Gurbetçilik üzere düşüncelerim

Konu sahibi son olarak 31 gün önce görüldü
Kusura bakma ama Yazdıklarını okurken biraz gülümsedim. Sebebini sorarsan da; daha millet tanımını bilmediğin halde nasıl oluyor da bu konuda yorum yapabildiğine şaşırdım. Sana bir iyilik yapayım Millet nedir öğreteyim..

Millet: Dini, dili, rengi, veya ırkı ne olursa olsun. Aynı toprak parçası üzerinde asırlarca beraber yaşamış, birbirlerine kız alıp vererek akrabalık Bağları kurmuş, ortak bir dil, ahlak,kültür ve örf ve adetlere sahip yüzde yüzünün değilse bile çoğunun benimsediği bir dine sahibi olan İnsanların oluşturduğu topluluğa MİLLET denir....

Şimdi bu tanım TDK sözlüğünde de ülkücü felsefede de aynıdır. Bu arada ülkücülük de zaten idealistlik demektir.( Hani Dipnot öğreteyim de aklın takılmasın.)

Şimdi bu tanıma göre değerlendirdiğimizde şunu kabul edelim ki: ülkemizin resmi dili türkçedir ve herkes birbiriyle konuşup anlaşabiliyor değil mi? Ayrıca İnsanlar kendi kökenlerine ait dillerde konuşabiliyor değil mi? Kimimiz Orta Asya Kimimiz Arabistan coğrafyasından Kimimiz Bulgaristan Yunanistan Kimimiz Anadolu orijinli kökenlere soy bağlantılarına sahibiz (Mesela ben Çerkes kökenliyim.) Şöyle bir baktığında genel olarak ahlak yapımız aynıdır, yaşlılara çocuklara kadınlara hürmet gibi edepli ahlaklı davranmak gibi özelliğimiz var. Alevilik, Sünnilik, Şafilik gibi farklı mezheplere ait ancak İslam kökenli bir anlayışımız var değil mi? Bu arada belirteyim içimizde bu coğrafyada veya başka coğrafyalarda yaşamış olan ve hala yaşayan Hristiyan mecusi Yahudi gibi inanç sahipli insanlar da var. Dışarıda yürürken veya bir yere giderken Düştüğümüzde Başımıza bir iş geldiğinde kimse birbirine Sen şu musun bu musun diyerek soru sorarak yaklaşmıyor değil mi? Bu verdiğim örnek bizim ahlak yapımızla ilgili bir olay Ancak millet tanımımızı çok iyi anlatan bir olay.

Bu kadar örnek verdikten sonra hala birini birinden ayırıyorsan ayrım yapan faşistik yapan kişi sensin demektir öyle olmadığını biliyorum ama yaklaşımın ya da anlayışın diyeyim bunu tetikleyebilir. Biraz daha dikkatli olmanı ve derinlemesine düşünmeni öneririm..

Bu arada şunu da belirtmek istiyorum ki azınlıklar olarak bahsettiğin insanlar arasındaki lgbt'li yarattıkları böyle tanımlıyor olman utanç verici. Insan olma vasfını insan tabiatını tamamen inkar etmiş ahlaksızlara böyle konularda yer vermemeni senden özellikle rica ediyorum.

OOO... Süper, derin Konu... en sevdigim...

1) LGBT’liler insan değil mi, vatandaş değil mi, Allah’ın kulu değil mi?
Google’a yaz, bakalim o ne diyor…
Yargılamak bize mi düşer, bize yakışır mı? Hepimiz Türk’üz ama bazıları tam değil anlaşılan. Karar mekanizmasını da anlaşılan harbi Türkler veriyor… : )))

2) TDK, Ülkücü zihniyet ve Cumhuriyet anlayışı aynı çizgide.
Bu doğru ama sorun da burada. Farklı düşünenler kesin vatan hainidir; zihniyet bu.

