AOG
Üye
Kusura bakma ama Yazdıklarını okurken biraz gülümsedim. Sebebini sorarsan da; daha millet tanımını bilmediğin halde nasıl oluyor da bu konuda yorum yapabildiğine şaşırdım. Sana bir iyilik yapayım Millet nedir öğreteyim..
Millet: Dini, dili, rengi, veya ırkı ne olursa olsun. Aynı toprak parçası üzerinde asırlarca beraber yaşamış, birbirlerine kız alıp vererek akrabalık Bağları kurmuş, ortak bir dil, ahlak,kültür ve örf ve adetlere sahip yüzde yüzünün değilse bile çoğunun benimsediği bir dine sahibi olan İnsanların oluşturduğu topluluğa MİLLET denir....
Şimdi bu tanım TDK sözlüğünde de ülkücü felsefede de aynıdır. Bu arada ülkücülük de zaten idealistlik demektir.( Hani Dipnot öğreteyim de aklın takılmasın.)
Şimdi bu tanıma göre değerlendirdiğimizde şunu kabul edelim ki: ülkemizin resmi dili türkçedir ve herkes birbiriyle konuşup anlaşabiliyor değil mi? Ayrıca İnsanlar kendi kökenlerine ait dillerde konuşabiliyor değil mi? Kimimiz Orta Asya Kimimiz Arabistan coğrafyasından Kimimiz Bulgaristan Yunanistan Kimimiz Anadolu orijinli kökenlere soy bağlantılarına sahibiz (Mesela ben Çerkes kökenliyim.) Şöyle bir baktığında genel olarak ahlak yapımız aynıdır, yaşlılara çocuklara kadınlara hürmet gibi edepli ahlaklı davranmak gibi özelliğimiz var. Alevilik, Sünnilik, Şafilik gibi farklı mezheplere ait ancak İslam kökenli bir anlayışımız var değil mi? Bu arada belirteyim içimizde bu coğrafyada veya başka coğrafyalarda yaşamış olan ve hala yaşayan Hristiyan mecusi Yahudi gibi inanç sahipli insanlar da var. Dışarıda yürürken veya bir yere giderken Düştüğümüzde Başımıza bir iş geldiğinde kimse birbirine Sen şu musun bu musun diyerek soru sorarak yaklaşmıyor değil mi? Bu verdiğim örnek bizim ahlak yapımızla ilgili bir olay Ancak millet tanımımızı çok iyi anlatan bir olay.
Bu kadar örnek verdikten sonra hala birini birinden ayırıyorsan ayrım yapan faşistik yapan kişi sensin demektir öyle olmadığını biliyorum ama yaklaşımın ya da anlayışın diyeyim bunu tetikleyebilir. Biraz daha dikkatli olmanı ve derinlemesine düşünmeni öneririm..
Bu arada şunu da belirtmek istiyorum ki azınlıklar olarak bahsettiğin insanlar arasındaki lgbt'li yarattıkları böyle tanımlıyor olman utanç verici. Insan olma vasfını insan tabiatını tamamen inkar etmiş ahlaksızlara böyle konularda yer vermemeni senden özellikle rica ediyorum.
OOO... Süper, derin Konu... en sevdigim...
1) LGBT’liler insan değil mi, vatandaş değil mi, Allah’ın kulu değil mi?
Google’a yaz, bakalim o ne diyor…
Yargılamak bize mi düşer, bize yakışır mı? Hepimiz Türk’üz ama bazıları tam değil anlaşılan. Karar mekanizmasını da anlaşılan harbi Türkler veriyor… : )))
2) TDK, Ülkücü zihniyet ve Cumhuriyet anlayışı aynı çizgide.
Bu doğru ama sorun da burada. Farklı düşünenler kesin vatan hainidir; zihniyet bu.
3) Ülkücülük, Türkçülük, Turancılık… Buradan demokrasi çıkar mı sence?
Bu doğrultuda işlenen cinayetleri bir düsünelim...
(Hrant Dink, Sebahatin Ali, Hablemitoglu, ugur Mumcu, Sivas, Maraş, vs.. )
(Yeni: Bronson, Altayli, Kavala, Deniz Yücel,vs... )
4) Ta 90’lara kadar sürgün bölgeler vardı.
Onları sıralasak acaba ne çıkar ?,
5) Devletimiz vatandaşlarına eşit davranmadı; sıkıntılar buradan kaynaklanıyor.
AKP’de olduğu gibi: yandaşsan dokunulmazlığın var ve her mevkiye ulaşırsın. Muhalifsen sürünürsün.
Özeti: BU.
Son düzenleme: