Gurbetçilik üzere düşüncelerim

Konu sahibi son olarak 29 gün önce görüldü
Burada Gurbetçilik üzere birseyler karalamak istiyorum.
Bu birazda kendimi anlatmış olacağım.

Elbette sizlerde katılabilirsiniz, belki sizlerde yurtdışında yasıyorşunuzdur veya tanıdıklarınız vardır.
Muhakkak Gurbetçilerle temasınız olmuştur. Burada Tecrübelerinizi bizimle paylasırşanız güzel olur.

Atişlar serbest.

AOG

Son düzenleme:
Bizim ülkemizin gidişatında rol oymasınlar kafi ne yapıyorsalar yapsınlar...
Oy kullanmayın nefret.
Onlarda Türk vatandaşlarıdır. Seçme hakları var, ama onların farklı sorunları var...
Siyasetçiler oraya oy kaynagı olarak bakmaları elbette hos değil, ama Türkiyenin sorunların yanında elbette devede kulak.

Sanıldıgı kadar siyaseti belirliyecek oy potansiyelleri de yok bence.
Bana kalırsa oraya bir bakanlık atanmalı. Gurbetteki sorunlar farklı .
Yani bir bakanlik olmalı hem gurbetçiler için ve yanı sıra türkiyedeki azınıklarla ilgilenen bir kurum...

Onlarda Türk vatandaşlarıdır. Seçme hakları var, ama onların farklı sorunları var...
Siyasetçiler oraya oy kaynagı olarak bakmaları elbette hos değil, ama Türkiyenin sorunların yanında elbette devede kulak.

Sanıldıgı kadar siyaseti belirliyecek oy potansiyelleri de yok bence.
Bana kalırsa oraya bir bakanlık atanmalı. Gurbetteki sorunlar farklı .
Yani bir bakanlik olmalı hem gurbetçiler için ve yanı sıra türkiyedeki azınıklarla ilgilenen bir kurum...
burada yaşıyor mu yaşamıyor olay bitmiştir.

burada yaşıyor mu yaşamıyor olay bitmiştir.
Yaşamiyor... :)

Ama enteresan bir konu:

Göç ettiği Ülke de seçim hakkını kullanamıyor, çünkü o ülkenin vatandaşı değil. Vatandaşı olduğu ülke oy kullanmasını istenilmiyor çünkü ülkeyi terk etmiştir diye. :)
Bi şekilde kimse istemiyor onları...
Moda deyimle " kimse sevmiyor beni " :)))

şaka bir yana, bu tür sorunların ortada kalkması için parlamento bu konuyu ele alması lazım.
Bir " Gurbetçi ve Azınlık Bakanlığı " gibi olabilir bence.

memleket özlemiyle dolu kalpler, ama tatil için gelince her şeyin fiyatını hesaplayan gözler :d sadasfsg

Almanya'da “burada hayat çok zor be kardeşim” deyip, Türkiye'ye gelince 3 gün içinde hem damat, hem CEO, hem de siyaset yorumcusu oluveriyorlar

Neyse şaka bir yana da gurbet duygusal bir kopukluk da getiriyor adama bence. Ev kavramı dağılmaya başlıyor bir yerden sonra. gittiğin yere tam ait değilsin, döndüğün yerdeyse artık misafir gibisin. Bence en zor tarafı da bu. Kendini hiçbir yere tam olarak ait hissedememek

her gurbetçinin bagajında en az bi yerli sucuk ve 50’lik kolonya varmı diye bak tamam da bir de kalbine bakmak lazım bakalım o ne diyor. D: adasfas

LAKAP
Birine lakap takmayi seviyoruz...
Bilimsel; Lakap (TDK) : Lakap, bir kişinin adından farklı, genellikle sonradan verilmiş veya kendisine takılan bir unvandır.
Neyse pekte bilimsel değilmiş. :)

Babamin 2 arkadaşi vardi. ikisinin adı da Ibrahimdi ( Soyadlarını hatırlamıyorum ).
Biri Trabzonluydu, lakabı Laz ibrahimdi, digeri Tokatlıydı ve keldi. dogal olarak o da kel ibrahimdi.
Sonradan anladığım ki arkadaslari lakaplarini bilmiyorlardi. ^96

çocuktum, bir gün telefon çalar, ben açarim...
"Baba, telefon sana... "
"Oğlum kim ?"
"Ibrahim amca "
" Hangi Ibrahim ?"
" Kell Ibrahim baba "
"Telefon acik mi lan ?"
"Evvet !"
" Eşekoğlueşeğe bak..."
"baba telefon halen açık"

to be continue...
AOG

Eskiden bir biz vardık birde Almanlar. Şimdi her milleten var, ama ortalıkta alman yok...
Eskiden bir Currywurst (Kızartılmiş Sosis) vardı birde ekmek arası Döner. Şimdi her milleten ekmek arasi birşeyler var. Vietnamlılar çok be...

AOG

Eskiden bir biz vardık birde Almanlar. Şimdi her milleten var, ama ortalıkta alman yok...
Eskiden bir Currywurst (Kızartılmiş Sosis) vardı birde ekmek arası Döner. Şimdi her milleten ekmek arasi birşeyler var. Vietnamlılar çok be...

AOG

Milliyetçiliğin yok olacağı su getirmez bir gerçek.

• Hımm
Tepkiler: AOG
Milliyetçiliğin yok olacağı su getirmez bir gerçek.
Yok olmaz, çünkü zaman ve mekana göre sürekli değişiklik gösterir...
Siyaset yenilikçi ile genelekçi arasında ki münakaşa ile ilerliyor.
Kim yenilikçi ?, kim genelekci ? oraya bakmak lazim...

Forumdaki gurbetcileri tanımıyorum yorum yapamam fakat çevremdekiler onca paralari olmalarina rağmen çok varoş davraniyorlar bu hoşuma gitmiyor

Bir gün misafirliğe gitmiştik. Ev sahibi, daha önce duymadığım bir lehçe ile konuşuyordu.

Sesizce babama sordum, “bunlar türkceyi niye tuhaf konuşuyorlar” diye.

Babam bana “ sus oğlum”.

Ev sahibi gülümseyerek “ biz Kürdüz “ dedi.

Alala, baba Kürtüz ney ?

Babam “ sus oğlum. “

Türkiye tatilinde, kaçınılmaz olan akraba ziyareti…

1-2 saat sonra, kuzenim babasına sesizce “ baba bunlar Türkçeyi niye böyle tuhaf konuşuyorlar..” diye.

Amcam ona : “ sus oğlum “.

Gülümseyerek benim babam :” biz almancıyız…”

Alala, baba almancı ney ?

Geri