Hayatımın yarısı boşu boşuna geçti! İNANCIMI DEĞİŞTİRDİM!

Konu sahibi son olarak 3080 gün önce görüldü

Konuda fikir beyan etmek için kanıta ihtiyaç olduğunu söyleyen kim? Nerede belirlenmiş? Nerede yazılmış?
Şimdi biz burada her yazı yazandan kanıt mı isteyeceğiz?

Ben "kanıt" kelimesini hiç kullanmadım ve sen "Ben kanıtlarla konuşuyorum" dedin. Sana kanıt sorunca da, sıkışıp geri bana kanıt mı soruyorsun? Ben kanıtlayacağımı iddia etmiş miyim? Hayır. E daha niye nefesini tüketiyorsun anlamadım?

Ben ispatlamaya gerek duymadan, kendi inancımı yaşıyorum. Kimseye de Müslüman ol demiyorum. Niye ispat etmek için kendimi yorayım? Ayrıca kanıt sunacağımı da iddia etmemişken?

Eksen yukarıda seni cevaplamış, istersen oradan yürü. Buradan ekmek çıkmayak gibi sana.

Sorun nedir? Ya da seni anlayabilen bir arkadaş var mı, tercüme etsin pls.

Burada konuyu Tanrının varlığı ve yokluğu üzerinden tartışıyoruz ben yok diyorum sen var diyorsun bana karşıt konuşuyorsun ve iddialarda bulunup tanrı var diyorsun bende yok diyorum.
İnancını yaşıyorsan bu konuda ne işin var burada gelip din güzellemeleri yapıp sıkışınca inancımı yaşıyorum biraz daha sıkıştırsam hayal görüyorum diyeceksin.

Madem ispatlamak zorunda değilsin konuyu gereksiz yere kirletmemeni rica ediyorum. Farklı bir konu açıp orada istediğin gibi saçmalayabilirsin.

Burada konuyu Tanrının varlığı ve yokluğu üzerinden tartışıyoruz ben yok diyorum sen var diyorsun bana karşıt konuşuyorsun ve iddialarda bulunup tanrı var diyorsun bende yok diyorum.
İnancını yaşıyorsan bu konuda ne işin var burada gelip din güzellemeleri yapıp sıkışınca inancımı yaşıyorum biraz daha sıkıştırsam hayal görüyorum diyeceksin.

Madem ispatlamak zorunda değilsin konuyu gereksiz yere kirletmemeni rica ediyorum. Farklı bir konu açıp orada istediğin gibi saçmalayabilirsin.

Yahu iyi de ben sana "Var" mi yazdım? Sana kanıt sunma peşine mi düştüm? Seni muhattap bile almadım. Sen bana yazdın diye cevap veriyoru..

En başından beri kanıtlama peşine düşmedim, tek bir paragraf yorumladım. Sen ise benim yorumumun dışına çıkarak başka sorular sormaya başladın ve "Tanrı kendini neden öldüremez?" gibi sorular sorup, "Tanri varsa kanitla" demeye basladin.

Ben seninle kanitlasma olayina girmedim. Sana kanitlamak zorunda da degilim. Kendi kendine niye triplere giriyorsun, guzel kardesim?

Aha yaziyorum: Sana kanit gostermek zorunda degilim. Istedigim yorumu da bu konu altinda yazabilirim.

Ne oldu? Ben senin gibi "Kanitlarla konusuyorum" deyip te kanit anlaminda bir sey gosteremiyor degilim ki. Kanitim var diyip duruyorsun, kanitin ne diyorum, hic bir halt yiyemiyorsun. :D kaldiramayacagin sozleri soyleme madem.

Bas git allah askina, rahatsiz etme beni.

Yahu iyi de ben sana "Var" mi yazdım? Sana kanıt sunma peşine mi düştüm? Seni muhattap bile almadım. Sen bana yazdın diye cevap veriyoru..

