Hayatımın yarısı boşu boşuna geçti! İNANCIMI DEĞİŞTİRDİM!

Konu sahibi son olarak 3081 gün önce görüldü
Mesele var olduğuna inanmadığı bir şeyi eleştirmek değil arkadaşlar. Uzun yıllar boyunca inanmış olduğu bir düşüncenin kendisine göre kendi içindeki tutarsızlıklarını paylaşmak.

Birçok konuda empati kurabilmek için o konuyu birebir yaşamış olmak gerekmez. Ancak sanırım bu konuda empati kurabilmek için yaşamak gerekiyor. Hak veriyorum sizlere.

Ömrünüz boyunca inanmış olduğunuz bir şeyin olmadığının söylenmesi belki şu an için size hakaret gibi geliyordur ancak konu bununla ilgili değil ve çok daha ötesinde, hislerini anlatıp deşarj olmak ve görüş alıp tartışmak üzerine.

ben bu söylediklerinin bir kısmına katılmıyorum olmayan birşey eleştirilemez yada sorgulanamaz ama arkadaş yazısında olmadığını düşündüğü birşeyi eleştirip yokluğunu kanıtlama peşinde.

Ne kaybettin mesela ? Neyin vardı da inancından ötürü kaybettin ?
Bu dünyanın sonunda seni mükafatlandıracak veya cezalandıracak bir yaratıcaya olan inanç biçiminden ölüm sonrası seni mükafatlandıracak veya cezalandıracak bir yaratıcının olmadığını düşünen inancına geçmek sana ne kzandırcak, cennet hedefin, cehennem korkusu olmadan yaşamak sana neler katacak bunlardanda bahsetsen ? Kim bilir belkide yanlış yoldayız rehber olursun ?

ben bu söylediklerinin bir kısmına katılmıyorum olmayan birşey eleştirilemez yada sorgulanamaz ama arkadaş yazısında olmadığını düşündüğü birşeyi eleştirip yokluğunu kanıtlama peşinde.

Eleştirilen şey, olmadığı düşünülen bir şey üzerine değil, bir düşünce sistemi üzerinedir. Tanrı kavramının tekil olarak bir karşılığı olmasa da toplumsal olarak karşılığı var.
Yüzmilyonlarca insanın inanmış olduğu, savunduğu bir düşünceye yönelik antitez oluşturmak sıradışı değildir. Bu kadar çok kişi inanıyorken, buna dair ciltlerle dolu kitaplar basılıyorken bir forum sitesinde birkaç sayfa tartışmak, olmadığını belirtmek çok değildir diye düşünmekteyim.

Selamlar.

Evet, normalde her şeye cevap veren veya verme zorunluluğu hisseden birisi değilim, ancak ben cevap vermedikçe cevap vermeyişimden kaynaklanarak sorulan soruların ardı arkası kesilmemeye başladı, bu yüzden müdahale etme gereği duyuyorum.

Eski mesajlara bakaraktan toplu bir cevap vermeye çalışıcam, eskiden namaz kılmadığımı nerede belirtmişim acaba? Aksine bir zamanlar namazında niyazında biri olduğumu yazdım, kuran işine gelirsek, önceden kuranı arapça okurdum ve duygulanırdım, değişik havalara girerdim gözlerim dolardı, veya youtube'dan abdurrahman sadien açar gaza gelirdim, sonra dedim acaba bu duygulanarak dinlediğim okuduğum şeylerde ne yazıyor? Son 1 yıldır kuranı Türkçesinden okumaya başlamıştım ve yaşar nuri öztürk gibi birisiyle karşılaşmıştım, Kuranın Türkçesinden okunması gerektiğini söyleyen ve kuranı açıklayan birisiydi, 1 yıldır onu takip ediyor ve Kuranı Türkçe okuyordum.. Ben Türkçesini okudukça kafama bişiler takılmaya başlamıştı, ayrıca yaşar nuri'nin de bazı çelişkili ve anlamadığım yorumları oluyordu, sonra ben bu işlerin üzerine gitmeye başladım, kuranla ilgili şeyler araştırırken 29 Ekim 2016 tarihinde Sorgulayan sayfası face hesabımda bir kenarda köşede önerilen sayfa olarak yazıyordu, merak edip beğenmiştim ve aşırı derecede eleştirel bir şekilde olaya yaklaşınca, gerçekleri kısa süre içerisinde öğrendiğimi düşünüyorum. Yani bu sorgulama serüveni salt bir şekilde 1-1.5 ay içerisinde olup bitmedi, 1 yıllık bir geçmişi var.. Yani bazılarınız işi aceleye getirmekten hızlı düşünüp yanlış karar vermekten vs. bahsediyor da, bunu onlara ithafen yazdım..

