Gurbetçilik üzere düşüncelerim

Konu sahibi son olarak 30 gün önce görüldü
Gurbetci mi kaldi allasen ya?
Artik yeni göcebeler ilticaci oluyor.
Katılıyorum, ama uzun vadede iltica ve göçler de ortadan kalkacak.

Bugün sermaye, sınırların kalkmasını talep ediyor. Engelsiz ticaret istiyor. Artık sıra, çalışanları istihdam etmekte yaşanan zorluklara geliyor. Yani sermaye de, işçiler de istedikleri ülkeye gidip çalışabilecek, yatırım yapabilecek.

Bunu biz görebilecek miyiz, bilemiyorum. Ama yeni nesil göreceği kesin...

Katılıyorum, ama uzun vadede iltica ve göçler de ortadan kalkacak.

Bugün sermaye, sınırların kalkmasını talep ediyor. Engelsiz ticaret istiyor. Artık sıra, çalışanları istihdam etmekte yaşanan zorluklara geliyor. Yani sermaye de, işçiler de istedikleri ülkeye gidip çalışabilecek, yatırım yapabilecek.

Bunu biz görebilecek miyiz, bilemiyorum. Ama yeni nesil göreceği kesin...
Görülemeyecek..
Huntington a göre, o ongörülen utopikin olabilmesi mümkün degil..
Kültür kimligi yok edilemez.
Kimlik savaaslari da sinirlar konularak sürülür.

• Beğen
Tepkiler: AOG
Ekseriyetle dedeleri Abdulhamit'i pek severler.
Öyle ki mutluluklarını,onun ruhunu çağırmakla kutlarlar.

Dedeleri belli en azindan..

• Kahkaha
Tepkiler: Aze
Herkesin gelecekle ilgili kendine göre bir öngörüsü var. Huntington’ınki dediğin gibi olsun. Erbakancılara göre şeriat yakında, Bahçeli’ye göre terör bitecek…

Bana göre ise yakın zamanda insanlar istedikleri yerde, istedikleri ülkede çalışabilecek. Gerçeği kim bilebilir ki?

Tamam da, neye dayanarak savunuyorsun bunu?

bazen arka sokak bile gurbet gibi gelir..
niye tartisiyorsunuz kii.

%60'ı yaşadıkları ülkede sosyalist demokrat partilere oy verirler ama türkiye'de tek adam rejimini desteklerler. 2017 referandum sonuçları bu söylediklerimi destekler niteliktedir. geri kalan %40'ın da gözlerinden öperim.

bana kalsa yaşamadığı ülke adına oy kullanılması tamamen yasaklanmalı ama ne yaparsın işte. ben de bulgaristan ve belçika vatandaşıyım ama bir defa bile oy kullanmadım. yaşamdığım bir ülkenin geleceğine en ufak tesirim dokunması vicdanen beni rahatsız eder zira.

%60'ı yaşadıkları ülkede sosyalist demokrat partilere oy verirler ama türkiye'de tek adam rejimini desteklerler. 2017 referandum sonuçları bu söylediklerimi destekler niteliktedir. geri kalan %40'ın da gözlerinden öperim.

bana kalsa yaşamadığı ülke adına oy kullanılması tamamen yasaklanmalı ama ne yaparsın işte. ben de bulgaristan ve belçika vatandaşıyım ama bir defa bile oy kullanmadım. yaşamdığım bir ülkenin geleceğine en ufak tesirim dokunması vicdanen beni rahatsız eder zira.
Gurbetçilerin etkisi pek yoktur. AKP’den önce gurbetçilerin seçme hakları yoktu; buna rağmen ülkeyi birbirine benzer sağ partiler yönetti. Yaklaşık 30 yıl Süleyman Demirel, 10 yıl Tansu Çiller, 10 yıl Menderes vb

İnsanlar ekmek bulduğu, daha rahat yaşayabileceği,........ yerlere gidiyor. Kimisi ülkesindeki savaştan dolayı mülteci olarak, kimisi işçi olarak, kimsi evlenerek,....... gidiyor. Bunu nasıl isimlendirdiğimizin hiç önemi yok.

