Forumun miladı dolması..

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Bence swatın fakesi olamaz. De bağlacını ayrı yazmış. İmla düzgün sayılır.

• Kahkaha
Tepkiler: Aze
İlk geldiğim zamanlar daha renkliydi burası. Her geçen gün bir şeyler eksiliyor.

Öncelikle bu konuyu @Yabani nin açmasına şaşırdığımı belirteyim oysa biz onu hep TİKTOK fenomeni olarak görmeyi hayal ederdik.
Bazı Kullanıcı adlarını özellikle yazdım belki hala aktif olan arkadaslarımız var dilerlerse Reprt edip isimlerini sildirebilirler:

Forumlar bitti arkadaşlar ama azalmadı. Hala aktif olarak kullanılan onlarca Webmaster genel forum ve ırcforumlari mevcut. Ama işlerinde en çok rağbet edilen webmaster ve ırcforumlaridir. Artık 2010 ve 2015 yılları arasındaki hızlı forumlar şuan için mevcut değil.
Forumlarin bitmesine sebeb olarak gösterilen sosyal medya yada buna bağli gösterine facebook tiktok yada buna bağli şeylere asla katılmıyorum. Çünkü Forum kültürü bambaşka bir kültürdür. IRC den kopup uzun yıllar foruma giren arkadaslarımız vardır ( @Zeyna & @Siyah @Myself @Özlem @Dem @Run @ Aze @Aleyna1 @need @heLen ve daha nice arkadaslarımız ) Ama Wbmaster forumuna giren kişiler ( R10 & wmaracı gibi ) sadece ticaret için girdiklerinden dolayı tamamen bu konu kapsamı dısındadır.

Şimdi Forumsal`ın geçmişine değinelim.

Şuan için tarihdeki en eski ve aktif genel forumlar arasında yer alıyor. @Emre yi Irc de ilk olarak R10 üzerinde mIRC üzerinde kelime kasarken tanımıstım. Sonrasında BahaneChat ve Chatbahane domainlerini IRC ye kazandırdıkdan sonra ister istemez daha karşılarşık olduk. Sonrasında Onun forumlara evrilmesi bizim hem Chat site ve film sitelerine aktifliğimiz artınca uzak olan tanısıklığımız dahada uzaklasti ..
Tam olarak anımsamasamda yıl olarak @heLen in ricası üzerine IRC de @Emre ye ait Bahanechat üzerine ilk radyo botu kurmam ile forumsal`ın @Emre ye ait olduğunu öğrendim akabinde ara ara aktif olduk. Sonrasında Emre nin bir üye olan konusması tarafımıza geçince aramızdaki tanısıklık kin ve nefret e dönüştü. Devamında illegal olaylar vs vs

O donem Genel forum olarak TÜRKİYE`de google üzerinde yer alan aramalarda 3 Adet forum sitesi mevcuttu. Bunlar Lider ( Taha] Jaqen ( Erkurt ) ve Emre nin forumlari idi. Bunları forum yapan özellikler hepsinin farklı işleyişleri vs.

Örneğin Forumsalı forum yapan özelliği en başta Siyasi yorumlar ama onu en aktif eden özellik ise Sözlük konuları idi. Taha nın forumu ise daha çok Türkçe dilini ve yazılımı daha dikkatli kullanılmasını ön planda tutardı. AyrıcA Eğitim konularının aktif olması vs Ancak 2011 ve 2016 yılları arasında @MeLiNNa ( Ela ) ve @Perii ( Burcu ) nin daveti üzerine gerek üye gerekse yönetici olarak görev yaptığım Jaqen`in forumu çok daha disiplinli idi. Örneğin Bütün Konulara resim eklemek Forum ismını yazmak özgün yorum yapmak ve Forum içerisinde Siyasi konuları açılması Siyasi partı isimlerinin telafuz edilmesi TAMAMEN yasaktı. Bununla beraber Yönetimin aylık olarak belirlediği konulara yönetim kadrosunun yorum yapması istenirdi. Bunla beraber belirli bir Yorumcu üye grbumuz vardı. ( @VERA @Exodus @Mavi @Zeynep @Bahar bu arkadaslarımız bu olayı anımsayabilirler. )
Kısaca yukardakı forumları birbirinden ayırt eden özellıkler tamamen bunlardı.