En başından beri kanıtlama peşine düşmedim, tek bir paragraf yorumladım. Sen ise benim yorumumun dışına çıkarak başka sorular sormaya başladın ve "Tanrı kendini neden öldüremez?" gibi sorular sorup, "Tanri varsa kanitla" demeye basladin.

Ben seninle kanitlasma olayina girmedim. Sana kanitlamak zorunda da degilim. Kendi kendine niye triplere giriyorsun, guzel kardesim?

Aha yaziyorum: Sana kanit gostermek zorunda degilim. Istedigim yorumu da bu konu altinda yazabilirim.

Ne oldu? Ben senin gibi "Kanitlarla konusuyorum" deyip te kanit anlaminda bir sey gosteremiyor degilim ki. Kanitim var diyip duruyorsun, kanitin ne diyorum, hic bir halt yiyemiyorsun. :D kaldiramayacagin sozleri soyleme madem.

Bas git allah askina, rahatsiz etme beni.

Kanit olmadan konusmanin ne kadar kotu oludugunu biliyorum. Forumsal FC deki kanitsiz konusmalariniz hala gozumun onunde desem ?

Kanit olmadan konusmanin ne kadar kotu oludugunu biliyorum. Forumsal FC deki kanitsiz konusmalariniz hala gozumun onunde desem ?

Evet anlayabiliyor olman guzel. Ben de kanitim var deyip kanit sunamiyorken, kotu hissetmedigini dusunuyordum. Hissediyormussun demek.

Ben hakettigini dusundugum kisiye kanit gosteririm. Ayrica konu disina cikma diyip, en alakasiz konulara giren kimmis, iyi gosteriyorsun.

Evet anlayabiliyor olman guzel. Ben de kanitim var deyip kanit sunamiyorken, kotu hissetmedigini dusunuyordum. Hissediyormussun demek.

Ben hakettigini dusundugum kisiye kanit gosteririm. Ayrica konu disina cikma diyip, en alakasiz konulara giren kimmis, iyi gosteriyorsun.

Allah var deyip kanit gostermeyen birisisin varsa ispat gostermen gerek.

Allahi varligini bilimsel kanitlarla ispatlamani istiyorum.

Bildigimi bilmeni istedim. Simdi ispatini bekliyorum.

Allah var deyip kanit gostermeyen birisisin varsa ispat gostermen gerek.

Allahi varligini bilimsel kanitlarla ispatlamani istiyorum.

Bildigimi bilmeni istedim. Simdi ispatini bekliyorum.

Anlamadin galiba. Basindan beri soyluyorum. Konu icerisine kanitlama vaadiyle girmedim. Ispat fazlasiyla var ama gostermem gerekli degil. Gercekten anlayabilecegini dusundugum kisilerle konusmaktan daha keyif aliyorum ve senin anlayabilecegini dusunmuyorum.

Zaten ben sana Allahin yokluguyla ilgili kanit ta sormadim. Sen kanitlarla konusuyorum dedigin icin hangi kanit? Diye sordum. Ama hala ses yok.

Kanit sunmadan fikir beyan ediyorum, var mi problem?

Anlamadin galiba. Basindan beri soyluyorum. Konu icerisine kanitlama vaadiyle girmedim. Ispat fazlasiyla var ama gostermem gerekli degil. Gercekten anlayabilecegini dusundugum kisilerle konusmaktan daha keyif aliyorum ve senin anlayabilecegini dusunmuyorum.

Zaten ben sana Allahin yokluguyla ilgili kanit ta sormadim. Sen kanitlarla konusuyorum dedigin icin hangi kanit? Diye sordum. Ama hala ses yok.

Kanit sunmadan fikir beyan ediyorum, var mi problem?

Ben yok diyorum yani varolmamis olmayan seye kanit istemek cahilliktir. Var diyor ve iddiamin karsinda yer aliyorsan bilimsel olarak kanitlaman gerekiyor.

Baska bir deyisle hayal dunyani buraya yansitiyorsun.
Anladim bu kadar ileri derecede olmasi cok kotu ve maalesef varmis sende bir problem

Ben yok diyorum yani varolmamis olmayan seye kanit istemek cahilliktir. Var diyor ve iddiamin karsinda yer aliyorsan bilimsel olarak kanitlaman gerekiyor.