3) Ülkücülük, Türkçülük, Turancılık… Buradan demokrasi çıkar mı sence?
Bu doğrultuda işlenen cinayetleri bir düsünelim...
(Hrant Dink, Sebahatin Ali, Hablemitoglu, ugur Mumcu, Sivas, Maraş, vs.. )
(Yeni: Bronson, Altayli, Kavala, Deniz Yücel,vs... )

4) Ta 90’lara kadar sürgün bölgeler vardı.
Onları sıralasak acaba ne çıkar ?,

5) Devletimiz vatandaşlarına eşit davranmadı; sıkıntılar buradan kaynaklanıyor.
AKP’de olduğu gibi: yandaşsan dokunulmazlığın var ve her mevkiye ulaşırsın. Muhalifsen sürünürsün.
Özeti: BU.

Son düzenleme:
OOO... Süper, derin Konu... en sevdigim...

1) LGBT’liler insan değil mi, vatandaş değil mi, Allah’ın kulu değil mi?
Google’a yaz, bakalim o ne diyor…
Yargılamak bize mi düşer, bize yakışır mı? Hepimiz Türk’üz ama bazıları tam değil anlaşılan. Karar mekanizmasını da anlaşılan harbi Türkler veriyor… : )))

2) TDK, Ülkücü zihniyet ve Cumhuriyet anlayışı aynı çizgide.
Bu doğru ama sorun da burada. Farklı düşünenler kesin vatan hainidir; zihniyet bu.

3) Ülkücülük, Türkçülük, Turancılık… Buradan demokrasi çıkar mı sence?
Bu doğrultuda işlenen cinayetleri bir düsünelim...

4) Ta 90’lara kadar sürgün bölgeler vardı.
Onları sıralasak acaba ne çıkar ?, (Hrant Dink, Sebahatin Ali, Hablemitoglu, ugur Mumcu, Sivas, Maraş, vs.. )
(Yeni: Bronson, Altayli, Kavala, Deniz Yücel,vs... )

5) Devletimiz vatandaşlarına eşit davranmadı; sıkıntılar buradan kaynaklanıyor.
AKP’de olduğu gibi: yandaşsan dokunulmazlığın var ve her mevkiye ulaşırsın. Muhalifsen sürünürsün.
Özeti: BU.
Senin bu kıt ve Güncelleme gelmemiş zeka seviyen ile muhatap olmayı kendime yakıştıramam. Hani bir söz var ya sen ne kadar anlatırsan anlat Anlatacakların karşıdakinin anlayacağı kadardır. Kusura bakma hele Ülkücülük konusunda bana ders vermeye kalkman gerçekten çok komik.

Ben, hiçbir zaman okumaya bana yakın gelen Tasvip ettiğim tezleri savunan kitaplardan başlamam. Mukayeseli okuma tekniği yaparım. Yani bir konu hakkında bilgin varsa hemen antitezlerini bulurum okurum. Bilmediğim halde de biliyormuş gibi poz kesmem. Bence Sen de önce neden böyle diyorlar Neden bunu savunuyorlar hata neredeydi diye araştırmaya okumaya başla. Beni bahçede Gördün diye bahçıvan sanma.

Tamam belki üniversite veya yüksek okul okuyamadık ama boş zamanlarımda her şeyi okudum.

Selametle.....

Herkes dışarı kaçmak istiyor ama vize alamoıyor
Hani ülkede insanlar refah içerisinde yaşıyordu, hukuk en üst düzeydeydi,.....?
Neden böyle bir ülkeden herkes kaçmak istesin? Arada bir unutuyorsun galiba yandaş yalakalığını ki bazen böyle doģru tesbitlerde bulunuyorsun. Dikkatli ol reisin seni noyar benden uyarması.

Senin bu kıt ve Güncelleme gelmemiş zeka seviyen ile muhatap olmayı kendime yakıştıramam. Hani bir söz var ya sen ne kadar anlatırsan anlat Anlatacakların karşıdakinin anlayacağı kadardır. Kusura bakma hele Ülkücülük konusunda bana ders vermeye kalkman gerçekten çok komik.