Ama şuan bu forumlar üzerinde baktığımızda Sadece aktif Olan 2 forum var. Bunlar Forumsal ve Taha nın forumudur. Diğer forum suan illegel banclınk satısı bahıs sıteleri vs illegal işlere bulastı şuan kı satın alınan kısı tarafından

Sonrasındamı X dönemınde özel üye Emektar üye Webmaster ve akabinde yönetici olarak 3 yıl görev aldık .

Emre Swat X özelinde Kısaca değerlendirme yapacak olursak
Emre forumda son zamanlarda aktif olamıyordu . Bundan ziyade Forum son dönem Sevgili Enişte Baldız ekseninde döndüğünden forumsal giderek kan kaybetti oysa forumsal da daha etkin ve tecrubeli isimler mevcut. Forumsal özünden bakarsak gecmiş üyelerin postlarına bakarsak daha net anlarız . Eğer o aranan forumsal tekrar gelirse emin olun forum daha taze daha anlamlı olur.

X dönemine bakarsak İRCForumlari olarak ilk etapda kurulduğumuz dönem daha kaliteli yöneticilerimiz vardı. Kurucu Kadromuz X Alper Neo Zeytin Yazgı Sanem Muphem Deep Gaemon @Mehmet Lima Rose Lanet aze ve nice arkadaslarımız.. ( Bu kısımı yazarken içlerinde sevmediklerimiz yollarını ayırdıklarımız olabilir ama sadece o döneme vurgu olarak yazdım . Kişiler üzerindekı eleştirilerinizi bu post üzerinden yazmayın LÜTFEN )

Bakın arkadaslar her yöneticinin kendıne has bir yönetim tarzı vardır: X tamam bazen herseyı ben biliyorum benım dediklerim dısındakıleri sadece dinlerim ama son karar benim derdı. Asla ama asla içinde kötülük olmazdı. Sonrasında X`ın beraber olduğu kişilerin çoğunu yollarını ayırması oldu bence en önemli etken buydu. Özellikle forumda sevilen değer verilen @Alper ın forumdan ayrılması ve tamamen yollarının ayrılması vs ( Bu Kısımda asla ama asla bu durumun forum ıle alakalı olmadığını size temın edebilirm )

Tamam X Döneminde de bazı haksızlıklar oldu. Haksız banlar vs Bunlardan bir tanesi @İnanna nın banıdır özellikle bunun kadar sacma ban değil türkiş üzerinde yer alan forumlarda dünya tarıhınde yoktur.. Mesleği ile alakalı bilgi paylasımı yaparken banlanmıstı. O Dönemde X`e söyledik ( Sanem ile beraber ) şimdi de burada açıklıyorum. O Dönemin çok bilmiş egolu yöneticisinın amaclı olduğunu İNTİKAM için olduğunu..

Ama X buraya çok emek verdi ALLAH var. Bakın hala o beğendiğimiz yada beğendiğimiz X`in Yaptırmıs olduğu Tasarımı Logoyu Tema yı ve sürülümü kullanıyoruz. Gerek IRC dünyasında gerekse Forum camiasında bağiş yapılan forum X ın Forumsal döneminde LÖSEV e yaptırmıs olduğu bağişlardır ve Bağişdir.

Bakınız tekrar ediyorum her yöneticinin kendıne özgü yonetım anlayısı vardır. X döneminde Doğmamıs bebeklere Mezardaki ölülere küfür edildiğinide unutmayalım. hatalarını söyledım herseyı ben bilirim ben yaparım taraflı banları vs ama iyi taraflarınıda söyleyelim.

Teknık olarak oldukca üst düzeydeydık. Tecrubeli işin ehli kişiler vardı forumun basında bunlar WEBMASTER ve @Alper di..

