Haber Hamas, Gazze'den İsrail'in güneyindeki bazı bölgelere dönük operasyon başlattı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
van depreminden sonra üniversitedeyim. kendimizce bir toplum gönüllüğü adına topluluk oluşturduk. köy okullarına yardım ediyoruz, ilçelere minik kitabevleri falan kuruyoruz. kütüphaneler oluşturuyoruz. neyse, dedik ki van'a yardım ulaştıralım. yerel gazeteye çıkınca şehirde ses getirdik. zengin birkaç aile falan ulaştı. o dönemde 2012 yıllları yani, 18 yaşındaki bebeye- ben oluyorum- 80-100 bin para teslim ediyorlar. neyse gittik yardım tırları hazırladık, halk olsun; öğrenci olsun, üniversite olsun bayağı destek gördük. sabahın 6'sında beni bir numara aradı, belediye başkanının sekreteri. benimle bir arkadaşı görmek istiyormuş. gittik. sizin dedi bu yardımları, kendi belediyemizle birlikte yollayacağız ama rota değişti. neden, nasıl derken filistin kardeşlerimize yollayacağız dediler. bunca insana biz van'a gidilecek dedik, yalan mı söylemiş olacağız dedim. yok dedi, biz açıklama yaparız. şimdi olsa farklı düşünürsün tabi, 4 sene onların şehrindesin ve küçüksün. oradan ağlaya ağlaya çıktım; bir daha sakarya için kılımı kıpırdatmadım, kıpırdatmam.

neyse demek istediğim bundan 10 sene öncesinde kendi halkını harcayıp sırf siyasi davranan ve gözümün önünde ikiyüzlülük yapan bu insanlar, günümüzde suriye sorunuyla kendilerini ıspatlamıştır. olası bir durumda, filistinli kardeşlerimiz diye ağlayıp zaten var olan mülteci sorununu daha da büyüteceklerdir. bunlar kansız, biz muhakkak etkileneceğiz. ben açıkcası böyle müslümanlığı da böyle kardeşliği de istemiyorum. keşke haritadan kazısalar.
Tarihe göz atarsak Filistnnin Türklerindir arkasından vurduğunu da görürüz. Şimdi hatırlayamadım ama öyle olaylarda var tarihlerinde. Ancak şuan yaşanan olay tarihle değil jeopolitik düzlem ile ilgili olaylar. Bu durumda Türkiye nasıl tepki vermeli onu düşünmek lazım. 1. Olarak piccode ve diğer gizli sözleşmelerde Türkiye'nin ve bölge ülkelerinin parçalanması Hedef alınmıştır an itibariyle parçalanmayan sadece iki ülke kalmıştı Mısır ve Türkiye. Acilen bir blok daha kurulma ihtiyacı Zuhur etti bana göre. Hani ülkemizde laiklik diye orasını burasını yırtan bazı embesiller Din saikiyle devlet politikasının nasıl uygulandığını, örnek olarak gösterdikleri Avrupa'dan örnek alsınlar da, kendi milli kültürlerine uygun olan yaşayış ve inançlarına sahip çıksınlar diye umulur.

İsrail Gazze'yi vurduğunda nasıl ki oradaki masum ve mazlum olan halk, kadın ve çocuklar için üzüldüysek, son günlerde de Hamas'ın İsrail'de ki sivil halkı hedef alarak yaptığı katliamları iğrenerek izliyorum. Savaş kadın ve çocuklarla yapılmaz!. Allahü Ekber nidalarıyla eşinin yanından kaçırılan kadınlar, tecavüze uğramış kıyafetleri kanlı kadınlar, köpek kafeslerine koyulmuş çocuklar, esir alınmış kadınlar, SAVAŞ düşmana yenilince değil, düşmanına benzeyince kaybedilir. İnsanlık dışı ve insan haklarına aykırı olan bu tutum ve davranışlar hem Filistin halkının kaderi için hem de insanlık için çok büyük bir leke oldu. İran'ın desteğiyle ilerleyen kimi için sözde din kardeşleri (dinimizde bile “Allah Resûlü'nün katıldığı savaşlardan birinde bir kadın öldürülmüş olarak bulununca, Resûlullah (sav) bunu çirkin gördü ve kadınlarla çocukların öldürülmesini yasakladı”(Tirmizî, “Siyer”, 19; Ayrıca bk. Buhârî, “Cihad”, 146; Dârimî, “Siyer”, 25). geçer, benim gözümde böyle bir uygulamayı yapan terör örgütlü Hamas'ın başarılı olacağına asla inanmıyorum.
Barış Pınar Harekatında bile Filistin sözde din kardeşleriniz Türkiye'yi kınamıştı unuttuysanız hatırlatmak isterim. Türkiye'de şuan resmi kayıtlarda 22 milyon mülteci olduğu konuşuluyor, tehlikenin ne kadar farkındasınız bilmiyorum ama İsrail'de yaşanan görüntülerin Türkiye'de bir iç karışıklık çıktığı takdirde ne gibi sonuçlarla karşılaşacağı ile ilgili mini bir fragmandı bence.