Ben, hiçbir zaman okumaya bana yakın gelen Tasvip ettiğim tezleri savunan kitaplardan başlamam. Mukayeseli okuma tekniği yaparım. Yani bir konu hakkında bilgin varsa hemen antitezlerini bulurum okurum. Bilmediğim halde de biliyormuş gibi poz kesmem. Bence Sen de önce neden böyle diyorlar Neden bunu savunuyorlar hata neredeydi diye araştırmaya okumaya başla. Beni bahçede Gördün diye bahçıvan sanma.

Tamam belki üniversite veya yüksek okul okuyamadık ama boş zamanlarımda her şeyi okudum.

Selametle.....
O dediğin lpg'li yaratıkları var ya insan vasfına haiz değil. Insan fabrikalarda yapılmıyor Allah'ın yarattığı bir varlık ve eşref-ül mahlukat. Yani yaratılmışların en şereflisi. Bana tutup da erkek erkeğe ilişkiye giren yaratıklardan bahsetme bak ağzımı bozmak istemiyorum. Herkes dostuyla Gezer Sana iyi gezmeler. Umarım evli değilsindir veya erkek çocuğun yoktur yoksa yarın bir gün çocuğunun başka bir erkekle sevişmesine ne dersin ben bilmiyorum. O zaman da bu kadar Medeni (ukela) olacak mısın bilmiyorum Hadi eyvallah...

@kamil0920 ağam döktürüyor vallahi, birikimli olmak bu olsa gerek. Kim tutar seni ağam bastıŕrrrr!!!

Hani ülkede insanlar refah içerisinde yaşıyordu, hukuk en üst düzeydeydi,.....?
Neden böyle bir ülkeden herkes kaçmak istesin? Arada bir unutuyorsun galiba yandaş yalakalığını ki bazen böyle doģru tesbitlerde bulunuyorsun. Dikkatli ol reisin seni noyar benden uyarması.
Her dalaveremizde yakalanıyoruz burada. Alman polis'i böyle mi? Bi gelsek oraya ne işler çevireceğiz.

Her dalaveremizde yakalanıyoruz burada. Alman polis'i böyle mi? Bi gelsek oraya ne işler çevireceğiz.
Ne yaptında yakalandın beceriksiz?
Sen zor gelirsin, Suruyeliler, Afganlar dahi senden daha cesaretli ve becerikli. Adamlar yaya bile geliyorlar, sen ise kel Sülodan bile bif destek göremedin.

Selametle.....
Tüh, hayal kırıklığı oldu… Bilgi birikimi olmayınca ancak bu kadar oluyor; “selametle” deyip bitiyor…
Oysa ne hayaller kurmuştum, konuyu derinlemesine ele alırız diye… Harcadığım zamana yazık oldu.

Eşcinseller hakkında biraz oku ya da Google’da biraz araştır. Bildiğini ya da bilgi sandığını düşündüğün her ne varsa, yanlış ve eski.
Eşcinseller kötü ya da sapık insanlar değiller, siradan insanlardir; seksüel dürtüleri tercih degildir. dogustan gelen dürtülerdir.
Cahil kalma, biraz bilgilen... . Allah onları da öyle yaratmıştır… Bunu kabulleneceksin. Saygı duymayabilirsin ama tahammül edeceksin. “Benim başıma gelmez” demeyeceksin; gelebilir.

Homofobik olmayacaksın, sadece bunları bilecek kadar cağıdaş olacaksın...

Dipnot: Ülkücü camia, normal demokratik şartlarda kapatılır ve üyeleri psikolojik tedavi şartına bağlanırdı.
Çünkü demokrasiyle yönetilen hiçbir ülke, sürekli cinayet işleyen bir yapıyı tolere edemez, barındıramaz.

