hoşlanılan erkeğin değil yerine deyil yazması

Konu sahibi son olarak 43 gün önce görüldü
Bundan daha sinir bozucu olanı sesli konuşurken

Ölürsün / Ölersin
Gülersin / Gülürsün
Duyarsın / duyursun
Görürsün / Görersin

demesi kesinlikle engel + sikayet sebebi :D

böreğe böğrek diyen insanı taşlamıcazmı peki? hı? :emoji_penguin:

Cünkü yerine cünki yazanlar da var.. isim vericem.. ama sürekli yapıyor bunu.. yeter yani düzgün kullanalım türcemisi....

İrite yerine irrite
mütevazı yerine mütevazi
entelektüel yerine entellektüel yazılması da eklenebilir.

Son düzenleme:
Hoslanmadan önce hic mi deyil yazmamis?
Oysa ki cok kullanilan bir kelime..ss

Ne dertler var arkadaş. Kafasına sıkın gitsin baba.

Bu tip gereksiz takıntıları olan insanları sevmem. Fark ettikçe tekmeyi basıyorum zaten. Valla hiç reeli sanalı yok bunun benim için.

Ne dertler var arkadaş. Kafasına sıkın gitsin baba.

Bu tip gereksiz takıntıları olan insanları sevmem. Fark ettikçe tekmeyi basıyorum zaten. Valla hiç reeli sanalı yok bunun benim için.
valag haklısın geçen birine ewt yazdım kız dioki türkçemizi doğru kullanalım Evet yazıcaksın birdahakine emir verio bide .s
afdssss akıl fikir.

Yok hanımefendi siz deyilsiniz.s Bir öğretmen çünkü yerine çünki yazmayı sempatik bulmaz.. eli ayağı titrer.. latife ediyorsunuz sanırım....
Yoo
Okulda değilim forumdayım Anna Hanım
Türkçe’yi doğru kullanmasını da bilirim
Kendi kendime eğlenmesini de severim
Görmediğiniz öğretmenliğime laf ettirmem

Su an bi post yazarken hatirladim. Bundan yilllar yillar once mesgul yerine meskul yazan bi adamdan hoslanmistim. Hatta hoslanmayi gecmis bile olabilir. Iste arkadaslar askin gozu kor goruyorsunuz. Ya da ben gerizekaliymisim bilemedim. Meskul ne ya gsgsh.
Oha sanirim filan da yaziyordu. Arkadaslar baslik benmisim.

"filan"da problem yok, "falan"da da problem yok, hatta "falan filan"da da problem yok. hepsi doğru ve geçerli. "felan"da problem var, "muhattap"ta problem var ve hatta "orjinal"de problem var

bağlaçlardaki yanlışlara ise gözüm alıştı, çok okuyan kimselerin bile bu yanlışa düştüğünü görüyorum

Ben de meskul yazarim.
Yani meş'kul..an-kul,yani âna kul olmuş anlaminda..vakitin magduru..

Geri