Geleceğe Karşı Umudunu Kaybetmek

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
haaa ben birseydaha söylemek istiyorum
hani bana diyorlarya almanyada yasiyor türkiye hakkinda yorum yapiyor ne anlar diyorlarya bunu cok diyorlar zaten

evet ben cogunluk almanyada yasiyorum türkiyede yasamayida biliyorum

o diyenlere simdi soruyorum
sizler almanyada yasamadiginiz halde nasil oluyorda zirt birt almanyayi ucuzlukda pahalilikda parada alim gücünde ailenin madi geciminde karar verip yorum yapip bana saldiriyonuzki

geleceğe dair umudum var, insandan umudu kestim

gelecek demek zaman demektir
zaman herseyin umudu ve cözümüdür

bu söylediklerininde bir kismina katiliyorum evet katiliyorum
bazi seyler söylemle olmuyorki
issizlik disborc hastane missalleri vermisin bunlarin hepside eskiden daha kötüydü
haaa eskiden kötüydü diye bugünde kötümü olmasi gerekiyor hayir olmasin tabiki
mesela hastane konusunda eskiden hastanemi vardiki millet sira beklesin varsada sigortasimi vardida sira beklesin
arti hastane konusunda hani ortalikda tellal cagrisi yapiyorlar ya sehir hastanelerini karalama kampanyasi yapanlar varya önce önlari kinamalisin misal 6 li masanin bir kismi

egerki bu konuda sikayetin olacaksa lütfen o sikayetin hastane yapilmasina karsi gelenlere olsun ülkemize daha cok saglik merkezleri gerekiyor
bu konuda devlet yöneticileri destekleyinki rahatlikla yapsin
günümüzdaki en yüksek problem halka yönelik birseyler yapiliyor diye propagandalar yapiliyor mesela millet bahcesine karsi cikildigi gibi
yapilmasa bukezde ya milletin gidecek yeri yok diye sikayetleneceksiniz

bildigim kadariyla yeni kanun calismalari yolda devlete zarar veren yalan haberlere ceza geliyor yani yalan yanlis karsi gelinemiyecek hizmete

her neyse inanki bugünümüz 1998 2001 arasi bankalarin hortumlandigi senelerden cok cok iyi bir dönemdeyiz

Bankaların batmasının ya da hortumlanmasının çok sayıda sebebi var ve elbette asıl suçlu banka sahipleriydi. 2001 krizi sonrasında da batan bankalar oldu ve şu an da olabilir. Devlete zararı büyük oldu elbette ve kimse bu gerçeği inkar edemez ancak şu an varlık şirketleri de batıyor çünkü finans kuruluşlarının teknik yapısını kontrol etmek çok zordur. Bahsettiğin dönemlerde bankaların batmasında, banker krizi de etkili oldu.

Şehir hastaneleri oldukça donanımlı ancak mevki olarak o kadar uzak ve ulaşım sorunu var ki çoğu insan bu hastanelere gidemiyor. Gitmek istesen randevu alamıyorsun, alsan bile bir sonraki randevuyu aylar sonrasına alabiliyorsun çünkü doktorların randevuları hep kapalı. Diş hastaneleri yapıldı ve ne güzel aslında ancak gel gör ki diş hastanesine gittiğinde, diş hekimleri özür dileyerek "Bizde malzeme sıkıntısı var ve diş çekim, dolgu dışında işlem yapamıyoruz." diyorlar. Şimdi olacak iş mi bu?

Doktorların / sağlık çalışanlarının çalışma şartları iyi olmadığı için neredeyse her ay grevdeler. Ameliyat hekimleri, ameliyat yapacak ameliyathane bulamıyor yoğunluktan ve bulursa da malzeme / ekipman sıkıntısı yaşıyor.

Şehir hastanesi kurmakla iş bitmiyor ve o hastaneleri işlevsel hale getirmek önemli.

Daha iyi durumda olduğumuz için mi şu an elektriğe, suya 5 katı zamlı fatura ödüyoruz?
Daha iyi durumda olduğumuz için mi etin kilosu her hafta zamlanıyor?
Daha iyi durumda olduğumuz için mi temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatları her gün artıyor?