Aynı şekilde IŞİD’i, PKK’yı ya da şeriatçı yapıları da kendi içinde barındırmaz gibi.
Türkiye Cumhuriyeti neden barındırıyor? Çünkü felsefesiyle uyuşuyor. Çünkü kendisi yozlaşmış durumda ve bu doğrultuda gençleri kullanıyor…
Ülkücü camia gibi her antidemokratik ülke kendi bünyesinde barindiriyor.... silah ve korku amaclı kullanıyor... Yani bir nevi Maşa olarak, ama kime söylüyorum bunları. Hepsini biliyorsun bunların... : ))))

Son düzenleme:
Tüh, hayal kırıklığı oldu… Bilgi birikimi olmayınca ancak bu kadar oluyor; “selametle” deyip bitiyor…
Oysa ne hayaller kurmuştum, konuyu derinlemesine ele alırız diye… Harcadığım zamana yazık oldu.

Eşcinseller hakkında biraz oku ya da Google’da biraz araştır. Bildiğini ya da bilgi sandığını düşündüğün her ne varsa, yanlış ve eski.
Eşcinseller kötü ya da sapık insanlar değiller, siradan insanlardir; seksüel dürtüleri tercih degildir. dogustan gelen dürtülerdir.
Cahil kalma, biraz bilgilen... . Allah onları da öyle yaratmıştır… Bunu kabulleneceksin. Saygı duymayabilirsin ama tahammül edeceksin. “Benim başıma gelmez” demeyeceksin; gelebilir.

Dipnot: Ülkücü camia, normal demokratik şartlarda kapatılır ve üyeleri psikolojik tedavi şartına bağlanırdı.
Çünkü demokrasiyle yönetilen hiçbir ülke, sürekli cinayet işleyen bir yapıyı tolere edemez, barındıramaz.

Aynı şekilde IŞİD’i, PKK’yı ya da şeriatçı yapıları da kendi içinde barındırmaz gibi.
Türkiye Cumhuriyeti neden barındırıyor? Çünkü felsefesiyle uyuşuyor. Çünkü kendisi yozlaşmış durumda ve bu doğrultuda gençleri kullanıyor…
Ülkücü camia gibi her antidemokratik ülke kendi bünyesinde barindiriyor.... silah ve korku amaclı kullanıyor... Yani bir nevi Maşa olarak, ama kime söylüyorum bunları. Hepsini biliyorsun bunların... : ))))
Çok yanılıyorsun.
Sallıyorsun.

Ne yaptında yakalandın beceriksiz?
Sen zor gelirsin, Suruyeliler, Afganlar dahi senden daha cesaretli ve becerikli. Adamlar yaya bile geliyorlar, sen ise kel Sülodan bile bif destek göremedin.
Bir destek olsan.
Pasaport'unu kargo ile gödersen yeter bana. Saçımı boyar, bıyığımı keser gelirim. Pasaport'unu da geri veririm. Beni bir de havaalanında karşılarsan memnun olurum.

Bizde Işid yada PKK barınmıyor. Ülkeye giriş biye yapamıyorlar.PKK ve Işid barındıran ve koryan ülkeler, Almanya, Belçika, Fransa gibi ülkeler. Siyasi sığınmacı adı altında ülkelerinde barnmalarına ve haraç toplamalarına izin veriyorlar. Senin bildiğin Türkiye 20 sene öncesinin Türkiyesi. Devlet yapısı bile artık aynı değil. Bodporusdaki hasta adam artık hiç değil.

Bir destek olsan.
Pasaport'unu kargo ile gödersen yeter bana. Saçımı boyar, bıyığımı keser gelirim. Pasaport'unu da geri veririm. Beni bir de havaalanında karşılarsan memnun olurum.

Senin işin belli olmaz, destek verip buraya gelince bana karşı gizli tanıklık yapıp kurulu düzenimi bozarsın. Yalan, iftira, dostuna kazık atmak genlerinizde var sizin. Bir Afganlı, Suriyeli kadar dirayet gösteremiyorsun, onlar dağları taşları aşarak geldiker buralara sen de öyle gel yiyorsa.

Bir destek olsan.

