Haber Hamas, Gazze'den İsrail'in güneyindeki bazı bölgelere dönük operasyon başlattı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Sus-sus şimdi C_umhuriyetin H_ain P_artilileri duyarda valla seni ahim'e şikayet ederler. ;)
Ortada hamas diye bir terör örgütü var, filistin yok, filistinli yok, direkt olarak terör örgütü destekliyorsunuz. Konu israilli, musevi, yahudi olmaları değil.

Zeka seviyen bu algıyı yapamadığı için konuyu chpye getiriyorsun. Haburdan chp soktu teröristleri bu ülkeye çünkü? Fetöyü de chp yerleştirdi devlet organlarına?

İflah olmaz bir cahilsin, açlıktan nefesin kokuyor hala burada 20 yıllık hükümeti savunuyorsun

yazdiklarin hepisine katiliyorum ama ilkkez yahudi halki geberiyor
hepsi düzen oyun olabilir ama israilede böyle birsey gerekiyordu

YAHUDININ OYUNUNA AKIL ERMEZ ZATEN

israil filistini bombalarken deniz manzarasinda gülüp eyleniyorlardi insallah geberenler onlardir

Azizim,savaşın bile bir ahlakı namusu var/olmalı.Dini,dili,ırkı her ne olursa olsun,masum masumdur.Çocukların,kadınların ideolojileri ne olursa olsun,katledilmelerinin savunulacak bir tarafı olamaz.Kaldı ki,İsrail'in Filistin üzerindeki etkisi ve zalimliği Yahudi'lerin tamamı tarafından tasvip edildiği söylenemez.Lakin bu karşıt duruşun sesi cılız olduğundan,medya da veya sosyal ağlarda görmek pek mümkün değil.

Malcom X'in güzel bir sözü var "İster mermi kullansın,ister oy pusulası,insan iyi nişan almalı.Kuklayı değil,kuklacıyı vurmalı." Kuklacı kendini belli ediyor bu oyunda.Çok söylenecek bir şey yok,ben tarafsız/sivillerin gözünden bakıyorum olaya,aksi takdir de ne Hamas'ın,ne de İsrail'in yaptıklarını onamak mümkün değil.İki tarafın uzlaşısı da birilerinin işine gelmiyor...

hamas olmasa filistini yahudiler kökden bütün topraklarini alacak bunudami göremiyon bunundami farkinda deyilsin
israil toprak hirsizi ve terör devleti
dünyai karistiran yahudilerdir dünyada nerde bir zulum varsa bilki orda yahudinin parmagi vardir
amarikanin silahli gücünü kullanarak amarikayi dünyaya zulum ettirende yahudilerdir

neyse ya sen ucmusun baska dünyada yasiyon
Hikaye anlatıyorsun. Hamas Filistin halkının en büyük düşmanı İsrail ile beraber.
Maçan yemiyor gidip savaşmaya ama burada bol keseden atıp tutuyorsun.

zaman gösterecek
ama her ne olursa olsun ortadoguda birseylerin deyismesi gerekiyor
ortadogunun düzene girmesi icin filistin huzura kavusmali
filistin ve kuzey kipris problemleri cözülmedikce gelecek 100yil boyunca ortadoguda olumsuzluklar bitmeyecekdir

canlı yayında rehineleri infaz edeceğiz açıklamasından sonra görüşmelere açığız açıklaması gelmiş.
israil aralıksız şehri bombalıyor, yerle bir ediyor. rehine kozuyla bu saldırıları durdurabileceğini düşündüren neydi acaba bunlara.

İsrail yaptığı katliamı meşrulaştırmak için kendi kendine saldırmıştır

İki tarafında göz göre göre savaş suçu işlediği bir ortamda taraf değilim tabi. İsrail'i karşımıza almanın bedelini ödediğimiz günlerde yeni bir hata yapmamak gerek. İsrail, kurulduğu günden beri iyi ilişkilere sahip olduğumuz bir devlet. Azerbaycan ile de ilişkilerinin çok iyi olduğunu hatırlatmak isterim. Coca Cola dökerek protesto edenlerin aklından uzak kalalım, yeterli.