Sen uzaklardan çoğu gerçeği bilmiyorsun maalesef. BİM markette peynir indirimi varmış bugün ve yaşanan izdihamı görseydin, bu insanlar bu hale nasıl geldi diye şaşar kalırdın. Peyniri indirimli almak için birbirlerini ezdiler.

Enflasyon ve zam sorununu aşamadıkları için halk her gün fakirleşiyor. Dolar / Euro kuru aldı başını gidiyor. Mazotun, benzinin yanına yaklaşılmıyor. Nasıl olur da daha iyi dersin? Ne zaman yaşadık böyle bir süreci?

Bankaların batmasının ya da hortumlanmasının çok sayıda sebebi var ve elbette asıl suçlu banka sahipleriydi. 2001 krizi sonrasında da batan bankalar oldu ve şu an da olabilir. Devlete zararı büyük oldu elbette ve kimse bu gerçeği inkar edemez ancak şu an varlık şirketleri de batıyor çünkü finans kuruluşlarının teknik yapısını kontrol etmek çok zordur. Bahsettiğin dönemlerde bankaların batmasında, banker krizi de etkili oldu.

Şehir hastaneleri oldukça donanımlı ancak mevki olarak o kadar uzak ve ulaşım sorunu var ki çoğu insan bu hastanelere gidemiyor. Gitmek istesen randevu alamıyorsun, alsan bile bir sonraki randevuyu aylar sonrasına alabiliyorsun çünkü doktorların randevuları hep kapalı. Diş hastaneleri yapıldı ve ne güzel aslında ancak gel gör ki diş hastanesine gittiğinde, diş hekimleri özür dileyerek "Bizde malzeme sıkıntısı var ve diş çekim, dolgu dışında işlem yapamıyoruz." diyorlar. Şimdi olacak iş mi bu?

Doktorların / sağlık çalışanlarının çalışma şartları iyi olmadığı için neredeyse her ay grevdeler. Ameliyat hekimleri ameliyat yapacak ameliyathane bulamıyor yoğunluktan ve bulursa da malzeme / ekipman sıkıntısı yaşıyor.

Şehir hastanesi kurmakla iş bitmiyor ve o hastaneleri işlevsel hale getirmek önemli.

Daha iyi durumda olduğumuz için mi şu an elektriğe, suya 5 katı zamlı fatura ödüyoruz?
Daha iyi durumda olduğumuz için mi etin kilosu her hafta zamlanıyor?
Daha iyi durumda olduğumuz için mi temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatları her gün artıyor?

Sen uzaklardan çoğu gerçeği bilmiyorsun maalesef. BİM markette peynir indirimi varmış bugün ve yaşanan izdihamı görseydin, bu insanlar bu hale nasıl geldi diye şaşar kalırdın. Peyniri indirimli almak için birbirlerini ezdiler.

Enflasyon ve zam sorununu aşamadıkları için halk her gün fakirleşiyor. Dolar / Euro kuru aldı başını gidiyor. Mazotun, benzinin yanına yaklaşılmıyor. Nasıl olur da daha iyi dersin? Ne zaman yaşadık böyle bir süreci?

ben hastane yapildi is bitiyor demiyorum yapilacak is daha cok ama yapiliyor ve dahada yapilacak yeterki 6 li zihniyet bahane edip yollarini kesmesin yapilacaklarin
bak unutma takip et gelecekdede her yapilana muhalifet olunuyor muhalifet olundugu halde bukadar yapildi

ve diyer dediklerin dünyanin heryerinde pahalandi
bak inanki ben 40 seneden fazla almanyada yasiyorum hersey hemen hemen iki kat fiyata geldi milletin aylik kazanci hemen hemen ayni yerinde sayiyor
sadece aradaki fark rakamlarin farki mesela bizde eskiden benzin 1.20cent idi simdi 2.30cent yani ikiye katladi bunuda disadan gören rakama bakiyor ucuz saniyor
ay cicek yagi 49centdi nerdeyse bazi yerlerde 5euro oldu
türkiede tam hatirlamiyorum benzin 5 liraydi 30lira oldu aycicegi gecen sene 30liraydi bu sene 100liranin üzerine cikti üc kati pahalandi yani
bizim burdada bazi ürünler 2 kat bazilari birbucuk bazi ürünlerde 10kat pahalandi ama almanlar sokaga dökülmedi karalama kampanyalari kurmadi
6 li masa gibi yalan yanlisla halki galyana getirmedi

