Gelin görümce kardeş gibi olabilir mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
görümce tam anadolu'nun ücra köşelerinde havaların ısınmasıyla birlikte görülen kanatlı böcük türü gibi değil mi ya? görümce böceği... ağza oturuyo. anladığım kadarıyla gelin büyük görümce küçük olunca pek problem olmuyor ama senaryo tersine döndüğü zaman sorun çıkabiliyor. halalarımla annemin ilişkisini düşünüyorum, aradan geçen 35 yıldan sonra hepsi birbiriyle anlaşıyor artık ama daha eskileri düşündüğüm zaman, kendinden küçük olan görümceleriyle daha iyilerdi sanki.

kadınlar "görümce yine iyi, asıl problem elti" diyor da, erkekler için tam tersi gibi. yani çoğu erkek kayınçolardansa bacanakları tercih eder.
abimlerin seni gördüklerinde yaptıkları yorum geldi aklıma.hzjjs dışarıdan bakınca öyle duruyorsun, mazlum….

esas aslinda gelin görümce bir aile gibi bir kardes gibi ayrim kayrim olmadan süper gecinmeliler

Herkes iyi geçinecek diye birşey yok, sadece elti ve görümce mi problem? İnsan bazı insanlara ısınamıyor işte, kadın erkek farketmiyor

eltilerarası ilişkiler bölümü mezunuyum. yardımcı olayım.

ulan bazi adetler, yani gelin-gorumce-elti melti denince aklima gelen seyler beni yoruyo. yok bir kahve icelim birlikte, yok eve gelen misafirlere birlikte hizmet edelim ve hihihih diye gulelim, yok aramiz iyi olsun ve bunun icin cabalayalim. ulan sinirleniyom, hic sevmiyom boyle seyleri ve ilerde gorumce veya eltilerim olursa, hatta boylelerse, asil ben onlarla gorusmek istemem. saglikli bir mesafe yeterli. kafadengi ise farkli tabii ki.

simdi bazi yorumlari okudum da boyle yazdim. topic sorusuna cevabim: olabilir, olmayabilir, abartmayin, belki & hayir

Fazla samimiyeti sevmiyorum kararında olmalı işler kötü gittiğinde en samimi dostlarınız bile kara kaplı defteri çıkarır

Kaynanalar varken zor.

gerçekten de bu konuda erkeğin annesinin rolü fazla oluyor.
eğer ki gelin de iyise kaynana iyi olursa herkes anlaşıyor.
ama tek taraflı iyilik ne yazık ki işe yaramıyor.
sen iyi olacaksın ama karşındaki de iyi olacak.

annem ve halam.
ailenin messi ve ronaldosuydular adeta, ben böyle anlaşan böyle organize olan her şeyi yönetebilen bir ikili tanımadım.
rahmetli halam her şeye karışırdı ama içinde kötülük yoktu.
kadın anamsa tam bir taktik deha idi.
halamı yönetmek için resmen bir orkestra şefi gibi davranıp onun organize emrivakilerini savuşturuyordu.
allah rahmet eylesin iyi kadındı halam ama bir kusuru vardı.
herkesi kendi gibi sanıyordu.
eğer diyebilseydim ona şöyle derdim, bak derdim hala bu kadar emrivaki hoş değil.
neyse allah gani gani rahmet eylesin

eltim olsa sevmezdim, gıccık olurdum aramızda rekabet olurdu görümcemi seviyorum ^33

Tabii ki olabilir niyetler güzel olsun yeter. Bu tarz kodlamalar bana çok mantıklı gelmiyor.

Geri