğer buysa hata bende mi ? Ya da ne yanlış ne doğru .. 89.dakikasına kadar galip gelebilecekken 90.dakikada kaybetmenin insanın üstüne çöken ağırlığı ..

Saat tam da 00:00' ı gösterirken Tarih 14 Şubat 2011'di .. Dünya Sevgililer Günü. Kulağa hoş geliyordu ..Bir endüstriyel çılgınlıktı belki,ya da insan sevgilisini tek bir gün için mi özel yapmalıydı .. Genede bir mesajı vardı işte .. Yavaşça bir nefes daha aldım sigaramdan .. Umursamaz tavırlarla biten kahvemin yerine yenisini yapmaya gittim .. Belkide yazmak seninle en uzun yaşadığım zaman dilimiydi .. Nokta koyduktan sonra devam etmek için hep bir şeyler yazdım .. Ama farkettim ki onun bile bir sonu vardı ..

Gidiyorum, karanlıklar ardımda
Bilmişlikler, gelip, geçenler
Dur gitme diyenler
Ama gidiyorum
Sevgi sözcüğünü duymamaya
Bir ben olmaya, bir ben yaratmaya
Hayatta hiçbir şeyin bir şeyden üstün olmadığını
Her şeyin ben olupta, hiçbir şeyin sen olmadığını
Görmeye gidiyorum
Bak gidiyorum diyorum
Ardımda bütün yalnızlıklar
Kalan sağlar, yanlışlar, yaralanmışlıklar
Sevdaya sevda katan söz de yalanlar
Kırıntılar; senden, benden, her şeyden
Bırakıyorum her şeyi sana, senden kalanlarla
Sevmiyorum artık kendimden bir başka sesi, teni
Sevemiyorum artık geleceği, geçmişi
Beni ben yapan her şeyi
Gidiyorum;
Kaybedecek bir şeyim yok
O yüzden böylesine korkusuz
Böylesine hiçbir şeyim
O yüzden sevemiyorum
Beni ben yapanlarla kendimi
Bir şeyim yok diyorum anlasana
O yüzden gidiyorum ya
Tüm kaybettiklerimle ben seninleyim aslında
Bir tek yitirmişliklerim var sende
Bir de isteklerim
Sen hep bitişlerim oldun benim
Başlarken hep bittiğim yerdeydin
Sevildim sanıpta tutunduklarım oldu
Ama hep sen benim bittiğim yerdeydin
Bir şey yok diyorum
Gidemiyorum artık yüreğimin sürüklediği yere
Sevemiyorum artık kendimi de
Beni ben yapacak bir şey…
Kaybedecek hiçbir şeyim yok artık

Yan yana yürümeyelim diye dar yapılmıştı kaldırımlar.
Ve yine yan yana yürümeyelim diye dar kafalıydı insanlar.
Ve sırf dardı diye kafalar düşünmeyi bırakıp sevmeyi denedik.
Sarılmak yakar bizi deyip aşkı hep uzaktan sevdik.

İki yakası bir araya gelmemiş hayatın, yanlış iliklenmiş düğmeleriyiz seninle...

[YOUTUBE]Dewd_5_E08M[/YOUTUBE]

Senin dudakların penbe, ellerin beyaz.
Al tut ellerimi bebek tut biraz.
Benim doğduğum köylerde ceviz ağaçları yoktu,
Ben bu yüzden serinliğe hasretim.
Benim doğduğum köyleri akşamları eşkıyalar basardı,
Ben bu yüzden yalnızlığı hiç sevmem konuş biraz.
Benim doğduğum köylerde insanlar gülmesini bilmezdi,
Ben bu yüzden böyle naçar kalmışım, gül biraz.
Benim doğduğum köylerde sen vardın.
Konuş biraz, gül biraz...

Bir şey var aramızda;
Senin bakışından belli, benim yanan yüzümden.
Dalıveriyoruz arada bir, ikimizde aynı şeyi düşünüyoruz belli.
Gülüşüyoruz, bakışıyoruz göz göze.
Bir şey var aramızda; onu buldukça kaybediyoruz.
Olsun sen varsınya...

Bazen beklemektir sevmek, ne kadar bekleyeceğini bilmeden.

Sen bir suçsun ; İşlemem lazım seni , iliklerime kadar...

• Beğen
Tepkiler: ne
Yapamayacagim seylerde vardi.ama yaptiklarim kadar olamazlardi.ha bide yapacaklarimi hayal edemezsiniz..

Ne ben kendimi anlatabilirim, ne de biri beni anlayabilir ... Nasılsın derler iyiyim der geçerim ... İyiyim, hepsi bu işte ...

ben seni severim sevmesine de toplum buna hazır değil
nükleer denemeler kyoto sözleşmesi küresel ısınma falan.
belki sen çok küçüksün belki benim ruhum ölü
biraz nietzsche biraz kant kafan karışmış belki
parlıamanet’i de bozdular tutunacak dalımız mı kaldı?
pavyonda tanıdığım bilge bir adam vardı!
kötü kitaplar okumak kötü yaşamak gibidir derdi.
iyi kitaplar okudum bir işe yaramadı..

ben seni severim aslında da düzenim bozulur diye korkuyorum
durduk yere başımıza saçma sapan bir aşk çıkar
sinemaya gitmeye ele ele tutuşmaya falan kalkarız
işin yoksa çiçek al,saç tara, parfüm sık.
küsmesi,barışması,ayılması,bayılması
hatta eninde sonunda kaçınılmaz ayrılması
meyhanede tanıdığım gerzek bir filozof vardı!
güzel kadınlar insanın ömrünü uzatır derdi.
benim hayatıma hiç güzel kadın girmedi

ben seni severim belki de rabbim buna hazır değil.
her şeyin güzelini sever o ideal birliktelikler ister
seninle benim yan yana oturacağımız çekyata
ne ilahi adalet sığar ne de diyalektik..
içime çöreklenmiş sığ bir sığır var benim.
ben seni severim sevmesine de
iş çıkarmasana şimdi ne gerek var güzelim..

Bir yanı karanlık, bir yanı mavi.
Bir yanımda sevmek varsa bir yanı fani...

O gemi gelsin artık...

Ey yar ; Bir gün birbirimize bayram olursak. Sen bana şeker ol, ben sana kurban olurum...

• Beğen
Tepkiler: ne
Anlatamadığım korkularım var benim. Söyleyemediklerim var, içimde saklı kalanlar var.

Korkularımı yenmeye çalışıyorum ama yapamıyorum. İçimde gariptir birini sevme isteği var, ondan da korkuyorum.

Bu korkuyu bir şekilde yenmem lazım biliyorum ama nasıl yapıcam onu bilmiyorum.

Aslında ben kaybetmekten korkuyorum. Çünkü kaybetmeye tahamülüm kalmadı ki...

Arza hacet yok,
Halim sana ayandır..

Dile gerek yok,
sessizliğim sana beyandır.

Söze lüzum yok,
susuşum sana kelamdır.

Kelama ihtiyaç yok,
AŞK sana figandır.

Şüpheleri,yalanları atalım içimizden
Gel,seninle bir yola çıkalım yarın,şafakla
Kimsenin varmadığı bir yere varalım inanmakla

Geceler Uyumak İçin Değil, Özlemek İçin Vardır