Baska bir deyisle hayal dunyani buraya yansitiyorsun.
Anladim bu kadar ileri derecede olmasi cok kotu ve maalesef varmis sende bir problem

Yahu zaten ben de aynisini diyorum. Bu cahilligi neden yaptin? Kanitim var derken neyi kastettin? Bir seyin yoklugunun kaniti olmaz, ben de oyle biliyorum. Ama ben kanitlarla konusuyorum diyorsun, o kanit neydi?

Simdi ben bizim evde iki ekmek var dedigim zaman sana illa fotografini cekip gostermem mi lazim? :D

Bak tekrar yaziyorum. Inancima gore Allah var. Ama kanitlamiyorum, var mi problem? He yoksa daha ne uzstiyorsun?

Simdi ben bizim evde iki ekmek var dedigim zaman sana illa fotografini cekip gostermem mi lazim?

Bak tekrar yaziyorum. Inancima gore Allah var. Ama kanitlamiyorum, var mi problem?

Evet ben ekmek yok dersem sen varligini kanitlamak icin atman gerekir yoksa yalanci durumuna dusersin.

Allah var ama olumu soyledir deyip izahat yapip iddiamin karsinda yer aliyoraun bende senden kanit istedim.

Ancak su son paragraf yeterli olur, tesekkur ederim.

Siradaki lutfen.

Evet ben ekmek yok dersem sen varligini kanitlamak icin atman gerekir yoksa yalanci durumuna dusersin.

Allah var ama olumu soyledir deyip izahat yapip iddiamin karsinda yer aliyoraun bende senden kanit istedim.

Ancak su son paragraf yeterli olur, tesekkur ederim.

Siradaki lutfen.

Tamam kardesim, ben yalanci olayim. Yeter ki beni rahat birak.
Bir daha da yok olan bisey icin kanitin oldugunu iddia etme yeter. Dedigin gibi cahil gorunuyorsun sonra.

Çoklu alıntı yapmayı beceremediğim için, etiketleyerek cevap vermek istiyorum.

Abaris , demek yaratılmamış ha? Öyleyse yaratıcıya ihtiyaç duymadan oluşmak mümkündür. "Evren kendiliğinden var olamaz" diyorsan, "Tanrı da kendiliğinden var olamaz" diyeceksin. İkinci cümleye katılmıyorsan, ilkini de etmeyeceksin.

EkSen , "Öyle internet aleminde sağdan soldan okuduğunuz argümanlarla ayetleri yorumladığınızı sanmakla olmaz o işler .. KAÇINIZ TEFSİR OKUDU ? Kaçınız Siyer okudu ? "

Aslında bu şekilde yazı yazarak, kendi ayağınıza kurşun sıkmış oluyorsunuz. Hayatım boyunca asla tefsir okumadım, asla siyer de okumadım. Ve bundan sonra da asla ne siyer, ne de tefsir okumayacağım. Sebep ne mi? Çünkü İslamın siyerle veya tefsirle bir alakası yok. Sizler Kuranın bir yaratıcı tarafından yazdırıldığını ve peygamberin de yaratıcınızın elçisi olduğuna inanıyorsunuz, İslam budur; Peygamber+Kuran, tefsirmiş başka şeymiş, bunların okunulmasının tavsiye edilmesi İslamı güçlendirmez, AKSİNE, Kuran ın ne derecede zayıf bir kaynak olduğunu gösterir. Tanrı isteseydi tefsirini de veya ekstra başka şeyleri de gönderirdi, ancak ne yapmış, sadece Kuranı ve Peygamberi göndermiş, biz de bu Kuran üzerinden giderek, bulduğumuz çelişkileri insanlara anlatmaya çalışınca "sadece Kuran yetmez, tefsire bakmak siyere vs. başka şeylere de bakmak gerek, hanginiz bunları okudu ha? " derseniz, kendi inandığınız kitabın kaynağının başka dışarıdan insan yapımı ürünlere muhtaç olduğunu, kitabınızın ne derece eksik bir kaynak olduğunu söylemiş oluyorsunuz.