Ayrıca, olmayan bir şeyi tanrıyı sorgulamıyorum, veya sinirle ve öfkeyle "yeter ha tanrıya çok kızdım tanrı falan yok" diye söylenip Ateist olmaya karar da vermedim, çünkü bu bir Ateist olma gerekçesi değildir, kişi varlığına inanmadığı şeye sinirlenemez. Yaptığım sorgulamalar ve araştırmalar sonucu tanrının olmadığı kanısına vardım, olaya tersten bakıp da "olmayan tanrıyı nasıl sorguluyorsun" deyip kendinize haklılık payı çıkarmaya çalışmayın.. Başlık biraz agresif bunun farkındayım, ayrıca evet sinirliyim. Ancak sinirimin sebebi olmayan bir tanrı veya başka bir şey değil, bunca yıldır ayakta uyutulup hurafelere, uyduruk şeylere inandırılmam, bunun sonucunda da gerçekleri öğrenince bir nevi kendimi aldatılmış hissetmem sonucu böyle bir başlık oldu, yani aslında her şey sakin kafayla düşünüp araştırmayla geçen bir süreçten ve bunun sonucundan ibaret.. Hiçbir şey fevri davranış sonucu değil.

Ayrıca, en çok duyduğum zayıf argümanlardan birisi; "belki de haklısındır, ama sana ateist olmak ne kazandıracak, müslüman olmak ne kaybettirecek?" Kafam rahat olucak ve zihnimi temiz tutmuş olacağım, cennet veya cehennem korkum yok ancak bunların olmaması istediğim gibi kötülük yapıp iyilik yapmayacağım anlamına gelmez, bana göre iyilik ve kötülük asıl burada anlam buluyor, beni kısıtlayan veya cezalandıran bir yapı yok, asıl iyilik zaten kötülüğünü kısıtlayan kurallar olmadığında, istediğin her türlü kötülüğü yapma özgürlüğün olmasına rağmen iyilik yaparsan İYİ olursun, aksi halde cehennem korkusuyla, azap korkusuyla iyilik yapmak bana göre iyilik yapmak demek değildir.

Sorulmuş cevap vereyim, Budist falan değilim Ateist'im. Başka sorusu olan?

Kuran'ı Kerim
Beşeri münasebetleri organize için inmiştir
Ne varki bunda
Gezegen falan ne alaka yani.
Mesela Allah seni öküz olarak yaratmış olsaydı
senin algın faklı olurdu, ot saman arzulardın
İnsan yaratmış ki düşünesin
Sonsuz Evrenden gezegenlerden ibret alasın

Nedenlere sonuç uydurulmaz sonuçların nedenleri olur sözünü duymuşsundur. Aracına binip hız sınırlarını aşarsan kaza yaparsın kaza yapıp allahın takdiri demek yanlıştır.
Mesela sen civciv olarak yaratılsan bu tanrının takdiri değil kendi anne baban birer tavuk olduğu içindir. Eğer bir kuştan kedi olarak doğsaydın bu tanrının takdiri denilebilir.

Ayrıca evrensel kitapta ki andreomeda galaksisinde ki bir canlı ebu lehebi ve karısını nereden bilecek. ?

Senin hayatın için ölüm; evet, yaşamın sonudur. İnancımız belli, Allah ölümsüzdür. Ne başı ne de sonu vardır. Baş ve son bizim beynimizin idrak edebileceği limitlerdir ancak. Bizim limitlerimiz, Allah katında fonksiyonu olmayan şeylerdir.