• Beğen
İnsanlar ekmek bulduğu, daha rahat yaşayabileceği,........ yerlere gidiyor. Kimisi ülkesindeki savaştan dolayı mülteci olarak, kimisi işçi olarak, kimsi evlenerek,....... gidiyor. Bunu nasıl isimlendirdiğimizin hiç önemi yok.
Tahminimce, yaklaşık 50 yıl sonra ülkelerin sınırları kalkacak.

Bölge adları ve kıta adları, ülke adlarının önüne geçecektir.

Kimse “Peruluyum” ya da “Arjantinliyim” demeyecek; “Güney Amerikalıyım” diyecektir.

“Ben Kürdüm” – “yok, Türküm” karmaşası da ortadan kalkacaktır. 🙂

Güven bana, böyle olacak… O gün kapıyı çaldığında beni hatırlayacaksin... :)
O kapi 1951 calindi.
Aralandi..
Euro birimi ile fixlestirildi..
Enstitusyon olarakk su an can cekisiyor.
Öte yandan ABD yi baz alirsak,o zaman icin dinamikler de farkliydi,imkanlar da.

Dünya sandigimiz kadar kücük degil.

• Beğen
Gurbetçilerin etkisi pek yoktur. AKP’den önce gurbetçilerin seçme hakları yoktu; buna rağmen ülkeyi birbirine benzer sağ partiler yönetti. Yaklaşık 30 yıl Süleyman Demirel, 10 yıl Tansu Çiller, 10 yıl Menderes vb

780 bin evet oyunun pek etkisi yoktur demek pek doğru değil. aksine erdoğan aleyhine bir etkisi olsaydı emin ol yurt dışında bu kadar çok sandık kurulup oy talebinde bulunulup bu kadar seçim yatırımı yapılmazdı. türkiye caz müziğe benzer bir sonraki notanın ne olacağını bilemezsin o yüzden dinlemeye devam edersin, geçmiş geçmişte kaldı o yüzden ben günümüz üzerinden etik olan davranış nasıl olurdu diye bir yorum yaptım.

• Beğen
O kapi 1951 calindi.
Aralandi..
Euro birimi ile fixlestirildi..
Enstitusyon olarakk su an can cekisiyor.
Öte yandan ABD yi baz alirsak,o zaman icin dinamikler de farkliydi,imkanlar da.

Dünya sandigimiz kadar kücük degil.
Hedefler çakili taşlarla doludur... Pes etmek yok...
çevre kirlilikle aynı... önce ben yokum diyenler oldu, sonra birbiriyle yarışır oldular... :)

Burası muştur yolu yokuştur
Huştur.... :)))

780 bin evet oyunun pek etkisi yoktur demek pek doğru değil. aksine erdoğan aleyhine bir etkisi olsaydı emin ol yurt dışında bu kadar çok sandık kurulup oy talebinde bulunulup bu kadar seçim yatırımı yapılmazdı. türkiye caz müziğe benzer bir sonraki notanın ne olacağını bilemezsin o yüzden dinlemeye devam edersin, geçmiş geçmişte kaldı o yüzden ben günümüz üzerinden etik olan davranış nasıl olurdu diye bir yorum yaptım.
780bin, 80milyonun yanında devede kullak kalır... :)

çevre kirlilikle aynı... önce ben yokum diyenler oldu, sonra birbiriyle yarışır oldular... :)
Roma ImP. Osmanli Imp. Da öyle diyorlardi.
Hayallerini yine de baltalamayalim.

Huştur.... :)))

780bin, 80milyonun yanında devede kullak kalır... :)

80 milyonun 80 milyonu oy kullanmıyor yalnız, 47 milyon kayıtlı seçmen vardı 780 bin oy azımsanacak bir rakam değil. bazen küçümsediğin rakamlar bir ülkenin kaderini değiştirebilir. referandum sonuçlarının evet: %51,41 hayır: %48,59 yüzdeleri ile kazanıldığını unutmamak lazım, geçersiz oylar evet sayılmasaydı, türkiye'de yaşamayan göçmenler evet vermeseydi şimdi türkiye cumhuriyeti tek adam rejimi ile yönetilmiyordu.

Geri