Garsonu nasıl çağırırsınız?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ben ilk stajımı komi olarak yapmıştım. Neler neler duydu bu kulaklar... göbekli amcalar tarafından gülümler, canımlar...
duyduğun en ve son güzel hitaplar mıydı acaba :( gülüm benim üzülme sakın… ben öyle takılıyorum sana kır çiçeğim.

Çok dikkat ettiğim.bir seydir bu , nazik bir sekilde davranilmadigi zamanlarda yanimdaki insandan rahatsizlik duyarim .
Nezaket guzeldir her daim .

Anna forum cini gibi hala ayık

Garsona nobran hitap ve davranış hususunda arkadaşlığımı askıya alırım. Garsona saygısı olmayan adamın gün gelir size de saygısı olmaz, yanlışı olur.

Garsonu çağırmak, meydey meydey adlı çağrı kadar son raddedir. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin, amin.

Göz temasını bekliyicıksin, sabırlı oluceksın, işini bilen garson avel olmaz zaten sürekli masaları gözüyle kolaçan eder rahatsız etmeden, birinin bir isteği olacak mı? diye. Göz teması kurulur, el hafif kalkar bir ricamızın olduğu beden diliyle anlatılır.

Bu olmazsa, ikinci ve mecburi tercih, masa yakınından geçmesini beklemek ve beyefendi-hanımefendi diyerek size bakmasını rica etmektir, ben bunu yapacak duruma gelmişsem "işinizi bitirdikten sonra, müsait olunca" diye eklerim.

Üçüncü ve son çare, öf, gerçek bir ayılık, yapmadım hiç, sosyal fobilerim devreye girer ve 50 metre uzaktaki garsona su aygırı gibi böğüremem, sevmediğim şeyler. Arkamızdan atlı kovalamıyor kardeşim ya, adamceğizler napsın, yoğun işte görmüyor musunuz, meyhanede acele edilmez. Sohbetimize bakalım.

Paris'te bulunduğum vakit hisli bir şekilde uzaklara dalarak çağırdım.

images

Kibar olmaya çalışırım hep arkada çayıma kahveme tükürmesin sonra.

“Pardon” r boğazdan olunca estetik oluyor. Tabii siz hemen balgam atmaya çalışarak taklit etmeye çalışacaksınız :t:

“Pardon” r boğazdan olunca estetik oluyor. Tabii siz hemen balgam atmaya çalışarak taklit etmeye çalışacaksınız :t:

garson bey, bana ve karşımda oturan hanımefendiye, önce öğütülmüş, sonra kavrulmuş daha sonra demlendirilmiş daha daha sonra da filtrelenmiş nitelikli bir kahve istiyorum. ancak gıda sektöründe bir şey markadaşmış ise kalitesi düşmüş demektir. beğenmezsen ben senin için kenya'nın, guatemala'nın, honduras, el salvador ve nikaragua'nın veya bolivya'nın köhne ve puslu ormanlarında en nadide kahve ağaçlarını bulur, kökünden söker getiririm !

Böyle bir konuya Mastor o kadar uzun ne yazmış diye çok merak ettim ama tembelliğim merakımı yendi..

Geri