Şimdi Gelelim Can Alıcı Konuya Yani Swat Dönemine

Forum yönetiminde sevdiğimiz yöneticiler var bunu her fırsatda kendılerıne söyluyorum. Bazı kişiler gibi Ağzımıza 1 kaşık bal çaldıkları zaman değil. Bazı arkadaslar gibi çıkarlarımız uyuşmadiği zaman gizli gizli laf sokmuyoruz.
Forum yönetimdekı@ Divine Heart @GüLARZU @Lawyer @HosgeldinHarunAbi sevdiğim değer verdiğim kişilerdir. Onlar benım için ne düşünür ne derler o kısım benı alakadar etmez çünku ben olan sevgim ve saygımdan SORUMLUYUM.

X dönemine vurgu yaparken Haksız banların olduğunuda belirtmıstım. Bakın kendı banlanmama değinmıyorum. Haklı yada haksız demıyorum. O tarz polemıklere gırmek ıstemıyorum ..

Beni Uyaran kişi Swat dı .
Özel mesaj yolu ile yapılan uyarıdır. Yapılan uyarı 1 kez.

Merhaba forumda kürttü türkttü ingilizdi konular açmamaya özen gösterelim lütfen Ağustos 18, 202

Benim Ona Sorduğum soru

Peki sence ben sana suan bos yapma desem sonucu ban olur. Doğrumu ?
Ama bir yönetici bir üye ye aynı tarz da boş yapma dese tebrıkmı edersın yoksa post altında sen yöneticisin sen benı burada temsıl edıyorsun diye uyarıdamı bulunursun pekı ?

Cevap

onu da uyardım zaten

Yukardakı Konusma

18 Ağuastos 2025 tarıhınde oldu ..
Bu konusmanın devamında bir yöneticinin bir bayan için sarf ettiği lafıda kendısıne söyledım. O arkadasıda uyardığını soyledı bana . İnsallah tekrar o yonetıcı aynı lafı 3 kez ( Konusmadan önce 1 kez de o kısıyi rapor etmıstım ) Madem bir kez uyarıdan sonra üye banlanıyor. Yonetıcı arkadas aynı seyı tekrar ederse ne olacak. Acaba sade bu uyarı kısmı
aynı kısıye yada bır baska bayan arkadasa söyler o zaman benım banın hakklı yada haksız olduğunu konusuruz. O Yonetıcı arkadası bir kezde önceden rapor etmiştim. Biz Serhat ın dediği gibi -Yöneticiniz “HAYIRDIRRRR” tarzı mahalle delikanlısı pozları kesmeye çalışacak :) dedıkden sonra Şimdide Yenı yönetım yapılanmasında bır baska yonetıcının bir bayan üyeye `Bos yapma `` dediğinide duyduk . Yönetim rapor odasını inceleyebilirler

Ancak var olan yönetımden menunum az da olsa haklı yanları var ama emre X dönemıne nazaran taraflı yanları % 90 877 daha fazla es dost kanka muhabetlerının olduğu zaten arşa çıkmıstı şuan ise resmen zirvede ..

16 ocak 2024 tarıhındekı uyeliğimin aktıf olmasından sonra forumda yapılan özel üyeliklere değinelım biraz:

Sanırım bu tarıhden sonra en adaletlı secımı yaptı . Hatta gecmıs donemde bir konu uzerınden Serhat ile sohbet ederken bana şunu söylemıstı . Bakınız sohbet ederken diyorum Ender yönetıme girdikden sonra sadece özel üyeliklerle alakalı fikir beyan etmıyorum demıstı. Ve Tahmınım gecmıs donemde yapılan secımler üzerinden serhat a fıkrımı söylerken konu acılmıstı. Kendısı bana kalsa Ender ben şu kişinin özel üye olmasını isterım dedı. Baktım Adam hakkanıyetlı ve gercekcı davranıyor. Ve O kişi şuan ozel uye size samımıyetle söylüyorum gercekcı bi karardi .,

Şimdi 16 Ocak 2024 yılı ile yapılan Özel Üye secımlerıne bakalım

@Nef' : Şimdı Ebruyu ben cıdden cok severim benim acılı günümde de mutlu günümdede ve şuan da her daım destek veriyor:

Forum genelını baz alırsak Forumun en hanımefendı bayanları arasında özellıkle durusu vs kimsenın etlısıne sütlüsüne vs karsımıyor. Güzel karardı . Tebrık Ederım Kararı alan yonetıcı arkadasları

@W Ablamız Forumda sevılen kişilık hatta olay esnasında her daım sakınlığını koruyabılıyor belkıde burada çoğumuza örnek oluyor ortamı yakıstırmak acısından . Tebrık ederım mantıklı karar basarılar yonetım ...

