Hayatımın yarısı boşu boşuna geçti! İNANCIMI DEĞİŞTİRDİM!

Konu sahibi son olarak 3080 gün önce görüldü
Arpes yine saçmalamaya başlamış. Bitki bey katkın Yok mu bu konuya Da? insanları mıknatıs gibi çekip sonrada "yönetim bak yine saldırıyorlar" heybesinde göz yaşı senfonisi hazırlığı mı bu?

Mendil var Hazırdan verem mi?

Embesil bey ne zaman şu dilinizi düzelteceksiniz acaba? Hazırda tuttuğunuz mendili, ortalığa saçtığınız salyanızı temizlemek için kullanın lütfen; zira ben konuya katkımı ilk paragrafta dile getirmişken bu üslupla bana yaklaşmanızı art niyetinize değil zeka eksikliğinize veriyorum. Art niyetli olabilecek kadar dahi zeki değilsiniz maalesef.

Elmaya apple demiyosan git burdan.

Cümlenizin esprisini çözemedim maalesef.

Embesil bey ne zaman şu dilinizi düzelteceksiniz acaba? Hazırda tuttuğunuz mendili, ortalığa saçtığınız salyanızı temizlemek için kullanın lütfen; zira ben konuya katkımı ilk paragrafta dile getirmişken bu üslupla bana yaklaşmanızı art niyetinize değil zeka eksikliğinize veriyorum. Art niyetli olabilecek kadar dahi zeki değilsiniz maalesef.

Embesil beyin mesajının tamamını okumadan cevap mı yazdınız? Çok ayıp.

Imtihanı geçememişsin Allahın şefaati üstüne olsun kardeşim.

Embesil beyin mesajının tamamını okumadan cevap mı yazdınız? Çok ayıp.

Embesil beyin yazdıklarını okumamak kendisine haksızlık etmek olurdu, bir şey söyleniyorsa mutlaka kulak veririm. En azından prensip gereği. Uzunca gözlemlerin ardından kendisinin sarf ettiği kayda değer (tabii ki subjektif anlamıyla) bir fikrini yada ifadesini göremediğim için (ki kendisi de zamanında ben embesilim ya ciddiye alma bu kadar beni diyerek bana bunun için izin verdiğinden) yazdıklarını pek de umursamamaya başladığımı kabul edebilirim.

Değiştirdiğin inancınla artık bol bol oturmanı dileyerek hayırlı olsunu da iliştireyim madem.

İkinci paragraf ve bir dejavu hazırlığı.

Güzel arpes bey. Bir embesile 'dil düzeltme' önermesi Sencede fazla değil mi? Kabul et minnoşum beni böyle. Sırf çelişkiye düşürüp kendine bir eğlence hazırlamamamı ister misin?

Neyse gelelim şu senin inanları saldırganlaştırma politikana. Biz seni böyle seviyoruz, Güzelsin hoşsun eyvallah, da senin şu alıp ama veremediğin nedir?

mevzu ne birader? ben türküm fasist ve yobazim o yuzden konuyu okumadim. bana anlatin.

İkinci paragraf ve bir dejavu hazırlığı.

Güzel arpes bey. Bir embesile 'dil düzeltme' önermesi Sencede fazla değil mi? Kabul et minnoşum beni böyle. Sırf çelişkiye düşürüp kendine bir eğlence hazırlamamamı ister misin?

Neyse gelelim şu senin inanları saldırganlaştırma politikana. Biz seni böyle seviyoruz, Güzelsin hoşsun eyvallah, da senin şu alıp ama veremediğin nedir?

O zaman anlaştık, bir embesilden dil beklemem benim hatam. Bir embesilin alacağı aile terbiyesinin ve toplumsal ahlak kurallarının da bu kadar olacağını düşünememiştim, özür dilerim.

Ama bir embesilden gördüğünü okuyabilmesini, okuduğunu da anlayabilmesini bekleyebilirim hala değil mi? Çünkü aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum. Yazının ilk paragrafı konuyu açan arkadaşa yönelik eleştirim, ikinci paragrafı ise konu boyunca gördüklerim. Kimseye hakaret etmediğim gibi o çok masum "inanan" arkadaşların yaptığı gibi de küçümsemedim.