Borsa İstanbul -%1.94 kayıpla 8300 puandan güne başladı.

Güne sert satışlarla girdik.
Panik satışlar yapılsa da kısmen toparlanmaya geçti.
Savunma sanayi hisseleri uçuş yaptı. Aselsan, forte, papil, sdttr gibi kağıtlar yükselişte. Diğer sektörler dalgalı.

Konu,Hamas in basarili olup olmamasi degil zaten Inanna cim.
Hamas yalnizca bir maşa.
Bazi siyasi amaclari mesrulastirmak icin yapilmis bir vekalet savasidir bu olay.
Taraflar hakkinda cok teori var.. hatta yalniz bir taraf oldugu da mümkün.

Bizim milletin her konuda oldugu gibi,bu konuda da asiri duygusal davrandigini düsünüyorum.

Filistin halkının bombalar altında can vermesine sebep olan zihniyete mensup tipler Türklerin de Filistin'e gidip savaşması gerektiğini söylüyorlar. Güvenlikli villalarında koko ve seks partilerinden burunlarını alamayan tiplerin kendileri dışında herkesi savaşa göndermesi ve o ölen insanların kanları üzerinden kendilerine bir rant devşirmeleri sadece aşağılık bir davranış değil, aynı zamanda alçak ve namussuzca da. O savaşa gidenlerin arkalarından da dua edeceklermiş bir de. Ülkede ne milli hassasiyet bıraktılar ne de dini. Sömürülmedik, dibi sıyrılmadık tek bir şey dahi bırakmadılar.

hocam seni bekliyoruz, çarşafını al gel.

Konu,Hamas in basarili olup olmamasi degil zaten Inanna cim.
Hamas yalnizca bir maşa.
Bazi siyasi amaclari mesrulastirmak icin yapilmis bir vekalet savasidir bu olay.
Taraflar hakkinda cok teori var.. hatta yalniz bir taraf oldugu da mümkün.

Bizim milletin her konuda oldugu gibi,bu konuda da asiri duygusal davrandigini düsünüyorum.
Hamas zaten bir maşa, bu örgüte bel bağlayarak büyük bir savaşa gazlanılması çok ilginç bir politika Süreyya'cım.
Türk halkı her zaman duygusal yaklaşarak değerlendirir olayları ama bu konu biraz inançlar ve DİN vurgusu üzerinden de yürütülmeye çalışılıyor.

Hamas zaten bir maşa, bu örgüte bel bağlayarak büyük bir savaşa gazlanılması çok ilginç bir politika Süreyya'cım.
Türk halkı her zaman duygusal yaklaşarak değerlendirir olayları ama bu konu biraz inançlar ve DİN vurgusu üzerinden de yürütülmeye çalışılıyor.
Dini duygulari kullanarak ilerliyorlar dediginiz gibi.
Belki olaylari bu tür anlamaya anlamdirmaya calisiyoruz.
Sivillerin ölmesinin bir mantigi asla olamaz cünki...
Ama artik o dönem gecti..akliselim ve sogukkanli yaklasmak zorundayiz.

Sanirim ki, bölgedeki istikrar kartlari bu olaydan sonra yeniden karilacak.
Amac da bu.
Türkiye de yerini ayirtmak zorunda.
Israil dünyada konumunu daha da güclendirdi cünki.

Hamas'ın tepe kadrosunun, Katar'ın paralarını ultra lüks konutlarda hüpletirken Filistinli esas mazlumlara reva gördükleri hayat tam olarak bu,

Aşağılık herifler. Sonra bizdeki avallar çıkıp "Türkler gitsin Filistin'de savaşsın" diyor. Ulan Filistinli dahi parayı buldu mu kendi savaşmayıp beyinlerini yıkadığı insanları savaştırıyor, çocukları ve kadınları cephe önlerine sürüyor, camileri, okulları ve hastaneleri açık hedef haline getiriyor. Türk'ün evladı neden bu cehenneme gitsin?

Son düzenleme:
İsrail'i savunmak için neden bu kadar yırtınıyorsunuz? Onlar daha etik mi öldürüyor?

israilliler de buraya gelmeye basladi
dolduk tastik artik yer kalmadi

Ne zaman Gazze'ye gidiyorsun? Lafla destek olmaz.

gec dalgani gec

elinden hic birsey gelmiyorsa kalbinden bari birseyler gelsin
hic bilmiyorsan buguz bari yap

bena düsen gazzeye gitmek deyil
bana düsen israili ve israillileri destekleyenleri lanetlemekdir

gec dalgani gec

elinden hic birsey gelmiyorsa kalbinden bari birseyler gelsin
hic bilmiyorsan buguz bari yap

bena düsen gazzeye gitmek deyil
bana düsen israili ve israillileri destekleyenleri lanetlemekdir
Dalga geçen yok, neden elinden bir şey gelmiyormuş? Maçam yemiyor desene. Lanet okuyarak işin kolayına kaçıyorsun.