@elazulreal : Bu arkadasımızla pek samımıyetımız yok. Ama forumsala yaptığı katkılar emekler asla unutulmamalı Emre donemınde forumun en etkıklı yonetıcı kadrosundaydı . X donemınde de aynı basarı ıle devam etti . bu arkadas ıcınde tebrık edıyorum Yonetımı ...

Bence @Run @Özlem @No Pasaran ve @elazulreal @Oggy Onursal üye olabilir. Her kesimin takdirini kazanan hepımızın örnek alması gereken kişilik diye düşündüğüm çoğu kesim tarfından sevılen @Myself in ve @Aze nin Onursal üye olmasını isterim .

@döngüsel Bence en hakkanıyetlı karar kımseyle kavgasına sahıt olmadım yıllardır bır wordpress sıtesı için yardımcı olmustum kendısıne belkıde X donemınınde özel uyeleri arasında yer almalıydı gec kalınmıs karar ..

@angie Hakkanıyetlı karar gec kalınmıs olabılır belkıde bazı olaylardan dolayı ama yakıstı ayse . senınde emeğin oldukca fazla bunu Forumda
Şuan ki yonetım zarfında yukarıdakı onursal uyelik kısmında değişiklık olursa @Süreyya özel üye olabilir. @Oggy ve @elazulreal den sonra bosalacak @need Özel üye olabilir . @Siyah Özel olabilir. Çok kalıteli ayrıca efendı kişiliği ile belırlı kesımın takdırini kazanan @Nitch Özel olabilir. Bu kesıme @Slash ve @İki nokta yıda ekleyebiliriz.

Yoksa

Aşağidakı gıbı sadece bayanlar olursa ınsanların aklına Cinsıyetcı yaklasım gelebilir.

Nickimi Angelina yapsam olurmuyum ki

Şair burada kadın olursan özel üyelik daha kolay demek istiyor galiba.
Biraz haklılık payın var, ama çokta haksızlık etmeyelim
Şimdi HAK HUKUK ADALET Diyeceğiz .

Şimdı Herkesın elinı vicdanına koymasını İstıyorum. Hani işimize gelmeyince yönetimi topa tutuyoruz Kılı kırk yarıyoruz . İşte o mevzuya geleceğim . Bakın İyisiyle kötüsüyle yazdık buraya bazı seyleri Şimdi Bakınız ben konu paylasırım oturur evde odama kendıme ait bir Pc odam var . Kendı Dizayn etmiş olduğum günün yorgunluğunu azaltmak için asla aklımda Irk din veya bunlara benzer kötülük içeren yada yasaklı paylasım gelmez eğer oyle nıyetım olsa o banlanmıs olduğum konu paylasımını Medyascope internet sitesinden değil gider terör örgütünün yayın organlarından alırdım. ( Serxwebûn ) Ama gecmıstede olduğu gibi her ne kadar yaslarımız 30 ıle 40 arasında olsada yapamadiğimiz beceremediğimiz tek seyın anlasamamak olduğunu unutmusum. Bu Konuda Üyelerden ve Yönetimden değil kendımden özür dilerim .. yıllarca yöneticilik yapmıs olduğum ve Forumsal dan önce IRCForumlari.com.tr nın kurucu kadrosunda yer almıs birisi olarak ve şuan evli biri olarak IRCKCI ( ırkcılık yapmamısım paylasım yapmısım ) paylasım yapmısım.

