Evet, normalde her şeye cevap veren veya verme zorunluluğu hisseden birisi değilim, ancak ben cevap vermedikçe cevap vermeyişimden kaynaklanarak sorulan soruların ardı arkası kesilmemeye başladı, bu yüzden müdahale etme gereği duyuyorum.
Eski mesajlara bakaraktan toplu bir cevap vermeye çalışıcam, eskiden namaz kılmadığımı nerede belirtmişim acaba? Aksine bir zamanlar namazında niyazında biri olduğumu yazdım, kuran işine gelirsek, önceden kuranı arapça okurdum ve duygulanırdım, değişik havalara girerdim gözlerim dolardı, veya youtube'dan abdurrahman sadien açar gaza gelirdim, sonra dedim acaba bu duygulanarak dinlediğim okuduğum şeylerde ne yazıyor? Son 1 yıldır kuranı Türkçesinden okumaya başlamıştım ve yaşar nuri öztürk gibi birisiyle karşılaşmıştım, Kuranın Türkçesinden okunması gerektiğini söyleyen ve kuranı açıklayan birisiydi, 1 yıldır onu takip ediyor ve Kuranı Türkçe okuyordum.. Ben Türkçesini okudukça kafama bişiler takılmaya başlamıştı, ayrıca yaşar nuri'nin de bazı çelişkili ve anlamadığım yorumları oluyordu, sonra ben bu işlerin üzerine gitmeye başladım, kuranla ilgili şeyler araştırırken 29 Ekim 2016 tarihinde Sorgulayan sayfası face hesabımda bir kenarda köşede önerilen sayfa olarak yazıyordu, merak edip beğenmiştim ve aşırı derecede eleştirel bir şekilde olaya yaklaşınca, gerçekleri kısa süre içerisinde öğrendiğimi düşünüyorum. Yani bu sorgulama serüveni salt bir şekilde 1-1.5 ay içerisinde olup bitmedi, 1 yıllık bir geçmişi var.. Yani bazılarınız işi aceleye getirmekten hızlı düşünüp yanlış karar vermekten vs. bahsediyor da, bunu onlara ithafen yazdım..
Ayrıca, olmayan bir şeyi tanrıyı sorgulamıyorum, veya sinirle ve öfkeyle "yeter ha tanrıya çok kızdım tanrı falan yok" diye söylenip Ateist olmaya karar da vermedim, çünkü bu bir Ateist olma gerekçesi değildir, kişi varlığına inanmadığı şeye sinirlenemez. Yaptığım sorgulamalar ve araştırmalar sonucu tanrının olmadığı kanısına vardım, olaya tersten bakıp da "olmayan tanrıyı nasıl sorguluyorsun" deyip kendinize haklılık payı çıkarmaya çalışmayın.. Başlık biraz agresif bunun farkındayım, ayrıca evet sinirliyim. Ancak sinirimin sebebi olmayan bir tanrı veya başka bir şey değil, bunca yıldır ayakta uyutulup hurafelere, uyduruk şeylere inandırılmam, bunun sonucunda da gerçekleri öğrenince bir nevi kendimi aldatılmış hissetmem sonucu böyle bir başlık oldu, yani aslında her şey sakin kafayla düşünüp araştırmayla geçen bir süreçten ve bunun sonucundan ibaret.. Hiçbir şey fevri davranış sonucu değil.
Ayrıca, en çok duyduğum zayıf argümanlardan birisi; "belki de haklısındır, ama sana ateist olmak ne kazandıracak, müslüman olmak ne kaybettirecek?" Kafam rahat olucak ve zihnimi temiz tutmuş olacağım, cennet veya cehennem korkum yok ancak bunların olmaması istediğim gibi kötülük yapıp iyilik yapmayacağım anlamına gelmez, bana göre iyilik ve kötülük asıl burada anlam buluyor, beni kısıtlayan veya cezalandıran bir yapı yok, asıl iyilik zaten kötülüğünü kısıtlayan kurallar olmadığında, istediğin her türlü kötülüğü yapma özgürlüğün olmasına rağmen iyilik yaparsan İYİ olursun, aksi halde cehennem korkusuyla, azap korkusuyla iyilik yapmak bana göre iyilik yapmak demek değildir.
Sorulmuş cevap vereyim, Budist falan değilim Ateist'im. Başka sorusu olan?