Çoklu alıntı yapmayı beceremediğim için, etiketleyerek cevap vermek istiyorum.

Abaris , demek yaratılmamış ha? Öyleyse yaratıcıya ihtiyaç duymadan oluşmak mümkündür. "Evren kendiliğinden var olamaz" diyorsan, "Tanrı da kendiliğinden var olamaz" diyeceksin. İkinci cümleye katılmıyorsan, ilkini de etmeyeceksin.

EkSen , "Öyle internet aleminde sağdan soldan okuduğunuz argümanlarla ayetleri yorumladığınızı sanmakla olmaz o işler .. KAÇINIZ TEFSİR OKUDU ? Kaçınız Siyer okudu ? "

Aslında bu şekilde yazı yazarak, kendi ayağınıza kurşun sıkmış oluyorsunuz. Hayatım boyunca asla tefsir okumadım, asla siyer de okumadım. Ve bundan sonra da asla ne siyer, ne de tefsir okumayacağım. Sebep ne mi? Çünkü İslamın siyerle veya tefsirle bir alakası yok. Sizler Kuranın bir yaratıcı tarafından yazdırıldığını ve peygamberin de yaratıcınızın elçisi olduğuna inanıyorsunuz, İslam budur; Peygamber+Kuran, tefsirmiş başka şeymiş, bunların okunulmasının tavsiye edilmesi İslamı güçlendirmez, AKSİNE, Kuran ın ne derecede zayıf bir kaynak olduğunu gösterir. Tanrı isteseydi tefsirini de veya ekstra başka şeyleri de gönderirdi, ancak ne yapmış, sadece Kuranı ve Peygamberi göndermiş, biz de bu Kuran üzerinden giderek, bulduğumuz çelişkileri insanlara anlatmaya çalışınca "sadece Kuran yetmez, tefsire bakmak siyere vs. başka şeylere de bakmak gerek, hanginiz bunları okudu ha? " derseniz, kendi inandığınız kitabın kaynağının başka dışarıdan insan yapımı ürünlere muhtaç olduğunu, kitabınızın ne derece eksik bir kaynak olduğunu söylemiş oluyorsunuz.

İşte klasik her bilgisizin düştüğü hataya yakalanmışsın sende ..
Hiç tefsir okumadım hiç siyer okumadım diyorsun ya, tek başına Kuran yeter diyorsun ya tam bu noktada sormak lazım o zaman sana TEK BAŞINA KURAN YETİYORSA CENAB-I ALLAH UYGULAYICI VE ÖĞRETİCİ OLARAK NEDEN PEYGAMBERE VAHY ETMİŞTİR AYETLERİNİ ?
Yahu siz şöyle mi sanıyorsunuz yoksa ? Peygamber efendimize bir ayet diyelim ki vahy oldu o da ayeti eshabına okudu sonra da " tamam bu kadar sakın ayetle ilgili bir şey sormayın ne anladıysanız odur " dedi :) öyle mi sanıyorsunuz gerçekten ?

Etrafında pervane olmuş tüm sahabiler kılı kırk yararcasına indirilen her ayetin ne anlattığını neyi anlattığını bizzat efendimize defalarca kez sorarak öğrendiler ..

Sen daha tefsir ne siyer ne onu bilmiyorsun ve bilmediğini de zaten söylüyorsun .. Komik olan da bilmediğin halde mantık yürütmen ..

Ayetler indiğinde nasıl bir dönemde nasıl bir kültüre hangi sebeplerle hangi tarihte nasıl inmiştir sonuçları ne olmuştur gibi bilgiler KURAN'I ZAYIFLATMAZ BİLAKİS GÜÇLENDİRİR.
Kuran el kitabı değildir önce bunu anla ..