sana bir gercekdaha söyleyim sira bakleniyor randevü alinamiyor dedinde
anneme hastaneden randevü aldik sadece bir makinaya girip emar cekilecek ona göre anju karari verilecekdi
tam iki hafta makinasirasi bekledi annem hastanede
hastanede beklemese en erken randevü 3ay sonra onuda gene hastanede bir hafta felan yatacak
sadece türkiyemde olmuyor dünyanin en en en zengin gülkelerinde bile SIKINTI var demek istedigim

sana bir gercekdaha söyleyim sira bakleniyor randevü alinamiyor dedinde
anneme hastaneden randevü aldik sadece bir makinaya girip emar cekilecek ona göre anju karari verilecekdi
tam iki hafta makinasirasi bekledi annem hastanede
hastanede beklemese en erken randevü 3ay sonra onuda gene hastanede bir hafta felan yatacak
sadece türkiyemde olmuyor dünyanin en en en zengin gülkelerinde bile SIKINTI var demek istedigim
Senin bahsettiğin durum salgın ile alakalı olabilir ancak bizde yıllardır aynı sorunlar devam ediyor. Şehir hastanelerinin kapasitesi çok büyük ancak hekim sayısı az ve hal böyle olunca randevu alınamıyor.

hayir bir ay felan oldu salginla alakasi yok

Bırakın bu eski Türkiye yeni Türkiye kıyaslamasını. Eski Türkiye kötüydü ama yeni Türkiye berbat, beterin de beteri. Günümüz ve geleceği konuşmak gerek. Gelecegini iyi görmek isteyen önce günümüz Türkiyesinden kurtulması gerekli.
Yeni Türkiye eski Türkiye AKP'nin algı taktiği ve millet bu tuzağa kolayca düşüyor. Zat devamlı atıyor, yalan söylüyor, iftira atıyor,..... ve muhalefet ise o yalan ve iftiraları çürütmeye çalışıyor. Böylece toplum günümüz ile geleceğini diğru değerlendiremiyor. Böylece AKP vatandaşı kolayca manupule edebiliyor.
Günümüz Türkiyesi berbat ben iyi bir Türkiye'de yaşamak istiyorum olmalı tartışma konusu.

Eski Türkiye derken, kendi adıma yaşamadığım dönem hakkında yorum yapmıyorum. Şahit olduğum süreçten bahsediyorum. Her şey mükemmel değilse bile yaşam koşulları bu kadar zor değildi. İnsanlar birbirinin hayatına bu kadar karışmazdı. İş bulmak bu kadar zor değildi, üniversite mezunu sayısı ile iş kapasitesi arasında uçurum yoktu. Asgari ücret almakla kimse mağdur olmazdı.

Sonuçta uzun zamandır kimsenin ülkede geleceğe dair umudu kalmadı.

Eski Türkiye derken, kendi adıma yaşamadığım dönem hakkında yorum yapmıyorum. Şahit olduğum süreçten bahsediyorum. Her şey mükemmel değilse bile yaşam koşulları bu kadar zor değildi. İnsanlar birbirinin hayatına bu kadar karışmazdı. İş bulmak bu kadar zor değildi, üniversite mezunu sayısı ile iş kapasitesi arasında uçurum yoktu. Asgari ücret almakla kimse mağdur olmazdı.

Sonuçta uzun zamandır kimsenin ülkede geleceğe dair umudu kalmadı.
İnanınki eski Türkiye diye bahsettikleri dönemi ben hep eleştirdim ve iyi değildi, hatta o dönemin hataları AKP'yi iktidara getirdi ama yeni Türkiye dedikleri o eski Türkiye'yi aratır duruma geldi yani kötüler içerisinde bize iyisini seçme seçeneği sunuldu. Benim derdi ne eski ne şimdiki ikiside halk düşmanı, faşist ve gerici politikalarla yönetildi, yönetiliyor. Önümüze bakalım ve ülkeyi bir adım öne götürecek siyaset ve sistem yaratalım. Tabiiki toplum bu kadar beyin yıkamadan sonra zor normalleşir, hala din mezhep, ırk üzerinden siyaset yapıyor, vatan millet sakarya, bayrak, ezan üzerinden siyaset yapıyor. Kalkınan ve özgür olan toplumlar nasıl yönetiliyor baktığınız zaman işimizin ne kadar zor olduğunu göreceksiniz.