Ben senin gibi dinci katil Hamas'ı desteklemiyorum.
hamas olmasa filistini yahudiler kökden bütün topraklarini alacak bunudami göremiyon bunundami farkinda deyilsin
israil toprak hirsizi ve terör devleti
dünyai karistiran yahudilerdir dünyada nerde bir zulum varsa bilki orda yahudinin parmagi vardir
amarikanin silahli gücünü kullanarak amarikayi dünyaya zulum ettirende yahudilerdir

neyse ya sen ucmusun baska dünyada yasiyon

Neresinden bakarsanız bakın,bu olaydan Filistin'in ve Filistin'li halkın zararlı çıkacağı su götürmez bir gerçek.Kendilerin de emanet olarak kalan son toprak parçaları da,bu saldırıların nihayetinde ellerinden alınacak.Yahudi'lerin belki de yıllardır bekledikleri bir hamleydi,Hamas'ın kendilerine saldırmaları.Mossad'ın bu eylemin öncesinde,haberdar olmaması mümkün değil.Çünkü 24 saat Filistin'li halkın yaşadığı her hücreyi,her hareketi takip ediyorlar.Bunu istiyorlardı ve istedikleri oldu.

Hamas'ı değerlendirirken 2005 öncesi ve sonrası diye ele almamız lazım.Zira 1. İntifada'nın öncüsü ve aynı zaman da Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmet Yasin'in ölümünden sonra,Hamas birilerinin maşası,adeta taşeronu haline geldi.Şu an Filistin halkının söz de yanında ve özgürlüğü için mücadele veren örgüt,Filistin'li ve İsrail'li sivillerin ölümüne sebep oluyor.Kuruluş sebebiyle çelişen ve kabullenilemez bir durum.

Bu konu da Türkiye'nin tavrı için de bulunduğumuz ekonomik ve çıkar ilişkilerinden ötürü,itidallı ve barışçıl politika çağrısı yapmak ve yapmaya çalışmak şeklinde olacağını kanaatindeyim.Ki bence en doğru olanı da bu.Ayrıca İran'ın olaylara doğrudan veya dolaylı bir müdahalesi,yanıbaşımızda yeni bir savaşın tetikçisi olabilir.

Bu işten yine en zararlı ortadoğu halkı,en karlı ABD çıkacaktır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sim
Neresinden bakarsanız bakın,bu olaydan Filistin'in ve Filistin'li halkın zararlı çıkacağı su götürmez bir gerçek.Kendilerin de emanet olarak kalan son toprak parçaları da,bu saldırıların nihayetinde ellerinden alınacak.Yahudi'lerin belki de yıllardır bekledikleri bir hamleydi,Hamas'ın kendilerine saldırmaları.Mossad'ın bu eylemin öncesinde,haberdar olmaması mümkün değil.Çünkü 24 saat Filistin'li halkın yaşadığı her hücreyi,her hareketi takip ediyorlar.Bunu istiyorlardı ve istedikleri oldu.

Hamas'ı değerlendirirken 2005 öncesi ve sonrası diye ele almamız lazım.Zira 1. İntifada'nın öncüsü ve aynı zaman da Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmet Yasin'in ölümünden sonra,Hamas birilerinin maşası,adeta taşeronu haline geldi.Şu an Filistin halkının söz de yanında ve özgürlüğü için mücadele veren örgüt,Filistin'li ve İsrail'li sivillerin ölümüne sebep oluyor.Kuruluş sebebiyle çelişen ve kabullenilemez bir durum.

Bu konu da Türkiye'nin tavrı için de bulunduğumuz ekonomik ve çıkar ilişkilerinden ötürü,itidallı ve barışçıl politika çağrısı yapmak ve yapmaya çalışmak şeklinde olacağını kanaatindeyim.Ki bence en doğru olanı da bu.Ayrıca İran'ın olaylara doğrudan veya dolaylı bir müdahalesi,yanıbaşımızda yeni bir savaşın tetikçisi olabilir.

Bu işten yine en zararlı ortadoğu halkı,en karlı ABD çıkacaktır.

yazdiklarin hepisine katiliyorum ama ilkkez yahudi halki geberiyor
hepsi düzen oyun olabilir ama israilede böyle birsey gerekiyordu

YAHUDININ OYUNUNA AKIL ERMEZ ZATEN

israil filistini bombalarken deniz manzarasinda gülüp eyleniyorlardi insallah geberenler onlardir

Geri