Game of Thrones hayranlarinin House of the Dragon sevinci

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Hizi 1.5, 2 yapanlar konudan uzaklastirilsin .p Ay beraber bir sey izlenmiyor bu insanlarla. Atlaya atlaya, kafam donuyor benim :D

şimdi izledim. rasko haklıymış, son sahne güzeldi. yalnız güzel olduğu kadar saçmaydı. kral bizimle beraber izledi. nerede kralın yakın korumaları. senin gibi kral olmaz olsun.

şimdi izledim. rasko haklıymış, son sahne güzeldi. yalnız güzel olduğu kadar saçmaydı. kral bizimle beraber izledi. nerede kralın yakın korumaları. senin gibi kral olmaz olsun.
kraliyet ailesinin düğününde resmen ortalığın anasını ağlatıp düğünü bok ettikten sonra sağ kalacak bi babayiğit yok normalde ama işte bazı şeyleri karakter üstünden anlatmaya çalışınca, karakterin hikayesinin de devam etmesi gerekince ortaya akışa uymayan bir şey çıkmış. yine de sahne bütünüyle o gerginliği ve ayrışmayı hissettirdi. yorum olarak yazarken dedim ya criston cole tam bi embesil gibiydi diye, bu bölümden sonra bi daha embesillik yaparken görmeyeceğiz bence.

dugunlerde normalde gormedigin kisileri de gordugun icin, tam politik bulusma salonu gibi olmustu. biraz da misafirlere show. bu kafa icindeki plan kurmalar, herkesin amacinin farkli olmasi, kafadaki tilkiler, yani o kadar kaotik ve dramatikti ki, sonucu ancak bu olabilirdi. bu dugunu savasin baslangic sembolu olarak da gorebiliriz. ozellikle alicenti. ortama girisini. alicent baba tarafi akrabalari toplamis bile. ya sadece criston cole degil, bir kac kisi daha kavrayamadi durumu ve gozunun onune perde duserek hareketlerde bulunmustu. bazilari da harekete gecmesi gerekirken GECMEDI.

valla muthis bolumdu. diyeceklerim bu kadar :d

6. bolumu izleyenler oldu mu? 5. bolumun 10 yil sonrasi bu. yeni oyuncular baya guzel oturdu rollerine. bunu demeden gecemem. hic rahatsizlik duymadim izleyici olarak ve eski oyunculari da aramadim. bu bolum de cok cok iyidi. bol cocuklu, dogumlu bolum oldu. bu cocuk dogurma sahnelerine gelince, rhaenyra'nin sahnesi gercek gibiydi. laena velaryon'a ise uzuldum. biliyor gelecek olani ve sonunu kendi secti. vhagar'dan bir istekte bulundu ve bu istegi ilk basta yerine getirmek istemeyen vhagar, goz goze gelince laena ile, iste o an istegini yerine getirdi. anladi *snif snif*

bölümde o kadar fazla şey oldu ki tek tek yorumlamaya kalkınca üç yüz satır yazmak gerekiyor. spoiler yemek istemeyen gerisini okumasın.

öncelikle kral visery ve kraliçe alicent'in oğulları; özellikle büyük oğul, ya sizi babanıza müjdeleyeni öpsünler, nasıl prenssiniz lan siz? biriniz sümsük, diğeriniz sapık. aegon ii, sarayın suit odasından halka karşı mast. yapmak nasıl bir fantezidir, küçükken ateşli hastalık mı geçirdin evladım sen? yazık aşağıdan geçenler de yağmur yağıyor sanıp toprak kokusuyla huzur bulmaya çalışacak.

bu bölüm prenses ve kraliçe'nin annelik yönlerini ön plana çıkaran bi bölüm olmuş. prenses hala tahtın varisi olmakta birlikte, üç çocuğunun da ne kendisine ne de velaryon kocasına benzememesi sebebiyle ağır itham ve dedikodu bombardımanı altında. kraliçe ise aklı bi karış havadaki büyük oğlunu "sen krallığın gerçek varisisin kendine gel" diye manipüle etmeye çalışıyor. şu an itibarıyla bütün çocuklar "allah targaryen ailesine sabır versin hiçbir bok olmaz bunlardan" izlenimi vermekteler.