İnanınki eski Türkiye diye bahsettikleri dönemi ben hep eleştirdim ve iyi değildi, hatta o dönemin hataları AKP'yi iktidara getirdi ama yeni Türkiye dedikleri o eski Türkiye'yi aratır duruma geldi yani kötüler içerisinde bize iyisini seçme seçeneği sunuldu. Benim derdi ne eski ne şimdiki ikiside halk düşmanı, faşist ve gerici politikalarla yönetildi, yönetiliyor. Önümüze bakalım ve ülkeyi bir adım öne götürecek siyaset ve sistem yaratalım. Tabiiki toplum bu kadar beyin yıkamadan sonra zor normalleşir, hala din mezhep, ırk üzerinden siyaset yapıyor, vatan millet sakarya, bayrak, ezan üzerinden siyaset yapıyor. Kalkınan ve özgür olan toplumlar nasıl yönetiliyor baktığınız zaman işimizin ne kadar zor olduğunu göreceksiniz.
Evet, kesinlikle katılıyorum ve işimiz o kadar zor ki belki de yıllarca toparlanamayacak ancak böyle de gitmez. Bu gerçeği fark edemeyenler yüzünden süreç uzuyor ve daha sancılı geçiyor / geçecek...

Evet, kesinlikle katılıyorum ve işimiz o kadar zor ki belki de yıllarca toparlanamayacak ancak böyle de gitmez. Bu gerçeği fark edemeyenler yüzünden süreç uzuyor ve daha sancılı geçiyor / geçecek...
Baksanıza örneğin İbadeth sırf ideolojik ve dini sebeplerden kendisini avanak yerine koyan şahsımı ölesiye destekliyor, o kadar kötü ekonomiyi dahi savunuyor,.....
İşimiz çok zor, memleket Ibadeath gibilerle dolu.

Baksanıza örneğin İbadeth sırf ideolojik ve dini sebeplerden kendisini avanak yerine koyan şahsımı ölesiye destekliyor, o kadar kötü ekonomiyi dahi savunuyor,.....
İşimiz çok zor, memleket Ibadeath gibilerle dolu.
@ibadeath yorumlarında biraz işin şakasında bence yoksa bu kadar olan biteni göremiyor olamaz.

Yaşam koşullarının ağırlaştığı son yıllarda çoğu insanın sık sık dile getirdiği bir ifadedir.
İnsanın ne yaparsa yapsın kendi geleceğini planlamakta zorlandığı durumlarda içinde düştüğü çaresizliği anlatır.
Dediğiniz şeye katılmıyorum herkesin görüşü farklı olabilir ama biz olmuş bitmiş birşeyin üzerinden başka birşeyi aynı yapıya sahiplendirip yeniden oldurmaya çalışan bir millet olduk artık. 24 yaşındayım 13 yaşımdan beri bilgisayar ortamındayım ve her gecen gün kendimi geliştirmeye adayan birisiyim. Özel Gelişim Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum hem okudum hemde onca şirketlerde çalıştım kendisi yazılımcı olarak tanıtan bir sürü insanlarla karşılatım ama yapıyı kontrol edildiğinde a yapının içerisinden altını olarak yapılmış veriler olduğunu Kanaat vardım. Bunu müdürlerime ilettiğimde kendileri karışmama gerektiğini söylediği günleri hatırlıyorum bunlardan hiçbir şekilde hoşnut olmadım ama o şirket benim hayatım olduğunu düşünüyordum 2 sene boyunca çalıştım ana anladım ki insanlarımızı kandırarak bilmeyen kişiler için satış yaparak para kazanıyoruz aslında bu yapılar ücretsiz bir şekilde paylaşılıyor yani şirkete ait hiçbir özgün bir yapı olmadığını fark ettim 2 yıl sonunda ailemin vefatından kaynaklı zor duruma düştüm kredi kartlar sonuna kadar limit bitmiş hergün bankalardan bildirimler mesajlar ama hiçbir zaman yılmadım ben bittim demedim. O hayatım olucak dediğim şirket şuanda rakibim ortalama ciroları 1.5 şuanda ki aylık ciro 1.0 ama şunu anladım herkesin bir imkanı var ama bu imkanı bizim milettimiz nasıl kullanıcağını bilmiyor önemli olan o imkanı kullanarak hayatını sürmek.