Ölmesinden daha doğal bir şey olamaz düşüncesi senin mikronluk beynine ait kısacası.

Senin de dediğin gibi ölüm her başlangıcı olan şey için geçerlidir. Biz de Allah'ın başlangıcı olmadığını söylüyoruz zaten.

Yani İslam'ı tam anlamıyla bilmedikçe, bu soruları sormaya devam edeceksin. İstersen biraz okuman için vakit verelim sana.

Baş ve son senin idrak sınırlarının dışında kalıyor ve o beni ilgilendirmiyor.
Benim umurumda olan şey tanrı neden ölmez yani neden son bulmaz. Allahın her şeye gücü yetiyor yoktan varedebiliyor ama ölüm olmayan yere ölüm götüremiyor.

Yani tanrı ölebilir mi derken kendi isterse ölebilir mi ?
Ölürse başlangıç ve son safsatasını boşa çıkarıyor. Hayır ölemiyor ve seninde dediğin gibi bulunduğu yerde ölüm kavramı yoksa o zaman tanrının sonsuz gücü yok.

Anlaşılan okuduklarını anlamak tanrının verdiği iddia ettiğin mikron beyinle zor oluyor.

Anlaşılan okuduklarını anlamak tanrının verdiği iddia ettiğin mikron beyinle zor oluyor.
[/B]

Bilmukabele.
Allah'ın söylediği soz inancimizde en guvenilir sozdur
O da kendisinin bir basi ve sonu olmadigini bizlere iletmistir. Dolayisiyla Allah'in ölümu diye bir konu yok. Mikronluk beyin de olsa anlamak zor olmamali.

Ben sana doğmak ve ölmek sozleeinin bizim yasantimizla alakali oldugunu, Allah katinda bu tarz olaylarin olmadigibi soyluyorum, sen bana hala Allah kendisini neden olduremez diyorsun..

Bir yıldır Kuran'ı Türkçesinden okuyup karar vermişsin :)
Ben 9 yıldır Kuran'ı Türkçesinden okurum ve bırak ALLAH'ı tanımamayı ALLAH'ı daha da çok sever oldum ..
Bir laf vardır yarım doktor candan yarım hoca imandan eder diye .. Yazık ki şaşar nuri gibi karısını sekreteriyle aldatırken ( ZİNA YAPARKEN ) yakalanan bir zihn-i münafığın ağına düşmüşsün ..

Diğer taraftan konu içerisinde HİÇ BİR HALT BİLMEDEN BAZI AYETLERİ KAFASINA GÖRE YORUMLAYIP SAÇMA SAPAN FİKİRLER ORTAYA koyan arkadaşları da tek tek o ayetler üzerine münazaraya davet ediyorum .. Öyle internet aleminde sağdan soldan okuduğunuz argümanlarla ayetleri yorumladığınızı sanmakla olmaz o işler ..
KAÇINIZ TEFSİR OKUDU ? Kaçınız Siyer okudu ?
Hadi kardeşim sana selametle .. Hayırlı uğurlu olsun ateistliğin .. ALLAH hidayet nasip eder inşaALLAH ..

Bilmukabele.
Allah'ın söylediği soz inancimizde en guvenilir sozdur
O da kendisinin bir basi ve sonu olmadigini bizlere iletmistir. Dolayisiyla Allah'in ölümu diye bir konu yok. Mikronluk beyin de olsa anlamak zor olmamali.

Ben sana doğmak ve ölmek sozleeinin bizim yasantimizla alakali oldugunu, Allah katinda bu tarz olaylarin olmadigibi soyluyorum, sen bana hala Allah kendisini neden olduremez diyorsun..

Bak yukarıda masa örneği verdim onu bir okursan sana büyük faydası olacaktır.
Seninde belirttiğin gbi miikronluk beynin bu gibi paradokslarda zorlanıyor.

Benimle senin arandaki fark ben kanıtlarla sen varsayımlarla konuşuyorsun.