Hamas, Hizbullah fln bu saldırıya İran güdümüyle uzun bir süre hazırlanmıştır diye düşünüyorum.
Yalnız iyi hazırlanmışlar. İsrail ordusundan böyle bir durum görmek birçok kişiyi şaşırttı.
Çok sayıda karakolu basılmış, askeri öldürülmüş ve sivili kaçırılmış veya ölmüş bir durumda başladılar.
Paraşütlü, dronelu, roketli saldırılar ve sızmaların hiçbirinin plansız olduğunu düşünmüyorum.
Nerede eğitildiler diye düşünüyorum, Filistin'de değil bu belli.

Bizim payımıza düşecek savaş teknikleri de ortaya çıktı diye düşünüyorum.
TSK bu saldırı tiplerine göre özellikle sınırlarda güncellemeli kendini.
Şu anda Dünya'da müthiş bir askeri strateji gelişimi yaşanıyor.
SİHA'larımız bu gelişimin parçasıydı ama geride kaldı artık. Gelişim sürüyor her coğrafyada.

İsrail şiddeti artıracak ama ABD desteğiyle ilerleyeceği de belli oldu. AB tarafı da ağırlıklı olarak destekliyor.
Araplar, Filistin'in safına yavaş yavaş geçecek gibi ama maddi destek verme olanakları çok zor.
Arabistan-İsrail ilişkilerinde iyileşmeler durdu. Mısır arayı iyi tutacak gibi. Ürdün'ün tepkisi hiç yok. İran zaten belli, Lübnan ve Suriye ile.

Bu savaş daha yayılır gibi, Lübnan'a doğru ilerliyor zaten. Suriye tarafına da sıçrayabilir. İsrail keyfine göre takılıyor, Dünya arkasında gibi sonuçta.
Kazananı olmayacak bir savaş, Filistin'in kaderini İsrail'in kara harekatı çizecek.

Filistin'in kaderi siyasetle değil de ordu ile çizilecek belli oldu. Adil bir barış zor, ama bir devlet Filistin'in de hakkı.

Amaan valla geliyor gidiyor her sey bize patliyor. Simdi bi de burdan insanlar gelecek. Tum garip gurabaya bakiyoruz valla. Helal olsun bize. Valla Bende oyle duygu muygu kalmadi heralde artik. Hamas mamas diye tepinen tipleri gorunce bi 5-10 seneye bizi de boyle manyaklarin onune atarlar diye dusunmekteyim. Hayirlisi ya.

@climax nediyosun bu olaylara tam bir anaLiz bir yorum.bekliyorum.senden
Abi ben de Hamas'ın İsrail'e çalıştığını düşünüyorum. Filistin zaten kalmaz. Asıl hedef İran. Merak ettiğim Kudüs noolcak. Özerk ve özel bir durum tanınmaza homurdanma artar. Farklı bir sözüm yok konuyla ilgili

Hamas Filistin halki icin savasmiyor, bir veya bir kac ülkenin cikarklari icin savasiyor. Dolayisiyla Filistin halkinin en büyük düsmanlarindan birisi Hamas. Kimse burada kafasini kuma sokup sadece din acisindan, Israil düsmanligi cercevesinden,... degerlendirmesin. Bu savas Filistin halki icin hem can, hem mal hem de siyasi olarak büyük bir kayip olacak aha suraya yaziyorum. Bizim islamcilarda ancak dua edecek.

gec dalgani gec

elinden hic birsey gelmiyorsa kalbinden bari birseyler gelsin
hic bilmiyorsan buguz bari yap

bena düsen gazzeye gitmek deyil
bana düsen israili ve israillileri destekleyenleri lanetlemekdir

Yapacak hiçbir şeyin olmadığını düşünüyorsan, konuşacak bir şeyin de yoktur.
Sabaha kadar lanetle dur sen 45 senedir pkk'ı lanetliyorsunuz da ne oldu. hala filistin kamplarında eğitim görüp görüp türkiye'ye geliyorlar. götüm yemiyor gazze'ye gitmek demiyor da, lanetliyorum diyor. Hava cıvadan başka bir şey değilsiniz.

Hamas Filistin halki icin savasmiyor, bir veya bir kac ülkenin cikarklari icin savasiyor. Dolayisiyla Filistin halkinin en büyük düsmanlarindan birisi Hamas. Kimse burada kafasini kuma sokup sadece din acisindan, Israil düsmanligi cercevesinden,... degerlendirmesin. Bu savas Filistin halki icin hem can, hem mal hem de siyasi olarak büyük bir kayip olacak aha suraya yaziyorum. Bizim islamcilarda ancak dua edecek.

emin misin ? filistin halkı tarafından can siperane bir şekilde seviliyor ve destekleniyor hamas. terör örgütleri yerel halktan destek görmeseydi yıllardır var olabilir miydi sanıyorsun sen? pkk yerel halktan destek görmeseydi 45 sene var olabilir miydi ?

