Senin amacın kendi yaptığın işgalleri masum ve haklı göstermek.Bence siz bu konuda hic bir sey bilmiyorsunuz.Yani bilseniz zaten Fetih kelimesi ve yahudiligi pozitif bir cumle de kullanmazsiniz.Google sizi herzaman dogruya ulastirmaz. : )
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Senin amacın kendi yaptığın işgalleri masum ve haklı göstermek.Bence siz bu konuda hic bir sey bilmiyorsunuz.Yani bilseniz zaten Fetih kelimesi ve yahudiligi pozitif bir cumle de kullanmazsiniz.Google sizi herzaman dogruya ulastirmaz. : )
Senin amacın kendi yaptığın işgalleri masum ve haklı göstermek.
Vallahi ne dediğinizin hiç önemi yok, yapılan işgallere kılıf aramaktan öteye gidemiyorsunuz. Söylediğim gibi herkesin kendisine göre bir açıklaması var yaptıkları işgalleri meşrulaştırmak adına. Siz İslam'ı referans alarak diğerleride başka saçmalıkları referans alarak yaptıkları suçların, haksızlıkların, .... üstünü kapatmak adına. İşgal işgaldir ve her işgal suçtur ve zulümdür. Bu sadece İsrail yaptığı zaman değil kim yaparsa yapsın öyledir. Sizinkisi kendin pişir kendin ye misali.Amacim sizinle polemige girmek degil.Kelam ilmi benim uzmanlik alanim oldugu icin,yazdiginiz cumlenin tutarsiz olusu dikkatimi cekti.Garip bir forum burasi,hadis alimi gibi,hadis konusunda uzmanlik iddia eden uyeler bile var..: )
Neyse konumuza gelelim.Fetih kelimesi Arapca kokenli bir kelimedir ve Fath(acma) kokunden gelir.Arapca ve Osmanlicadaki tam manasi "islam egemenligine,yonetimine acmak" seklindedir.İslami yonetime acilan sehre,ulkeye vs. bolgeye fethedilen,bu minval uzerine hukmedene de Fatih denir.
Fetih kelimesi anladiginiz uzre dogrudan islami literaturle ilgili olup,yahudi ve hristiyan topluluklarin da kullanilan bir kelime degildir.Siz siyer ve islam tarihi tilavet etmediginizden bilmiyor olabilirsiniz.Hos bu soylediklerimi pek onemseyeceginizi de dusunmuyorum ama ben yine de deginmek istedim.
Vallahi ne dediğinizin hiç önemi yok, yapılan işgallere kılıf aramaktan öteye gidemiyorsunuz. Söylediğim gibi herkesin kendisine göre bir açıklaması var yaptıkları işgalleri meşrulaştırmak adına. Siz İslam'ı referans alarak diğerleride başka saçmalıkları referans alarak yaptıkları suçların, haksızlıkların, .... üstünü kapatmak adına. İşgal işgaldir ve her işgal suçtur ve zulümdür. Bu sadece İsrail yaptığı zaman değil kim yaparsa yapsın öyledir. Sizinkisi kendin pişir kendin ye misali.
Körler ve sağırlar birbirini ağırlıyor.
Ne haliniz varsa görün bana ne.
Çok naziksiniz, polemiğe girmeyene de bakın. Yav senin işgalleri güzellemenin neyi doğru olacak. Hadi kardeşim sen kendin pişir kendin yemeye devam et.Kara cahilsiniz.Bilmedigi konularda bilmislik yapan ve dogru yuzune vurulunca,bunu kabullenemeyen kara bir cahil.Daha kullandiginiz kelimenin mahiyeti ve muhtevasi hakkinda bilginiz yok,kucuk beyninizle İsrail,filistin meselesi hakkin da cozumleme yapiyorsunuz.
Harika;
Anlık bildirimlerle okudum söylenenleri. Suya sabuna dokunmadan yapılan açıklamalar yerini sert açıklamalara bırakmış. Açıkçası hem içeride hem dışarıda farklı yerlerden sonuçları oluyor ve olacak. Ama aklıma gelenler bu çıkışı açıklamaya yetmeyebilir.No Pasaran kossss...
Reis bugün ne dedi öyle?
N'olcak simdi?
Ilginc olan ne biliyor musun?Anlık bildirimlerle okudum söylenenleri. Suya sabuna dokunmadan yapılan açıklamalar yerini sert açıklamalara bırakmış. Açıkçası hem içeride hem dışarıda farklı yerlerden sonuçları oluyor ve olacak. Ama aklıma gelenler bu çıkışı açıklamaya yetmeyebilir.
www.instagram.com
RTE’nin sert bir çıkış yapması ama ardından frene basıp “benim tepkim moderatöreydi” gibi geri adım atması mecburi gibi görünüyor. Hatta Bahçeli bile biraz ileri gitti ve geçen gün İsrail’e 24 saat süre verdi : ddd ama esas olarak benim gördüğüm kendi tabanlarının içeride diğer partilere yanaşmasının önüne geçmek ve bu konuda söylem geliştirip öne çıkmak üzerine. Her ne kadar ideolojik olarak benzeşseler de kimliklerini ve tabanlarını korumak zorundalar. Bunun dışında da başka faktörler var. İçerde dinselliğin boyutunu artırmak için bir kaldıraç işlevi görüyor bu konu. Reis’in son konuşması sertti. Bu doğru. Biraz daha dozajı artıracak mı bilmiyorum. Büyük Filistin Mitinginde göreceğiz. Sonrasında da geri adımları. Ama eminim İsrail bürokrasisi de bu söylemleri bir süre sonra anlayışla karşılayacaklardır. Şu an psikolojik nedenlerle biraz daha sert tepki veriyorlar ama bir süre sonra “ya işte bizim her zamanki Erdoğan” moduna girerler…Ilginc olan ne biliyor musun?
Bu dönemde ilahi dinlerin modasi gecmisti.
Ama tam da su an,bütün dünyanin dinleri konusmasi.