Bak yukarıda masa örneği verdim onu bir okursan sana büyük faydası olacaktır.
Seninde belirttiğin gbi miikronluk beynin bu gibi paradokslarda zorlanıyor.

Benimle senin arandaki fark ben kanıtlarla sen varsayımlarla konuşuyorsun.

Ben bir kanıt göremedim, neyin kanıtını sundun bana? Hz. Muhammed'in ayetleri kendi yazdığını filan ispat ettin de, ben mi görmedim?

Ben bir kanıt göremedim, neyin kanıtını sundun bana? Hz. Muhammed'in ayetleri kendi yazdığını filan ispat ettin de, ben mi görmedim?

Burada konu Hz muhammed değil Tanrının varlığı ve ben olmadığını söylerken sen var diyorsun. İspat ve kanıt sunması gereken sensin.

Konuya karşı olanlar neden hala laf yetiştirip konunun gündemde kalmasını ve hit almasını sağlıyor anlamış değilim.

Paradoks soru saçmalığı :)
ALLAH'ın her şeye gücü yetiyorsa ALLAH neden kendini öldüremiyor !!!!!! Beyin terk !
Ölümü bir ALLAH'ın nezdinde kudret sanma gafleti .. Ölümü yaratanın yarattığı şeyle gücünü ölçme budalalığı ve bunu bir halt ispatlamış gibi sunma bedbahtlığı .. Oysa ki ölüm de yaşam da yaratılanlar içindir daha bunun bilincinde olamamak eksikliği..

Burada konu Hz muhammed değil Tanrının varlığı ve ben olmadığını söylerken sen var diyorsun. İspat ve kanıt sunması gereken sensin.

Iyi de ben kanit sundum demedim ki? Kendi inancim icin sana kanit sunmak zorunda da degilim zaten.

Ayrica konu Islam ve Hz.Muhammed'de konuya dahil. Konu Islam'in varligiyken, "Allah kendini oldurebilir mi?" sorusunu soruyorsun da ben Hz. Muhammed dedigimde mi sorun oluyor?

Sen kanitli konustugunu iddia ettin ben de sana neyin kanitini sundugunu soruyorum.

Eleştirilen şey, olmadığı düşünülen bir şey üzerine değil, bir düşünce sistemi üzerinedir. Tanrı kavramının tekil olarak bir karşılığı olmasa da toplumsal olarak karşılığı var.
Yüzmilyonlarca insanın inanmış olduğu, savunduğu bir düşünceye yönelik antitez oluşturmak sıradışı değildir. Bu kadar çok kişi inanıyorken, buna dair ciltlerle dolu kitaplar basılıyorken bir forum sitesinde birkaç sayfa tartışmak, olmadığını belirtmek çok değildir diye düşünmekteyim.

Selamlar.

ben bunu nedense antitez olarak göremiyorum konu bir kaç sayfa tartışmak değil resimlerle birkaç şeye dayanarak olmadığını kanıtlamak istiyor varlığını inkar ettiğin birşeyi ne olursa olsun tartışmak açık aramak saçma geliyor

Senin imanın zayıfmış arkadaş.
Allah Yaratıcıdır Yaratılmamıştır.Şunuda diyeyim,Müslümanlar Allahı kim yarattı tuzağına düşmezler.

Iyi de ben kanit sundum demedim ki? Kendi inancim icin sana kanit sunmak zorunda da degilim zaten.

Ayrica konu Islam ve Hz.Muhammed'de konuya dahil. Konu Islam'in varligiyken, "Allah kendini oldurebilir mi?" sorusunu soruyorsun da ben Hz. Muhammed dedigimde mi sorun oluyor?

Sen kanitli konustugunu iddia ettin ben de sana neyin kanitini sundugunu soruyorum.

Bak ben yok diyorum sen var diyorsun eğer var diyorsan kanıt göstermen gerekiyor.
Konumuz islam değil tanrı üzerine yorumlar yapıyoruz.
Burada allahın ölümsüz olduğunu belki bulunduğu yerde ölüm olmadığını söyleyip varsayımlarda bulunan sensin ve şimdi benden senin iddianı kanıtlamamı bekliyorsun.