Son düzenleme:
emin misin ? filistin halkı tarafından can siperane bir şekilde seviliyor ve destekleniyor hamas. terör örgütleri yerel halktan destek görmeseydi yıllardır var olabilir miydi sanıyorsun sen? pkk yerel halktan destek görmeseydi 45 sene var olabilir miydi ?
Filistin halki derken? Evet bir kesim seviyor ama nefret edenlerde az degil, aynen bir kesim Kürtlerin PKK'yi sevdigi gibi veya Afganlinin Taliban'i sevdigi gibi. Bu onlarin iyi oldugunu veya halki icin savastigini göstermez. Türkiye'de de Erdogan belirli kesimler tarafindan seviliyor ve seciliyor ama ona ragmen kendisini sevenleri dahi ekonomik hsrana ugratiyor, eziyor, patronlara satiyor,.....

Ben son olayda Filistin halkinin büyük darbe yiyecegi kanisindayim. Hamas gibi örgütler bazi devletlerin destegi olmadan bir sey yapamazlar. Hangi devlet bedavaya destek veriyor sizce?

Filistin halki derken? Evet bir kesim seviyor ama nefret edenlerde az degil, aynen bir kesim Kürtlerin PKK'yi sevdigi gibi veya Afganlinin Taliban'i sevdigi gibi. Bu onlarin iyi oldugunu veya halki icin savastigini göstermez. Türkiye'de de Erdogan belirli kesimler tarafindan seviliyor ve seciliyor ama ona ragmen kendisini sevenleri dahi ekonomik hsrana ugratiyor, eziyor, patronlara satiyor,.....

Ben son olayda Filistin halkinin büyük darbe yiyecegi kanisindayim. Hamas gibi örgütler bazi devletlerin destegi olmadan bir sey yapamazlar. Hangi devlet bedavaya destek veriyor sizce?

pkk'ın bir grup kitlelerce sevilmesi ve desteklenmesi ile hamas'ın filistin halkınca desteklenemsinin arasında oldukça fazla fark var. hamas'ın filistin halkında yüzdesel olarak çok daha fazla destekçisi var. bir de farklı bir perspektiften bakarsak bir çok araştırmacıya göre ise hamas ve israil iliskisi, tıpkı pkk ve akp ilişkisi gibi yorumlanıyor. (burası tartışılır) biri darda olunca, diğeri hemen yardımına koşar. israil başkanı netanyahu'nun koltuğu sallanıyordu halkın büyük bir bölümü tarafından sevilmiyor ve muhtemelen bir sonraki seçimleri kaybedecekti. nasıl ki bizde bir terör olayı gerçekleştiği zaman mevcut iktidar bir şekilde korunuyor ve karşıt görüşlerden olsa dahi destekleniyor filistin'de olan da aynı şey. böylelikle cahil halkların başı bu şekilde kaostan ve felaketten hiç kurtulmuyor. hamas cihadçıları festivali basıp öldürdüğü kadınlara tecavüz ederken, hamas liderleri aldığı çil çil altınlarla rahat ve ferah ve uzaktan saltanat bir hayat sürerken cahil filistin halkı da kendilerinin bağımsızlık mücadelesi içerisinde olduğunu zannediyor, hamasa 2 yaşında çocuğunu siper ettirirken. çocuklarını cihadçı olarak yetiştirip, 11-12 yaşında kızlarını evlendirirken.

benim gözümde israil ne ise hamas da odur. hamas roketlerini bile sivil halkın evlerinden atar. sivillere saldırıp, karşı saldırı gelince yine sivillerin arasına saklanırlar. karşı saldırıda ölen çocukların cesetlerini kameralar önünde havaya kaldırıp mazlum rolü yaparlar. imkan bulsa israil'de kadın çocuk demeden öldürecek bir terör örgütüdür. al birini vur ötekine.

her zaman diyorum her şeyin başı cehalet işte. ne varsa akıl ve bilimde var.