Dediğiniz şeye katılmıyorum herkesin görüşü farklı olabilir ama biz olmuş bitmiş birşeyin üzerinden başka birşeyi aynı yapıya sahiplendirip yeniden oldurmaya çalışan bir millet olduk artık. 24 yaşındayım 13 yaşımdan beri bilgisayar ortamındayım ve her gecen gün kendimi geliştirmeye adayan birisiyim. Özel Gelişim Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum hem okudum hemde onca şirketlerde çalıştım kendisi yazılımcı olarak tanıtan bir sürü insanlarla karşılatım ama yapıyı kontrol edildiğinde a yapının içerisinden altını olarak yapılmış veriler olduğunu Kanaat vardım. Bunu müdürlerime ilettiğimde kendileri karışmama gerektiğini söylediği günleri hatırlıyorum bunlardan hiçbir şekilde hoşnut olmadım ama o şirket benim hayatım olduğunu düşünüyordum 2 sene boyunca çalıştım ana anladım ki insanlarımızı kandırarak bilmeyen kişiler için satış yaparak para kazanıyoruz aslında bu yapılar ücretsiz bir şekilde paylaşılıyor yani şirkete ait hiçbir özgün bir yapı olmadığını fark ettim 2 yıl sonunda ailemin vefatından kaynaklı zor duruma düştüm kredi kartlar sonuna kadar limit bitmiş hergün bankalardan bildirimler mesajlar ama hiçbir zaman yılmadım ben bittim demedim. O hayatım olucak dediğim şirket şuanda rakibim ortalama ciroları 1.5 şuanda ki aylık ciro 1.0 ama şunu anladım herkesin bir imkanı var ama bu imkanı bizim milettimiz nasıl kullanıcağını bilmiyor önemli olan o imkanı kullanarak hayatını sürmek.

bilmek ve bilincli davranmak tabiki bambaska bir olay
ama bilenide bilmeyenide tüm toplum olarak kabul edemeyiz

Başarılarınızın devamını dilerim @WEBMASTER
Yaşınız genç ve dilerim çok daha iyi günler yaşarsınız.
İnsanların zaman zaman ne yaparsa yapsın koşulları değiştiremediği durumlar da olabiliyor maalesef ancak yine de mücadele etmek gerektiği konusunda hemfikiriz.

Can çıkmadıkça umut bitmez, konu farklı yerlere sapmış Lefty’nin sabrı takdire şayan .d

Özet ve isyan şu; aynı şartlara eşit koşullarda sahip olmak, yaptığın işin karşılığını almak. İsterim ki; a ülkesinde b çabasını gösterip c imkanlarına sahip olan kişi gibi olayım ben de. 4xb kendimi heba edip karşılığı 1/4c olmasın… (@Mrt denklemi sana ayrıca açıklayacağım daha sonra)

Can çıkmadıkça umut bitmez, konu farklı yerlere sapmış Lefty’nin sabrı takdire şayan .d

Özet ve isyan şu; aynı şartlara eşit koşullarda sahip olmak, yaptığın işin karşılığını almak. İsterim ki; a ülkesinde b çabasını gösterip c imkanlarına sahip olan kişi gibi olayım ben de. 4xb kendimi heba edip karşılığı 1/4c olmasın… (@Mrt denklemi sana ayrıca açıklayacağım daha sonra)
İnsanların verdikleri emeklerin karşılığını alamadığı bir dönem yaşıyoruz oysaki ben ilk işe başladığımda ve sonrasında yaptığımın işin karşılığını fazlası ile alırdım ve kazancım da rahatça yaşamaya yeterdi. Çevremdeki çoğu insan da aynı durumdaydı.

Günümüzde ise paranın pula döndüğü gerçeğini nedense kabullenemiyorlar.

Geri