Bizde Işid yada PKK barınmıyor. Ülkeye giriş biye yapamıyorlar.PKK ve Işid barındıran ve koryan ülkeler, Almanya, Belçika, Fransa gibi ülkeler. Siyasi sığınmacı adı altında ülkelerinde barnmalarına ve haraç toplamalarına izin veriyorlar. Senin bildiğin Türkiye 20 sene öncesinin Türkiyesi. Devlet yapısı bile artık aynı değil. Bodporusdaki hasta adam artık hiç değil.

Ülke aynı ülke, aktörler farklı.

20 yıl önce de yolsuzluk vardı, bugün de var.
20 yıl önce de rüşvet vardı, bugün de var.
20 yıl önce de insan kayırma, torpil vardı; bugün de aynı.
Anti demokratik ortam dün de vardi, bugünde aynı ortam...

Değişen bir şey yok. ... Sadece Otobanlar yeni : )))

<<PKK ve Işid barındıran ve koryan ülkeler, Almanya, Belçika, Fransa gibi ülkeler. Siyasi sığınmacı adı altında ülkelerinde barnmalarına ve haraç toplamalarına izin veriyorlar.>>
Böyle Ülkelere niye gitmek istiyesin ki ? : )))

Son düzenleme:

Baltayı sıyırmış, hidrolikleri patlamış kamyon gibi son sürat dibe vuruyorsun konuştukça :) Ben senin seviyene inmeyi reddediyorum. Milli kültürümle ve inanç değerlerimle özdeşleşmiş Yaradanı sana akıl-edep ve sağlık vermesi dileğimi fazla bağnaz buldun galiba. Sana baba oğul ve kutsal ruh teslisi mi yapmam gerekiyor. Evet Ülkücüyüm, ve böyle zihniyete, kurşundan daha tesirli laf ile tokat gibi cevap vermeyi çok iyi bilirim. Hadi baboş sen git kumda oyna....! Yada çık sokakta peşinden yakıp yıkacağın, kamu düzenini bozacağın hırsızları bul ve onlar la yürü. Haa bu arada yanınıza i-bnul yaratıkları da al ve üçlü çektir.Artık muhatabım bile değilsin.!

Ülke aynı ülke, aktörler farklı.

20 yıl önce de yolsuzluk vardı, bugün de var.
20 yıl önce de rüşvet vardı, bugün de var.
20 yıl önce de insan kayırma, torpil vardı; bugün de aynı.
Anti demokratik ortam dün de vardi, bugünde aynı ortam...

Değişen bir şey yok. ... Sadece Otobanlar yeni : )))

<<PKK ve Işid barındıran ve koryan ülkeler, Almanya, Belçika, Fransa gibi ülkeler. Siyasi sığınmacı adı altında ülkelerinde barnmalarına ve haraç toplamalarına izin veriyorlar.>>
Böyle Ülkelere niye gitmek istiyesin ki ? : )))
Yolsuzluk ve rüşvet eskiden önlenemiyordu çünkü yönetenler kendileri de içindeydi.
Günümüzde makamına bakılmaksızın tutuklanıyorlar.

*Gelirsem oralara arkadaşımı ziyarete gelirim. Beni gezdireceğine söz vermişti.

Konunun tamamını okumadım. sen yurtdışında mı yaşıyorsun? google'dan okuyup mu sallıyorsun?

Baltayı sıyırmış, hidrolikleri patlamış kamyon gibi son sürat dibe vuruyorsun konuştukça :) Ben senin seviyene inmeyi reddediyorum. Milli kültürümle ve inanç değerlerimle özdeşleşmiş Yaradanı sana akıl-edep ve sağlık vermesi dileğimi fazla bağnaz buldun galiba. Sana baba oğul ve kutsal ruh teslisi mi yapmam gerekiyor. Evet Ülkücüyüm, ve böyle zihniyete, kurşundan daha tesirli laf ile tokat gibi cevap vermeyi çok iyi bilirim. Hadi baboş sen git kumda oyna....! Yada çık sokakta peşinden yakıp yıkacağın, kamu düzenini bozacağın hırsızları bul ve onlar la yürü. Haa bu arada yanınıza i-bnul yaratıkları da al ve üçlü çektir.Artık muhatabım bile değilsin.!
Bayılıyorum böyle cümlelere:
“Milli kültürümle ve inanç değerlerim…”,
“Seviyene inmeyeceğim…”

Aslında malım diyeceksin ama renk vermek istemiyorsun, anlıyorum… “Mal” kelimesi de biraz abes kaçıyor gerçi.

