kamil0920
Bronz Üye
Tarihe göz atarsak Filistnnin Türklerindir arkasından vurduğunu da görürüz. Şimdi hatırlayamadım ama öyle olaylarda var tarihlerinde. Ancak şuan yaşanan olay tarihle değil jeopolitik düzlem ile ilgili olaylar. Bu durumda Türkiye nasıl tepki vermeli onu düşünmek lazım. 1. Olarak piccode ve diğer gizli sözleşmelerde Türkiye'nin ve bölge ülkelerinin parçalanması Hedef alınmıştır an itibariyle parçalanmayan sadece iki ülke kalmıştı Mısır ve Türkiye. Acilen bir blok daha kurulma ihtiyacı Zuhur etti bana göre. Hani ülkemizde laiklik diye orasını burasını yırtan bazı embesiller Din saikiyle devlet politikasının nasıl uygulandığını, örnek olarak gösterdikleri Avrupa'dan örnek alsınlar da, kendi milli kültürlerine uygun olan yaşayış ve inançlarına sahip çıksınlar diye umulur.van depreminden sonra üniversitedeyim. kendimizce bir toplum gönüllüğü adına topluluk oluşturduk. köy okullarına yardım ediyoruz, ilçelere minik kitabevleri falan kuruyoruz. kütüphaneler oluşturuyoruz. neyse, dedik ki van'a yardım ulaştıralım. yerel gazeteye çıkınca şehirde ses getirdik. zengin birkaç aile falan ulaştı. o dönemde 2012 yıllları yani, 18 yaşındaki bebeye- ben oluyorum- 80-100 bin para teslim ediyorlar. neyse gittik yardım tırları hazırladık, halk olsun; öğrenci olsun, üniversite olsun bayağı destek gördük. sabahın 6'sında beni bir numara aradı, belediye başkanının sekreteri. benimle bir arkadaşı görmek istiyormuş. gittik. sizin dedi bu yardımları, kendi belediyemizle birlikte yollayacağız ama rota değişti. neden, nasıl derken filistin kardeşlerimize yollayacağız dediler. bunca insana biz van'a gidilecek dedik, yalan mı söylemiş olacağız dedim. yok dedi, biz açıklama yaparız. şimdi olsa farklı düşünürsün tabi, 4 sene onların şehrindesin ve küçüksün. oradan ağlaya ağlaya çıktım; bir daha sakarya için kılımı kıpırdatmadım, kıpırdatmam.
neyse demek istediğim bundan 10 sene öncesinde kendi halkını harcayıp sırf siyasi davranan ve gözümün önünde ikiyüzlülük yapan bu insanlar, günümüzde suriye sorunuyla kendilerini ıspatlamıştır. olası bir durumda, filistinli kardeşlerimiz diye ağlayıp zaten var olan mülteci sorununu daha da büyüteceklerdir. bunlar kansız, biz muhakkak etkileneceğiz. ben açıkcası böyle müslümanlığı da böyle kardeşliği de istemiyorum. keşke haritadan kazısalar.