Geleceğe Karşı Umudunu Kaybetmek

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
@Mrt eski Türkiye daha iyiymiş alım gücü refah seviyesi daha yüksekmiş öyle miydi?

Ekonomiyi kötülemek için her fırsatta kamera karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak kendini patlatan bir açıklama yaptı. 10 Haziran'da hükümeti hedef alarak "Kasada para kalmadı." diyen Faik Öztrak bugün yaptığı açıklamada ise "Hazine'de 500 milyarı aşkın para var, asgari ücrete hemen zam yapın." dedi.

@Lefty ne diyorsun bu konuda

@ibadeath

Bazı kurum ve kişilerin maaşının yüksekliğini tartışmıyorum çünkü maaşın ne kadar yüksek olduğunun önemi yok... Nasılsa yeni zamlarla eriyip gidecektir.
Bana diyorsun sen ve çevren örnek mi diye? Benim kendi yaşantım ve çevremden bahsetmiyorum ki... Sen ise münferit örneklerle ülke gerçeğini yok sayıyorsun.

@Mrt eski Türkiye daha iyiymiş alım gücü refah seviyesi daha yüksekmiş öyle miydi?

eskiye ya hatirlamiyorlar ya nankörlük yapiyorlar ya yas itibariyle bilmiyorlar yada idrak edemiyorlar
ben mesela rahmetli turgut özaldan itibaren bilirim
turgut özal demisken türkiyede esas atak aslinda turgut özalla baslamisdi
malisef arada vefatindan dolayisi kesinti oldu bu yönetimle tekrar atak basladi

Ekonomiyi kötülemek için her fırsatta kamera karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak kendini patlatan bir açıklama yaptı. 10 Haziran'da hükümeti hedef alarak "Kasada para kalmadı." diyen Faik Öztrak bugün yaptığı açıklamada ise "Hazine'de 500 milyarı aşkın para var, asgari ücrete hemen zam yapın." dedi.

@Lefty ne diyorsun bu konuda
Sen Babacan'ın ne dediğine odaklan... Boşver CHP'yi.

2005 yılı ve öncesinde Antalya'nın en iyi semtinden 100-200 bin liraya ev alabilirdin. Şimdi trilyonun olsa belki alabilirsin.
tamam dogru ama birde farkli pencereden dünya genelinden bak
toprak deyerimiz artmasinmi tasinmaz mal mülk deyerimiz artmasinmi deyerlenmesinmi
burda aranacak problem deyerlendi 20sene önce ucuzdu mantigi olmamali 100sene önce daha ucuzdu dünyada heryer ucuzdu

tamam dogru ama birde farkli pencereden dünya genelinden bak
toprak deyerimiz artmasinmi tasinmaz mal mülk deyerimiz artmasinmi deyerlenmesinmi
burda aranacak problem deyerlendi 20sene önce ucuzdu mantigi olmamali 100sene önce daha ucuzdu dünyada heryer ucuzdu
Ucuzdu demiyorum @Mrt

Senin alım gücün vardı ve paran değerliydi. Maaşınla yaşabiliyordun ve kerdi / kredi kartı kullanmıyordun. Evin değeri 200 bin ise kolaylıkla alacak gelirin vardı. Şu an hem gelirin yok hem de evler trilyona çıktı. Trilyondan satsan bile aynı değerde evi alamıyorsun.

Sen Babacan'ın ne dediğine odaklan... Boşver CHP'yi.

babacan ve davut oglu meral aksener eger niyetleri düzgün olsaydi
kendi öz partilerinde kalirlardi yapmak istedikleri güzellikleri yaparlardi
demekki niyertleri halis deyilmis

Ucuzdu demiyorum @Mrt

Senin alım gücün vardı ve paran değerliydi. Maaşınla yaşabiliyordun ve kerdi / kredi kartı kullanmıyordun. Evin değeri 200 bin ise kolaylıkla alacak gelirin vardı. Şu an hem gelirin yok hem de evler trilyona çıktı. Trilyondan satsan bile aynı değerde evi alamıyorsun.

bu yazdiginada katiliyorum haklisin
ama söyle bana 2000 yilindan önce paramizin alim gücü bugünkünden cokmuydu
bazan sabir gerekir büyük devlet olup dünyada yer alabilmek icin
nerden nereye türkiyenin geldigini görmüyormusunuz yapilan yatirimlari inkarmi ediyorsunuz
sadece milletin vatandasin parasi olmasimi gerekiyor yada senin deyiminde alimgücü sadece halkinmi olsun
devletin hic birseyi olmasin sadece vatandas zenginmi olsun

anlayana bir örnek vermek istiyorum türkiyenin halki canakkale savas döneminde varini yokunu devlete top yükün vererek devletimiz devlet oldu
halk fedakarlik yapmazsa idare etmezse devlet asla devlet olamaz
bugünlerde gecicidir sabir sabir sabir
20sene varlik bolluk icinde yasa 1senedir biraz ekonomi kargasanligi yasaniyor pahalandi diye isyan et öylemi kuracagiz gelecegimizi

Yaşam koşullarının ağırlaştığı son yıllarda çoğu insanın sık sık dile getirdiği bir ifadedir.
İnsanın ne yaparsa yapsın kendi geleceğini planlamakta zorlandığı durumlarda içinde düştüğü çaresizliği anlatır.