Son düzenleme:

pkk'ın bir grup kitlelerce sevilmesi ve desteklenmesi ile hamas'ın filistin halkınca desteklenemsinin arasında oldukça fazla fark var. hamas'ın filistin halkında yüzdesel olarak çok daha fazla destekçisi var. bir de farklı bir perspektiften bakarsak bir çok araştırmacıya göre ise hamas ve israil iliskisi, tıpkı pkk ve akp ilişkisi gibi yorumlanıyor. (burası tartışılır) biri darda olunca, diğeri hemen yardımına koşar. israil başkanı netanyahu'nun koltuğu sallanıyordu halkın büyük bir bölümü tarafından sevilmiyor ve muhtemelen bir sonraki seçimleri kaybedecekti. nasıl ki bizde bir terör olayı gerçekleştiği zaman mevcut iktidar bir şekilde korunuyor ve karşıt görüşlerden olsa dahi destekleniyor filistin'de olan da aynı şey. böylelikle cahil halkların başı bu şekilde kaostan ve felaketten hiç kurtulmuyor. hamas cihadçıları festivali basıp öldürdüğü kadınlara tecavüz ederken, hamas liderleri aldığı çil çil altınlarla rahat ve ferah ve uzaktan saltanat bir hayat sürerken cahil filistin halkı da kendilerinin bağımsızlık mücadelesi içerisinde olduğunu zannediyor, hamasa 2 yaşında çocuğunu siper ettirirken. çocuklarını cihadçı olarak yetiştirip, 11-12 yaşında kızlarını evlendirirken.

benim gözümde israil ne ise hamas da odur. hamas roketlerini bile sivil halkın evlerinden atar. sivillere saldırıp, karşı saldırı gelince yine sivillerin arasına saklanırlar. karşı saldırıda ölen çocukların cesetlerini kameralar önünde havaya kaldırıp mazlum rolü yaparlar. imkan bulsa israil'de kadın çocuk demeden öldürecek bir terör örgütüdür. al birini vur ötekine.

her zaman diyorum her şeyin başı cehalet işte. ne varsa akıl ve bilimde var.

kisa ve net siz ucmusunuz nasil ne kullaniyorsunuz yediginize ictiginize biraz dikkat edin

birincisi hamas israilin topraklarina deyil kendi topraklarina girdi
israilin isgal ettigi topraklara girdi hamas
fazla deyil kisa bir süre önce orda filistinliler yasiyordu orada filistinlilerin evi tarlasi arasasi isyerleri vardi

sözde hersey cehaletden ya
ohalde israil filistin topraklarina saldirdi ve halanda saldiriyor gazzeden toprak calmak gasp etmek icin
ohalde cahil olupda hamas israil topragina saldirdi demeyin

HAMAS KENDI TOPRAKLARINI ISGALCI ISRAILDEN KURTARMAYA CALISIYOR
BU KONU ASLINDA BUKADAR NET

kisa ve net siz ucmusunuz nasil ne kullaniyorsunuz yediginize ictiginize biraz dikkat edin

birincisi hamas israilin topraklarina deyil kendi topraklarina girdi
israilin isgal ettigi topraklara girdi hamas
fazla deyil kisa bir süre önce orda filistinliler yasiyordu orada filistinlilerin evi tarlasi arasasi isyerleri vardi

sözde hersey cehaletden ya
ohalde israil filistin topraklarina saldirdi ve halanda saldiriyor gazzeden toprak calmak gasp etmek icin
ohalde cahil olupda hamas israil topragina saldirdi demeyin

HAMAS KENDI TOPRAKLARINI ISGALCI ISRAILDEN KURTARMAYA CALISIYOR
BU KONU ASLINDA BUKADAR NET
@Mrt sen her zamanki gibi okuduğunu anlamıyorsun ve cevap vereceğim derken saçmalıyorsun. Ben ne diyorum sen ne anlıyorsun her ikisi bam başka.
Neyde sen kesin "kurulu düzenini" bozmamak için Gazze"ye gitmiyorsundur yoksa seni kimse bir saniye dahi tutamaz.

Yillardir Filistinlilerin evini basiyor Israiller.. evden atiyorlar ve hooop yeni Israil evine hosgeldin.

Yok oyle yama. Yaptiklarinin bedelini odicek

Bu arada TR havalimanlari Israil vatandaslari ile dolu. Hepsi yerlesir x gunde ulkeye. Malum Yahudi kokenlisi zaten cok.

Onlarcasindan bitanesi.

Geri