Game of Thrones hayranlarinin House of the Dragon sevinci

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
o donemin gorgu ve adab kurallarini (teori) askiya alirsak, tam da o donemin ve kendi ailesinin erkeklerinin yaptigini yapti (pratik) iste. ergenlik ve kesfetme diyelim. tertemiz ve deneyimsiz prensesleri uzerler sonra, mutlaka uzerler, ilerde.
prenseslerde hata yapar ama bu prenses olmamış, beğenmedim

sürekli Daenerys ile kıyaslıyorum. kadın bize mükemmelliği alıştırdı, başka Targaryen sevemiyorum...
iste o kafadan cikacaksin ya. kiyaslamayacaksin. ayni sulale, farkli kisilik, tabii ki benzerlikler var. kan cekiyor sonucta. ejderha suruculerini de kiyasliyorlar mesela. house of the dragon dizisindeki zamanda daha modern, daha bilgiliydi insanlar bu konularda. daenerys yapayalnizdi ve kendi kendine ogrenmek zorunda kaldi her seyi. ejderhasinin uzerindeyken su oturma seyi yoktu mesela. ufacik ayrinti bak bu. buna akil edememisti normal olarak.

iste o kafadan cikacaksin ya. kiyaslamayacaksin. ayni sulale, farkli kisilik, tabii ki benzerlikler var. kan cekiyor sonucta. ejderha suruculerini de kiyasliyorlar mesela. house of the dragon dizisindeki zamanda daha modern, daha bilgiliydi insanlar bu konularda. daenerys yapayalnizdi ve kendi kendine ogrenmek zorunda kaldi her seyi. ejderhasinin uzerindeyken su oturma seyi yoktu mesela. ufacik ayrinti bak bu. buna akil edememisti normal olarak.
peki

bi beyaz bayrak sallayıp teslim olmuş gibi yapayım
tüm mal düşmanlar kuytulardan çıksın
sonra ani bir saldırı ile gelen oklara fıtı fıtı fıtı yapıp bölüm sonu canavarını elimi dahi kıpırdatmadan öldüreyim
soran olursa 5-10 yılı hızlı geçmemiz lazım
sevişirken ayrıntıya girebiliriz ama savaşıyorsak gerek yok be kral

bi beyaz bayrak sallayıp teslim olmuş gibi yapayım
tüm mal düşmanlar kuytulardan çıksın
sonra ani bir saldırı ile gelen oklara fıtı fıtı fıtı yapıp bölüm sonu canavarını elimi dahi kıpırdatmadan öldüreyim
soran olursa 5-10 yılı hızlı geçmemiz lazım
sevişirken ayrıntıya girebiliriz ama savaşıyorsak gerek yok be kral
eh, dogru tespit

izleyen oldu mu 5. bolumu? ben illegalci olarak yarin izleyecegim veya sali gunu :d

5. bölümü izledim, artık safların belli olduğu ve iç karışıklıkta geri dönülemez noktaya gelindiği resmedildi. bu bölümle beraber ana karakterlerin nerede nasıl pozisyon alacakları şekillendi. sürprizler de vardı beklenen durumlar da.

daemon yine deliliğini yaptı, kral hasta olmasına rağmen "mecbur" olduğu bir yolculuğa çıktı, alicent kral eli olmaktan azledilen babasının uyarılarıyla nihayet gerçek bir "kraliçe" gibi davranıp gerçeklerin peşine düştü. bu gerçekleri şok edici bir şekilde, şok edici birinden öğrendi ve düşünceleri tamamen değişti. criston cole karakteri bu bölümde tam bir embesil ve beyin fukarası gibi davrandı fakat kitaba uyulsa 10 bölüm sürecek olaylar zincirini bu adam üstünden kısaca anlatmak istedikleri için böyle bir senaryo yazıldı diye düşünüyorum. yoksa bu adam bu kadar salak olamaz. o evrende bu kadar salak ve duygusal olup hayatta kalamazsın çünkü. kral'ın hastalığı artık iyice ilerlediğinden kendi ölümünü ve geride bırakacağı mirası sorgular oldu. kendinden sonrası için bir fırtına yaklaştığının farkında ama elinden bir şey gelmiyor. yeni bölümde başta prenses rhaenyra ve kraliçe alicent olmak üzere bazı karakterleri yeni oyuncularla izleyeceğiz çünkü dizi ciddi bir zaman kayması yapacak. şimdiye kadarki oyunculukları başarılı buldum, yeni oyuncular da en az onlar kadar başarılı olurlar umarım.

su an raskolnikov'un yazdiklarini okuyunca heyecanlandim. eve vardigim gibi laptopu acip izleyecegim. ya keske bu oyuncularla biraz daha devam etselerdi. 6. bolumde hepsinin daha olgunlasmis, biraz daha buyumus/yaslanmis hallerini gorecegiz yeni oyuncularla. buna gercekten gerek var miydi bilemiyorum. tabii bunu da gelecek haftanin bolumunu gordukten sonra net diyebilecegim.

neyse trendeyim. merak ettim baya. hayde eveee

su an raskolnikov'un yazdiklarini okuyunca heyecanlandim. eve vardigim gibi laptopu acip izleyecegim. ya keske bu oyuncularla biraz daha devam etselerdi. 6. bolumde hepsinin daha olgunlasmis, biraz daha buyumus/yaslanmis hallerini gorecegiz yeni oyuncularla. buna gercekten gerek var miydi bilemiyorum. tabii bunu da gelecek haftanin bolumunu gordukten sonra net diyebilecegim.

neyse trendeyim. merak ettim baya. hayde eveee
son yirmi dakikaya özellikle dikkat. hatta bence iki kez izlenmeli

rasko beklentiyi yükseltiyor ama atlaya atlaya izlemeyiz umarım.

5. bolumu izledim ve bolum sonu sadece ''OHA'' dedim. raskolnikov'un bahsettigi o son 20 dakikada herkesin kendine gore planini ve kafalarindaki tilkileri, gruplasmayi goruyor ve duyuyorsunuz. basliyor iste.

rhaenyra ve laenor'un ilk dansini begendim bu arada. cok hosuma gitti. genel olarak kutlama tarzlari ve danslari hosuma gitti. jason lannister'i da gorduk. hakikaten tam bir lannister iste. ona ayri gulumsedim :d

Geri