Bunu maalesef çok gördük. Tartıştığım ilk ülkücü oğlan değilsin. Hemen hemen hepiniz birbirinize benziyorsunuz…

Zekâ olsa bilinirdi ki her kuşak kendi kültürünü yaratır. Mallar yaratmaz…

Koyun her zaman koyundur, it her zaman ittir…

Laf sokup sonra “eyvallah” diyenlere ne denir, onu da bir kendin düşün…

Bir de hep şunu merak etmişimdir: Ülkücüler neden hep eşcinsellerle gezip dolaşırlar? Hiç aralarına kız alıp dolaşmıyorlar.
Bu sence normal mi? Yoksa kültürünle ve inancınla mı alakalı…?

Bir de “çok milliyim, çok vatanseverim” diyorsun ya, o yüzden soruyorum:
Sinan Ateş olayında vicdanın rahat mı?
Değilse anlarım…

Biliyorum bazi kelimeleri üzerine almayacagina, bu yüzden böyle rahat yazdım. sende rahat ol....

Yeni romanımın konusu şöyle başlıyor:

Oda loştur.
Adam koltukta uyuklamaktadır.

Bir ses.

Gözleri aniden açılır. Nefesi hızlanır. Karşısında, insan siluetini andıran bir gölge durmaktadır. Uyku sersemliğiyle net seçemez; gerçek mi, kâbus mu, emin değildir.

Sağ eli ağır ağır yastığın altına kayar.
Soğuk metal.

Bir anlık tereddüt.
Sonra,

Silah patlar.

Adam koltuktan fırlar. Kalbi göğsünü parçalayacak gibidir. Odanın sessizliği, kulak çınlatan bir boşluğa dönüşür. Yerde bir beden yatmaktadır.

Kan.

Titreyerek yaklaşır. Yerdeki adamın dudakları kıpırdar, sesi zar zor çıkar. Adam dizlerinin üzerine çöker, kulağını yüzüne yaklaştırır.

Fısıltı gibi:

“Baba… Baba…”

Gözler boşluğa bakar.
Beden hareketsizleşir.

Karanlık.

Roman böyle başlar.

Bu gurbet, bu hasret ne zaman biter?
Sanki bir şarkı gibi…

Ama gerçek şu ki, her gurbetçi kendine bunu sorar.

Cevabım her zamankinin aynısıdır:
a) Kendini artık gurbette hissetmediğin an ve
b) Ana vatanda seni arayıp soran kimsenin kalmadığı gün.

Arayan, soran olduğu sürece sürekli bir irtibat hâlindesindir.
Hep aynı soru sorulur:
“Ne zaman geleceksin?”

Akrabalardan görülen ilgi ise farklı bir anlam taşır. Bu, aslında normal bir ilgidir; çünkü birini uzun zaman görmediğinde ilgi elbette artar.
Bu doğaldır.

Ama gurbetçiler bunu çok daha farklı algılar.
Çünkü böyle bir ilgiyi yaşadıkları yabancı ülkede göremezler.

Oysa gurbette değil de Türkiye’de yaşasalar, o sıcak ilgiyi yine de göremeyeceklerdir,
Çünkü sık gördüğün bir insanı neden sıcak karşılayacaksın ki…

Gurbetci mi kaldi allasen ya?
Artik yeni göcebeler ilticaci oluyor.

• Beğen
Tepkiler: AOG
Geri