herkes kendi görevini yapacak devletede güvenecek desteginide verecek
ayni zamanda kendi basinin caresinede bakacak ama devleti zora kosmak cabalariyla deyil

bu yazdiginada katiliyorum haklisin
ama söyle bana 2000 yilindan önce paramizin alim gücü bugünkünden cokmuydu
bazan sabir gerekir büyük devlet olup dünyada yer alabilmek icin
nerden nereye türkiyenin geldigini görmüyormusunuz yapilan yatirimlari inkarmi ediyorsunuz
sadece milletin vatandasin parasi olmasimi gerekiyor yada senin deyiminde alimgücü sadece halkinmi olsun
devletin hic birseyi olmasin sadece vatandas zenginmi olsun
Paramızın değeri olduğu için elbette alım gücümüz de bugüne oranla çok daha yüksekti.
Maaşımızın bir değeri vardı ve hayatımızı rahatça sürdürebiliyorduk.
Ev almak istiyorsak çok rahat alabiliyorduk ya da araba almak çok kolaydı.
Birikim yapmak için kıyıda köşede paramız kalıyordu, rahatça tatil yapabiliyorduk.

Kendi yaşantımda bir şeyler kötü gidiyor diye yakınmıyorum çünkü benim standartlarım olumsuz koşullardan henüz etkilenmedi ancak başka yaşamları görüp de sessiz kalmak mümkün değil.

Ülkemizin kaynakları hepimize yetecek kadar zengin ancak doğru yönde kullanılamadı. Ülke olarak gelişirken, halkın refah seviyesi de yükselir yoksa halk fakirleştikçe ülkenin geliştiğinden bahsedilemez.

Ülkenin dış borçları katlanırken ülkenin geliştiğinden bahsedilemez.

Enflasyon oranın bu kadar yüksek olduğu bir ülkede, ekonomi iyiye gidiyor denilemez.

Hastanelerde sıra bekleyip tedavi olamayan insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz, hangi gelişmeden ve ilerlemeden bahsediyorsun?

İşsizlik oranı tavan yaptı, iflas eden oranı arttı ve üretim neredeyse hiç yapılmadığı için dışa bağımlı haldeyiz.

herkes kendi görevini yapacak devletede güvenecek desteginide verecek
ayni zamanda kendi basinin caresinede bakacak ama devleti zora kosmak cabalariyla deyil
Halkın çoğu icralık, çiftçi icralık... İş yerleri batıyor. İnsanlar üzerine düşeni yapmak için hazırdı ancak baş edilemeyen enflasyon sayesinde hepsi batmak üzere ya da battılar.

Paramızın değeri olduğu için elbette alım gücümüz de bugüne oranla çok daha yüksekti.
Maaşımızın bir değeri vardı ve hayatımızı rahatça sürdürebiliyorduk.
Ev almak istiyorsak çok rahat alabiliyorduk ya da araba almak çok kolaydı.
Birikim yapmak için kıyıda köşede paramız kalıyordu, rahatça tatil yapabiliyorduk.

Kendi yaşantımda bir şeyler kötü gidiyor diye yakınmıyorum çünkü benim standartlarım olumsuz koşullardan henüz etkilenmedi ancak başka yaşamları görüp de sessiz kalmak mümkün değil.

Ülkemizin kaynakları hepimize yetecek kadar zengin ancak doğru yönde kullanılamadı. Ülke olarak gelişirken, halkın refah seviyesi de yükselir yoksa halk fakirleştikçe ülkenin geliştiğinden bahsedilemez.

Ülkenin dış borçları katlanırken ülkenin geliştiğinden bahsedilemez.

Enflasyon oranın bu kadar yüksek olduğu bir ülkede, ekonomi iyiye gidiyor denilemez.

Hastanelerde sıra bekleyip tedavi olamayan insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz, hangi gelişmeden ve ilerlemeden bahsediyorsun?

İşsizlik oranı tavan yaptı, iflas eden oranı arttı ve üretim neredeyse hiç yapılmadığı için dışa bağımlı haldeyiz.

bu söylediklerininde bir kismina katiliyorum evet katiliyorum
bazi seyler söylemle olmuyorki
issizlik disborc hastane missalleri vermisin bunlarin hepside eskiden daha kötüydü
haaa eskiden kötüydü diye bugünde kötümü olmasi gerekiyor hayir olmasin tabiki
mesela hastane konusunda eskiden hastanemi vardiki millet sira beklesin varsada sigortasimi vardida sira beklesin
arti hastane konusunda hani ortalikda tellal cagrisi yapiyorlar ya sehir hastanelerini karalama kampanyasi yapanlar varya önce önlari kinamalisin misal 6 li masanin bir kismi

egerki bu konuda sikayetin olacaksa lütfen o sikayetin hastane yapilmasina karsi gelenlere olsun ülkemize daha cok saglik merkezleri gerekiyor
bu konuda devlet yöneticileri destekleyinki rahatlikla yapsin
günümüzdaki en yüksek problem halka yönelik birseyler yapiliyor diye propagandalar yapiliyor mesela millet bahcesine karsi cikildigi gibi
yapilmasa bukezde ya milletin gidecek yeri yok diye sikayetleneceksiniz

bildigim kadariyla yeni kanun calismalari yolda devlete zarar veren yalan haberlere ceza geliyor yani yalan yanlis karsi gelinemiyecek hizmete

her neyse inanki bugünümüz 1998 2001 arasi bankalarin hortumlandigi senelerden cok cok iyi bir dönemdeyiz

Geri