Benim inananları saldırganlaştırma derdim yok, ben gelene kadar zaten bir kısım fanatikler, yine ellerinde tırpanları ile Dr. Frankenstein'ın şatosunun kapısına dayanmışlar görebileceğiniz gibi. Saptırmalarınıza artık cevap dahi vermek istemiyorum, çünkü sizin fanatik kitleniz hariç herkes benim insanların inançları yada görüşleri ile sorunum olmadığının farkında. Bunu bu noktaya çekip böyle göstermek için fırsat kollasanız da durum bu.

Nedense bu kadar tartışmanın içinde küfür eden, aşağılayan, saldıran ve bunun sonucunda da ceza alan hep sizin taifeden çıkıyor. Eğer mesajımın herhangi bir şekilde "aşağılama" yada "hakaret" içerdiğini düşünüyorsan, buyur raporla yada boşver raporu, yönetimi veya forumu. Neticede bu yönetim çok yanlı değil mi? Benim tarafımı tutuyorlar sürekli, öyle diyordunuz? Mahkemeye verebilirsin buradaki mesajlarımı, işlediğimi düşündüğün herhangi bir suçtan. Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek diye bir suç var, sanırım bu suçu işlediğimi düşünüyorsun. Sonra da buraya gelip savcılığın sana neresiyle güldüğünü bize anlatırsın, oldu mu?

İyi geceler, bundan sonraki mesajlarına cevap vermeyeceğim fakat başıma bir şey geldiğini yada foruma girmediğimi düşünme; sadece seni umursamıyorum.

O zaman anlaştık, bir embesilden dil beklemem benim hatam. Bir embesilin alacağı aile terbiyesinin ve toplumsal ahlak kurallarının da bu kadar olacağını düşünememiştim, özür dilerim.

Ama bir embesilden gördüğünü okuyabilmesini, okuduğunu da anlayabilmesini bekleyebilirim hala değil mi? Çünkü aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum. Yazının ilk paragrafı konuyu açan arkadaşa yönelik eleştirim, ikinci paragrafı ise konu boyunca gördüklerim. Kimseye hakaret etmediğim gibi o çok masum "inanan" arkadaşların yaptığı gibi de küçümsemedim.

Benim inananları saldırganlaştırma derdim yok, ben gelene kadar zaten bir kısım fanatikler, yine ellerinde tırpanları ile Dr. Frankenstein'ın şatosunun kapısına dayanmışlar görebileceğiniz gibi. Saptırmalarınıza artık cevap dahi vermek istemiyorum, çünkü sizin fanatik kitleniz hariç herkes benim insanların inançları yada görüşleri ile sorunum olmadığının farkında. Bunu bu noktaya çekip böyle göstermek için fırsat kollasanız da durum bu.

Nedense bu kadar tartışmanın içinde küfür eden, aşağılayan, saldıran ve bunun sonucunda da ceza alan hep sizin taifeden çıkıyor. Eğer mesajımın herhangi bir şekilde "aşağılama" yada "hakaret" içerdiğini düşünüyorsan, buyur raporla yada boşver raporu, yönetimi veya forumu. Neticede bu yönetim çok yanlı değil mi? Benim tarafımı tutuyorlar sürekli, öyle diyordunuz? Mahkemeye verebilirsin buradaki mesajlarımı, işlediğimi düşündüğün herhangi bir suçtan. Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek diye bir suç var, sanırım bu suçu işlediğimi düşünüyorsun. Sonra da buraya gelip savcılığın sana neresiyle güldüğünü bize anlatırsın, oldu mu?

İyi geceler, bundan sonraki mesajlarına cevap vermeyeceğim fakat başıma bir şey geldiğini yada foruma girmediğimi düşünme; sadece seni umursamıyorum.

(Ne ara benim taifem veya ben bir taifenin tayfası olmuşum da haberim Yok)

Arpes bey takmadı beni. Atımı getirin Küstüm gidiyorum.

Oysa güzel günlerimiz olacaktı. Kırlarda parklarda. Hansel ve gretel olup cadıları avlayacaktık kalsaydım.