Yukarıdada söylediğim gibi kendı banlanmama takılmayacağim çünkü zamanında BIR BASKA PLATFORMDA @Melodram ve @juju nun dediği söze ithafen yazacak birsey söylemem yönetimde bulunan 1 kişiye sadece sunu söyluyorum Solcuyuz Diye banlanıyoruz sözlerine haha hihihi kahkaha ile cevap veren yönetici sanada selamlar olsun. Çünkü O dönem forum yönetiminde Swat da vardı. Bir Kürt Atasözü derki Mêrikî li hespé xelkê timî peya ye Başkasının atına binek adam her daim yayadır. .Bizde kürt olduğumuzdan dolayı banlanıyoruz :)

Son olarak şunuda ilave edeyım ben bir post icerisinde ALLAH`a inanmadiğimi söylersem ve konu içerisinde aşağidakı gibi bir cümle kullansam Özel Üye olacakmıyım Irckclıkdan suresiz banmı yıyeceğim. Kurallları ben anlayamadım yahu Şimdı ALLAH a inansam banlanacakmıyım özel üyemı olacağim yoksa ALLAH varsa Muhammet fena yanacak dersem ÖZEL üye mi olacağim...

Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyelerini, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca mümin bir kadın kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar, peygamber de onunla evlenmek isterse, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere, onu da sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları câriyeleri hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir
Bunu şuan özel üye olan kişi söylemiş tarıh olarak : 30 Ağustos 2025 tarıhınde nedense yönetım onu görmemıs yada gorerek özel uye yapmıs :) Yada gördüğü halde herhangı bir uyarı gecılmemıs veya post silinmemıs Cezai işlem dısında uyarı dahı verilmemıs .

ben bi sebepten ötürü inanır gibi oldum durun anlatayım
allah var ise muhammed fena yanacak :d

domuzunda muhammedin koyun sattığı için haram olduğu söyleniyor bazı kaynaklarca
Bunlara ses çıkarmayan yönetim bizim Trendyol ve Hepsiburada’da “Beyaz Toros” tişörtleri satışa sunuldu adlı konuyu actığımızdan dolayi banlanıyor ama bunu yazan kısıler özel uye yapılıyor yönetım tarafından . Hani Forumda 3 Haziran Ban Süreleri Hakkında belirmıs olduğunuz ve açmış olduğunuz kural kitapçığında belirtmıs oldğunuz din veya mezhep farklılıklarından kaynaklı olarak ayrımcılık yapan, forumdaki diğer üyelere karşı illegal ithamlarda bulunan üye ilk olarak 1 ay, devamı halinde ise süresiz olarak forumdan uzaklaştırılacaktır diye belirtıp son olarak Moderatör tarafından 6 Mayıs 2025 düzenlenen kural kitapciği sadece bize özgümü uygulanıyor. Oysas forumda paylasım yapan üyelerın Din mezhep ırcılık V.b buna benzer konular açması yasak dıye bir ibare bulunmuyor.

8-) Forum içerisindeki ırkçılık yapan kişi 1 hafta uzaklaştırılır.(Kademeli ban süresi uygulanır). Herhangi bir üyeye dönük olarak dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, cinsel yönelim, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılıklarından kaynaklı olarak ayrımcılık yapan, forumdaki diğer üyelere karşı illegal ithamlarda bulunan üye ilk olarak 1 ay, devamı halinde ise süresiz olarak forumdan uzaklaştırılacaktır.

Gerekli acıklamayı anlamak isteyene @Run kısaca izah etmiş gerisine fazla laf etmeye gerek yok

Kısaca ne yönetimden nede üye arkadaslardan özür dilemiyorum. Kimsenin Ağzımıza 1 kaşık bal çalmasını bekleyip Rüzgar ne tarafa eserse o tarafa esmeyeceğim.
Tek Özürü Kendimden Diliyorum.

Özür Dilerim BuYuCu ( Ender )

Son düzenleme:
Forumu bu kadar kafaya takma Büyücü.

Bir de midye dolması vardır ki, forumun miadı dolarken yemesi çok hoştur.
Böyle midyeyi tak ortadan açarsın, ben solağım soldaki kabukla hırç girerim pilavlı kanattan, üstüne bazen limon, yollaaa.

Bi' yandan forumun miadı dolması, bir yandan midye dolması, somuçta çok güzel bir şey, 47 tane filan yerim yani siz de yer misiniz bu kadar?

tenor.gif

Geri