Bak ben yok diyorum sen var diyorsun eğer var diyorsan kanıt göstermen gerekiyor.
Konumuz islam değil tanrı üzerine yorumlar yapıyoruz.
Burada allahın ölümsüz olduğunu belki bulunduğu yerde ölüm olmadığını söyleyip varsayımlarda bulunan sensin ve şimdi benden senin iddianı kanıtlamamı bekliyorsun.

Sen yanlış gelmişsin.
Ben hiç bir zaman kanıt sunmak peşine düşmedim. Bir insana İslam'ı tebliğ etme derdine de girmedim. Hiç bir yerde "kanıtım var" demedim. Konumuz İslam'ın olmadığı ile ilgili. Konuyu Allah'a ve "Allah kendini neden öldüremez?" sorusuna getiren de sensin. Konu başlığında bu paradoksla ilgili bir şey de yok. Yani konuyu değiştiren ama farklı sorularla karşılaştığında "Konumuz bu değil ki." diyen de sensin.

Ben senden herhangi bir iddia kanıtlamanı beklemiyorum. Sen kanıtlarla konuştuğunu söyledin ben de senin söylediğine istinaden bu kanıtlar hangi kanıtlar diye sordum.

Madem kanıtlarla konuşmuyorsun, neden "Kanıtlarla konuşuyorum." diyorsun, anlamadım ki?

Sen yanlış gelmişsin.
Ben hiç bir zaman kanıt sunmak peşine düşmedim. Bir insana İslam'ı tebliğ etme derdine de girmedim. Hiç bir yerde "kanıtım var" demedim. Konumuz İslam'ın olmadığı ile ilgili. Konuyu Allah'a ve "Allah kendini neden öldüremez?" sorusuna getiren de sensin. Konu başlığında bu paradoksla ilgili bir şey de yok. Yani konuyu değiştiren ama farklı sorularla karşılaştığında "Konumuz bu değil ki." diyen de sensin.

Ben senden herhangi bir iddia kanıtlamanı beklemiyorum. Sen kanıtlarla konuştuğunu söyledin ben de senin söylediğine istinaden bu kanıtlar hangi kanıtlar diye sordum.

Madem kanıtlarla konuşmuyorsun, neden "Kanıtlarla konuşuyorum." diyorsun, anlamadım ki?

Arkadaşım kanıtlarla konuşmuyorsan konuyu kirletmemeni rica ediyorum.
Olmayan şeyi kanıtlayamazsın ben yok diyorum sen hayır var diyorsun ispatla diyorum kanıtlarla konuşmuyorsun diyorsun.

Bence sen konuyu tekrar bir oku

Arkadaşım kanıtlarla konuşmuyorsan konuyu kirletmemeni rica ediyorum.
Olmayan şeyi kanıtlayamazsın ben yok diyorum sen hayır var diyorsun ispatla diyorum kanıtlarla konuşmuyorsun diyorsun.

Bence sen konuyu tekrar bir oku

Konuda fikir beyan etmek için kanıta ihtiyaç olduğunu söyleyen kim? Nerede belirlenmiş? Nerede yazılmış?
Şimdi biz burada her yazı yazandan kanıt mı isteyeceğiz?

Ben "kanıt" kelimesini hiç kullanmadım ve sen "Ben kanıtlarla konuşuyorum" dedin. Sana kanıt sorunca da, sıkışıp geri bana kanıt mı soruyorsun? Ben kanıtlayacağımı iddia etmiş miyim? Hayır. E daha niye nefesini tüketiyorsun anlamadım?

Ben ispatlamaya gerek duymadan, kendi inancımı yaşıyorum. Kimseye de Müslüman ol demiyorum. Niye ispat etmek için kendimi yorayım? Ayrıca kanıt sunacağımı da iddia etmemişken?

Eksen yukarıda seni cevaplamış, istersen oradan yürü. Buradan ekmek çıkmayak gibi sana.

Sorun nedir? Ya da seni anlayabilen bir arkadaş var mı, tercüme etsin pls.

Geri