LGBT'nin sadece geylik kısmıyla olaya yaklaştım, bilimsel olarak araştırdım, gey olmak bir hastalık değil, hastalık olarak görenler ve tedavisini bulmaya çalışanlar olmuş elbette, onu da araştırdım, tedavi uygulamışlar, hem psikolojik olarak, hem de endokrinoloji açısından çok yönlü bir tedaviye alınmış olsalarda, kişilerde herhangi bir değişim görülmemiş, yani gey olma özelliğini yok edememişler. Yani bu özellik engellenebilecek, tedavi edilip ortadan kaldırılabilecek bir şey değil, durdurmak yada herhangi bir şekilde müdahele etmek elimizde değil, öyleyse tanrı neden hem bu özelliği bizlere verip, bizleri lanetlesin? Bu hiç adil değil, oldukça vahşice bir şey, kuranda hiçte sıcak bakılmıyor bu işe. Yani tanrı hem sana bir özellik yükleyip, hem de neden seni lanetlesin, cehenneme atacağını öne sürsün? Tam bir sadistlik.

Ben sadece tek bir paragrafı okuyabildim. Sonraki paragraflar benim için anlamını yitirdi.

Gaylik veya LGBT artık ne diyorsanız; Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1992'ye kadar hastalık olarak kabul ediliyordu. Bu durumda 1992'ye kadar Allah haklıydı da şimdi mi haksız oldu?

Peki yarın öbürgün, bir çok hastalık gibi bunun da bir hastalık olduğu bilimsel olarak kabul edilir, üzerine bir de tedavisi bulunursa? O zaman ne olacak?

Ben sadece tek bir paragrafı okuyabildim. Sonraki paragraflar benim için anlamını yitirdi.

Gaylik veya LGBT artık ne diyorsanız; Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1992'ye kadar hastalık olarak kabul ediliyordu. Bu durumda 1992'ye kadar Allah haklıydı da şimdi mi haksız oldu?

Peki yarın öbürgün, bir çok hastalık gibi bunun da bir hastalık olduğu bilimsel olarak kabul edilir, üzerine bir de tedavisi bulunursa? O zaman ne olacak?

Yarım asır önce Allah ve meleklerle konuştuğunu söyleyip inandıran kişilere evliya yada peygamber deniyordu. Ancak şimdi akıl hastahanelerine atılıyor. O zaman şimdi günümüzde Allah ve melekleri öldü mü ?

Peki yarın öbürgün Allah ve melekkleri ile konuşmanın şizofreni ya da başka bir hastalık olduğuna karar verirlerse bütün dinler ve tanrılar ölecek mi ?

Özetle tanrı kendini öldürebilir mi ?

Yarım asır önce Allah ve meleklerle konuştuğunu söyleyip inandıran kişilere evliya yada peygamber deniyordu. Ancak şimdi akıl hastahanelerine atılıyor. O zaman şimdi günümüzde Allah ve melekleri öldü mü ?

Peki yarın öbürgün Allah ve melekkleri ile konuşmanın şizofreni ya da başka bir hastalık olduğuna karar verirlerse bütün dinler ve tanrılar ölecek mi ?

Özetle tanrı kendini öldürebilir mi ?

Bizim inancımıza göre son peygamber geldiğinden dolayı, bundan sonrakilere inanılmıyor. Gerekçesi bu. Çok uçuk fikir üretmenize gerek kalmıyor yani.

benim garibime giden bir konu da insan inanmadığı yok saydığı bir varlığı nassıl olur da sorgular yok yani varlığını kabul etmiyorsun ama eleştirmekten aşşağılamaktan da geri kalmıyorsun

arkadaş araştırdım demişsin ama Kuranı kafana göre yorumlamışsın. anlamak istediğin gibi anlamışsın. adeta atayız olmak için yer aramışsın kendine.

bkz: maykıl sikkofayldd sen misin?

bu ileti fiskos masamdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu adamın inanmaması şu an bizi neden bu kadar geriyor ya? Kaç gündür aynı konu. Tamam o yıllarca kandırılmış, siz kandırılmamışsınız. En güzel inanç sizin.

Geri