Geleceğe Karşı Umudunu Kaybetmek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yaşam koşullarının ağırlaştığı son yıllarda çoğu insanın sık sık dile getirdiği bir ifadedir.
İnsanın ne yaparsa yapsın kendi geleceğini planlamakta zorlandığı durumlarda içinde düştüğü çaresizliği anlatır.

Eskiden daha zor koşullar vardı, bunca doktor, mühendis nasıl çıktı hep bahane hep

Eskiden daha zor koşullar vardı, bunca doktor, mühendis nasıl çıktı hep bahane hep
Eskiden alım gücü yüksekti ve insanlar kazancı ile rahatça geçinebiliyor, birikim yapabiliyor ve tatiline gidebiliyordu. Günümüzde ise tüm ev halkı çalışıyor olsa bile zar zor geçiniyorlar.

Eskiden alım gücü yüksekti ve insanlar kazancı ile rahatça geçinebiliyor, birikim yapabiliyor ve tatiline gidebiliyordu. Günümüzde ise tüm ev halkı çalışıyor olsa bile zar zor geçiniyorlar.
Evet haklısın o kadar yüksekti ki, Almanya'ya tatile gittiler, köylerden insanlar tatil için şehirlere gelip çalıştılar çok haklısın

Eski Türkiye günlük gülistanlık idi evet

Evet haklısın o kadar yüksekti ki, Almanya'ya tatile gittiler, köylerden insanlar tatil için şehirlere gelip çalıştılar çok haklısın
Kime anlatıyorsun @ibadeath?

İnsanlar kredi ve kredi kartı kullanmadan rahatça yaşıyor, ev ve araba alabiliyordu sadece maaşı ile...
İlk işe başladığımda maaşımla birikim bile yapabiliyordum ve her istediğimi hiç düşünmeden alıyordum. Herkes de gayet rahat yaşıyordu. Paramızın değeri vardı.

Kime anlatıyorsun @ibadeath?

İnsanlar kredi ve kredi kartı kullanmadan rahatça yaşıyor, ev ve araba alabiliyordu sadece maaşı ile...
İlk işe başladığımda maaşımla birikim bile yapabiliyordum ve her istediğimi hiç düşünmeden alıyordum. Herkes de gayet rahat yaşıyordu. Paramızın değeri vardı.
Senin üzerinden mi değerlendiriyoruz eski Türkiye'yi sen alıyorsan herkes mi alabiliyordu yani

Senin üzerinden mi değerlendiriyoruz eski Türkiye'yi sen alıyorsan herkes mi alabiliyordu yani
Eski Türkiye'yi benle beraber o dönem yaşayan herkes bilir. Kimse de aksini iddia edemez. Asgari ücret ile rahatça yaşayan insanlar vardı bu ülkede, sen bilmediğin ve yaşamadığın bir hayatı bana mı anlatıyorsun?

Bankacıydım ben bir dönem ve icraya düşen insan sayısı bile parmakla sayılırdı.

Eski Türkiye'yi benle beraber o dönem yaşayan herkes bilir. Kimse de aksini iddia edemez. Asgari ücret ile rahatça yaşayan insanlar vardı bu ülkede, sen bilmediğin ve yaşamadığın bir hayatı bana mı anlatıyorsun?

Bankacıydım ben bir dönem ve icraya düşen insan sayısı bile parmakla sayılırdı.
Yaşça benden büyük olabilirsin ama ben de pek küçük sayılmam, biz de yaşadık, onca banka neden battı o zaman, Ecevit zamanı daha iyiydik de dersin sen şimdi

SON 20 YILDA NE OLDU ⁉️
Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı;
2002
▪️Araç sayısı: 8.5 milyon
▪️Nüfus: 65 milyon
▪️Kişi başına: 7,6 kişiye 1 araç
2022
▪️Araç sayısı: 25.5 milyon
▪️Nüfus: 85 milyon
▪️Kişi başına: 3.3 kişiye 1 araç

2002 yılında
Emekli sayısı 4.5 milyon
2022 yılında
Emekli sayısı 14 milyonu geçti.

Veriler ortada

Yaşça benden büyük olabilirsin ama ben de pek küçük sayılmam, biz de yaşadık, onca banka neden battı o zaman, Ecevit zamanı daha iyiydik de dersin sen şimdi
Siyasi liderler sürekli değişiyordu ancak hiç değilse insanların alım gücü yüksekti. Başarısız olan lider eleniyordu ve ülke hiçbir zaman böyle bir süreç yaşanmadı.

İnsanların bu koşullarda geleceğe umudu kalmadı @ibadeath Sen halen neyi savunuyorsun?

SON 20 YILDA NE OLDU ⁉️
Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı;
2002
▪️Araç sayısı: 8.5 milyon
▪️Nüfus: 65 milyon
▪️Kişi başına: 7,6 kişiye 1 araç
2022
▪️Araç sayısı: 25.5 milyon
▪️Nüfus: 85 milyon
▪️Kişi başına: 3.3 kişiye 1 araç

2002 yılında
Emekli sayısı 4.5 milyon
2022 yılında
Emekli sayısı 14 milyonu geçti.

Veriler ortada
Aracı var da araca benzin alacak parası yok artık...
Evi var da evine erzak / eşya alacak parası kalmadı artık...
Çocuğu var da çocuğuna gelecek verecek parası yok artık...

Kendini kandırmaya devam et @ibadeath

Siyasi liderler sürekli değişiyordu ancak hiç değilse insanların alım gücü yüksekti. Başarısız olan lider eleniyordu ve ülke hiçbir zaman böyle bir süreç yaşanmadı.

İnsanların bu koşullarda geleceğe umudu kalmadı @ibadeath Sen halen neyi savunuyorsun?
Evet Kılıçdaroğlu na bak çok başarılı diye elenmiyor demi, sen iyisin diye herkesi iyi zannetmen trajikomik alım gücü çok yüksek diye yağ kuyrukları oluyordu hatta demi

Evet Kılıçdaroğlu na bak çok başarılı diye elenmiyor demi, sen iyisin diye herkesi iyi zannetmen trajikomik alım gücü çok yüksek diye yağ kuyrukları oluyordu hatta demi
Yağ kuyruğu vardı ancak yağ olmadığı için vardı yani milletin cebinde parası varken yağ bulunmuyordu. İkisi aynı şey değil...
Senin paran varken bazı ürünlere ulaşamaman çok ayrı, alacak paranın olmaması ise çok farklı...

Yağ kuyruğu vardı ancak yağ olmadığı için vardı yani milletin cebinde parası varken yağ bulunmuyordu. İkisi aynı şey değil...
Senin paran varken bazı ürünlere ulaşamaman çok ayrı, alacak paranın olmaması ise çok farklı...
Bankalar neden battı, alım gücü yüksek olduğu için mi

@ibadeath
Bankaların belli puan sistemleri vardır ve puana göre daha az faizle para bulurlar ancak Türk bankalarının risk puanı çok yükseldi ve faizi de yüksek ödemeye başladılar. Yabancı yatırımcılar da artık ülkeye para girişi sağlamak istemiyor çünkü paralarının kayıp olacağını düşünüyorlar.

Yarın Selman geliyor Reisin ayağına para akacak

Geri