prenses işlerin kendisi için iyice zorlaştığını hissettiğinden kendisinden sonraki varis olan büyük oğlu ile, kraliçe'nin kızını sözlemek istedi ama kraliçe prenses'in köşeye sıkıştığını bildiğinden bunu geçiştirdi ve kabul etmeyecek. kral zaten artık son günlerini yaşıyor ve neredeyse hükmü kalmamış. paralel olarak daemon bravoos'ta eşini kaybetti (bi nebze de işine geldi) ve tekrar oyuna dönmek için westeros'a gelecek. prenses ile daemon ilişkisinin önündeki iki engel kalktı aslında bu bölümde; birincisi daemon'ın eşiydi, öldü. diğeri prensesin gizli yavuklusuydu, o da öldü. larys hem babasını hem abisini yaktı, hayırlı evlat. bir de utanmadan "onuru babamın hayatında ona hep engel olmuştur" dedi. yeter ki onursuz olmasın aşk iskeletimsi larys.

yeni oyuncuları hem görsel açıdan hem de oyunculuk bakımından beğendim. alicent bi tık daha fitne fücur bi tipe oynatılabilirmiş ama şu anki de iyi.

güzel bölümdü ben sevdim, karakter değişimleri de sırıtmadı benim açımdan, daemon ve otto geri döner muhtemelen sonraki bölümde ve inceden başlarlar kaldıkları yerden, kral herhalde sezon finalinde ölecek böyle giderse, adam çürü halen yaşıyor ya.

7. bölümü ofiste leş gibi görüntü kalitesiyle izlemek veya eve geçip cam gibi çözünürlükle izlemek arasında gidip geliyorum, galiba ikisini de yaparak bu kargaşaya son vereceğim

Ben hangi bölümü izlediğimi unuttum sırf nerde kaldığımı bulmaya üşendiğimden izlemiyorjm

7. bölümü ofiste leş gibi görüntü kalitesiyle izlemek veya eve geçip cam gibi çözünürlükle izlemek arasında gidip geliyorum, galiba ikisini de yaparak bu kargaşaya son vereceğim
sakın leş gibi görüntüyle izlemiyorsun. biliyorum zor ama yapabilirsin. şimdi derin bir nefes al ve arkana yaslanıp evde cam gibi görüntüyle izlediğini hayal et.

sakın leş gibi görüntüyle izlemiyorsun. biliyorum zor ama yapabilirsin. şimdi derin bir nefes al ve arkana yaslanıp evde cam gibi görüntüyle izlediğini hayal et.
bi an açtım yedikule zindanları gibi kapkaranlık görüntü, hemen kapattım.

ben su an eve dogru yol aliyorum. illegal, bana sadik olan sitemde izleyecegim ve tabii ki oradan izlemeye devam. bu konuyu yukarlarda gorunce bi telaslandim "ula ne cabuk izlediler de yorum yaptilar" diye. ofiste veya isyerinde izlemeyin ya. mis gibi evinizde, nefis yemekler yerken ve koltukta yayilirken izleyin veya aksam saatlerinde laptopu yataginiza yerlestirin, battaniyenizi uzerinize cekin ve cikolata esliginde izleyin (hayir, yatagim henuz kurtlanmadi. onerilir.)

7. bolumu izledim ve yine cok iyi bir bolumdu. cidden bu dizinin bolumleri komple yayinlandiktan sonra tekrar izleyecegim pes pese.
bu bolumun bende uyandirdigi seyler bunlardi:
*harry potter vibes (aemond targaryen vhagar'i claimleyip, yeni binicisi olunca, iste o sahnelerde bu vibe'i aldim)
*vikings vibes (rhaenyra targaryen ve daemon targaryen'in dugun toreni)
*standart aile/sulale kavgalari (bu kavgalar oyle bir cinsten ki, herkese tanidik geliyordur. cocuklar bile bu kavganin icerisinde. cingenesinden tut, kraliyat ailesine kadar butun kavgalar ayni derecede cirkin ve ucuz duruyor. detaya girmeyecegim. izleyin gorun iste.)

yup, yine cok heyecanli. fazla detaylarindan bahsetmek istemiyorum, ama ciddi ciddi hakkini veriyorlar bu dizinin. hikaye akisi, oyuncular, her sey.

• Beğen
Tepkiler: X
plesk'e bir daha misafir gelmemesi lazım konuları karıştırır oldu.

Geri