Evet şöyle günlük hayatımdan da alıntılar yapayım. Değişimimi, fikirlerimi toplamda ortalama 20 kişiye anlatmışımdır, samimi olduğum arkadaşlarımla bu konuların üzerine konuştuk. İlk 10 kişiyle tamamen muhabbetin devamını getirmeden ben konuşmayı kestim, aşırı bir bağnazlıkla karşılaştığım için "hadi size mutluluklar" deyip ya konuyu değiştirdim ya da muhabbeti kesip oradan ayrıldım. Geri kalan 5 kişi ise, beni saygıyla dinlediler ve fena bir şekilde zihinleri bulandı, daha önce hiç bu açılardan bakmadıklarını, bu şekilde düşünmediklerini ifade ettiler. Sonra ben daha da anlatmaya devam edince artık zihinlerinin fazla bulandığını söylediler ve ben de tabii ki hak verip saygı duyarak devam etmedim. Diğer geri kalan 5 kişi ise artık müslüman değil. Onlar da beni dinlediler, bazı şeylerin onların da kafalarına takıldığını ifade ettiler ve bir çok şeyi beraber değerlendirdik. 3'ünün Deist olmasına, 2'sinin de Ateist olmasına sebep oldum. Deist olanların geri dönme imkanları yok, o konuda içim rahat çünkü ilk başlarda ben delil getirip anlatıyordum, artık onlar kendileri çelişki ve delil bulup araştırıp bana getirip muhabbet açmak istiyorlar :)

Dikkatimi çekti, benim tahminim kadınları daha kolay ikna ederim diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Genelde kadınlar hep dediklerime karşı çıktı, sebebini pek anlayamadım. Genel olarak hem muhabbet edip bana hak verenler erkekti, hatta o bahsettiğim 5 kişiden sadece 1'i kadın. Neyse bu da böyle bir yazımızdı :) Her zaman olduğu gibi araştırmaya, öğrenmeye, okumaya devam. :)

bkz: diye bağırdı zındık adam

bu ileti fiskos masamdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sekiz milyon ateist var lan ülkede. Parti kursak meclise gireriz.

Sekiz milyon ateist var lan ülkede. Parti kursak meclise gireriz.
Gerçekten de o kadar kalabalık mı? Hala ülkenin %99.2 sinin Müslüman olduğunu iddia ediyorlar, uyduruyorlar o zaman.. Sadece 8 milyon Ateist varsa, buna yine Deist+Agnostları dahil edersek rahat bi 15 milyon eder herhalde. :D

Bence büyütmemelisin. Altı-üstü gözlerinden perde kalktı. :) Daha yolun başı...

Gerçekten de o kadar kalabalık mı? Hala ülkenin %99.2 sinin Müslüman olduğunu iddia ediyorlar, uyduruyorlar o zaman.. Sadece 8 milyon Ateist varsa, buna yine Deist+Agnostları dahil edersek rahat bi 15 milyon eder herhalde. :D

Var tabi. Deist agnostik falan katarsan sayı dediğinin çok üzerine çıkar. İlginç yanı en çok dinden çıkış son 10 yılda. İktidar sınırda imanlı insanları dinden çıkardı. Kutuplaşma böyledir. Ne sanıyorsun. Turk insanı laiklik sayesinde muslumanım diyordu. Cihatçı hamam boceklerini yüceltirsen elbet insanlar diğer tarafta bulur kendisini. Hep dedim. Şu ataturk cumhuriyeti islamı şahaneydi. Felsefesi iyilik malzemesi insandı. Ama işin bokunu çıkarır, adetimiz olmayan pedofiliyi kula kulluğu, tarikatı şıhı şeyhi marjinalden genele kaydırırsan biz de dinde kalmayız birader. Hatta çok kafamız bozulursa din kurarız. Peygamberi de ben olurum mesela.

Senin inancını değiştirmenden bize ne ki? Bana ne senin ne inançta olduğundan?
Bu seni ilgilendirir sonuçta. Senlik bireysel bir durum sonuçta.

Geri